Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

the best cigars

Tα καλύτερα πούρα της Κούβας
Φουμάρει ο Παναγιώτης Γεωργίου

Δημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2009

Από τα Partagas Serie D No.4 Reserva μέχρι Cohiba Siglo II, το MEN 24 σας προτείνει τα 6 καλύτερα.Η δημιουργία ενός πούρου είναι μία χρονοβόρα, εύθραυστη, μαγική διαδικασία, που απαιτεί πολύ φροντίδα. Χρονοβόρα, γιατί από τη στιγμή της σποράς του καπνού έως την αγορά του πούρου από τον καπνιστή, μεσολαβούν ένα με δύο χρόνια. Εύθραυστο, γιατί ανά πάσα στιγμή το τελικό αποτέλεσμα απειλείται από το ανθρώπινο λάθος.Απαιτεί τόση φροντίδα, όσο κανένα άλλο προϊόν της Γης, με την εξαίρεση ίσως του κρασιού. Μαγική, γιατί οι συνδυασμοί των καλύτερων φυτών με τα πιο εύφορα εδάφη, της ιδεώδους θερμοκρασίας με την επιθυμητή υγρασία, της τέχνης του στριψίματος με την τεχνική της αναμείξεως των καπνών, ανήκουν στη σφαίρα της αλχημείας.Η εξαιρετική ποιότητα των κουβανέζικων πούρων δεν είναι καθόλου τυχαία. Οφείλεται στο συνδυασμό ιδανικού κλίματος, μιας εδαφικής συνθέσεως με ιδιαίτερες φυσικές και χημικές ιδιότητες και μιας παραδοσιακής εμπειρίας προερχόμενης από τους αγρότες και τους τεχνίτες της Κούβας. Από την τεράστια ποικιλία των κουβανέζικων πούρων το MEN 24 σας προτείνει τα 6 καλύτερα.Partagas Serie D No.4 Reserva

Κατασκευαστής: Habanos S.A.

Wrapper: Κούβα

Binder: Κούβα

Filler: Κούβα

Βαθμολογία Cigar Aficionado: 92

Αυτό το robusto ειδικής έκδοσης έκανε την παρθενική του εμφάνιση τον περασμένο Μάρτιο στο ετήσιο φεστιβάλ πούρου που διεξάγεται στην Αβάνα. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πούρα που προέρχονται από την Κούβα και αυτή η έκδοση χρησιμοποιεί ακόμα παλαιότερο καπνό. Το Partagas με την ειδική δεύτερη μαύρη και ασημένια ταινία βγαίνει σε μαύρο λακαρισμένο κουτί των 20 τεμαχίων. Τα νέα robustos είναι πλούσια και δυνατά πούρα με μία εξεζητημένη και γήινη πλευρά, γεγονός που αποτελεί το σήμα κατατεθέν ενός καλού Partagas.H. Upmann Magnum 50 Edition Limitada 2005

Κατασκευαστής: Habanos S.A.

Wrapper: Κούβα

Binder: Κούβα

Filler: Κούβα

Βαθμολογία Cigar Aficionado: 90

Το συγκεκριμένο ανήκει σε εκείνη την κατηγορία πούρων που βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Είναι ένα δυνατό, σχεδόν ακατέργαστο πούρο, που, όμως, με υπομονή και παραμονή αρκετών χρόνων στο κουτί θα γίνει σπουδαίο.


Montecristo Edmundo

Κατασκευαστής: Habanos S.A.

Wrapper: Κούβα

Binder: Κούβα

Filler: Κούβα

Βαθμολογία Cigar Aficionado: 93

Αυτό το χοντρό και γεμάτο αυτοπεποίθηση πούρο εμφανίστηκε στην αγορά την άνοιξη του 2004 και κατασκευάζεται κυρίως στο εργοστάσιο H. Upmann στην Αβάνα. Αρχικά το πούρο ήταν σχετικά ήπιο, με ένα χαρακτήρα κέδρου στον καπνό. Η πρόσφατη, όμως, παραγωγή χαρακτηρίζεται από μία γεύση καφέ και μπαχαρικών. Από μία συζήτηση με επικεφαλείς του εργοστασίου Η. Upmann, το περασμένο φθινόπωρο, δεν φάνηκε να έχει γίνει κάποια αλλαγή στην κατασκευή του πούρου, αν και παραδέχτηκαν ότι επιβλέπουν περισσότερο από πριν την παραγωγή και τον έλεγχο ποιότητας. Όποια και αν είναι η αιτία, το πούρο Μοntecristo είναι τώρα ένα από τα πιο συναρπαστικά της Κούβας.Montecristo D Edition Limitada 2005
Κατασκευαστής: Habanos S.A.

