Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Pet Shop Boys 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

The Associated Press


Συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα δώσουν στις 20 και 21 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, οι Pet Shop Boys.

Είναι η τρίτη φορά που το διάσημο βρετανικό ντουέτο εντάσσει τη χώρα μας σε περιοδεία του. Η τελευταία εμφάνισή του στην Ελλάδα ήταν πριν από επτά χρόνια.
Τον Νοέμβριο οι Pet Shop Boys καταφτάνουν στο πλαίσιο της «Ρandemonium Τour 2009» που ξεκίνησε τον Ιούνιο από τη Ρωσία.
Στην Αθήνα η συναυλία θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο Μetropolitan Εxpo -χωρητικότητας 12.000 ατόμων- που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΛΞΗ...Αν μια γυναίκα θέλει να μεγιστοποιήσει τη γοητεία που ασκεί στους άνδρες γύρω της, σε μια βραδινή έξοδο, τότε θα πρέπει να φροντίσει να ακολουθήσει τον χρυσό κανόνα της "σέξι" αναλογίας που ανακάλυψε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα: θα πρέπει να φροντίσει ώστε το ντύσιμό της να αποκαλύπτει το 40% του γυμνού σώματός της - ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο!
Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Λιντς υπό τον ψυχολόγο Κόλιν Χέντρι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Behaviour" (Συμπεριφορά), σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ".

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ανέκαθεν προβληματίζονταν πόσο μέρος του σώματός τους πρέπει να αφήνουν ακάλυπτο, ειδικά σε μια βραδινή έξοδο. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τώρα ότι υπάρχει όντως μια κατάλληλη αναλογία ανάμεσα στο να είναι μια γυναίκα υπερβολικά αποκαλυπτική και υπερβολικά συντηρητική στο ντύσιμό της.
Η μελέτη βασίστηκε στην "κατασκοπική" δραστηριότητα τεσσάρων ερευνητριών που διακριτικά ανέλαβαν να παρακολουθήσουν τη γοητεία που ασκούσαν οι γυναίκες σε ένα νυχτερινό κλαμπ, ανάλογα με το ντύσιμό τους. Αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, οι οποίες είχαν αφήσει εκτεθειμένο περίπου το 40% του συνολικού σώματός τους, προσέλκυαν διπλάσιους άνδρες κοντά τους σε σχέση με τις γυναίκες που ήσαν πιο συντηρητικά ντυμένες.
Όμως -και αυτό είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο- οι γυναίκες με εκτεθειμένο το 40% "τα πήγαιναν καλύτερα" και από όσες ήσαν πολύ πιο τολμηρά ντυμένες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το πολύ γυμνό σώμα απωθεί έναν άνδρα, επειδή υποσυνείδητα του περνάει το μήνυμα ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να είναι γενικώς διαθέσιμη και να μην είναι πιστή.
Η έρευνα επίσης είχε μια ακόμη πρακτική συμβουλή για τις γυναίκες: το υπόλοιπο 60% του σώματος που παραμένει καλυμμένο, να είναι ντυμένο με στενά ρούχα και να λικνίζεται προκλητικά στον ήχο της μουσικής! Το 15% των γυναικών που συνδύαζαν και τα τρία -40% γυμνό σώμα, στενά ρούχα, προκλητικός χορός- είχαν το μεγαλύτερο "σουξέ": κατά μέσο όρο προσεγγίστηκαν η κάθε μια από 40 άνδρες.

ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ

Παρουσίαση Επιστημονικής Βιβλιογραφικής Ανασκόπησης
Αθήνα, Οκτώβριος 2009- Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος δεν αποτελεί απλά και μόνον μία γευστική απόλαυση, αλλά ένα ρόφημα με σημαντική θρεπτική αξία για τον οργανισμό. Ένα χαρακτηριστικό του που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι ο ελληνικός καφές είναι από τις σημαντικότερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών στη διατροφή μας, συστατικά που είναι απαραίτητα στον σύγχρονο Έλληνα, του οποίου η καθημερινότητα διέπεται από γρήγορους ρυθμούς, έντονο στρες και συνεχή έκθεση σε ρυπογόνους παράγοντες.
Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συμπλήρωση των αντιοξειδωτικών αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού καθώς έχει υπολογιστεί ότι μόλις σε ένα μικρό φλιτζανάκι ελληνικού καφέ των 50ml «χωρούν» 150mg αντιοξειδωτικών.
Τα αντιοξειδωτικά του ελληνικού καφέ λειτουργούν ως ασπίδα των κυττάρων του ανθρώπου ενάντια στην καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του σώματός μας από την πρόωρη φθορά και τη γήρανση και στη διατήρηση της ευεξίας.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ελληνικού καφέ είναι ότι περιέχει καφεΐνη (40mg καφεΐνης/ φλιτζανάκι των 50ml), η οποία σε μέτρια πρόσληψη (4-5 φλιτζανάκια ελληνικού/ ημέρα) συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση του οργανισμού αλλά και στην αύξηση της διαύγειας και της σωματικής και πνευματικής απόδοσης. Απαραίτητος σύμμαχος στο πρωινό ξύπνημα, κατά την εργασία αλλά και στην οδήγηση, η καφεΐνη μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας.
Και όλα αυτά χωρίς να μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες, καθώς ένα φλιτζανάκι σκέτου ελληνικού καφέ παρέχει μόνο 1 θερμίδα, οπότε μπορεί να ενσωματωθεί άφοβα σε οποιοδήποτε διαιτολόγιο απώλειας ή συντήρησης του σωματικού βάρους.
Για πρώτη φορά, ο Λουμίδης Παπαγάλος, σε συνεργασία με την Ομάδα του Κλινικού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου κ. Τάσου Παπαλαζάρου, συγκεντρώνει σε ένα ολοκληρωμένο έντυπο τις πιο πρόσφατες έγκυρες επιστημονικές μελέτες γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ. Το έντυπο περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και επιστημονικά δεδομένα για θέματα όπως oι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αγαπημένου μας ροφήματος, η ευεργετική δράση της καφεΐνης και η κατάρριψη του μύθου πως ο καφές έχει θερμίδες.
Συμπερασματικά, μέσα από μια εμπεριστατωμένη επιστημονική βιβλιογραφική ανασκόπηση τεκμηριώνεται ότι ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος μπορεί να αυξήσει τη διατροφική αξία του καθημερινού μας διαιτολογίου, καθώς παρέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά και προσφέρει τόνωση και εγρήγορση, χωρίς να προσθέτει θερμίδες.

ΟΡΕΙΝΗ ΠΙΕΡίΑ

Τα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο «Ορεινή Πιερία», θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκθέσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2009».

1._STIGMIOTYPA_THS_OREINHS_PIERIASΣτην Έκθεση παρουσιάζονται περίπου 40 φωτογραφίες του Χρήστου Πανταζή, με στιγμιότυπα της μεταπολεμικής ορεινής εικονογραφίας, όπως αυτή αποτυπώνεται σε χωριά και οικισμούς της Πιερίας.
Την παρουσίαση της δουλειάς του φωτογράφου επιμελήθηκε το Λύκειο Ελληνίδων.
«Η πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό τοπίο στην Πιερία μας αφορά όλους και είναι στις επιδιώξεις του Πολιτιστικού Οργανισμού να διαδραματίσει ενεργό ρόλο για την καλύτερη γνωριμία, προβολή και προστασία τους», αναφέρει σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη της Έκθεσης ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Χαράλαμπος Καρατζόγλου.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα 14:00 έως 20:30 και Τρίτη-Παρασκευή 8:00 έως 15:00.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

«Διάδρομος και σκάλα»


Σπάνιες ηχογραφήσεις του Γιάννη Ρίτσου στα βιβλιοπωλεία

Το Βήμα

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή του «ποιητή της Ρωμιοσύνης» κυκλοφορεί με επιμέλεια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του «Έτους Ρίτσου 2009». Πρόκειται για 31 ποιήματα από τη συλλογή «Διάδρομος και σκάλα», τα οποία γράφτηκαν κατά την περίοδο του κατ' οίκον περιορισμού του Γιάννη Ρίτσου στη Σάμο, το 1970, και αποτυπώνουν τόσο τη δημιουργική αγωνία του ποιητή όσο και την απογοήτευσή του από τις περιπέτειες του τόπου και της υγείας του.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Χρύσα Προκοπάκη, στο 48σέλιδο ένθετο που συνοδεύει το cd, «...ο ποιητής, μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο ή σε δεύτερο (εις εαυτόν), εξομολογητικός, κάποτε (αυτο)σαρκαστικός γράφει εν θερμώ, συχνά τρία και τέσσερα ποιήματα την ίδια μέρα, λες και θέλει να προλάβει να αποθέσει στο χαρτί όλο το 'ανώφελο', αυτό το 'ατεμάχιστο τίποτα'».
Αξίζει να σημειωθεί, ως ιστορικό της έκδοσης, ότι οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις (σε κασέτα) μεταφέρθηκαν κρυφά από τον Γάλλο φίλο του, σκηνοθέτη Αντουάν Βιτέζ, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στο νησί κατά τη διάρκεια της εξορίας του.
Το υλικό παραδόθηκε κατόπιν στην κα Προκοπάκη που φρόντισε, παραχωρώντας το ευγενικά, ώστε να αξιοποιηθεί από το ΕΚΕΒΙ με την παραγωγή και κυκλοφορία της παρούσας, καλαίσθητης κασετίνας.
Η έκδοση διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και δισκοπωλεία σ’ όλη την Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

