Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ "ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ"


«Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ«Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).

• Εικονογράφησε μέρος του βιβλίου «Η Ελλάδα με χρώμα ,ήχο, εικόνα και λόγο» (2002) των εκδόσεων «Εκδοτική Όλυμπος -Γ.Ράπτης»).

 
«Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση, Πρόλογος του Άρη Σπηλιωτόπουλου)


Η Βαλίτσα, Eκδόσεις Σαββίδη 2008


Mobbing, η κρυμμένη βία, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΟΣ –Γ. Ράπτης 2010.
• Υπό έκδοση :
• «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ» Εκδόσεις Μάτι, 2010.
• ΕΓΩ; ΕΣΥ… Eκδόσεις Σαββίδη, 2010Η ζωγραφική και το σκίτσο είναι επίσης αγαπημένοι του τρόποι έκφρασης.• Bikiropoulos.blogspot.com

• Facebook : Theoharis Βikiropoulos & Harris Bikiropoulos B

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΠΤΗ - ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΠΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Β ΄ ΕΚΔΟΣΗ

ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΘΟΔΟΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ από τον ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ

Γολγοθά κάθοδοςΚοιτάζω από την κορυφή τον γολγοθά μου


σα μικρός θεός


τα μαρτύρια των σκέψεων μου


που


βασανίζονται τις νύχτες


που εσείς έρχεστε σαν άγγελοι διαφθοράς


να ξελογιάσετε


εκ νέου,


τις αγαθές προθέσεις των πόθων-εκτός


ορίων της ανθρώπινης μου λογικής –


Αν πάσχισα να ανέβω τον Γολγοθά μου προσδοκώντας την Ανάσταση


η επιστροφή


δε θα είναι απλά η «κατηφόρα» μου στους πρόποδες της πραγματικότητας


αλλά η αποδοχή της ...

Libido ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ από ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ

LibidoI submerged into


your eyes


molding in the masculine


corridors


of my mind


my contact with the electrified particles


of


your youth


with thoughts a kind of sinful


but indeed


instictively drawn


by the depths


of


the chemical reaction


of my body cells


-at your view,oh little,earthly goddess-


thirsty to taste the flavour


of your wet promises...

 
 
LIBIDO
Βυθίστηκα στα δυό σου

μάτια

πλάθοντας στους αρσενικούς

διαδρόμους

του μυαλού μου

την επαφή μου

με τα ηλεκτρισμένα μόρια

της

νιότης σου

με σκέψεις ίσως αμαρτωλές

μα στ’αλήθεια

ενστικτωδώς ορμώμενες

απ’ τα βάθη

της

χημικής αντίδρασης

των κυττάρων μου

- στη θέα σου, ω μικρή, επίγεια θεά-

που διψούν

να δοκιμάσουν τη γεύση των

υγρών σου

υποσχέσεων…

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ...ΕΡΩΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ

Εάν γυμνάζεστε και ξαφνικά παρατηρείτε ότι η προπόνηση δε σας βοηθάει να κάψετε λίπος, δεν είστε μόνοι. Συχνά διαπιστώνουμε ότι το σώμα μας προσαρμόζεται στη ρουτίνα της άσκησης και φτάνουμε σε αδιέξοδο. Όταν αυτό συμβεί, σταματάμε να καίμε λίπος και απογοητευόμαστε σε σημείο που ή τα παρατάμε ή λιμοκτονούμε.Επειδή ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι λύση, σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό για να καίτε περισσότερο λίπος και μάλιστα με το σωστό τρόπο. Βάλτε ποικιλία στην προπόνησή σας! Αν παρά την τακτική άσκηση, αισθάνεστε ότι το σώμα σας δε βελτιώνεται , προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο που γυμνάζεστε. Εάν η συνηθισμένη επιλογή σας είναι η αεροβική άσκηση,δοκιμάστε το τρέξιμο ή το kickboxing για να δώσετε στο σώμα σας μία πρόκληση.
Αν κάνετε βάρη, μπορείτε να γυμνάσετε ένα μέρος του σώματός σας τη μία ημέρα και την επόμενη, ένα άλλο μέρος.Πρωινή προπόνηση. Οι ειδικοί εγγυώνται ότι η προπόνηση με άδειο στομάχι το πρωί βοηθάει στην καύση περισσότερου λίπους. Όταν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι το σώμα σας αντιδρά, χρησιμοποιώντας το λίπος ως καύσιμο. Αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε στο στόμα σας κάτι πριν την προπόνηση, δοκιμάστε να τσιμπήσετε κάτι απλό, όπως μία χούφτα καρύδια ή πρωτεΐνη ορού γάλακτος.
Αντιστρέψτε την προπόνησή σας! Αν κάνετε και ασκήσεις ενδυνάμωσης και αεροβική, κάντε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης πρώτα. Αφήνοντας την αεροβική τελευταία μπορείτε πράγματι να κάψετε περισσότερο λίπος, αφού το σώμα σας χρειάζεται 15 λεπτά για να ζεσταθεί και να κάψει λίπος. Δεδομένου ότι το σώμα σας θα έχει ήδη ζεσταθεί, θα κάψετε περισσότερο λίπος μόλις αρχίσετε την αεροβική άσκηση.Προπονηθείτε σκληρά. Όσο πιο σκληρή και μεγαλύτερης διάρκειας είναι η προπόνησή σας, τόσο περισσότερο λίπος θα κάψετε. Αν γυμνάζεστε 15-20 λεπτά την ημέρα, δε θα κάψετε τόσο λίπος όσο θα κάψετε αν γυμναστείτε 30-40 λεπτά. Φάτε για να κάψετε. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τρόφιμα, που βοηθούν στην καύση του λίπους.

Προσθέστε λίγο κόκκινο πιπέρι, κανέλα, σκόρδο και τζίντζερ στο επόμενο γεύμα σας. Φάτε μήλα, μπανάνες και μούρα πριν την προπόνηση. Δοκιμάστε να προσθέσετε σόγια στο πιάτο σας ή λίγο κασέρι στη σαλάτα σας.

Eίδη γυμναστικής που μας κάνουν να πεινάμε...!

Έρευνες που έγιναν απέδειξαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα είδη γυμναστικής που μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο ή ακόμα να θέλουμε κάποιο συγκεκριμένο είδος φαγητού μετά.

