Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

"Αν είχαμε να επιλέξουμε αγάπη ή χρήματα, θα επιλέγαμε αγάπη"


Το 95% των Αυστραλών εκτιμά περισσότερο τον έρωτα από τα… χρήματα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το «Μπλου Λέϊμπελ Λάιφ» (Blue Label Life), με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις.

"Αν είχαμε να επιλέξουμε αγάπη ή χρήματα, θα επιλέγαμε αγάπη", απάντησε το 95%.
Συνολικά ερωτήθηκαν 1.500 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-45 ετών και από τις απαντήσεις τους προκύπτει ότι:
Οι περισσότεροι εκτιμούν (κατά σειρά) την αγάπη, την οικονομική ασφάλεια, την ανεξαρτησία, την καριέρα και την κοινωνική ζωή.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι κυριότεροι λόγοι που διαλύουν οι σχέσεις είναι οι εξής: Χάθηκε η χημεία, διαφορά προσωπικότητας, απιστία και τρόπος ζωής (τσιγάρο, ποτό κ.α.).
Τα στοιχεία που απωθούν ένα πιθανό σύντροφο είναι: Κακή υγιεινή, αρνητική διάθεση, δυσοσμία, άσχημη τρόποι, τσιγάρο και ποτό. Και αυτά που ελκύουν είναι η προσωπικότητα, η αυτοπεποίθηση, η αίσθηση του χιούμορ, η εντιμότητα και το χαμόγελο.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου


Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο ομορφαίνουν τους χώρους διαβίωσης και εργασίας, αλλά μπορούν επίσης να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην υγεία των ανθρώπων, ακόμα και να σώσουν ζωές, μειώνοντας δραστικά το επίπεδο άγχους και παράλληλα απορροφώντας την μόλυνση του εσωτερικού αέρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Η μελέτη, υπό τον καθηγητή Στάνλεϊ Κέις του πανεπιστημίου της Τζιόρτζια, που δημοσιεύτηκε στο φυτοκομικό περιοδικό HortScience, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", ξεχώρισε πέντε "σούπερ" φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία συστήνει σε κάθε σπίτι και γραφείο για καθάρισμα του αέρα. Είναι ο κόκκινος κισσός (Hemigraphis alternata), o αγγλικός κισσός (Hedera helix), η χόγια (Hoya carnosa), o ασπάραγος (Asparagus fern) και ο τηλέγραφος (Tradescantia pallida).
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μόλυνση του αέρα των κλειστών χώρων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα που ευθύνεται για πάνω από 1,6 εκατ. θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο. Ο εσωτερικός αέρας είναι μέχρι και 12 φορές πιο μολυσμένος σε σχέση με τον εξωτερικό σε μερικές περιοχές. Η ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των κτιρίων υποβαθμίζεται από διάφορες χημικές ουσίες, όπως χρώματα, κόλλες, διαλυτικά, επιστρώσεις, οικοδομικά υλικά κ.α. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω δημιουργεί μια σειρά από πτητικές οργανικές ουσίες που προκαλούν ασθένειες σε πολλούς ανθρώπους.
Oι αμερικανοί φυτοκόμοι έκαναν πειράματα με διάφορα διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου για να ελέγξουν την ικανότητά τους να απορροφούν αυτές τις επιβλαβείς πτητικές χημικές ουσίες. Διαπίστωσαν ότι ειδικά μερικά φυτά είναι πιο ικανά στο να καθαρίζουν τον εσωτερικό αέρα και έτσι να βελτιώνουν την υγεία των ανθρώπων, αλλά και την παραγωγικότητα των εργαζομένων στα γραφεία.
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απλώς και μόνο η τοποθέτηση διακοσμητικών φυτών σε ένα εσωτερικό χώρο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, αλλά και να αυξήσει τις πωλήσεις μιας επιχείρησης.

ΕΙΚΟΝΕΣ : ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ


Ο Gordon Haskell ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Βραδιά ροκ μουσικής-στο πλαίσιο των Αικατερινείων-με τον Gordon Haskell να ερμηνεύει επιτυχίες του ‘60 και δικά του δημοφιλή κομμάτια, ΕΙΧΕ την ευκαιρία να απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό, στο καφέ «ΑΣΤΡΑ», στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης.

Ο Gordon Haskell δεν χρειάζεται συστάσεις. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην ένδοξη ιστορία της ροκ μουσικής ως τραγουδιστή των μυθικών συγκροτημάτων King Crimson και Cream και ως στενού συνεργάτη των Tim Hardin, Alvin Lee, Van Morrison, κ.α.

Η solo μουσική του διαδρομή περιλαμβάνει επιτυχίες στα charts τόσο στην Αγγλία, όσο και σε περιοχές της Αμερικής και της Αφρικής.

Χαρακτηριστικό δείγμα του ρεπερτορίου του είναι το τραγούδι «How wonderful you are «(2001), η δημοτικότητα του οποίου ανταγωνιζόταν, για τη θέση νούμερο 1στην Αγγλία, τραγούδια του Robbie Williams, ενώ ξεπέρασε το «Hey Jude» των BEATLES ως το πιο περιζήτητο σινγκλ του σταθμού BBC RADIO 2.

HORSES ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