Wrapper: Κούβα

Binder: Κούβα

Filler: Κούβα

Βαθμολογία Cigar Aficionado: 90

Είναι ένα πούρο περισσότερο από απολαυστικό, με τον πικάντικο, σχεδόν σοκολατένιο χαρακτήρα στη γεύση. Κατασκευάζεται στο καινούριο εργοστάσιο H. Upmann, που άνοιξε το 2003 και αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα καλύτερα εργοστάσια της Κούβας – μοντέρνο και καλά οργανωμένο.

Bolivar Petit Corona
Κατασκευαστής: Habanos S.A.

Wrapper: Κούβα

Binder: Κούβα

Filler: Κούβα

Βαθμολογία Cigar Aficionado: 91

Ακόμα και στην Κούβα είναι δύσκολο να συναντήσει κανείς ένα κοντό πούρο, που να προσφέρει (απελευθερώνει) αφθονία και γευστικότητα. Η τωρινή παραγωγή του Bolivar Petit Corona προσφέρει εξαιρετικά πούρα. Καπνίστε ένα από αυτά τα μωρά με τον πρωινό σας καφέ και θα καταλάβετε τη σημασία της φράσης “το μέγεθος δεν μετράει”.Cohiba Siglo II
Κατασκευαστής: Habanos S.A.

Wrapper: Κούβα

Binder: ΚούβαFiller: Κούβα

Βαθμολογία Cigar Aficionado: 90

Η σειρά Siglo των πούρων Cohiba εμφανίστηκε το 1992, αλλά μόνο πρόσφατα η μάρκα έγινε δημοφιλής. Το Siglo II πάντα υπήρξε ένα σοβαρό πούρο, αλλά ποτέ δεν είχε μεγάλη ζήτηση. Πάντα προσφέρει έναν κρεμώδη και πικάντικο χαρακτήρα, καθώς και μία φρεσκάδα που οφείλεται στον ειδικά επεξεργασμένο καπνό. Οι Κουβανοί λένε πως αρκετός από τον καπνό που χρησιμοποιείται στο χαρμάνι περνάει από μία τρίτη ζύμωση, και έτσι δίνει τη γεύση και τη φινέτσα ενός Cohiba.
http://www.men24.gr/

Η σοκολάτα μειώνει το στρες

Η καθημερινή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι άτομα που χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως ιδιαίτερα αγχωμένο είχαν χαμηλότερα επίπεδα των ορμονών του στρες μετά την καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας για διάστημα 2 εβδομάδων.
Οι γιατροί πήραν δείγματα ούρων και πλάσματος αίματος από τους συμμετέχοντες στην αρχή, στα μέσα και στο τέλος της μελέτης και βρήκαν χαμηλότερα επίπεδα των ορμονών του στρες, της κορτιζόλης και των κατεχολαμινών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη έγινε σε μικρό δείγμα- 30 άτομα - οπότε απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καταλήξουν οι επιστήμονες σε ασφαλή συμπεράσματα.
Η μελέτη πάντως έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από προηγούμενες έρευνες που δείχνουν ότι ορισμένα συστατικά της σοκολάτας, όπως τα αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες, μπορεί να έχουν οφέλη για την υγεία. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η σοκολάτα μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου.
Αυτό που συνιστούν σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί είναι η κατανάλωση σοκολάτας να γίνεται με μέτρο και αυτό γιατί τα περισσότερα προϊόντα σοκολάτας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη.

Καφές και τσάι κατά του διαβήτη τύπου 2

Η κατανάλωση καφέ και τσαγιού περιορίζει την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες.
Έρευνα που έκανε το «The George Institute for International Health» έδειξε ότι ένα άτομο που καταναλώνει 3-4 φλιτζάνια καφέ ή τσάι καθημερινά έχει κατά 25% μειωμένες πιθανότητες να προσβληθεί από διαβήτη τύπου 2.

«Ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί μέχρι και 40% για όσους πίνουν 6 καφέδες την ημέρα», δήλωσε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Ράσελ Χάξλεϊ.

Οι ερευνητές εστίασαν τη μελέτη τους σε 18 σχετικές έρευνες που έγιναν σε 480.000 ανθρώπους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο ιατρικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine».

Το πολύ και ψητό κρέας δεν κάνει καλό στους άνδρες

Οι άνδρες που καταναλώνουν συχνά κόκκινο κρέας και τα προϊόντα του, όπως μπέικον και λουκάνικα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη, προειδοποιούν επιστήμονες από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (NCI). Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν το κρέας είναι ψητό στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Οι ερευνητές παρακολούθησαν για 9 χρόνια την πορεία της υγείας περισσότερων από 175.000 ανδρών και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας όχι μόνον είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη αλλά και μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν προχωρημένες μορφές της ασθένειας.
Το 20% των ανδρών που έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας -κυρίως μοσχάρι και χοιρινό- είχαν 12% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάθε μορφής καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν το λιγότερο κόκκινο κρέας.
Ειδικά ο κίνδυνος προχωρημένου καρκίνου του προστάτη ήταν κατά 33% υψηλότερος στους άνδρες που έτρωγαν πολύ κρέας.
Παρόμοια ήταν τα ευρήματα και για όσους έτρωγαν πολλά προϊόντα κρέατος. Ωστόσο όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τι ακριβώς έτρωγαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, ανακάλυψαν ότι τα προϊόντα κόκκινου κρέατος, όπως τα λουκάνικα, το μπέικον και τα χοτ ντογκ, σχετίζονταν με πολύ υψηλότερο κίνδυνο από τα προϊόντα λευκού κρέατος, όπως οι «μπουκίτσες» κοτόπουλου.

Όλες οι πρόσφατες έρευνες για το σεξ

Ενημερωθείτε αυτή την εβδομάδα από το ΜΕΝ 24 για τη συναισθηματική επιρροή του περιστασιακού σεξ, για τους κινδύνους τραυματισμού ενώ κάνετε σεξ αλλά και για τις επιπτώσεις των καβγάδων για τα οικονομικά στη σχέση του ζευγαριού. Και ακόμη γιατί οι γυναίκες λατρεύουν το shopping και γιατί είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες.

