Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ


ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Προδότες άνθρωποι
τριγύρω σου χαμογελούν, με άγριες διαθέσεις
Αρπακτικά που μοίρασαν
χιτώνες –σάρκες
να χορτάσουν
το
μίσος.
Φυλάξου .


ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ

Και πώς να τολμήσω
στα μάτια σου
να σου
μιλήσω
που γκρέμισα τα όνειρα που έχτισες με ψέματα
που πίστεψες πως έπεισες;
Και πώς να τολμήσεις
στα μάτια μου
να μου μιλήσεις
που γκρέμισες τα όνειρα που έχτισες με ψέματα
που πίστεψες πως μ’έπεισες;

η Εξ-ουσια της Επικοινωνιας ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΠΑΠΑΖΗΣΗ"....
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
«η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων»

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
«η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων»
(ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥΕκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ)
Το βιβλίο «η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων», του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου (εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ), συμπεριελήφθη στην έκδοση - κατάλογο βιβλίων, της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην έκθεση βιβλίου (21-31 Μαρτίου 2006 στη ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ) με τίτλο «αναγνώστες βουλευτές σε «δυσανάγνωστη» εποχή, μια σημαντική πρωτοβουλία που συνεχίζεται».
Τα βιβλία του καταλόγου εκτέθηκαν σε ειδικές προθήκες για το κοινό.
Στον πρόλογο του καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργου Μπαμπινιώτη, στη σχετική έκδοση της έκθεσης, αναφέρεται: «Εντύπωση προκαλεί φέτος, η αξιόλογη αύξηση στα απαιτητικότερα βιβλία»
«Το βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για νέους, αλλά και εν ενεργεία δημοσιογράφους και πολιτικούς. Διαβάζοντας το βιβλίο είδα πάμπολλες στιγμές και σκέψεις που έκανα κατά την πολιτική μου σταδιοδρομία, να περνούν από μπροστά μου...Μέσα από το βιβλίο του καταθέτει μια πρόταση για «ηθική επικοινωνίας.»
Γιάννης Αμοιρίδης Δήμαρχος Κατερίνης

