Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Ο Tonino Carotone επιστρέφει στο Half Note

Η τέχνη του εξελίσσεται σε πλήρη συμβατότητα με την ευαισθησία του. Ο Tonino Carotone, ο τροβαδούρος της ψυχής, επιστρέφει στο Half Note Jazz Club για… ethnic νύχτες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Η καλλιτεχνική ευαισθησία του γνωστού μας Βάσκου τραγουδιστή / performer καταγράφεται άψογα στον πρόσφατο δίσκο του, “Ciao, Mortali!”, όπου το χιούμορ του εξοπλίζεται με ακόμα πιο ισχυρή μουσική και αγκαλιάζει ροκ, φλαμένκο, τάνγκο, ιταλική ποπ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Είναι γνωστό ότι ο Antonio de la Cuesta (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) φροντίζει πάντα να παίζει με τις αναμνήσεις μας, ενισχύοντας, παράλληλα, την κοινωνικοπολιτική μας συνειδητότητα.
Υιοθετώντας μια ερμηνευτική αντίληψη που έχει να κάνει με τη nostalgia (πότε σαν Gino Paoli και πότε σαν Rocky Roberts) και ένα ελληνορωμαϊκό image, συνδυάζει δημιουργικά την α λα Manu Chao πολιτική θέαση με την πλούσια ιταλοπόπ τραγουδοποιητική παράδοση, δίνοντας σύγχρονες καντσονέτες και σερενάτες που βρίσκουν πάντα τον στόχο τους. Ο Tonino εκτείνει την παράδοση του Renato Carosone και του Adriano Celentano με τρόπο μοναδικό...
Είναι πια δικός μας άνθρωπος! Ο κύριος με το εκπληκτικό κοστούμι, το γκραν χτένισμα και το κουτσαβάκικο καπέλο τραγουδάει με αυθεντικό old-pop στυλ σύγχρονους, με πολιτικές θέσεις και κοινωνικά προβληματισμένους στίχους, είναι event, ούτως ή άλλως!
Ο Carotone είναι ένας καινούριος αυθεντικός εκφραστής της σύγχρονης λαϊκής μουσικής που φέρει το πνεύμα του δρόμου – σε συνδυασμό με ethnic και world μουσικές, με χιούμορ και έκδηλη κοινωνική ευαισθησία, ανοίγοντας πια τον δικό του δρόμο…
Μαζί του οι Arpioni, ένα πολυμελές ska γκρουπ από την Ιταλία, μόνιμοι πλέον συνεργάτες του