Το περιστασιακό σεξ δεν επηρεάζει αρνητικά τη συναισθηματική κατάσταση
Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι το περιστασιακό σεξ είναι συναισθηματικά επιζήμιο για τους νέους. Μια νέα μελέτη όμως δείχνει ότι κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα σε 1.300 νεαρούς ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών διαπίστωσε ότι η συναισθηματική κατάσταση εκείνων που είχαν κάνει περιστασιακό σεξ πρόσφατα δε διέφερε από τη συναισθηματική κατάσταση όσων έκαναν σεξ με το σταθερό σύντροφό τους.
Παλιότερες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που έχουν περιστασιακούς συντρόφους έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης. Με τον ίδιο τρόπο οι έφηβοι που η πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν με περιστασιακό σύντροφο είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ψυχολογικά προβλήματα.
Ωστόσο από τη συγκεκριμένη μελέτη δεν προέκυψαν διαφορές στις πιθανότητες κατάθλιψης ή χαμηλής αυτοεκτίμησης ανάλογα με το είδος της σεξουαλικής επαφής.
Oι καβγάδες για τα χρήματα καμπανάκι κινδύνου για διαζύγιο
Έχετε δει αρκετούς γάμους φίλων ή γνωστών να καταρρέουν και έχετε καταλάβει ότι οι εντάσεις που σχετίζονται με τα οικονομικά αυξάνουν τον κίνδυνο του διαζυγίου.
Μια νέα μελέτη που διεξήγαγε ο Jeffrey Dew από το πανεπιστήμιο Utah, προσπάθησε να υπολογίσει τον κίνδυνο αυτό. Τι διαπίστωσε τελικά; Τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι διαφωνούν σχετικά με τα οικονομικά μία φορά την εβδομάδα είχαν πάνω από 30% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο από τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι διαφωνούν για το ίδιο θέμα μόνο μερικές φορές το μήνα.
Ο Jeffrey Dew εξέτασε περίπου 2.800 ζευγάρια το 1987, ζητώντας από τους δύο συζύγους να απαντήσουν χωριστά πόσο συχνά διαφωνούν με τον/την σύζυγό τους για μικροδουλειές, για τα πεθερικά, το χρόνο που περνούν μαζί, το σεξ και τα χρήματα. Ο καθηγητής επικοινώνησε και πάλι μαζί τους αρκετά χρόνια αργότερα -το 1992- και τους ρώτησε αν ήταν ακόμα παντρεμένοι.
Από όλα αυτά τα ζητήματα για τα οποία τα ζευγάρια μαλώνουν συνήθως το οικονομικό ήταν ο καλύτερος προάγγελος διαζυγίου. Για τις γυναίκες οι διαφωνίες για τα οικονομικά και το σεξ ήταν καλοί προάγγελοι διαζυγίου αλλά οι καβγάδες για τα χρήματα ήταν πολύ ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου. Για τους άνδρες οι οικονομικές διαφωνίες ήταν η μοναδική περίπτωση που μπορούσαν να ‘’προβλέψουν’’ την πιθανότητα διαζυγίου.Γιατί οι γυναίκες λατρεύουν το shopping
Η εικόνα είναι μάλλον συνηθισμένη: οι άνδρες στημένοι έξω από ένα κατάστημα με ρούχα ή παπούτσια να περιμένουν τη γυναίκα τους να βγει. Γιατί όμως οι γυναίκες «τη βρίσκουν» να δοκιμάζουν αμέτρητα ζευγάρια παπούτσια, πριν αποφασίσουν αν θα αγοράσουν τελικά οτιδήποτε τη στιγμή που οι άνδρες θέλουν να …εξαφανιστούν από το εμπορικό κέντρο μερικά δευτερόλεπτα αφότου μπουν μέσα;
Είναι θέμα γονιδίων, λέει ο Daniel Kruger, εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι είναι φυσικό για τις γυναίκες να λατρεύουν τα ψώνια και για τους άνδρες να τα μισούν λόγω του εξελικτικού τους παρελθόντος.
Οι άνδρες πρόγονοί μας ήταν οι κυνηγοί, έτσι ώστε όταν βρουν ένα ικανοποιητικό δείγμα, είτε πρόκειται για ένα ελάφι είτε για ένα ζευγάρι παπούτσια, θέλουν να το «χτυπήσουν» κατευθείαν προτού αυτό καταφέρει να ξεφύγει.
Οι γυναίκες, αντίθετα, ήταν τροφοσυλλέκτες, γι’ αυτό αισθάνονται την ανάγκη να ελέγχουν κάθε … θάμνο σπιθαμή προς σπιθαμή για να βεβαιωθούν ότι έχουν πετύχει την καλύτερη προσφορά.Ένας στους δύο Βρετανούς τραυματίζεται ενώ κάνει σεξ
Σχεδόν ο μισός ενήλικος πληθυσμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποστεί κάποια ‘’πίεση’’ ή πόνο πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η έρευνα έδειξε ότι περίπου 23 εκατομμύρια Βρετανοί είχαν μία επώδυνη εμπειρία στη διάρκεια του έτους.
Η ιστοσελίδα www.OnePoll.com, που πραγματοποίησε την έρευνα, διαπίστωσε ότι οι τραβηγμένοι μύες ήταν το πιο συχνό παράπονο και ακολουθούσαν οι τραυματισμοί στην πλάτη.
Περίπου το 40% ομολόγησε ότι αντιλήφθηκε ότι τραυματίστηκε το επόμενο πρωί μετά από μια βραδιά αχαλίνωτου σεξ. Ποσοστό 5% δήλωσε ότι χρειάστηκε να πάρει άδεια από τη δουλειά εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη μετά από το … ανεξέλεγκτο πάθος.
«Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι μέσα και γύρω από το σπίτι, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, όταν οι άνθρωποι δεν είναι προσεκτικοί», σημείωσε ένας εκπρόσωπος του www.OnePoll.com.
«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ακόμη και η κρεβατοκάμαρα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Η συμβουλή μας θα ήταν να απομακρύνετε τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα πολύ πριν να αρχίσετε τα ερωτικά παιχνίδια.»Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες
Μελέτη Αυστραλού κοινωνιολόγου υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες ασχέτως αν οι γυναίκες είναι 15 λεπτά περισσότερο ευτυχισμένες τη μέρα σε σύγκριση με τους άνδρες.
Ο Δρ Ρότζερ Πατούλνι, από το Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά γυναίκες και άνδρες νιώθουν ικανοποίηση και ευτυχία αλλά και το αντίθετο με τις ίδιες δραστηριότητες.
Οι ώρες που κοιμόμαστε θεωρούνται από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μας, και για τα δύο φύλα, όπως και οι ώρες που περνάμε με τα παιδιά μας. Αντίθετα οι ώρες που καταναλώνουμε στο καθάρισμα του σπιτιού, το σιδέρωμα , το πλύσιμο των πιάτων και σε άλλες βαρετές δουλειές του σπιτιού θεωρούνται από τις πιο δυσάρεστες στιγμές της ημέρας.
Και μπορεί οι άνδρες να αφιερώνουν κατά μέσο όρο 50 λεπτά καθημερινά σε δουλειές του σπιτιού και οι γυναίκες περίπου 90 λεπτά, όμως το «ασθενές φύλο», σύμφωνα με τον Ρότζερ Πατούλνι, προσφέρει περισσότερη εθελοντική εργασία και επικοινωνεί περισσότερο με τους ανθρώπους γύρω του, γεγονός που το κάνει και πιο ευτυχισμένο.
«Οι άνδρες δεν χάνουν απλώς στα σημεία, χάνουν σε πολλά σημεία», επισημαίνει ο Αυστραλός ερευνητής. «Δεν είναι τόσο επικοινωνιακοί όσο οι γυναίκες, τους εκνευρίζει το αφεντικό τους πιο συχνά από τις γυναίκες και δεν απολαμβάνουν τις διαδρομές τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδιαίτερα πηγαίνοντας στη δουλειά.
Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι οι γυναίκες μαθαίνουν από μικρές να μοιράζονται τα προβλήματά τους και να βρίσκουν λύσεις και έτσι δεν ταλαιπωρούνται όσο οι άνδρες.»

