Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ
ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΤΗΣ ...ΣΤΟΡΓΗΣ

Eργα της συλλογής του Stella Art Foundation στη Θεσσαλονίκη Υποκειμενικά οράματα


Με μια χειρονομία υψηλής αισθητικής, το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης και ειδικότερα το Πολιτιστικό του Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, φέρνει έργα της περίφημης συλλογής Stella Art Foundation σε μια σημαντική έκθεση που αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα Μόσχα-Θεσσαλονίκη 2009 φέρνει στο ΜΙΕΤ και στη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (που συνεχίζει την απόλυτα επιτυχημένη πορεία της) έργα από μια δυναμική ρώσικη συλλογή, αυτή του Ιδρύματος Stella Art Foundation. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2004, με πρωτοβουλία της συλλέκτριας Stella Kesaeva. Κύριοι στόχοι του Ιδρύματος είναι η προώθηση των πολιτισμικών ανταλλαγών, η προβολή των Ρώσων καλλιτεχνών και η σύσταση ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης στη Μόσχα.

«Subjective Visions» - έργα της συλλογής του Stella Art Foundation

Διάρκεια: 19 Σεπτεμβρίου - 01 Νοεμβρίου 2009

Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης / Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Ολγας 108

Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10:00 - 18:00, Παρασκευή 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΕΛΛΑΔΑ -ΣΛΟΒΕΝΙΑ 57-56 ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ..!!!


Το χάλκινο η Εθνική
   "Χάλκινη" επιστρέφει στην Ελλάδα η Εθνική από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Μια ομάδα στην οποία δεν πίστευε κανείς, με επτά νέα πρόσωπα αυτό το καλοκαίρι και χωρίς τους Παπαλουκά, Διαμαντίδη ότι θα ανέβει στο βάθρο του κλειστού "Σπόντεκ" στο Κατοβίτσε. Με 23 πόντους ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης, 57-56, επί της Σλοβενίας στον μικρό τελικό.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

Η Εξ -ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου & Δημοσιών Σχέσεων ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ


CUBA : ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑΕκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί παρακολούθησαν την Κυριακή την ανοιχτή συναυλία λάτιν μουσικής «Ειρήνη χωρίς Σύνορα», τη μεγαλύτερη που πραγματοποιείται στη χώρα από την επανάσταση του 1959, με τη συμμετοχή 15 Λατινοαμερικανών, Ισπανών και Κουβανών μουσικών.
Η συναυλία στη μεγάλη Πλατεία της Επανάστασης προκάλεσε αντιδράσεις από Κουβανούς που ζουν στις ΗΠΑ και αντιτίθενται στο κομμουνιστικό καθεστώς, οι οποίοι μάλιστα απείλησαν να δολοφονήσουν τον Κολομβιανό τραγουδιστή Χουάνες που την οργάνωσε.
Ο Χουάνες, όμως, είχε την υποστήριξη περισσότερων από 20 πολιτικών αντιφρονούντων, φυλακισμένων από το 2003, οι οποίοι θεώρησαν τη συναυλία ευκαιρία για συμφιλίωση.
Ο τραγουδιστής είχε διευκρινίσει ότι η συναυλία δεν είχε πολιτικά κίνητρα, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC. «Είναι ένα μήνυμα για την ειρήνη, όχι μόνο για την Κούβα. Είναι για όλη την περιοχή» είπε κατά τις πρόβες.

"ΠΟΥΘΕΝΑ"

Στις 14 Οκτωβρίου 2009, ύστερα από οκτώ χρόνια «σιωπής», η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό. Ανανεωμένη, τεχνικά υπερσύγχρονη, γεμάτη μνήμες και θεατρικές προτάσεις, υποδέχεται τους θεατές στο εκ βάθρων ανακαινισμένο κτίριο Τσίλλερ, ένα εξαίρετο νεοκλασικό κτιριακό συγκρότημα, χτισμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στο κέντρο της Αθήνας.
Με την ευκαιρία των εγκαινίων του κτιρίου Τσίλλερ, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου -μαζί με τον Coti K., τον Ζάφο Ξαγοράρη, τον Αλέκο Γιάνναρο και τον Θάνο Παπαστεργίου- κατασκευάζει ένα έργο αξιοποιώντας απογυμνωμένους τους καινούργιους μηχανισμούς της Κεντρικής Σκηνής. 26 ερμηνευτές μετρούν και αναμετριούνται με τις διαστάσεις και δυνατότητες του χώρου σε ένα ειδικά σχεδιασμένο έργο που δεν θα μπορεί να παρουσιαστεί πουθενά αλλού.

Η Κεντρική Σκηνή με την προσθήκη του υπερσύγχρονου πύργου σκηνής αποτελεί τώρα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική συνάντηση δύο κόσμων, με διαχωριστική γραμμή την αυλαία.

Tο Πουθενά είναι ένα έργο για τον χώρο της θεατρικής σκηνής. Τον χώρο-μηχανή που μεταβάλλεται διαρκώς και καθορίζεται από την ανθρώπινη παρουσία, για να σημαίνει αμέτρητους τόπους, ενώ έχει σχεδιαστεί για να είναι μη-τόπος.

Το Πουθενά είναι ένα έργο μισής ώρας το οποίο θα παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα από Τετάρτη έως Σάββατο, στις 21:00 και στις 21:45 και Κυριακή στις 19:00 και στις 19:45, με ειδικό ενιαίο εισιτήριο 10 ευρώ.