Σύμφωνα με την έρευνα το κολύμπι, κυρίως σε κρύα νερά, είναι το είδος της γυμναστικής το οποίο προκαλεί το μεγαλύτερο αίσθημα πείνας και κυρίως δημιουργεί έντονη ανάγκη για γλυκό. Αντίθετα το τρέξιμο σε μια ζεστή σχετικά μέρα δεν προκαλεί την πείνα μας, αλλά αντίθετα δημιουργεί ανάγκη για κάποιο δροσιστικό υγρό.
Όλα αυτά οφείλονται στην ύπαρξη μιας ορμόνης, της γρελίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του αισθήματος πείνας και διεγείρεται ανάλογα με την ένταση αλλά και το είδος της άσκησης. Έχει αποδειχθεί ότι το τρέξιμο καταστέλλει την συγκεκριμένη ορμόνη ενώ το κολύμπι την διεγείρει.
Αντίθετα άσκηση χαμηλής έντασης, όπως το περπάτημα, δεν έχει καμία επίδραση στην συγκεκριμένη ορμόνη με αποτέλεσμα να μην προκαλεί την αυξομείωση του αισθήματος της πείνας.
Το αίσθημα της πείνας συνδέεται επίσης με την θερμοκρασία του σώματος. Όταν γυμναζόμαστε το σώμα μας διοχετεύει αίμα στους μυς, το οποίο και παίρνει κατά κύριο λόγο από το στομάχι.
Όταν κάποιος έχει γυμναστεί έντονα, και η θερμοκρασία του σώματός του έχει αυξηθεί, ο οργανισμός προσπαθεί να διοχετεύσει αυτή την έξτρα θερμότητα στο περιβάλλον και το επιτυγχάνει κυκλοφορώντας το αίμα στο δέρμα! Το αίμα που χρησιμοποιείται προέρχεται και πάλι από το στομάχι και έτσι δημιουργείται αίσθημα κορεσμού. Αντίθετα λειτουργεί όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλή ή κάνει κρύο και το αίμα συγκεντρώνεται στα όργανα της πέψης και δεν διοχετεύεται στους μυς.
Τέλος, η ίδια έρευνα δείχνει ότι 24 ώρες μετά το πέρας της γυμναστικής ο ασκούμενος δεν θα καταναλώσει (συνολικά) περισσότερη τροφή από αυτή που θα κατανάλωνε χωρίς άσκηση.
Παράλληλα το αίσθημα του κορεσμού που δημιουργείται από κάποια ήδη γυμναστικής μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 ώρες, ώσπου να επανέλθει το επίπεδο της ορμόνης στα κανονικά επίπεδα. Εάν λοιπόν δεν θέλετε να χάσετε απότομα βάρος προτιμήστε το κολύμπι σε κρύα νερά, το οποίο δημιουργεί την τάση για κατανάλωση λιπαρών γευμάτων, ή τα βάρη. Αντίθετα, το τρέξιμο, η αεροβική γυμναστική, το πολύ έντονο περπάτημα, ο έντονος χορός θα σας βοηθήσουν περισσότερο στην γρηγορότερη απώλεια βάρους!

«Dear John»,

Μετά από οκτώ εβδομάδες στην κορυφή του αμερικανικού box office, η υπερπαραγωγή του Τζέιμς Κάμερον, Αvatar, έχασε αυτό το Σαββατοκύριακο την πρώτη θέση από το «Dear John», το ρομαντικό δράμα με πρωταγωνιστές του Channing Tatum, Amanda Seyfried, σε σκηνοθεσία Lasse Hallström.

Οι εισπράξεις του υποψήφιου για εννέα Όσκαρ, Αvatar, αυξήθηκαν κατά 23,6 εκατομμύρια δολάρια από την Παρασκευή, ενώ συνολικά υπερβαίνουν τα 600 εκατομμύρια δολάρια.
Η ελληνική κουζίνα κερδίζει έδαφος στην Αυστραλία, όπως προκύπτει και από τελευταία δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα στην ελληνική κουζίνα και την επιρροή της στην Αυστραλία αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαδικτυακή δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού ομίλου News Ltd (του συγκροτήματος Μέρντοκ) ανέδειξε το ψητό αρνί, όπως το μαγειρεύουν οι Έλληνες, ως το εθνικό πιάτο των Αυστραλών.
Το συγκεκριμένο πιάτο, που αναδείχθηκε και "εθνικό πιάτο" των Αυστραλών, αναφέρει το δημοσίευμα παραπέμπει στην ελληνική κουζίνα, η οποία είναι "απλή και υγιεινή και ταιριάζει τέλεια με το κλίμα μας και τον τρόπο ζωής μας". Επισημαίνεται ότι μεγάλος αριθμός Ελλήνων μετανάστευσαν στην Αυστραλία στις δεκαετίες του '50 και '60, αλλά η επιρροή της κουζίνας τους στην Αυστραλία είναι περιορισμένη και σχετικά πρόσφατη. Σημειώνεται ότι η άποψη πως η ελληνική κουζίνα είναι "μια από τις πιο υγιεινές στον κόσμο", τελευταία κερδίζει έδαφος και η εφημερίδα προτείνει στους αναγνώστες τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.
http://www.nooz.gr/

FANTASY