http://www.men24.gr/

11 σημάδια που δείχνουν ότι μεγάλωσες

Υπάρχει ένα σημείο στη ζωή του άντρα που όλα αρχίζουν και τρέχουν. Προς τον κατήφορο. Πριν σε βάλουν στο σημάδι, διάβασε εδώ τα σημάδια.


1. Όταν πίνεις -μόνος ή με αντροπαρέα -σε μπαρ και διασταυρώνεσαι με ωραία άγνωστη γυναίκα που σου έκανε την τεράστια χάρη να ακουμπήσει τη ματιά της πάνω από τρεις φορές μέσα σε ένα τέταρτο πάνω σου και σαν ανταπόδοση της λες την ώρα που φεύγεις «you’ve set my soul on fire, see you someday» (αυτά όταν είσαι εκτός έδρας, εντός έδρας λες από μέσα σου «σιγά μην ασχοληθώ εγώ με τη βίζιτα» και ξεφυσάς ανακουφισμένος που γλίτωσες από τα περιποιημένα -ομολογουμένως- νύχια της)
Βαθμολογία: 0/10 (someday, my ass)


2. Όταν μπαίνεις να αγοράσεις πουλόβερ και κάνεις χοντρό καυγά με την χοντρή πωλήτρια γιατί σου είπε πως γκρι και μπεζάκια με V λαιμόκοψη που ψάχνεις απεγνωσμένα, θα βρεις μόνο στις τελευταίες έγχρωμες ταινίες του Φίνου με τον Βουλγαρίδη και τον Ντούζο (όχι τον χοντρό, τον μπαμπά του).
Βαθμολογία: 2/10

3. Όταν επιτέλους της λες - της άλλης, να εξηγούμεθα- «θύμισέ με να σου πω κάτι μετά» (γιατί επί ένα χρόνο σταθμίζεις τα καταστροφικά ενδεχόμενα του «τώρα») κι όταν στο θυμίζει σε 5 λεπτά (και πολύ άργησε δηλαδή , γιατί υπάρχει και μια άλφα ερωτική έξαψη στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα) της λες «ε καλά ρε παιδάκι μου, μετά είπαμε, όχι χτες». Γίγαντας εγκαρτέρησης και επιτομή του cool , σκέτος Μπόγκαρτ.
Βαθμολογία: -1 /10