«Η εμπειρία του και η μεθοδικότητα που χρησιμοποιεί, είναι καταγεγραμμένη ως απόφθεγμα ζωή στις σελίδες του βιβλίου. Το βιβλίο είναι ένα μικρό ευαγγέλιο για όσους ασχολούνται με την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης. Θεωρώ τιμή μου που υπήρξε συνεργάτης μου, ένας πραγματικά άοκνος άνθρωπος...»
Γιώργος Παπαστεργίου, Νομάρχης Πιερίας
«Πρόκειται για έναν χρηστικό οδηγό για όσους εργάζονται σε Γραφείο Τύπου, με χρήσιμες πληροφορίες που δίνει ο συγγραφέας καθώς ασκεί ο ίδιος καθήκοντα Γραφείου Τύπου στον Υφυπουργό Υγείας, Γιώργο Κωνσταντόπουλο...»
ΑΥΡΙΑΝΗ, 26-11-2005
«Κυκλοφορεί «η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου...»
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, μέσα & media, 4-12-2005
«Ένα βιβλίο που δίνει χρήσιμες συμβουλές για την ουσία της επικοινωνίας, ένα απόσταγμα εμπειριών που έγιναν χρήσιμο εργαλείο για πάρα πολλούς, για όσους εργάζονται σε Γραφεία Τύπου και για όλα τα δημόσια πρόσωπα που πολιτεύονται...»
Φώτης Ιγνατίου,
Δημοσιογράφος Αδέσμευτου Τύπου,
Πολιτευτής, 13-12-2005
«Απαραίτητο εγχειρίδιο που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες κάθε απαιτητικού επαγγελματία στο χώρο της επικοινωνίας, αναμφισβήτητα ένας θησαυρός γνώσης του αντικειμένου της πολιτικής επικοινωνίας ...»
Βούλα Μάλλα, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, 31-1-2006
«Μια πραγματεία, ένα από τα λίγα βιβλία στις λίστες της Ελληνικής βιβλιογραφίας για την επικοινωνία, που εξειδικεύεται ακόμη περισσότερο από τον υπότιτλο του «Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων....»
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 29-1-2006
«Ιδιαίτερα χρήσιμο σε δημάρχους, νομάρχες, πολιτευτές και βουλευτές, για μια άμεση, ουσιαστική και επιτυχημένη επικοινωνία...»
Περιοδικό ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ, Τεύχος 33 Ιαν. 2006
«Διαβάζοντας το βιβλίο είχα την ευκαιρία να αντιστοιχώ τα γραφόμενα με πραγματικά συμβάντα από την πολιτική μου εμπειρία...Είναι ένας καλός οδηγός για όποιον ασκεί διοίκηση. Χωρίς μιντιακά αντανακλαστικά, ένας σύγχρονος πολιτικός, ένας σύγχρονος επιχειρηματίας και εν γένει ένα κόμμα, υστερεί σημαντικά...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ 14-12-2005
«Το πρωτότυπο αυτό πόνημα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με τη δομή και το περιεχόμενό του, παρέχει όλες τις πληροφορίες για την οργάνωση, τη λειτουργία ενός επιτυχημένου Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και την κατανόηση της ουσίας της επικοινωνίας».
ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Βουλευτής
(από το προλογικό του σημείωμα στο βιβλίο)
«Στο βιβλίο του Χάρη Μπικηρόπουλου οι ενδιαφερόμενοι θα βρούνε απαντήσεις σε ερωτήματα οργανωτικά, διοικητικά, επικοινωνιακά, στο τομέα φυσικά που αναλύει. Ξεφυλλίζοντάς το θα ανακαλύψουν ένα σύντροφο στις ώρες που ο νους σταματάει από το φόρτο της καθημερινότητας και το άγχος να παράγει, το μυαλό στερεύει, η πένα δεν τρέχει πάνω στο χαρτί, ο λόγος της επόμενης μέρας δεν βγαίνει. Ξεφυλλίζοντάς το θα βρούνε ένα «μυστικοσύμβουλο» να τους βοηθάει στις επιλογές τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας αλλά και μετά, όταν τα λόγια υποψηφίου θα πρέπει να γίνουν πράξη, κατά τη διάρκεια της επόμενης θητείας, του νομάρχη, του δημάρχου, του βουλευτή».
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων, 8-12-2005
«Τα κείμενά του –όπως και τα Δελτία Τύπου που γράφει- διακρίνονται από την ευστοχία τους και πάντα κατάφερνε να προβάλλει με σωστό και λεπτό τρόπο, το έργο του πολιτικού για τον οποίο εργαζότανε....Ένα βιβλίο, κατάθεση ψυχής, από την πολύχρονη δουλειά του σε Γραφεία Τύπου»
Γιάννης Χατζηιωάννου,
Εκδότης εφημερίδων ΗΜΕΡΗΣΙΑ& ΤΟΠΙΚΗ
«Καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία της διαδικασίας της επικοινωνίας, παίζει ο τρόπος της επικοινωνίας….Αυτός αναφέρεται στο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου….»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 13-12-2005
