Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax θα είναι την Πέμπτη 24 Ιουνίου στην Αθήνα

Ένα καινούριο μουσικό φεστιβάλ, το Sonisphere Festival, έρχεται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία μαζί τέσσερα μεγάλα ονόματα από την heavy metal και thrash metal σκηνή· Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax θα είναι την Πέμπτη 24 Ιουνίου στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία στο Terra Vibe.
Μαζί τους θα παίξουν επίσης οι Stone Sour, Mastodon, και Bullet For My Valentine.

Tα τέσσερα αυτά θρυλικά συγκροτήματα αναδύθηκαν από το υπόγειο thrash κίνημα για να κυριαρχήσουν στον metal κόσμο τη δεκαετία του 1980, πουλώντας εκατομμύρια άλμπουμ και γεμίζοντας στάδια ανά τον κόσμο.
Το Sonisphere του 2009 μέτρησε τη συμμετοχή 300.000 fans σε έξι φεστιβάλ, στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία και τη Βρετανία.

Το 2010 το Sonisphere επεκτείνεται στην Ελλάδα και σε δέκα ακόμα χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.sonispherefestivals.com

Η προπώληση ξεκινά τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί.Τιμές εισιτηρίων
Η αρχική τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου είναι 85 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 95 ευρώ.
Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 150 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

Η Εξ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 2005«Το πρωτότυπο αυτό πόνημα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με τη δομή και το περιεχόμενό του, παρέχει όλες τις πληροφορίες για την οργάνωση, τη λειτουργία ενός επιτυχημένου Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και την κατανόηση της ουσίας της επικοινωνίας».

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ π.Υπουργός,Βουλευτής

(από το προλογικό του σημείωμα στο βιβλίο)
Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ, 2003

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΒΑΛΙΤΣΑ, Μονόπρακτο, του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου«…Το θεατρικό έργο του Χάρη Μπικηρόπουλου ΔΕΝ είναι αλληγορία.

ΔΕΝ είναι δράμα, ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία, ούτε σάτιρα,

ούτε αβάν γκάρντ που λέμε. Δεν είναι τίποτε απ΄ αυτά.

Είναι ένα χρονογράφημα. Είναι βγαλμένο απ ευθείας από την υποθηκευμένη, χρεοκοπημένη οικογενειακή μας πραγματικότητα.

Είναι κομμάτι της ίδιας μας της ζωής».

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ)

Mobbing, Η κρυμμένη βία

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Γ. ΡΑΠΤΗΣ, 2010Μελέτη -προσέγγιση του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, ενός κοινωνικού φαινομένου που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης.

 
 
 
 
ΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ, 1992
 
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΓΩ; ΕΣΥ... ΘΕΑΤΡΟ
 
ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Mobbing η κρυμμένη βία ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΟΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μπικηρόπουλος Ε. Θεοχάρης «η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που επηρεάζουν τη διαμόρφωση αλλά και την ποιότητα της ίδιας της πολιτικής, είναι η πολιτική επικοινωνία, δηλαδή η μεταβίβαση των θέσεων των δημόσιων φορέων προς τους πολίτες ή όποιον άλλο αποδέκτη επιλέξουν κατά περίπτωση

Ο αναγνώστης –χρήστης του βιβλίου, θα κατανοήσει την ιδιαιτερότητα της εργασίας σε ένα Γραφείο Τύπου, καθώς περιγράφει ατέλειωτες ώρες από τη ζωή και τη δράση , σε ένα νευραλγικό χώρο ανάμεσα στην εξουσία και την τέταρτη εξουσία…που αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες, μιας πορείας ανάμεσα στην πραγματικότητα και την εικονική πραγματικότητα που επιβάλλουν σήμερα στον κόσμο τα ΜΜΕ .

Το βιβλίο «η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων»

είναι ένας πρωτότυπος χρηστικός οδηγός (μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα), ένα εγχειρίδιο, απαραίτητο για όσους εργάζονται (ή συνεργάζονται)σε Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων σε Δήμους, Νομαρχίες και Βουλευτικά Γραφεία, ιδιαίτερα στην Ελληνική επαρχία, απ’ όπου «απουσιάζουν» οι εταιρείες επικοινωνίας ή επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι.

