Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ....ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρισμένα μόρια
Το σώμα μου μ’αρέσει να αγγίζει το

δικό σου

Ζεσταίνει η παγωμένη αιθάλη ... Περισσότερα

της απόστασης .

Μ’αρέσει το σώμα σου για ότι κάνει,

μ’αρέσει να παίζω με τα αγγεία

που τυλίγουν τους μύες σου

μ’αρέσει το τρέμουλο

του μηρού και της γάμπας

το μισάνοιχτο στόμα το υγρό σου

τα βαριά –κλειστά- βλέφαρά σου

τα ξέπλεκα μαλλιά

το βελούδο του στήθους

που θέλγει…

θα σε φιλήσω.

Μ’αρέσει να σε φιλώ

και να σ 'αγγίζω

τρυφερά απαλά

ηλεκτρίζοντας τα μόρια της σάρκας μου.
 
 
 
Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ, 2003

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ...ΘΕΙΚΕΣ..!

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ....

ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ, 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, 20 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...

Σουίτα στό Plaza του Νηλ Σάιμον με Καφετζοπουλο-Παπακωνσταντίνου στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι, το οποίο εμείς βλέπουμε στα τρία μονόπρακτα της παράστασης μέσα σε μία σουίτα του ξενοδοχείου Πλάζα σε διαφορετικές, όμως, πόλεις - στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και το Χονγκ Κονγκ.
Ο δημοφιλής Αμερικανός συγγραφέας , διαπραγματεύεται με τον ιδιαίτερο γλυκόπικρο τρόπο του το αγαπημένο του θέμα: τις ερωτικές σχέσεις μέσα από στο βάθος του χρόνου, εστιάζοντας στις φθορές που αυτός επέφερε αλλά και στο συναισθηματικό δέσιμο που μοιραία «σφραγίζει» αυτές τις σχέσεις.
Ετσι οι καβγάδες διαδέχονται την τρυφερότητα, το χιούμορ τη νοσταλγία, και το γέλιο και το δάκρυ. Άλλωστε ένα γάμος περιλαμβάνει τα πάντα: χαρά, παιδιά, πλαστικές, ποτό, κρέμες σύσφιξης, διαζύγια, προβλήματα, έρωτες, γραμματείς, ταξίδια, απομόνωση, αγάπη, οικογένεια, ένα ζεστό σπίτι και… μια Σουίτα στο Πλάζα…
Το έργο διασκευάστηκε από το συγγραφικό δίδυμο Αλέξανδρος Ρήγας - Δημήτρης Αποστόλου και σκηνοθετήθηκε από τον Αλέξανδρο Ρήγα.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ  4 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ
..............................................................................................................................................................
 
 
ΑΡΧΕΙΟ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 1988...!

ΓΟΒΑ ΣΤΙΛΕΤΟ

ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ...ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Οι άνδρες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη αξία στη μονογαμία, υπολογίζουν οικονομολόγοι βρετανικού πανεπιστημίου. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η σεξουαλική αποκλειστικότητα από την πλευρά των ανδρών αποτελεί μια εξελικτική προσαρμογή στις σύγχρονες κοινωνίες.

Οι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν σήμερα ότι στον άνθρωπο και σε πολλά ακόμα είδη θηλαστικών, τα αρσενικά άτομα επιδιώκουν συνήθως τη σεξουαλική συνεύρεση με όσο γίνεται περισσότερα θηλυκά, ώστε να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερους απογόνους που φέρουν τα γονίδιά τους.

Τα θηλυκά άτομα αντίθετα οφείλουν να είναι πιο επιλεκτικά στην επιλογή συντρόφου, καθώς μπορούν να αποκτήσουν ένα περιορισμένο αριθμό απογόνων, τους οποίους πρέπει μάλιστα να φροντίζουν για πολλά χρόνια.

Ο Δρ Σατόσι Καναζάβα, επικεφαλής της τελευταίας μελέτης στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), παραδέχεται ότι η τάση για μονογαμία μάλλον δεν αποτελούσε εξελικτικό πλεονέκτημα στις προϊστορικές ανθρώπινες κοινωνίες.

Εκτιμά όμως ότι στις σημερινές κοινωνίες η μονογαμία έχει εξελιχθεί ως «νέα εξελικτική» προσαρμογή, καθώς η πολυγαμία δεν αποδίδει πια όσο παλαιότερα στη διαιώνιση των γονιδίων.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ομάδα του Σατόσι ανέλυσε δεδομένα από δύο ευρύτερες μελέτες στις ΗΠΑ οι οποίες αντιστοίχισαν στους δείκτες νοημοσύνης και τις κοινωνικές στάσεις και αντιλήψεις χιλιάδων εφήβων και ενηλίκων.

«Όπως δείχνει η εμπειρική ανάλυση, οι εξυπνότεροι άνδρες είναι πιθανότερο να εκτιμούν περισσότερο τη μονογαμία και τη σεξουαλική αποκλειστικότητα σε σχέση με τους λιγότερο έξυπνους άνδρες» γράφει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Social Psychology Quarterly.

