Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

BLACK AND WHITE NUDE ART....


AVATAR

Στο Avatar και η εντυπωσιακή η Μισέλ Ροντρίγκεζ, που κερδίζει το κοινό από την πρώτη της εμφάνιση.
«Avatar»: O Τζέιμς Κάμερον συνέλαβε την ιδέα του Avatar κάποια χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχαν ακόμη τα μέσα για να πραγματοποιήσει το όραμά του. Σήμερα, ύστερα από τέσσερα χρόνια δουλειάς, μας υπόσχεται ένα ταξίδι σε έναν κόσμο θεαματικό, αλλά και μία κινηματογραφική εμπειρία πρωτόγνωρη, στην οποία η επαναστατική τεχνολογία 3D ενσωματώνεται στα συναισθήματα των ηρώων.

Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Τζέικ Σάλι, ένας πρώην ναυτικός, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. H ζωή του ανατρέπεται όταν στρατολογείται για μια αποστολή στον πλανήτη Πανδώρα. Ο πλανήτης, στον οποίο κατοικούν τα ανθρωποειδή Na'vi έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χάρη σε ένα ορυκτό που στη Γη αξίζει είκοσι εκατομμύρια το κιλό. Αποστολή του Τζέικ είναι να παρεισφρήσει στους Na'vi για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους στην εξόρυξη του ορυκτού.

Για να ανταποκριθεί σ' αυτή την αποστολή μετατρέπεται σε Avatar - ένα υβρίδιο με μορφή Na'vi, αλλά συναισθήματα, σκέψεις και προσωπικότητα ανθρώπινα. Θα γνωρίσει μια όμορφη θηλυκή Na'vi, τη Νέφτιρι, και καθώς η σχέση τους θα γίνεται πιο δυνατή, θα κληθεί να ηγηθεί μιας επικής μάχης, που θα καθορίσει τη μοίρα ολόκληρου του κόσμου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους ανερχόμενους Σαμ Ουόρθινγκτον, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ζόι Σαλντάνα και τη γνωστή κι αγαπημένη Σιγκούρνι Γουίβερ.
www.naftemporiki.gr

ΝΟΟΥ ΣΜΟΚΙΝ

Νόου σμόκιν

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (στη φωτογραφία) θα μοιραστούν αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ βράδυ στις 10:30 τη σκηνή της «Αποθήκης του Μύλου» στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία με τίτλο «Νόου σμόκιν», πηγαίνοντας κόντρα στη γνωστή επίσημη επιβολή. Μαζί τους θα είναι και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».


WWW.naftemporiki.gr

Αρχαίο πυλώνα από γρανίτη ανακάλυψε ελληνική αποστολή στα νερά της Αλεξάνδρειας


  ΑΠΕ

Η Ελληνική Αρχαιολογική Αποστολή που πραγματοποιεί ενάλιες ανασκαφές στην Αλεξάνδρεια, με επικεφαλής τον κ. Χάρη Τζάλα, ανακάλυψε έναν πυλώνα από γρανίτη και ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου δρ Ζάχι Χαουάς επέτρεψε κατ΄εξαίρεση την ανάσυρσή του, μολονότι από το 2002 απαγορεύεται να ανασύρονται αρχαιότητες που βρίσκονται κάτω από το νερό στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.
Εξηγώντας την απόφασή του ο δόκτωρ Χαουάς τόνισε ότι η απαγόρευση επιβλήθηκε το 2002, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής των Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, καθώς υπάρχουν χιλιάδες αρχαία αντικείμενα τέχνης στα ύδατα της Αλεξάνδρειας και επειδή η συντήρησή τους είναι μια μακρά διαδικασία και ο χώρος που υπάρχει στα μουσεία είναι περιορισμένος.
Η εξαίρεση έγινε γι΄αυτό το συγκεκριμένο πυλώνα, γιατί εκτός του ότι είναι ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα - ο μόνος μονολιθικός πυλώνας σε ολόκληρη την Αίγυπτο και ένα μοναδικό εύρημα για την Αλεξάνδρεια - δείχνει την τοποθεσία του Ναού της `Ισιδος Λοχιάδος, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς δίπλα από το Μαυσωλείο της Κλεοπάτρας.
Ενα νέο μουσείο προετοιμάζεται στην έκταση του Ναυτικού Μουσείου της Αλεξάνδρειας, στο Στάνλεϊ, όπου θα εκτεθούν όλα τα σημαντικά αγάλματα και άλλα έργα τέχνης, τα οποία θα ανασυρθούν από τη θάλασσα. Μετά από μακρά διαδικασία συντήρησης, που θα απαιτήσει έξι έως οκτώ μήνες, ο πυλώνας θα εκτεθεί εκεί.
Ο κ. Χάρης Τζάλας, επικεφαλής της αποστολής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχαίων και Μεσαιωνικών Αλεξανδρινών Σπουδών, ο οποίος ανακάλυψε το βυθισμένο στη θάλασσα πυλώνα, κλήθηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση μεταφοράς με τρεις αρχαιολόγους-δύτες, οι οποίοι εργάστηκαν σε συνεργασία με τους Αιγυπτίους συναδέλφους τους. Ο κ. Τζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τον Πλούταρχο και τον Δίωνα τον Κάσσιο, δύο αξιόπιστες αρχαίες πηγές, το συγκεκριμένο αρχαίο εύρημα αποτελεί τμήμα των ιδιαίτερων διαμερισμάτων των βασιλικών ανακτόρων, όπου το έτος 30 π.Χ. η Κλεοπάτρα η 7η και ο Μάρκος Αντώνιος έθεσαν τραγικό τέλος στη ζωή τους.
Ο πυλώνας ανασύρθηκε με επιτυχία και μεταφέρθηκε χθες στο Ανατολικό λιμάνι της Αλεξάνδρειας με μια δύσκολη επιχείρηση. Το τελευταίο τμήμα της επιχείρησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, από μία κοινή ομάδα Ελλήνων και Αιγυπτίων δυτών, με επικεφαλής τον κ. Χάρη Τζάλα, ενώ παρόντες θα είναι ο υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου Φαρούκ Χόσνι, ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων δρ Ζάχι Χαουάς, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Διακοφωτάκης, ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας στρατηγός `Αντελ Λαμπίμπ και ο γενικός διευθυντής του Μουσείου της Αλαξάνδρειας δρ Ιμπραήμ Νταρουίς.

