Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Στο πλαίσιο των ''Ζωντανών Συνεντεύξεων'', που διοργανώνει ο Ianos και το Δίφωνο για δεύτερη χρονιά, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συστήνεται στο κοινό μέσα από μία διαφορετική και φυσικά... μουσική συνέντευξη, την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου.

Για τον τραγουδοποιό που συνάντησε «Έναν Τούρκο στο Παρίσι», τραγούδησε το «Διδυμότειχο Blues» και μας είπε πως «Το διάλειμμα κρατάει δυο ζωές», θα μιλήσουν οι φίλοι του  Διονύσης Τσακνής και Αντώνης Μιτζέλος.

Θα προλογίσει o δημοσιογράφος Γιώργος Σκίντσας από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜA.

Οι ''Ζωντανές Συνεντεύξεις'' θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι μέσα από τις συνεντεύξεις να φανεί ο χαρακτήρας των καλλιτεχνών και πώς από τα προσωπικά τους βιώματα και τα κοινωνικά τους αισθητήρια καταλήγουν στο έργο που μας παρουσιάζουν.

Η βραδιά, θα ανοίγει με το πορτρέτο του εκάστοτε τραγουδοποιού. Την επιμέλειά του κάθε φορά θα έχει ένας γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος ή ραδιοφωνικός παραγωγός.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης (μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά) οι καλλιτέχνες, εμβόλιμα, θα παίζουν ζωντανά στο κοινό τραγούδια, θα επιλέγουν αγαπημένες τους μουσικές, θα διαβάζουν αποσπάσματα από το αγαπημένο τους βιβλίο κ.ά. Η κάθε βραδιά θα είναι διαφορετική ανάλογα με τον χαρακτήρα του τιμώμενου καλλιτέχνη.

Επίσης, θα παραβρίσκονται και θα μιλούν για αυτόν (επιλεγμένοι από τον ίδιο) φίλοι και συνεργάτες. Ο γενικότερος σκελετός των «ζωντανών συνεντεύξεων» θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μια ραδιοφωνική λογική.

Με το τέλος της συνέντευξης το λόγο θα έχει το κοινό. Για περίπου δεκαπέντε λεπτά, θα δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να κάνει ερωτήσεις στον καλλιτέχνη με σκοπό τον διάλογο κοινού – τραγουδοποιού.