4. Όταν σηκωθούν για να καθίσεις στο βαγόνι του μετρό. Ευτυχώς είσαι βαθιά κάτω από τη γη οπότε δεν χρειάζεται ν’ανοίξει κι άλλο για να σε καταπιεί.
Βαθμολογία : εκτός βαθμολογίας

5. Όταν αρχίζεις να επισκέφτεσαι το φαρμακείο όχι για πολυβιταμίνες, αντιβιώσεις, αντιπυρετικά και γαλακτώματα του Κορέ αλλά για αντιυπερτασικά, εμβόλια γρίππης και μπλε χαπάκια. Και με δώρο μέτρηση πίεσης, στην καρέκλα δίπλα από τη ζυγαριά. Αυτή τη σκηνή ο Δάντης ούτε που την είχε φανταστεί.
Βαθμολογία: 3/10 (με δώρο χαρτάκια για τη μέτρηση ζάχαρου: 1/10)

6. Όταν πηγαίνεις στο κουρείο/κομμωτήριο και μετά την δεύτερη ψαλιδιά ξεστομίζεις εντελώς μα εντελώς τυχαία πάντα την φράση «και ποια είπες είναι εκείνη η αθώα και αγνή λοσιόν που δίνει λίγο χρωματάκι στο γκρίζο;». Το πρώτο μετέωρο βήμα πριν την άνευ όρων μετατροπή σε Βαϊτση Αποστολάτο.
Βαθμολογία: το απόλυτο μηδέν (- 459,67° F, το γράφω σε φαρενάιτ γιατί είναι πιο εντυπωσιακό ακόμη κι από τον Βαϊτση)7. Όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι πως τα κορεάτικα αυτοκίνητα είναι 1) σκυλιά αξιοπιστίας, 2) αγλάϊσμα καθαρού και διαχρονικού design, ειδικά σε άσπρο χρώμα και 3) ότι ήρθε ο καιρός να πάψεις να είσαι συνεταιράκι με τα συνεργεία των κωλoοιταλών ή των βρωμοναζί. Στο φινάλε πότε μας ενόχλησαν εμάς αυτοί οι άγιοι άνθρωποι οι Κορεάτες ;
Βαθμολογία: 5,6 lit / 100km (με 120 χλμ/ώρα, για να μη σηκώνεται από την έξαψη η -γκρι- τρίχα σου)

8. Όταν τα βρακιά σου αρχίζουν να μοιάζουν περισσότερο με σακκούλα σουπερμάρκετ παρά με εσώρουχο. Κι αυτά που μεταφέρεις μέσα τους, σαν απούλητα λαϊκής αγοράς λίγο πριν το κλείσιμο (αυτό μούδιαζα όσο το πληκτρολογούσα, πρέπει να ζητήσω βαρέα & ανθυγιεινά από το ΜΕΝ24).
Βαθμολογία: αταξινόμητο, δεν έχει ακόμη μετρηθεί9. Όταν κάποια στιγμή ο τραχανάς και το βραστό είναι απείρως γευστικότερα από το κοντοσούβλι και τις τηγανητές γαρίδες. Χώρια που δεν κινδυνεύεις να καταπιείς τα σφραγίσματα ή να ξεντύνεσαι μετά και να βγάζεις τα μουστάκια απ’ τις γαρίδες μέσα από τα ρουθούνια σου ή τα ευρύχωρα βρακιά σου (βλ. λήμμα ντροπής Νο 8 ).

Βαθμολογία: -10/100 αν δεν βάλεις και κρουτόν στον τραχανά10. Όταν αρχίζεις και ξεστομίζεις το «botox» πιο συχνά από το «μαλάκα». Kι όταν βλέπεις στον ύπνο σου συχνότερα τον Φουστάνο από την Μόνικα.Βαθμολογία: άστα να πάνε (ειδικά αν δεις και την Θεοδωρίδου)11. Όταν αγοράζεις καθημερινά την αγάπη των άλλων. Όχι με χρόνο αλλά με χρήμα. Cash, πιστωτική ή Κωτσόβολο, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να έχεις την ψευδαίσθηση πως σ΄ αγαπούν γι αυτό που ξέρεις πως (δεν) είσαι πια.Βαθμολογία: πλάκα μου κάνετε ; την άλλη εξεταστική με τον κηδεμόνα σας+ 1 bonus. Η μέρα που θα πεις μετά από τρεις γουλιές ουίσκι: «δεν τα κάνουν πια όπως παλιά».

