Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΣΑΒΒΙΔΗ" τηλ.23510-29380


  • Η ΒΑΛΙΤΣΑ
  • Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 23510-29380

Για όσους ασχολούνται με την πολιτική και την επικοινωνία.

Η εξ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ


Φιλοσοφία: Οι πιο πρόσφατες απαντήσεις στα αρχαιότερα ερωτήματα

Φιλοσοφία: Οι πιο πρόσφατες απαντήσεις στα αρχαιότερα ερωτήματα

Fearn Nicholas
Σπυριδογιαννάκη Σέβυ (μετάφραση)
Σειρά: Φιλοσοφία για όλους
ISBN: 9789604556700

Σελίδες: 272
Τιμή: 18,00€
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σε ένα βιβλίο που συνδυάζει το οδοιπορικό με τη φιλοσοφία, ο Nicholas Fearn ζητά από τους πιο φημισμένους φιλοσόφους παγκοσμίως τις απαντήσεις τους στα πιο διαχρονικά ερωτήματα της ζωής: Ποιος είμαι; Τι ξέρω; Τι πρέπει να κάνω; Είναι το πρώτο βιβλίο που εξηγεί τι σκέφτονται οι σημερινοί φιλόσοφοι. Πιστεύουν πως η ελεύθερη βούληση και η ταυτότητα δεν είναι αυτό που φαίνονται ότι η διαφορά ανάμεσα στο καλό και το κακό είναι συχνά απλώς θέμα τύχης και ότι μια μέρα όλοι θα είμαστε χορτοφάγοι. Οι απαντήσεις τους συνθέτουν έναν ευφυή και διασκεδαστικό οδηγό για την παρούσα φάση της φιλοσοφίας. Ο Fearn γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην ελαφριά, δημοφιλή φιλοσοφία και την αυστηρώς ακαδημαϊκή, χωρίς να υπεραπλουστεύει. Το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από τον Economist «Ένα μικρό θαύμα».
Ο Nicholas Fearn, απόφοιτος φιλοσοφίας του Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, αρθρογραφεί στα περιοδικά Spectator και New Statesman, και στις εφημερίδες Independent on Sunday και Financial Times. Το προηγούμενο βιβλίο του, “Ο Ζήνωνας και η Χελώνα,” κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη (2003).(πηγή: www.metaixmio.gr )

΄΄Ιστορίες από τη «Μηχανή του χρόνου»΄΄

Το βιβλίο ΄΄Ιστορίες από τη «Μηχανή του χρόνου»΄΄ είναι το όχημα για ένα ταξίδι και μια γνωριμία με ανθρώπους και καταστάσεις που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ένα βιβλίο βασισμένο στη δημοσιογραφική έρευνα της ομώνυμης τηλεοπτικής εκπομπής…


Ένα ταξίδι από τους μαυραγορίτες της κατοχής και το χαστούκι στη βασίλισσα Φρεδειρίκη έως τη δίκη του Νάσιουτζικ και τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά. Από τον ναζί Μαξ Μέρτεν, που εξολόθρευσε τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, στα «θαύματα»της άγιας Αθανασίας και από τον Νόμο 4000 περί τεντιμποϊσμού στον ληστή με τις γλαδιόλες, τον μοιραίο Βενάρδο.
Ο Χρίστος Βασιλόπουλος, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Μηχανή του χρόνου», και ο αρχισυντάκτης Δημήτρης Πετρόπουλος, έπειτα από πέντε χρόνια επιτυχημένης τηλεοπτικής διαδρομής, μεταφέρουν τις ιστορίες στον γραπτό λόγο.
Συγκεντρώνουν τα στοιχεία, τις μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα που δεν έδειξαν ποτέ στην τηλεόραση και, με επιπλέον έρευνα, ανακαλύπτουν κι άλλες πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους των θεμάτων που στο παρελθόν έγιναν πρωτοσέλιδα και μερικές φόρες καθόρισαν τη μοίρα του τόπου.
Ξεχωρίζουν τον μύθο από την πραγματικότητα, τα ηθελημένα ψέματα από την αλήθεια. Διατρέχουν πέντε ταραγμένες δεκαετίες, συστήνοντας το πρόσφατο παρελθόν μας σε όσους το αγνοούν και υπενθυμίζοντας άγνωστες πτυχές σε όσους το έζησαν με τη φόρτιση και τις σκοπιμότητες των εξελίξεων.
Οι ιστορίες από τη «Μηχανή του χρόνου» είναι ένα βιβλίο για όλη την οικογένεια: Για αυτούς που δεν πρέπει να ξεχάσουν και για αυτούς που πρέπει να μάθουν. Για όσους θυμούνται ακόμη την τελευταία εκτέλεση ποινικού κρατουμένου στην Ελλάδα και για όσους αγνοούν ότι ο Έρικ Κλάπτον έζησε για λίγους μήνες στη χώρα μας και σόλαρε με την κιθάρα του σε μπαρ της Κυψέλης παρέα με Έλληνες μουσικούς. Για όσους αποθέωσαν τον θρυλικό Τζιμ Λόντο και για όσους έχουν ακούσει το όνομα της θλιμμένης πριγκίπισσα Σαράγια, αλλά δεν ξέρουν γιατί έχασε τον θρόνο της.