Το βιβλίο, είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο σε δημοτικούς και νομαρχιακούς Συμβούλους, δημάρχους, νομάρχες, πολιτευτές και βουλευτές και υποψηφίους κάθε εκλογικής αναμέτρησης, καθώς καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας για την επιτυχή παρουσίαση της δημόσιας εικόνας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής της επικοινωνίας.

Στις σελίδες του θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για:

• Την οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου Τύπου

• Το Γραφείο Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας

• 60 υποδείγματα ομιλιών- χαιρετισμών και μηνυμάτων

• Παράρτημα με υποδείγματα επιστολών –προσκλήσεων, τηλεγραφημάτων , ευχετηρίων, αλληλογραφίας, ανακοινώσεων κ.α. για την καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Τύπου

• Πρακτικές επικοινωνιακές συμβουλές και μυστικά

• Προσφωνήσεις επισήμων -πρωτοκόλλου

• Το εορτολόγιο

• «Είπαν –έγραψαν» (σοφά λόγια για την εξουσία, την επικοινωνία, τη διοίκηση, την προβολή)Ένα βιβλίο για όσους ασχολούνται


με την Πολιτική και την Επικοινωνία.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ...ΓΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ..!!!

Οι άνθρωποι που είναι συνήθως χαρούμενοι και ενθουσιώδεις στη ζωή τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν πρόβλημα στην καρδιά τους, σε σχέση με όσους τείνουν να είναι μελαγχολικοί, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία τονίζει ότι η ενίσχυση των θετικών συναισθημάτων σε έναν άνθρωπο βοηθά σημαντικά στην μείωση του κινδύνου εμφράγματος.

Η έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει ότι υπάρχει μια ανεξάρτητη και άμεση σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και στις παθήσεις της καρδιάς, επισημαίνει πάντως ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για επιβεβαίωση, πριν γίνουν συστάσεις σε γιατρούς και ασθενείς για νέες θεραπευτικές οδηγίες.
Η νέα μελέτη έγινε από την Καρίνα Ντέηβιντσον του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΚΠΑ και δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό καρδιολογίας "European Heart Journal", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τους "Τάιμς του Λονδίνου".
Οι ερευνητές μελέτησαν για μια δεκαετία 1.739 άτομα αναλύοντας διαχρονικά τη συναισθηματική τους κατάσταση σε σχέση με την υγεία της καρδιάς τους. Διαπίστωσαν ότι τα λεγόμενα "θετικά συναισθήματα" (χαρά, ευτυχία, ενθουσιασμός, ικανοποίηση κ.α.) μειώνουν κατά 22% τον κίνδυνο εμφράγματος, στηθάγχης ή εγκεφαλικού για κάθε στάδιο μεγαλύτερης έντασης σε αυτά τα συναισθήματα. Δηλαδή όσοι δεν έχουν καθόλου τέτοια συναισθήματα, έχουν 22% μεγαλύτερο κίνδυνο από όσους έχουν "λίγα" τέτοια θετικά συναισθήματα, ενώ οι τελευταίοι έχουν 22% περισσότερο από όσους έχουν "ενδιάμεσα-μέτρια" θετικά συναισθήματα κ.ο.κ.
Αντίθετα, τα αρνητικά συναισθήματα (κατάθλιψη, εχθρότητα, άγχος κ.α.) αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αν κάποιος είναι γενικά αισιόδοξος και χαρούμενος, αλλά μόνο περιστασιακά νιώθει αρνητικά συναισθήματα, λόγω π.χ. κάποιων συμβάντων, τότε δεν αυξάνεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος για την καρδιά του. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι δυνατό ένας άνθρωπος να προστατεύσει την καρδιά και να προλάβει τις παθήσεις της σε σημαντικό βαθμό, αναπτύσσοντας μόνιμα θετικά συναισθήματα.

Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η κληρονομικότητα, η πίεση και η χοληστερίνη θεωρούνται παραδοσιακά παράγοντες υψηλού κινδύνου για την καρδιά, ενώ το επίπεδο μόρφωσης και εισοδήματος παίζουν κι αυτά ρόλο. Σύμφωνα με τη Ντέηβιντσον, μια ερμηνεία για τη σημασία των θετικών συναισθημάτων είναι ότι οι άνθρωποι που νιώθουν έτσι, χαλαρώνουν περισσότερο, ανακάμπτουν ταχύτερα από δυσάρεστα γεγονότα και δεν τα ξαναζούν συνεχώς μέσα στο μυαλό τους, γεννώντας διαρκώς άγχος στον εαυτό τους.
"Ο καθένας πρέπει να βάλει λίγη χαρά στην καθημερινή ζωή του και να μην περιμένει τις διακοπές. Περνώντας κάθε μέρα λίγα λεπτά πραγματικής χαλάρωσης και εσωτερικής ευχαρίστησης με τον εαυτό μας, όπως με διάβασμα, περπάτημα ή ακρόαση μουσικής, κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία μας", πρόσθεσε.
Οι καρδιοπάθειες είναι η κυριότερη αιτία θανάτου ανδρών και γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες. Μαζί με το διαβήτη, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν περίπου το ένα τρίτο όλων των θανάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
www.nooz.gr

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Οι δικηγόροι και οι δικαστές μπορεί να θεωρούνται αυστηρά προσηλωμένοι στο γράμμα του νόμου, αλλά έρευνα αποκάλυψε ότι είναι από τους συχνότερους παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας--καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στον κατάλογο των 10 πιο επικίνδυνων κατηγοριών οδηγών στις ΗΠΑ, βάσει επαγγέλματος.
Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της διαδικτυακής εταιρίας ασφάλισης αυτοκινήτων insurance.com, αποκάλυψε ότι το 44% των δικηγόρων παραδέχθηκαν ότι έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον ένα τροχαίο όταν αναζητούσαν προσφορές για ασφάλιστρα.Τα ευρήματα της έρευνας βασίστηκαν στις δηλώσεις των πελατών που αναζητούσαν πακέτα ασφάλισης δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με το οδηγικό ιστορικό τους. Στην δεύτερη θέση έρχονται, κατά την έρευνα, οι ειδικοί στα χρηματοοικονομικά, τους ακολουθούν οι δημόσιοι λειτουργοί, ενώ η κατηγορία επαγγελματιών που είναι οι λιγότερο επικίνδυνοι είναι οι αθλητές, με μόλις 17% να αναφέρουν ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο, και οι οικοδόμοι, με 24%."Τα επαγγέλματα που απαιτούν ταυτόχρονη επεξεργασία πολλών υποχρεώσεων --να μιλά κάποιος στο τηλέφωνο ενώ να κινείται με ταχύτητα διότι έχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα-- ρέπουν να προκαλούν περισσότερους περισπασμούς και, άρα, περισσότερα ατυχήματα", σχολίασε ο Σαμ Μπέλντεν, αντιπρόεδρος της insurance.com.Ο κατάλογος των 10 πιο επικίνδυνων κατηγοριών οδηγών κατά επάγγελμα, σύμφωνα με την εταιρία, είναι:1. Δικηγόροι/Δικαστές

2. Ειδικοί στα χρηματοοικονομικά

3. Εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα

4. Εργαζόμενοι σε μπαρ και σερβιτόροι

5. Επιχειρηματίες και υπάλληλοι επιχειρήσεων

6. Φροντιστές σκύλων

7. Ειδικοί στο μάρκετινγκ και στην διαφήμιση

8. Κομμωτές/στυλίστες

9. Προπονητές

10. Νοσοκόμοι και νοσοκόμες

ALL THAT JAZZ

...ΡΕΤΡΟ

O EMO και ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΚΗΣ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