Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

JAZZ ... TO THE HALF NOTE JAZZ CLUB -ATHENS


Tο Half Note Jazz Club θα ανοίξει τις πύλες του για τους «φίλους» του στις 2 Οκτωβρίου με απόλυτα jazz διάθεση! 29 σχήματα θα δούμε φέτος επί σκηνής σε soul, funk, acid, ethnic, swing, blues, rockabilly και φυσικά… jazz ρυθμούς…

Η φετινή χρονιά θα είναι πραγματικά μοναδική! Σχήματα, που για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και παλιοί γνώριμοι και αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες εμφανίσεις στο πλέον “non-smoking” Club, έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν νέες και παλιές επιτυχίες τους.

Στο φετινό πρόγραμμα καλύπτεται πλήρως η funk, η acid και η soul jazz από σημαντικά ονόματα και γκρουπ όπως οι:  
James Taylor Quartet (που σηκώνουν την αυλαία των εκδηλώσεων στις 2 Οκτωβρίου),  
Pee Wee Ellis Assembly
και The Big Sam's Funky Nation.
Επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μεγάλες μορφές του blues όπως τον Joe Louis Walker και τον John Primer με τους Real Deal Band.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι μεγάλοι θρύλοι της τζαζ όπως οι: Certis Fuller Quartet, οι Houston Person Quartet και οι Mingus Dynasty, μια από τις αυθεντικές μπάντες που δημιουργήθηκαν για να μεταφέρουν την μουσική κληρονομιά του μεγάλου συνθέτη, μπασίστα και προσωπικότητα της jazz, Charles Mingus.

Θα δούμε όμως και μεγάλες τζαζ φωνές όπως την Robin McKelle και την China Moses, την κόρη της διάσημης τραγουδίστριας Dee Dee Bridgewater που αναμένεται να αφήσει εποχή.

Αρκετό και το βαλκανικό στοιχείο στο φετινό πρόγραμμα του Half Note με δύο σπουδαίες brass bands: τους Fanfare Tirana και τους Boban I Marko Markovic Orkestar, μια από τις σπουδαιότερες μπάντες χάλκινων στα Βαλκάνια, που γνωρίσαμε από τις ταινίες “Underground” και “Arizona Dream” του  Kusturica.

Αλλά με βαλκανικό αέρα έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Figli Di Madre Ignota («Παιδιά Αγνώστου Μητρός») από την Ισπανία που συνδυάζουν τον βαλκανικό ήχο με το σουίνγκ, το spaghetti έως και τον ιδιαίτερο και κωμικό ήχο του Max Raabe.

Άκρως ενδιαφέρουσες και οι αφίξεις από νέα γκρουπ που επέλεξαν το Half Note για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, όπως οι: The Harlem James Gang, China Moses Quintet, Zulu 9.30, Bellevue Cadillac, New York Jazz Ska Ensemble, Anne Schnell & The Jo Jo Effect κ.α.

Και η σεζόν θα κλείσει τον Μάιο με την καθιερωμένη πια (τέταρτη χρονιά βλέπετε!) Εβδομάδα Ελληνικής Jazz.

Όλες οι μουσικές του κόσμου θα βρουν το χώρο τους στο φετινό πρόγραμμα αλλά το πιο εντυπωσιακό θα είναι οι μοναδικές και πρωτότυπες συνεργασίες και φυσικά τα  σχήματα crossover που η μουσική τους διαπερνά - και μπορεί να συνδυάζει - πολλά διαφορετικά είδη και φόρμες μουσικής έκφρασης!

Όσο για τις τιμές, αυτές, όπως μάθαμε, θα παραμείνουν ίδιες με κάθε άλλη χρονιά ενώ θα συνεχιστούν οι ειδικές τιμές που ίσχυαν τις Δευτέρες, στο πλαίσιο του «HALF on MONDAYS».

Η είσοδος (με ποτό) θα ξεκινά από τα 15€ για τους φοιτητές και δεν ξεπερνά τα 25€ για αυτούς που επιλέγουν να κάτσουν σε τραπέζι.

Καλή… jazz σεζόν!