Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

ΓΟΡΓΟΝΑ

ΑΛΟΓΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΟΡΑΣΗ

SKY

DISNEY

BOTTLE

ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Billy Idol–The स्त्रन्ग्लेर्स ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σήμερα ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία του Billy Idol με τους Stranglers. Η συναυλία, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’80, θα γίνει στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας «Απόστολος Νικολαΐδης», στις 18 Ιουνίου και αναμένεται να συγκεντρώσει όλους τους λάτρεις των ΄80s.

Εν αρχή ην… οι Stranglers

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Stanglers, μία από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές βρετανικές μπάντες. Οι «The Guilford Stranglers», όπως ήταν το αρχικό τους όνομα, άρχισαν να ξεσηκώνουν το βρετανικό κοινό από τα τέλη του 1974 συνδυάζοντας την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον ποιοτικό στίχο της pop.

Πειραματίστηκαν αρκετά με διάφορα είδη μουσικής που βρίσκονταν κατά καιρούς στη μόδα, το new wave, το punk, την pop ή ακόμα και το gothic rock. Το μαύρο χιούμορ τους κέρδισε την προσοχή αλλά και την αγάπη του κοινού και εδραίωσαν τη βρετανική μπάντα στους πρωτεργάτες του βρετανικού punk.

Μετά από τέσσερις περίπου δεκαετίες επιτυχούς παραγωγικότητας, οι Stranglers δεν τα παράτησαν. Το 2004 κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους, μέχρι στιγμής, δίσκο «Norfolk Coast», που από πολλούς θεωρείται ο καλύτερός τους των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Η σειρά του Billy Idol


Ο Billy Idol, σε αντίθεση με τους Stranglers, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Αγγλία και επηρεάστηκε πολύ από την πάνκ μουσική. Το 1981, έκανε τα πρώτα του ατομικά βήματα στη μουσική και μετά από τη συμμετοχή του σε δύο συγκροτήματα, ξεκίνησε στην Αμερική την προσωπική του καριέρα.

Οι δίσκοι του τον «φόρτωσαν» με τρία βραβεία Grammy και εννέα MTV music video awards. Χαρακτηριστικά, το άλμπουμ του «Rebel Yell», πούλησε δυο εκατομμύρια αντίτυπα και ήταν ο μεγαλύτερος σε πωλήσεις δίσκος του. Το ομώνυμο τραγούδι είναι και το πιο αγαπημένο του Βρετανού ερμηνευτή.

Εκτός από μουσικός- ερμηνευτής, ο Billy Idol υποδύθηκε και κινηματογραφικούς ρόλους, όπως στις ταινίες «The Wedding Singer» το 1998 και «Doors» το 1990.

Πληροφορίες: Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η προπώληση ξεκινά στις 15 Απριλίου από το Ticket House, τα Metropolis και τα Village Cinemas. Τιμή 38 ευρώ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Εννέα ομιλητές από την Ελλάδα, την Αυστραλία, την Αμερική και την Ευρώπη θα συναντηθούν στις 23 Απριλίου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο «Αναθεωρώντας το μυθιστόρημα», για να συζητήσουν σχετικά με το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του μυθιστορήματος.


Τι μας κάνει να επιδιώκουμε το φανταστικό κόσμο των μυθιστορημάτων, να επενδύουμε σε ανύπαρκτες καταστάσεις ή να πιστεύουμε ότι μας συνδέει κάτι πιο δυνατό με τους χαρακτήρες των βιβλίων παρά με το γείτονά μας; Μπορεί το μυθιστόρημα σαν λογοτεχνικό είδος να μεταφέρει τον τρόμο και την αθλιότητα της σύγχρονης εποχής; Μπορεί να διευρύνει το οπτικό πεδίο μας και να επέμβει δυναμικά στους προβληματισμούς μας; Το μυθιστόρημα είναι σήμερα είδος υπό εξαφάνιση ή ανακαλύπτει διαρκώς νέους μηχανισμούς και νέες φωνές για να επιβιώσει;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και ακόμα περισσότερα θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες της επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνει ο Τομέας Αγγλικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης από τις 9.15 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ και απευθύνεται σε όλους όσους διαβάζουν και αγαπούν το μυθιστόρημα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και οι εργασίες θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα.

Πληροφορίες:Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, 2310 54640, Θεσσαλονίκη. To αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.enl.auth.gr/events/rethinking_the_novel.html

ΚΑΦΕΔΑΚΙ?

Αποδεκτές είναι οι εικόνες jpg, gif, bmp και png, μέγιστου μεγέθους 8 MB

Αναμνηστικη φωτογραφια....Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΤΖΑΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ...ΠΑΘΗ

Περιοδικό ΤΙΜΕ

αφιέρωμα στις προσωπικότητες της Λογοτεχνίας που είχαν ...απαγορευμένα πάθη।


Charles Baudelaire (1821-1867) Αλκοόλ, Όπιο
«Να είσαι πάντα μεθυσμένος... να μεθάς αγωνιστικά. Απλά να μεθάς».

Edgar Allan Poe (1809 - 1849) Αλκοόλ
Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, ο Poe δεν ήταν αλκοολικός, αλλά ένα άτομο ιδιαίτερα ευπρόσβλητο από αυτό, δηλαδή μεθούσε με πολύ μικρή ποσότητα ενώ κατανάλωνε πολύ πιο συχνά απ’ ότι ήταν καλό για τον εαυτό του.

