Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΥΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ...!!!
4 φοιτήτριες και ένα γνωστό τους παντρεμένο ζευγάρι,πήγαν να χαλαρώσουν για ένα διήμερο σε γνωστό χαμάμ στις Σέρρες...Γρήγορα όμως η παρέα, χαλάρωσε τόσο που οι αναστολές έπεσαν.. Οι φοιτήτριες, παρασυρόμενες από το νεαρό της ηλικίας τους αλλά και τις ασυγκράτητες σεξουαλικές ορμές άρχισαν τα επικίνδυνα ερωτικά παιχνίδια μέσα στα ιαματικά νερά. Το παντρεμένο ζευγάρι που αρχικά σοκαρίστηκε, συμμετείχε κι αυτό στο όργιο που τάραξε την ηρεμία της τοπικής κοινωνίας. Τα ερωτικά παιχνίδια μετατράπηκαν σε ταινία σκληρού πορνό η οποία μάλιστα διέρρευσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στο ίντερνετ. Η καθημερινότητα των συμμετεχόντων στα όργια, έχει γίνει κόλαση. Βλέπουν το βίντεο να κυκλοφορεί στα κινητά φίλων και γνωστών τους και ντρέπονται να βγουν από το σπίτι τους!. Απ'την άλλη οι φοιτήτριες έχουν μέρες να πάνε στις σχολές τους στη Θεσσαλονίκη και φοβούνται μήπως το μάθουν οι γονείς τους.

www.parapolitika.gr

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

SMART IDEAS

''LIFO NAKED CITY''

Και οι ογδόντα είναι... γυμνοί! Και οι ογδόντα ποζάρουν στην Αθήνα. Δώδεκα γνωστοί φωτογράφοι αιχμαλωτίζουν με τον φακό τους τα γυμνά πορτρέτα ογδόντα Αθηναίων και μαςπροσκαλούν να τα... ανακαλύψουμε. Αθηναίοι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, γνωστοί και άγνωστοι, πλούσιοι και φτωχοί...
Η έκθεση ''LIFO NAKED CITY'', που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Οδού Πειραιώς) από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 14 Μαρτίου, παρουσιάζει τις ογδόντα γυμνές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στον εβδομαδιαίο οδηγό πόλης LifO, μέσα από το φακό γνωστών φωτογράφων και καλλιτεχνών όπως : Σπύρος Στάβερης, Γιάννης Μπουρνιάς, Freddie F., Σπύρος Σιμωτάς, Ασπασία Κουλύρα, Μυρτώ Κουτούλια, Νατάσσα Παπαδοπούλου, Παντελής Ζερβός, Νίκος Κατσαρός, Μαρούσα Θωμά, Σωκράτης Σωκράτους κ.α.

Οι φωτογραφίες θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα «Πίστη» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Υπάρχει ένα κατώτατο όριο τιμής, αλλά οποιοσδήποτε θέλει να προσφέρει περισσότερα θα το δηλώνει στο συμφωνητικό πώλησης, που θα συμπληρώνεται στον χώρο της έκθεσης.
Το concept της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από τη δουλειά του Αμερικανού καλλιτέχνη, Spencer Tunick, ο οποίος δημιουργεί γιγαντιαία ταμπλό βιβάν από γυμνούς ανθρώπους σε κεντρικά σημεία των μητροπόλεων του πλανήτη. Χιλιάδες γυμνά σώματα ακίνητα, συνήθως ξαπλωμένα, δημιουργούν αλλόκοσμους σχηματισμούς στα αστικά τοπία - στην Έκτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μπροστά στο Μουσείο «Φρίντα Κάλο» του Μέξικο Σίτι, στο Σίδνεϋ, στο Καράκας, στη Βαρκελώνη, στο Σάο Πάολο, στη Μόσχα.
Κάπως έτσι ογδόντα Αθηναίοι - διάσημοι και μη - δέχτηκαν να γδυθούν... αφιλοκερδώς για μία έκθεση, που φιλοδοξεί να γίνει talk of the town!Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο Οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 και ΑνδρονίκουΏρες λειτουργίαςΤετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00

Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00

Δευτέρα, Τρίτη: Κλειστά
www.nooz.gr

Τα απομνημονεύματα του θρυλικού Τζιάκομο Καζανόβα

Τα απομνημονεύματα του θρυλικού Τζιάκομο Καζανόβα, που θεωρείτο ότι είχαν χαθεί μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αγόρασε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας.