Φτηνά εισιτήρια σε όλες τις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας


 

Με φθηνότερα εισιτήρια σε όλες τις σκηνές του αντιμετωπίζει τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται η χώρα, η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.
Έτσι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναμορφώθηκε η τιμολογιακή πολιτική του ΚΘΒΕ και οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν παραστάσεις με εισιτήρια που ξεκινούν από 10 ευρώ (στην Πειραματική σκηνή της Μονής Λαζαριστών).
Ειδικότερα οι τιμές των εισιτηρίων του ΚΘΒΕ που θα ισχύουν από τις 18 Δεκεμβρίου, είναι οι εξής:
Για την πειραματική σκηνή (Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών) γενική είσοδος 10 ευρώ
Μονή Λαζαριστών - Λαϊκή σκηνή Σωκράτης Καραντινός : Κανονικό 15 ευρώ (εκπτωτικό και κάρτας ΥΠΠΟ 12 ευρώ ) και εξώστης 12 και 10 ευρώ.
Βασιλικό θέατρο: 20 , 12 και 10 ευρώ
Θέατρο ΕΜΣ : 20 , 12 και 10 ευρώ.


Στο Βασιλικό θέατρο ανεβαίνει αυτή την περίοδο η παράσταση του έργου "Βαβυλωνία" του Δ.Βυζάντιου , 
στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός του Λαϊκού Θεάτρου (Μονή Λαζαριστών) το έργο "Βασικά με λέν΄Θανάση" του Γ. Αρμένη, 
στην πειραματική σκηνή (μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών) το έργο "Ο Υμπύ βασιλιάς" και τέλος
στη σκηνή του θεάτρου της ΕΜΣ από μεθαύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, το έργο "το κορίτσι με τα μαύρα" του Μιχάλη Κακογιάννη, που από την παρουσίαση του στον κινηματογράφο το 1956 μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Το έργο που παρουσιάζεται ως ένδειξη τιμής στον κορυφαίο Έλληνα σκηνοθέτη, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή των Γιώργου Μακρή - Γρηγόρη Καραντινάκη και σκηνοθεσία του δευτέρου, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη και σκηνικά -κοστούμια Ερσης Δρίνη.

OI NEOTEROI KAI OI ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Οι νεότεροι, όσοι έχουν παιδιά και οι λιγότερο μορφωμένοι είναι οι τρεις κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν θυμό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.   

Ο θυμός, ένα από τα πιο κοινά αρνητικά συναισθήματα, μπορεί να έχει σημαντικές ψυχικές και σωματικές συνέπειες αν διαρκεί πολύ, αν και η σύγχρονη ψυχολογία τον θεωρεί μάλλον ως ένα φυσικό συναίσθημα, που ορισμένες φορές μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο, γι' αυτό, άλλωστε, ενθαρρύνει την εκδήλωσή του. Μάλιστα μια προηγούμενη μελέτη έχει διαπιστώσει ότι όσοι εκφράζουν συχνά το θυμό τους (σε λογικά πλαίσια!) μπορούν να ζήσουν περισσότερο από όσους τον κρατούν μέσα τους.    

Η νέα έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο υπό τον καθηγητή Σκοτ Σίμαν του τμήματος κοινωνιολογίας, σύμφωνα με το Live Science, και θα δημοσιευτεί στο "International Handbook of Anger" (Διεθνές Εγχειρίδιο του Θυμού), που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2010.    Σύμφωνα με την έρευνα:   

Οι νεότεροι άνθρωποι κάτω των 30 ετών νιώθουν πιο συχνά θυμό σε σχέση με τους μεγαλύτερους, κυρίως επειδή βιώνουν μεγαλύτερη πίεση χρόνου, περισσότερες οικονομικές δυσκολίες (ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης) και μεγαλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον τους.    

Η έλλειψη χρόνου και το συνακόλουθο αίσθημα πίεσης είναι ο συχνότερος παράγων πρόκλησης θυμού.   

Πέρα από τις πολλές χαρές της, μια οικογένεια με παιδιά (ειδικά όταν αυτά είναι άτακτα…) είναι ένα περιβάλλον όπου συχνά γεννιούνται συναισθήματα θυμού και επιθετικές συμπεριφορές, κάτι που ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες.   

Οι περισσότερο μορφωμένοι είναι λιγότερο επιρρεπείς στον θυμό και, όταν θυμώνουν, μιλάνε πιο ανοιχτά από τους λιγότερους μορφωμένους για τις αιτίες του θυμού τους. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι γενικά ο αυτοέλεγχος αυξάνεται ανάλογα με το επίπεδο της μόρφωσης ενός ανθρώπου.   

Όσοι έχουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, τείνουν να έχουν και περισσότερο θυμό, κάτι που ισχύει επίσης περισσότερο για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

WWW.NOOZ.GR