Ούτε και τους καθρέφτες γαμώτο. Oύτε και τους καθρέφτες.
http://www.men24.gr/

Τάδε έφη... Γούντι Άλεν

Συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός, ηθοποιός. Αλλιώς o ένας και μοναδικός Γούντι Άλεν, που έγινε 73 ετών. Κι αν ο ίδιος δεν θέλει να… παραμείνει αθάνατος μέσα από τη δουλειά του (γιατί προτιμά απλά τη λύση να μην πεθάνει) έχει καταφέρει να πει μερικές από τις καλύτερες ατάκες στην ιστορία. Το MEN 24 παρουσιάζει 24+5 από αυτές…


Για το Σεξ

«Αν είναι το σεξ βρώμικο; Μόνο αν γίνεται σωστά»

«Το σεξ είναι ότι πιο διασκεδαστικό πράγμα έχω κάνει ποτέ, χωρίς καν να γελάσω»

«Μην κατακρίνετε τον αυνανισμό. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπώ».

«Το σεξ χωρίς αγάπη είναι μια άδεια εμπειρία. Αλλά από όλες τις άδειες εμπειρίες είναι μακράν η καλύτερη»

«Το σεξ ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα είναι κάτι καταπληκτικό, αν φυσικά μπεις ανάμεσα στον κατάλληλο άντρα και την κατάλληλη γυναίκα».

«Η σεξουαλική μου ζωή είναι μια καταστροφή. Την τελευταία φορά που ήμουν μέσα σε μια γυναίκα ήταν όταν επισκέφτηκα το Άγαλμα της Ελευθερίας. »

«Η αγάπη είναι η απάντηση, αλλά όσο περιμένεις για απαντήσεις, το σεξ θέτει μερικά πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα».

«Είμαι τόσο καλός εραστής, επειδή κάνω αρκετή ατομική προπόνηση».

«Αν είσαι bisexual αυτομάτως διπλασιάζεις τις πιθανότητες σου να κάνεις σεξ το βράδυ του Σαββάτου».

«Το σεξ ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι κάτι πανέμορφο. Ανάμεσα σε πέντε ανθρώπους είναι φανταστικό».

«Πούλησα σημειώσεις τις σεξουαλικής μου ζωής σε έναν εκδοτικό οίκο. Τελικά θα τις κάνουν επιτραπέζιο παιχνίδι».Για τον θάνατο

«Δεν είναι ότι φοβάμαι να πεθάνω, απλά δεν θέλω να είμαι εκεί όταν συμβεί»
«Ο θάνατος είναι κληρονομικός»
«Δεν θέλω να φτάσω στην αθανασία μέσω της δουλειάς μου… Θέλω να φτάσω εκεί απλά χωρίς να πεθάνω».Για την εκπαίδευση

«Με έδιωξαν από το κολέγιο γιατί κόπηκα στο τεστ μεταφυσικής: κοίταξα μες στην ψυχή του διπλανού μου».

«Τα προβλήματα μου άρχισαν από νωρίς. Μικρός πήγα σε σχολείο για δασκάλους με ειδικές ανάγκες».Αυτοσαρκασμός

«Το μόνο που έχω μετανιώσει στη ζωή μου είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος»

«Με έκοψαν από την ομάδα σκακιού, λόγω του ύψους μου»Για την οικογένεια του

«Όταν οι γονείς μου κατάλαβαν ότι με είχαν απαγάγει έδρασαν αμέσως: έβαλαν ενοικιαστήριο στο δωμάτιο μου»

«Είμαι πολύ περήφανος για το χρυσό μου ρολόι. Ο παππούς μου μου το πούλησε στο νεκροκρέβατο του».

«Η μοναδική στιγμή που είχα ταυτόχρονο οργασμό με τη γυναίκα μου ήταν όταν ο δικαστής υπέγραψε τα χαρτιά διαζυγίου».

«Οι γονείς μου δεν με συμπαθούσαν. Όταν ήμουν μικρός μου έβαλαν ένα αρκουδάκι στην κούνια μου. Ζωντανό».Διάφορες

«Τις προάλλες κάποιος έπεσε πάνω μου με το αυτοκίνητο και εγώ του είπα «να είναι καρπερός και να αναπαραχθεί». Βέβαια δεν χρησιμοποίησα αυτές ακριβώς τις λέξεις».