Ένα βιβλίο πατριδογνωσίας, γιατί τελικά η πατρίδα μας δεν είναι μόνο οι κάμποι και τα ψηλά βουνά.

ΣΕΙΡΑ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Ιστορίες από τη «Μηχανή του χρόνου»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Χρίστος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πετρόπουλος

ISBN: 978-960-16-3461-6

ΣΧΗΜΑ: 14x21

ΣΕΛΙΔΕΣ: 496

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 19,50 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης

Οι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό


Οι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό ή, γενικώς, σε κάποια ανώτερη δύναμη. Οι περισσότεροι, μάλιστα, πιστεύουν ότι γίνονται θαύματα, ότι υπάρχει παράδεισος, ζωή μετά θάνατο και αγγελουδάκια. Δεν πιστεύουν, όμως, μόνο στο Θεό και όλα τα… παράγωγά του, αλλά και γενικότερα στα πνευματιστικά φαινόμενα, την αστρολογία, αλλά και στο ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των πιστών όσον αφορά στον Θεό και τα πνευματιστικά φαινόμενα είναι γυναίκες, ενώ στην ύπαρξη των εξωγήινων πιστεύουν περισσότερο οι άνδρες.
Την ίδια στιγμή, ο ένας στους τέσσερις Αυστραλούς δηλώνει άθεος ή αγνωστικιστής.
Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο πιστές από τους άνδρες. Το 69% των γυναικών, που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «The Age», δήλωσε ότι πιστεύει στον Θεό (ανεξάρτητα από το όνομα αυτού), ενώ το ανάλογο ποσοστό των πιστών ανδρών ήταν περίπου 54%.
O Χριστιανισμός παραμένει ακόμα η κυρίαρχη θρησκεία, αφού το 64% των πιστών δήλωσε ότι τον εκφράζει η συγκεκριμένη θρησκεία, ενώ ο Βουδισμός έρχεται "καταϊδρωμένος" δεύτερος, με ποσοστό πιστών γύρω στο 2% και τον ακολουθούν οι θρησκείες του Ινδουισμού και του Μουσουλμανισμού, που συγκεντρώνουν το 1% των πιστών η κάθε μία.
Όσον αφορά στα θαύματα, τα αγγελουδάκια, τους υπερκόσμιους παραδείσους και όλα τα άλλα… συναφή, το 63% των πιστών πιστεύει ότι γίνονται θαύματα, το 53% στη ζωή μετά τον θάνατο και το 51% στην ύπαρξη των αγγέλων. Την κόλαση, όμως, οι περισσότεροι πιστοί, μάλλον, δεν την λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους. Μόνο ένα 38% πιστεύει στην ύπαρξή της.
Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι πιστοί είναι πολλοί στην Αυστραλία, λίγοι είναι εκείνοι που ασπάζονται την άποψη ότι ο Μεγαλοδύναμος δημιούργησε τον κόσμο. Μόνο ένα 25% πιστεύει στη θεία κοσμογονία, ενώ το 42% ασπάζεται τη δαρβινική εξελικτική θεωρία και ένα 32% πιστεύει ότι ο Δαρβίνος τα λέει πολύ καλά αλλά κάπου στην όλη υπόθεση... έβαλε το χεράκι της και κάποια ανώτερη δύναμη.
Μπορεί θρησκείες, αστρολογία, εξωγήινοι, υπερφυσικά φαινόμενα και ανώτερες δυνάμεις να μπερδεύονται γενικώς στον πνευματικό κόσμο των Αυστραλών και να ακούγεται λίγο "σχιζοφρενικό" το όλο μωσαϊκό, σύμφωνα όμως με τον δρα Φίλιπ Χιούζ, από το Χριστιανικό Ερευνητικό Ινστιτούτο, η κατάσταση είναι απόλυτα φυσιολογική. "Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές δοξασίες, σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του", δήλωσε συγκεκριμένα ο δρ Χιούζ.

ΤΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ...!!Οι κροατικές αρχές ερευνούν καταγγελίες κατά του διευθυντή σχολείου ότι ξόδεψε χιλιάδες δολάρια για "προστασία από κοσμικά μαγνητικά πεδία"...

Το σχολείο Πέταρ Ζρινσκι του Σένκοβατς έχει περίπου 400 μαθητές και πολύ λίγα χρήματα να διαθέσει ακόμα και για σχολικό σύμβουλο. Όμως ο διευθυντής του αποφάσισε να διαθέσει περισσότερα από 13.000 δολάρια για να εγκαταστήσει στο σχολείο δέκα "βιογεννήτριες", μηχανήματα που, όπως ισχυρίζεται, προστατεύουν από "επικίνδυνες ενέργειες".
Επίσης οι γεννήτριες αυτές προστατεύουν από τα μάγια και τα βαμπίρ, ενισχύουν την σεξουαλικότητα και αυξάνουν το στήθος...