Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Sue Moreno μαζί με το γκρουπ Handsome Men Half NoteΑπό τις 18 μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου η Sue Moreno μαζί με το γκρουπ Handsome Men θα βρίσκεται για 10 μοναδικές νύχτες στη σκηνή του Half Note, με rock ‘n roll των 60’s. Την χαρακτήρισαν ως τον “θηλυκό Elvis” και δεν έχουν και άδικο! Μια βόλτα από το Half Note, θα σας πείσει...

Είναι μια τραγουδίστρια / performer που ξέρει πως να πηγαίνει τον κόσμο πίσω, στις αυθεντικές ρίζες του ροκ εν ρολ ή στην φορτισμένη (μουσικά) ατμόσφαιρα των sixties και που γνωρίζει να ξυπνάει συγκινησιακά αναμνήσεις από τον Elvis Presley ή την bossa-nova, από τον παλιό κλασικό κινηματογράφο ή την lounge exotica.
Αυτό πετυχαίνει γιατί η Sue Moreno διαθέτει τις εκφραστικές φωνητικές δυνατότητες, την ισχυρή προσωπικότητα και τη γοητευτική εμφάνιση για όλη αυτή την πλατιά μουσική γκάμα και, πολύ απλά, θυμίζει έμπρακτα όλες αυτές τις “χρυσές” σελίδες της ποπ.
Η Sue Moreno περιοδεύει ακατάπαυστα σε Ευρώπη και Αμερική παρουσιάζοντας ρεπερτόριο που εκτείνεται – ανάλογα με την περίσταση – σε club jazz, σε απαλό και αισθησιακό ροκ, σε κλασική κάντρι, σε ελαφρό μπλουζ ή οτιδήποτε.
Με μια από τις μπάντες της, τους Handsome Men, δίνει ένα κλασάτο σόου που εκτείνεται από easy listening τζαζ και σουίνγκ σε πασίγνωστα κομμάτια από ταινίες και στάνταρντς όπως “I Wanna Be Loved by You”, “Cry Me a River”, “Desafinado”, “Everybody Loves Somebody”, “Fly Me to the Moon”, “My Heart Belongs to Daddy”, “Moon River” κ.ά. Γιορτή με τα όλα της...
Η Sue έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές σε Ευρώπη, Σκανδιναβία και Αμερική και έχει δουλέψει με θρύλους και καλλιτέχνες όπως οι : Paul Burlinson (Johnny Burnette Trio), Rocky Burnette, Stan Perkins (Son of Carl Perkins), the Comets, Red West (Elvis’ sidekick), Wanda Jackson, Don Randi (legendary session pianist), Chris Montez, Linda Gail Lewis, the Paladins and Danny B. Harvey (Nancy Sinatra). Η φωνή της έχει ακουστεί σε πολλές διαφημίσεις (Viktor & Rolf’s perfume, κοσμήματα Flowerbomb και Otazu). Έχει επίσης συμμετέχει σε πολλά θεατρικά shows σαν τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά και χορεύτρια.
Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν παίξει σε πολλές διεθνείς σκηνές και έχουν δουλέψει με μεγάλους καλλιτέχνες και θρύλους όπως οι: Rita Reijs, Wanda Jackson, Chris Montez, Laura Fygi, Liesbeth List, Xander de Buisonje, the Comets.

Παίζουν οι μουσικοί:
Sue Moreno: φωνή, Jim Knowler: κιθάρα, φωνητικά, Jan Flubacher: μπάσο, Hans Kwakkernaat: πιάνο, Florian Hoefnagels: ντραμς
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30

Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

«Το κορίτσι με τα μαύρα»,Η πολυβραβευμένη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, «Το κορίτσι με τα μαύρα», έκανε χθες τη θεατρική της πρεμιέρα, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η Αναστασία Κατσιναβάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου «Το κορίτσι με τα μαύρα».
Είναι η πρώτη φορά που η ταινία μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που τιμά έτσι τον κορυφαίο Ελληνα σκηνοθέτη.
Η ταινία, με την Ελλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αποτέλεσε σταθμό για τον ελληνικό κινηματογράφο και απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού και της κριτικής διεθνώς.
Η θεατρική της εκδοχή εστιάζεται στη μοιραία ερωτική ιστορία, που ανατρέπει με τραγικό τρόπο τη ζωή μιας μικρής, γεμάτης μυστικά, κοινωνίας.
Ο Γιώργος Μακρής και ο Γρηγόρης Καραντινάκης -που έχουν την ευθύνη για τη θεατρική διασκευή του έργου-, σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Μια δύσκολη ιστορία αγάπης, που λειτουργεί ως καταλύτης στην περίκλειστη κοινωνία του νησιού.
Μακροχρόνια κρυμμένα μυστικά, αισθήματα, παρελθόντα εγκλήματα καρδιάς, βγαίνουν στο φως με εκρηκτικό τρόπο, δημιουργώντας και νέα θύματα -παράπλευρες απώλειες το λέμε πια-, που αρκετά είναι αθώα του αίματος. Μια τραγωδία, πριν τη σιωπή του φινάλε.
Κάθαρση. Κάθαρση; Αντρες και γυναίκες, ακυρωμένοι από τις κοινωνικές επιταγές, συμπιεσμένοι ανάμεσα στις αληθινές ανάγκες τους και το μίσος που παράγει η αδυναμία τους να ζήσουν όσα πραγματικά επιθυμούν. Δεν πρέπει κάποιος, ένας έστω, να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα;
Ο ανελέητος ήλιος της ταινίας, που πυρπολεί γη και ανθρώπους, αναλογεί σκηνικά στη λάβα των παθών και των πράξεων που αυτά παράγουν; Πώς να ξεφύγεις από τα «δεσμά» της Λαμπέτη, του Χορν, του Φούντα και να μπορείς να λες Μαρίνα, Παύλος, Χρήστος;
Πώς να «διαβάσεις» μια ταινία ερήμην του κατακερματισμού των πλάνων, ώστε να φτάσεις στο αιώνια ζητούμενο του θεάτρου; Πώς στην κλειστή αίθουσα θα χωρέσει όλος αυτός ο ουρανός, η θάλασσα, ο αέρας; Ενα λευκό τοπίο;
Στο δραματουργικό υπέδαφος του Κακογιάννη, πλήθος συναντήσεων πολύτιμων ορυκτών: η αρχαία ελληνική τραγωδία, ο Λόρκα, ακόμα κι ο Ιψεν. Μια Ελλάδα τόσο κοντά μας, αλλά και τόσο μακριά.
Υπήρξε στ' αλήθεια; Ανθρωποι -οι ήρωες, που μπορούσαν να δουν το είδωλό τους στον καθρέφτη. Σαφείς ως υπάρξεις, οριστικοί ωσάν μικροί θάνατοι, ακόμα και στην εξέλιξή τους στη διαδρομή του δράματος και όχι, όπως στο σύγχρονο παρόν, ''ρευστοί'', ''περίπου'' και ''ευλύγιστοι'', για να χωρούν παντού. Μελαγχολία για κάτι που χάθηκε και που κατοικεί στο σκληρό κόσμο του έργου. Είναι δυνατόν; Κύριε Κακογιάννη, χαιρετισμούς και θερμές ευχαριστίες».
Παίζουν οι ηθοποιοί Αστέρης Πελτέκης, Αναστασία Κατσιναβάκη, Γιάννης Χαρίσης, Μιχάλης Γούναρης, Γιώργος Σφυρίδης, Xρήστος Παπαδημητρίου, Αννη Τσολακίδου, Ελευθερία Τέτουλα, Δήμητρα Χαριτοπούλου, Θάλεια Σκαρλάτου, Νίκος Τουρνάκης, Κωνσταντίνος Ιτσιος, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Παπαγεωργίου.
«Το κορίτσι με τα μαύρα» εγκαινιάζει ταυτόχρονα την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής του ΚΘΒΕ, με την οποία μειώνει τις τιμές των εισιτήριων σ' όλες τις σκηνές (ΕΜΣ και Βασιλικό: 20 ευρώ, Λαϊκή - Μ. Λαζαριστών: 15 ευρώ, Πειραματική - Μ. Λαζαριστών 10 ευρώ).«Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, όπου η οικονομική κρίση αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, το ΚΘΒΕ, ως θέατρο δημοσίου συμφέροντος, απαντά με αναπροσαρμογή της τιμολογιακής του πολιτικής», επισήμανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού Σωτήρης Χατζάκης.

BLACK AND WHITE PHOTOS


Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ....2002


ΕΠΑΦΗ


Ακούω τα βογγητά σου και τα κύτταρά μου

σαστίζουν

Τα νύχια σου γαντζώνουν τη γυμνή σάρκα μου

Τα πόδια σου τυλίγονται στο κορμί μου...

Τα χείλη σου υγρά αναζητούν τα δικά μου

Η γλώσσα σου παίζει με τα απόκρυφα

και η κάμαρη γεμίζει αρώματα του έρωτα

Κολλάνε από τον ιδρώτα τα κορμιά

σφίγγουν τα χέρια και μουδιάζουν

σκύβουν οι νεράιδες να δουν

και δεν το κρύβουν

 πως ζηλεύουν!