Αυτή η σύνδεση ανάμεσα στην ευφυία και τη συμβατική σεξουαλική ηθική δεν βρέθηκε να ισχύει στις γυναίκες.

Παραμένει όμως άγνωστο αν οι αναφορές των εθελοντών της μελέτης για τις σεξουαλικές τους συμπεριφορές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και αν όντως σχετίζονται στατιστικά με τον αριθμό των απογόνων τους.

Θα χρειαστούν επομένως περαιτέρω μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η υπόθεση των οικονομολόγων όσον αφορά το εξελικτικό πλεονέκτημα της ανδρικής μονογαμικότητας.

www.in.gr

H E.E. ενέκρινε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας του γερμανικού ομίλου BASF, δίνοντας το πρώτο τέτοιου είδους πράσινο φως εδώ και δώδεκα χρόνια στην ΕΕ, όπου οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ) προκαλούν έντονη αμφισβήτηση.

Οι Βρυξέλλες δέχθηκαν επίσης την εμπορική διάθεση στην Ευρώπη τριών ποικιλιών διαγενετικού καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto, παράγωγες του MON 863, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής. Η απόφαση αυτή είναι λιγότερο θεαματική, επειδή δίνονται τακτικά εγκρίσεις για την εμπορική διάθεση εισαγόμενων προϊόντων ΓΤΟ.
Το πραγματικά νέο δεδομένο είναι η έγκριση της πατάτας Amflora, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία BASF και προορίζεται για βιομηχανική χρήση για το άμυλό της και για ζωοτροφές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε δώσει το πράσινο φως σε καλλιέργεια ΓΤΟ στην Ευρώπη από το 1998 και το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto, το MON 810.

H TV "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑΟι γονείς που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση ή να περνούν ώρες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δικαιώνονται από έρευνα που συνδέει τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε μια οθόνη με τα προβλήματα στις σχέσεις των νέων.


Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου της επιθεώρησης Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, καθησυχάζουν τους γονείς που αισθάνονται ένοχοι γιατί στερούν από τα παιδιά τους μια διασκέδαση την οποία προτιμούν οι συνομήλικοί τους, επισημαίνει η Ρόουζ Ρίτσαρντς από το πανεπιστήμιο του Οταγκο."Σύμφωνα με τα συμπεράσματά μας είναι απόλυτα σωστό να περιορίζεται ο χρόνος που περνούν τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη, στην πραγματικότητα αυτός ο περιορισμός μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα στη δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων ανάμεσα στους νέους, τους φίλους και τους γονείς τους", υποστηρίζει η ίδια.
Η μελέτη βασίζεται στις έρευνες Dunedin Multidisciplinary Health and Development Study και Youth Lifestyle Study που πραγματοποιήθηκαν από το πανεπιστήμιο την δεκαετία του '80 και το 2004.
Αν και οι έρευνες απέχουν 16 χρόνια και η διασκέδαση που συνδέεται με οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεων έχει αλλάξει, η σύνδεσή τους με τις οικογενειακές σχέσεις παραμένει η ίδια.
"Την δεκαετία του '80 δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές λύσεις, έτσι οι άνθρωποι έβλεπαν τηλεόραση, αλλά τώρα υπάρχουν άπειρες οθόνες στις οποίες μπορούν να 'κολλήσουν' οι νέοι", υπογραμμίζει η νεοζηλανδή επιστήμονας.
"Θεωρούμε πως είναι καταστροφικό να παραμένει ένας νέος μπροστά σε μια οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα και συμβουλεύουμε τους γονείς να βάζουν όριο τις δύο ώρες την ημέρα", προσθέτει.

Στην έρευνα Youth Lifestyle Study συμμετείχαν 3.043 έφηβοι από τη Νέα Ζηλανδία, ηλικίας 14 ως 15 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα εμπιστευτικό ερωτηματολόγιο για τον ελεύθερο χρόνο τους και για το πόσο συνδεδεμένοι είναι με τους φίλους και τους γονείς τους.
Οι ερευνητές έλαβαν επίσης υπόψη απαντήσεις 976 ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα Dunedin Multidisciplinary Health and Development Study την περίοδο 1987-1988, όταν ήταν 15 ετών.
"Και από τις δύο έρευνες καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική χρήση τηλεόρασης και κομπιούτερ επηρεάζει τις σχέσεις με τους γονείς και τους φίλους, στοιχεία πολύ σημαντικά για την υγεία των νέων", αναφέρει.
"Με τον γρήγορο ρυθμό εξέλιξης στις τεχνολογίες που συνδέονται με οθόνες, οι τρέχουσες έρευνες δείχνουν ότι πρέπει να παρακολουθούνται στενά οι επιπτώσεις στην κοινωνική και ψυχολογική συμπεριφορά των νέων, αλλά και η σωματική κατάσταση και η ευημερία τους", καταλήγει η Ρίτσαρντς.