G
«Ο Κόσμος Σύμφωνα με τα Παιδιά: η παιδική οπτική της ζωής, της αγάπης και ένα κέικ σοκολάτα» είναι ο τίτλος του νέου και πολύ πρωτότυπου βιβλίου της συγγραφέως Σάλι Κόλινγκς, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αυστραλία και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων αναγνωστών.Πρόκειται για μία συλλογή από παιδικούς συλλογισμούς για τη ζωή που ποικίλλουν: από το χειρότερο πράγμα που σημαίνει το να είναι κάποιος ενήλικας μέχρι του τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε.«Μου αρέσει η ιδέα ενός βιβλίου γραμμένου με παιδικές λέξεις, λέξεις που δεν φιλτράρονται από τους γονείς» δήλωσε στο Reuters η Κόλινγκς.
Για τις ανάγκες του βιβλίου, η συγγραφέας ξεκίνησε να ρωτάει όσους γονείς ήξερε ποια είναι τα πιο αστεία σχόλια που έχουν κάνει τα παιδιά τους, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι όταν τα μεταφέρουν οι ενήλικες δεν είναι τόσο αστεία.Έτσι, αποφάσισε να συντάξει ένα ερωτηματολόγιο και να το διανείμει σε πολλά νηπιαγωγεία και σχολεία ζητώντας από τα ίδια τα παιδιά να απαντήσουν. Τελικά το βιβλίο περιλαμβάνει τη «σοφία» περίπου 200 παιδιών.«Τα παιδιά ξετρελάθηκαν όταν ρωτήθηκαν για την αγάπη, τους δεινόσαυρους και για τη σύσταση του ήλιου» είπε η Κόλινγκς.«Ενθουσιάστηκαν που ρωτήθηκαν για την οπτική τους, καθώς δεν είναι σύνηθες να τους ρωτάει ο κόσμος τη γνώμη τους για πράγματα» πρόσθεσε.Το βιβλίο είναι γεμάτο πρωτοτυπίες, όπως η παρακάτω συμβουλή από την 15χρονη Ναόμι: «Αν θέλεις ένα γατάκι, ξεκίνα ζητώντας ένα άλογο» ή από τον 9χρονο Αμίρ: «Δεν μπορείς να κρύψεις ένα μπρόκολο μέσα σε ένα ποτήρι γάλα» και από την 8χρονη Αϊλίν: «Ποτέ μην επιχειρήσεις να βαφτίσεις μία γάτα».Στην ερώτηση γιατί ο Θεός έφτιαξε τις μαμάδες, δύο μαθητές της δευτέρας Δημοτικού απάντησαν επειδή «είναι οι μόνες που γνωρίζουν που είναι το σελοτέιπ» και «για να μας βοηθάνε την ώρα που γεννιόμαστε».Οι δύο κόρες της Κόλινγκς -ηλικIας 4 και 6 ετών- συνεισέφεραν κατά μόλις μία απάντηση σε ολόκληρο το βιβλίο.Παρότι το βιβλίο δεν στοχεύει ουσιαστικά στα παιδιά, η Κόλινγκς απάντησε ότι εξεπλάγη με το πόσο άρεσε στους μικρούς αναγνώστες, γιατί τελικά τους δίνει εξουσίες.«Νόμιζα ότι θα προοριζόταν μόνο για μαμάδες ή γιαγιάδες, αλλά τα μικρά είναι που θέλουν να το διαβάζουν πριν κοιμηθούν και εκείνα που είναι έξι ετών και άνω θεωρούν ότι τα πάντα είναι κατανοητά» είπε.«Εκτιμώ ότι στα παιδιά αρέσει το ότι είναι τα δικά τους λόγια και όχι ότι κάποιος τους μιλάει ή μιλάει για εκείνους. Είναι μία υπενθύμιση ότι κάποιες φορές ξεχνάμε να ακούμε τα παιδιά» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