«Έκανα μαθήματα για γρήγορη ανάγνωση, κοιτώντας απλά το κέντρο της σελίδας. Μου πήρε 20 λεπτά να διαβάσω το «Πόλεμος και Ειρήνη». Μιλάει για τη Ρωσία».

«Μόνο να μου έστελνε ο Θεός ένα σημάδι! Ας πούμε μια μεγάλη κατάθεση στον τραπεζικό μου λογαριασμό στην Ελβετία».

«Λένε ότι οι καλοί κοιμούνται πιο ήσυχα το βράδυ από τους κακούς. Ναι αλλά οι κακοί διασκεδάζουν περισσότερο τις ώρες που είναι ξύπνιοι».

«Το 94.5% όλων των στατιστικών ερευνών είναι φτιαχτές»

«Κι αν όλα είναι μια ψευδαίσθηση και τίποτα δεν υπάρχει τελικά; Τότε σε αυτή την περίπτωση πλήρωσα πολλά για το χαλί μου».

«Γιατί να χαλάσεις μια καλή ιστορία λέγοντας την αλήθεια;»

Γιανούλης Χαλεπάς: Από την «Κοιμωμένη» στο ψυχιατρείο

Την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν τα εγκαίνια της έκθεσης σχεδίων και γλυπτών του Γιανούλη Χαλεπά.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, εντάσσεται στα πλαίσια των ετήσιων εκθέσεων των Kalfayan Galleries που έχουν ως στόχο την προώθηση και προβολή του έργου σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής τέχνης.
Ευρύτερα γνωστός για το γλυπτό του “Η Κοιμωμένη” που βρίσκεται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και το οποίο έφτιαξε το 1877 σε νεαρή ηλικία, ο Γιανούλης Χαλεπάς (1851-1938) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες.

Γεννημένος στη Τήνο, έναν τόπο με μεγάλη παράδοση στη μαρμαρογλυπτική, ο Χαλεπάς έζησε μια τρικυμιώδη ζωή, ενώ για 13 χρόνια παρέμεινε έγκλειστος στο Ψυχιατρείο της Κέρκυρας. Το 1901 επέστρεψε στην Τήνο αλλά δεν δούλεψε παρά μόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του το 1916. Από αυτή την περίοδο έχει διασωθεί μεγάλος αριθμός σχεδιών και προπλασμάτων σε πηλό, από τα οποία όμως κανένα δεν έγινε σε μάρμαρο.

Με σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και αργότερα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου, τα πρώιμα έργα του είναι επηρεασμένα από το συντηρητικό πνεύμα που επικρατούσε στα τέλη του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια όμως απορρίπτει τον ακαδημαϊσμό, γίνεται πιο τολμηρός, και επικεντρώνεται στη διερεύνηση της φόρμας και της σύνθεσης δημιουργώντας έργα μεγάλης εκφραστικότητας. Το μοναδικό ταλέντο του και η δημιουργικότητά του τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.Η θεματογραφία του αντλεί συχνά έμπνευση από την Ελληνική μυθολογία, ενώ περιλαμβάνει επίσης αλληγορίες, θρησκευτικά θέματα και πορτρέτα. Η έκθεση στην Kalfayan Galleries δείνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα το πολυδιάστατο έργο του καλλιτέχνη, τον λαβύρινθώδη κόσμο της φαντασίας του και τον τρόπο που αυτός μεταφράστηκε σε εικαστικό έργο.Στο έργο του Χαλεπά μπορεί κάποιος να διακρίνει την εξελικτική πορεία της ελληνικής τέχνης από τον ακαδημαΐσμό του 19ου στην εκφραστικότητα του 20ου αιώνα. Ένα ευρύ φάσμα του έργου του καλλιτέχνη παρουσιάστηκε στην αναδρομική έκθεση στην Εθνική Γλυπτοθήκη το 2007. Το 2009 σχέδια και γλυπτά του Χαλεπά παρουσιάστηκαν στην 2η Μπιενάλε της Αθήνας.Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Σάββατο: 10.00 – 15.00

Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 20.00Kalfayan Galleries: Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα

ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010