Louisa May Alcott (1832 - 1888): Μορφίνη/ Όπιο
Η συγγραφέα των Μικρών Κυριών άρχισε τη χρήση μορφίνης για να απαλύνει τις παρενέργειες του τυφοειδούς πυρετού που την προσέβαλε ως νοσοκόμα κατά τον Εμφύλιο πόλεμο των ΗΠΑ.

Ayn Rand (1905 - 1982): Speed/ Δεξεδρίνη
Αν και δεν είναι βέβαιο ότι ήταν κλινικά εξαρτημένο άτομο, για δεκαετίες ήταν γνωστό ότι έκανε καθημερινή χρήση speed και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών για δεκαετίες.

William S. Burroughs (1914 - 1997): Ηρωίνη
«Η πρέζα δεν είναι, όπως το αλκοόλ ή η μαριχουάνα, ένα μέσο για να αυξήσεις την απόλαυση από τη ζωή. Η πρέζα δεν είναι απόλαυση. Είναι τρόπος ζωής». Ο Burroughs διέκοψε την χρήση ηρωίνης στη δεκαετία του ’70.

Jack Kerouac (1922 - 1969): Αλκοόλ

«Είμαι καθολικός και δεν μπορώ να αυτοκτονήσω, αλλά σκοπεύω να πιω μέχρι θανάτου». Και έτσι έκανε.

Sir Kingsley Amis (1922 - 1995): Αλκοόλ

Ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους κωμικούς συγγραφείς του 20ου αι. «Μερικές φορές συνειδητοποιώ ότι έχω τη φήμη ενός από τους μεγάλους πότες, αν όχι τους μεγάλους μέθυσους, της εποχής μας»

Jack London (1876 - 1916): Αλκοόλ
«Δεν υπήρξε ώρα, όλες τις φορές που ξυπνούσα, που να μην ήθελα να πιω ένα ποτό».

Edna St. Vincent Millay (1892 - 1950): Αλκοόλ

Η πρώτη γυναίκα που έλαβε το βραβείο Πούλιτζερ για την ποίηση, μποέμισα παγκόσμιου επιπέδου με καταστροφικό πάθος για το αλκοόλ. Βρέθηκε νεκρή στη βάση της σκάλας του σπιτιού της, χωρίς να διαπιστωθεί ποτέ το πως ακριβώς.

Sinclair Lewis (1885-1951): Αλκοόλ

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Lewis ήταν μέγιστος και τραγικός πότης που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 66 του χρόνια.

Ernest Hemingway (1899 - 1961): Αλκοόλ

Διάσημος για το πείραγμα που έριχνε στους φίλους του που προσπαθούσαν να κόψουν το αλκοόλ, ο Hemingway βυθιζόταν όλο και περισσότερο στο ποτό με το πέρασμα του χρόνου.

Hunter S. Thompson (1937 - 2005): Τα πάντα

«Δεν θα συνιστούσα σε κανέναν το σεξ, τα ναρκωτικά ή την τρέλα, αλλά για μένα λειτουργούσαν πάντα».

Anne Sexton (1928 - 1974): Αλκοόλ, ναρκωτικά
Η νικήτρια του Πούλιτζερ του 1967 για την ποίησή της, η Sexton πάλεψε με την κατάθλιψη και την κατάχρηση ουσιών ολόκληρη τη ζωή της. Αυτοκτόνησε σε ηλικία 45 ετών.

Dylan Thomas (1914 - 1953):Αλκοόλ
«Do not go gentle into that good night, / Old age should burn and rave at close of day; / Rage, rage against the dying of the light»


Jean Cocteau (1889 - 1963): Όπιο

«Το κάπνισμα οπίου είναι σαν να βγαίνεις από το τρένο ενώ αυτό κινείται».

Charles Bukowski (1920 - 1994): Αλκοόλ

«Το να πίνεις είναι συναισθηματικό ζήτημα. Έχω την αίσθηση ότι το να πίνεις είναι μια μορφή αυτοκτονίας όπου σου επιτρέπεται να επιστρέψεις στη ζωή και να ξαναρχίσεις την επόμενη μέρα. Είναι σαν να αυτοκτονείς μετά να ξαναγεννιέσαι. Υποθέτω ότι έχω ζήσει δέκα με δεκαπέντε χιλιάδες ζωές μέχρι τώρα».

Stephen King (1947 - present): Αλκοόλ, κοκαΐνη, συνταγογραφημένα φάρμακα

Στο αυτοβιογραφικό του On Writing, ο King αποκάλυψε ότι έκανε τέτοια κατάχρηση στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του ’80, που σημερα δεν θυμάται τι έγραψε σε πολλά από τα βιβλία του εκείνης της εποχής.

Truman Capote (1924 - 1984): Αλκοόλ, Ναρκωτικά
«Είμαι ένας αλκοολικός. Είμαι εθισμένος στα ναρκωτικά. Είμαι ομοφυλόφιλος. Είμαι μια ιδιοφυία».

Raymond Chandler (1888 - 1959): Αλκοόλ

«Το αλκοόλ είναι σαν τον έρωτα. Το πρώτο φιλί είναι μαγικό, το δεύτερο οικείο, το τρίτο ρουτίνα. Μετά από αυτό, βγάζεις τα ρούχα της κοπέλας».

F. Scott Fitzgerald (1896 - 1940): Αλκοόλ
«Πρώτα παίρνεις ένα ποτό, μετά το ποτό παίρνει ένα ποτό, μετά το ποτό παίρνει εσένα».

Πηγή: Time