Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ -ΒΙΒΛΙΑ , ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
"ΣΑΒΒΙΔΗΣ"


Τηλ.   23510-29380  bikiropoulos.blogspot.com

ΕΡΩΤΑΣ


Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ....ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


«Ο Βαφτιστικός» από την Όπερα Θεσσαλονίκης


Την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός», του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, παρουσιάζει η Όπερα Θεσσαλονίκης. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 25 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου 2010, στο «Αριστοτέλειον» κινηματοθέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Στις 25 Ιανουαρίου 2010 θα δοθεί και μία παράσταση στο Κέντρο Τεχνών Βέροιας.
Η παράσταση παίζεται από Τετάρτη ως Κυριακή στις 9 το βράδυ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο εκδοτήριο του «Αριστοτέλειου» κινηματοθεάτρου από Τρίτη ως Κυριακή από τις 9.30 το πρωί ως τις 9.30 το βράδυ.
Ο «Βαφτιστικός» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιουλίου του 1918, είναι ένα κωμειδύλλιο, με στοιχεία φάρσας και θεωρείται το δημοφιλέστερο έργο του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και μία από τις καλύτερες ελληνικές οπερέτες. Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται το 1912 στην περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.
Τα σκηνικά είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, η μουσική διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη και του Κωστή Παπάζογλου, οι χορογραφίες της Βρισηίδας Σολωμού. Υπεύθυνη χορωδίας, Αγγελική Κρίσιλα, ενδυματολόγος, Μπιάνκα Νικολαρέιζη. Τους ρόλους ερμηνεύουν Τζίνα Πούλου, Γιάννης Χριστόπουλος, Φίλιππος Σοφιανός, Ειρήνη Καράγιαννη, Δημήτρης Ναλμπάντης, Παύλος Μαρόπουλος, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Αναστάσιος Κολοβός, Ηλέκτρα Καρτάνου, Δημήτρης Ρούσσος και Μαρία Θεοδωρίδου. Χορεύουν οι Αλαίν Ριβέρο Ροντρίγκεζ και Ευγενία Σιγαλού. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Καλαμαριάς και η Χορωδία του δήμου Θεσσαλονίκης.