Την αγορά, ύψους επτά εκατ. ευρώ, χρηματοδότησε ιδιώτης δωρητής και η Βιβλιοθήκη ευελπιστεί να εκθέσει τα χειρόγραφα το φθινόπωρο του 2011.
Η Ιστορία της Ζωής μου -3.700 κιτρινισμένες από το χρόνο σελίδες- ανακαλύφθηκε μέσα σε δεκάδες κούτες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε χρηματοκιβώτιο λίγες μόλις μέρες πριν το βομβαρδισμό της Γερμανίας από τους Συμμάχους το 1945.
«Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκε η Λειψία, αλλά οι κούτες ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο της τράπεζας όπου φυλάσσονταν. Ήταν σε καλή κατάσταση» δήλωσε στο Reuters η έφορος της Βιβλιοθήκης, Μαρί-Λορ Πρεβόστ.
«Εκείνη την εποχή όλοι συγκινήθηκαν όταν βρέθηκαν τα χειρόγραφα. Ακόμη και ο Τσόρτσιλ ρώτησε αν διασώθηκαν μετά από το βομβαρδισμό» πρόσθεσε η ίδια.
Ο Καζανόβα ξεκίνησε να γράφει τα απομνημονεύματά του, ενώ εργαζόταν ως βιβλιοθηκάριος, το 1789. «Τα χειρόγραφα του Καζανόβα είναι η πιο σημαντική αγορά που έχει ποτέ κάνει η Βιβλιοθήκη. Και φυσικά είναι μία μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά» δήλωσε ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Μπρουνό Ρασίν.
Ο Καζανόβα περιγράφει τις ερωτικές του περιπέτειες στα χειρόγραφά του τα οποία τροποποιούσε διαρκώς μέχρι το θάνατό του το 1798.
«Είναι ένα από τα πιο πολυδημοσιευμένα έργα στον κόσμο με εκατοντάδες εκατοντάδων δημοσιεύσεις και... πάντα διορθωνόταν, απλοποιείτο, παραποιείτο (το έργο). Επομένως αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να βρούμε την αυθεντική αλήθεια» πρόσθεσε ο Ρασίν.

http://www.in.gr/ &  ΑΠΕ/Reuters

TO PLACEBO ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΉ ΕΠΊΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ..!

To φαινόμενο placebo δεν περιορίζεται στα ψευδοφάρμακα -την ίδια θεραπευτική επίδραση μπορεί να έχει η φροντίδα και η ζεστή συμπεριφορά των γιατρών, υποδεικνύει νέα μελέτη στην επιθεώρηση Lancet. Φαίνεται ότι η πίστη στις ικανότητες του γιατρού συχνά αρκεί για να τονώσει τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού.

Εδώ και αιώνες, οι γιατροί γνωρίζουν ότι πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν πραγματική βελτίωση όταν νομίζουν ότι παίρνουν κάποιο φάρμακο, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που λαμβάνουν είναι ένα βιολογικά αδρανές χάπι.
Οι ασθενείς όμως μπορεί να υποβάλλονται στη ιδέα ότι θα βελτιωθούν όχι μόνο από τα ψευδοφάρμακα, αλλά και από πολλές άλλες ιατρικές πρακτικές, δείχνει η νέα μελέτη, η οποία βασίστηκε σε ανασκόπηση παλαιότερων ερευνών για το φαινόμενο placebo που χρονολογούνται ακόμα και στη δεκαετία του 1700.
Για παράδειγμα, μια από αυτές τις έρευνες είχε δείξει ότι οι ασθενείς βελτιώνονται περισσότερο όταν τους γίνεται μια ένεση από έναν γιατρό, από ό,τι αν τους κάνει την ένεση μια αυτόματη αντλία.
Μια άλλη έρευνα έδειχνε ότι οι ασθενείς που λάμβαναν κάποιο αναλγητικό, το οποίο αργότερα αντικαταστάθηκε από ψευδοφάρμακο, συνέχιζαν να αισθάνονται λιγότερο πόνο.«Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως το placebo είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε ορισμένους ανθρώπους όταν λαμβάνουν μια ψεύτικη θεραπεία, συνήθως στο πλαίσιο μελετών για την αποτελεσματικότητα μιας νέας θεραπείας» σχολίασε στο AFP ο Ντέιμιεν Φίνις του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, επικεφαλής της διεθνούς ερευνητικής ομάδας.
«Εμείς προχωρήσαμε πέρα από αυτό [...] Η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι φαινόμενα placebo μπορούν να εμφανιστούν σε ιατρικές πρακτικές ρουτίνας και σε ένα μεγάλο εύρος παθήσεων -και αυτά τα φαινόμενα μπορεί να έχουν ισχυρό θεραπευτικό αποτέλεσμα» ανέφερε.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι για να δει κανείς αυτή βελτίωση πρέπει να έχει πίστη στις ικανότητες του γιατρού.


«30 χρόνια χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη»

Συναυλία με τίτλο «30 χρόνια χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη» θα πραγματοποιηθεί στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου αύριο στις επτά το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Ο Νίκος Ξυλούρης  υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά και μια σημαντική προσωπικότητα που άφησε το θετικό της αποτύπωμα τόσο στα καλλιτεχνικά όσο και στα κοινωνικο-πολιτικά πράγματα του τόπου μας.
«Γιορτάζουμε, δεν κάνουμε μνημόσυνο, γιατί η αγάπη του κόσμου όλου τον κρατάει ζωντανό και πιστεύω ότι είναι εδώ κοντά και μας ακούει», δήλωσε συγκινημένη η γυναίκα του κ. Ουρανία Ξυλούρη στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες για τη συναυλία. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Χρήστου Λεοντή.