Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

AEGEAN, 8 BOFOR...!!!


«Και με κλειστά μάτια θα σε βλέπω»

Ένα ταξίδι στην ιστορία μέσα από τις περιπέτειες δύο νέων που ερωτεύνται παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν γύρω τους αποτελεί το τέταρτο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Παύλου Κάγιου με τίτλο «Και με κλειστά μάτια θα σε βλέπω».

Πρόκειται για μια ελεγεία για τους κυνηγημένους, τους χαμένους, τους αφανείς και ευλογημένους σε μια Ελλάδα όπου όλα έρχονται και παρέρχονται, αφήνοντας πίσω αναπάντητα ερωτήματα.

Ο Θόδωρος μεγαλώνει στο χωριό του στη Βόρειο Ήπειρο. Την ίδια περίοδο η μικρή Βάσω περνά άγριες μέρες στο σπίτι της κοντά στην Καλαμάτα. Τα δυο παιδιά ζουν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και περνούν δια πυρός και σιδήρου. Έφηβοι πια στη διάρκεια του εμφύλιου σπαραγμού, βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Το 1948 συναντιούνται τυχαία στην Αθήνα, όπου ο έρωτας νικά τον διχασμό.
Ωστόσο, η Ιστορία, πάντα σκληρή, θα στήσει τους ήρωες του βιβλίου ξανά στον τοίχο με τη δικτατορία του ’67, ώσπου φτάνουν στη χορτασμένη αδιαφορία τού σήμερα, που τους θέλει στη γωνία.
Ο Παύλος Θ. Κάγιος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου. Το πρώτο του διήγημα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάλβος το 1971. Από το 1984 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».
Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα, «Και ξαφνικά χιόνισε χρόνια», το 2000 το δεύτερο, «Σε είδα να’σαι αόρατος», και το 2004 το τρίτο, «Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου» από τις εκδόσεις Καστανιώτη.Newsroom ΔΟΛ