«Επικοινωνία, το παν, στο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου…»
Νατάσσα Σπαγαδόρου, ΚΕΡΔΟΣ, 15-12-2005
«Το βιβλίο «η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» είναι ένας πρωτότυπος χρηστικός οδηγός (μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα), ένα εγχειρίδιο, απαραίτητο για όσους εργάζονται ή συνεργάζονται σε Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων σε Δήμους, Νομαρχίες και Βουλευτικά Γραφεία, ιδιαίτερα στην Ελληνική επαρχία, απ’ όπου «απουσιάζουν» οι εταιρείες επικοινωνίας ή επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι».
ΧΩΡΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 25-26/3/2006
«Το βιβλίο του συνεργάτη μου, Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, αποτελεί σημαντική συμβολή στην τεκμηρίωση εργαλείων διαχείρισης της γνώσης, στο πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Ενσωματώνει τις αναγκαίες διαστάσεις εκσυγχρονισμού των γραφείων τύπου σε επίπεδο ρόλων, υποδομής και ανθρώπινων πόρων. Περιέχει μάλιστα ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες πρακτικού χαρακτήρα για τη λειτουργία ενός σύγχρονου γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών, προτείνοντας υποδείγματα δράσεων που απορρέουν από την μακρόχρονη ενασχόλησή του, στο σχετικό πεδίο. Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και πάντα επίκαιρο έργο…»
Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Υφυπουργός Υγείας, 8-12-2005
«Συγχαίρω τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο γι' αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία σαφώς αποτελεί έναν κωδικοποιημένο πρακτικό οδηγό, εξαιρετικά χρήσιμο για όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά…»
ΆΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, 8-12-2006
«Στην εποχή της «μιντιοκρατίας» που ζούμε, ο ρόλος του Γραφείου Τύπου είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Αυτός ο ρόλος αναδεικνύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, στο οποίο φαίνεται η εμπειρία του Θ. Μπικηρόπουλου, στη λειτουργία του Γραφείου Τύπου και στους προσηλωμένους αγώνες του. Μέσα από όσα περιγράφει το βιβλίο φαίνεται ότι ο συγγραφέας διαθέτει περίσσευμα δύναμης και ενέργειας, αφού η προσδοκία του είναι να ωφελήσει αυτούς που θα το διαβάσουν. Ένα Γραφείο Τύπου είναι γραφείο σύνθετων ρόλων που διεκπεραιώνει πολλές καταστάσεις, προεκλογικές ή καθημερινής στρατηγικής. Χρειάζεσαι εφόδια για να λειτουργεί επιτυχώς. Το βιβλίο λύνει απορίες, δίνει απαντήσεις. Είναι ένα χρήσιμο βιβλίο...»
Δ. Τσάμης, Πρόεδρος ΕΡΤ-3 6-5-2006
«Ο συγγραφέας, με το βιβλίο του, μας βάζει σε έναν άλλον χώρο της πολιτικής και της επικοινωνίας,στα «αποδυτήρια» κι έχει ενδιαφέρον για κάθε αναγνώστη.
Όπως σε έναν αγώνα που όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται στα αποδυτήρια, τι λέγεται και τι προετοιμασία γίνεται στους παίκτες πριν βγουν στο γήπεδο ή τι συμβαίνει στο ημίχρονο. Το βιβλίο έχει έναν χαρακτήρα σαν αυτό που έχουν οι Πανεπιστημιακές σχολές και ιδιαίτερα των ΜΜΕ. Βελτιώνει τα προσόντα που ήδη έχεις. Είναι ένα υποστύλωμα που βελτιώνει τις επιδόσεις».
Β. Κεχαγιάς Δημοσιογράφος 6-5-2006
«Η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας» αποτελεί ένα μοναδικό εγχειρίδιο που μπορεί να εξοπλίσει τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς, τους υποψήφιους με πολύτιμες δεξιότητες που θα βοηθήσουν στην προσπάθειά τους για την καλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες.
Νικόλαος Γρυπάρης, Οικονομολόγος,
περιοδικό ΕΜΦΑΣΗ τεύχος 26, Μάρτιος 2006
Το βιβλίο είναι διαχρονικό για όσους εργάζονται σε Γραφεία Τύπου και για όλους τους πολιτικούς. Χρήσιμο επίσης σε κάθε προεκλογική περίοδο. Είναι …επίκαιρο σαν το τραγούδι “Last Christmas” που το ακούμε κάθε Δεκέμβριο … τα Χριστούγεννα !
Σταύρος Παρχαρίδης, 1-8-2006
Δημοσιογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης

Η επικοινωνία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό το γνωρίζουν όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ασχολούνται μ’ αυτήν. «Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας» είναι ένας μοναδικός στο είδος του, πρωτότυπος και, κυρίως χρηστικός οδηγός για το πώς μπορεί κάποιος να κάνει τις θέσεις του γνωστές στον κόσμο με τον καλύτερο (αποτελεσματικότερο) δυνατό τρόπο. Επομένως, το βιβλίο είναι απαραίτητο όχι μόνο για όσους έχουν σχέση με Γραφεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, αλλά και όσους σκέφτονται ή έχουν αποφασίσει να κατέβουν στην πολιτική σκηνή. Την «Εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας» προλογίζει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Περιοδικό FANTOMAS -MEDIA(Book σελ. 50) τεύχος Ιουλίου 2006

ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΙΑΜΑΓΚΑ


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΝΖΟΥΡΑΗ Ζωή φίλε μου…
Ας το φιλοσοφήσουμε λιγάκι το θέμα, και φυσικά όχι βαθιά όσο ο Νίτσε ή δύσκολα όσο ο Κάντ μα σεμνά και ταπεινά όπως ο μικρομεσαίος Έλληνας ξέρει να ψάχνει της αλήθειες μέσα του..
Τι είναι η ζωή φίλε μου? Είναι ο αέρας που αναπνέουμε? Ένα απλό μπες βγες με ημερομηνία λήξης? Είναι οι κατουρημένες ποδιές που φιλάμε για την σιγουριά της τάχα μου μονιμότητας σε μια θέση στο δημόσιο? Είναι η προβλέψιμη ζωή αυτομάτως και επιτυχημένη?Είναι τα κουρασμένα λόγια στις κουβέντες μας? Είναι άραγε τόσο σημαντική η οικονομική κρίση έχει ώστε να καταφέρει τους ανθρώπους να ξεχάσουν ότι είναι ζωντανοί? Είναι η ζωή διπλό Εspresso στο κολωνάκι? Είναι η ζωή κρυμμένη στο facebook? Είναι το κέντρο του κόσμου ο δείκτης του χρηματιστηρίου?Είναι η ζωή μας δάνειο που επηρεάζεται από τα spread? Είναι η ζωή μια μπάλα ή ένα πρωτάθλημα? Είναι η ζωή χαμένος χρόνος? και ποιος μπορεί να διαλέξει της στιγμές του?
Λοιπόν φίλε θα στο πω απλά γιατί έτσι έχω μάθει να μιλώ και να γράφω, Η ζωή είναι να περπατάς καμαρωτός όταν είσαι άφραγκος, να πίνεις μπύρα απ’ τοκουτάκι δίχως να σκουπίζεις το στόμιο, η ζωή είναι χαμογελαστό γυφτάκι που κρατά στα χέρια βρώμικο ψωμί , η ζωή είναι να πας κατευθείαν στην δουλειά μετά από ξενύχτη , η ζωή είναι για να την ζούμε και όχι για να σκεφτόμαστε πως θα ήταν αλλιώς, η ζωή δεν είναι ταξί που δεν βολεύει είναι τελευταίο λεωφορείο που δεν πρέπει να το χάσουμε, η ζωή είναι Rock ‘N Roll στο κρεβάτι, η ζωή είναι εδώ και τώρα απέναντι μας και περιμένει να την ζητήσουμε να χορέψει αγκαλιά μας ένα blues… η ζωή είναι να τρως πατάτες με τα χέρια, η ζωή είναι φωτογραφία τραβηγμένη κατά λάθος , η ζωή είναι γλύφεις το παγωτό στα δάχτυλα του συντρόφου σου και να μην ντρέπεσαι να φωνάξεις τα όνομα του στην πλατεία!Η ζωή είναι απόφαση που δεν παίρνει τίποτα περισσότερο στα σοβαρά από την αβεβαιότητα της, η ζωή είναι έρωτας , η ζωή είναι γραμμένη σε τοίχο και λέει: κουφάλα νεκροθάφτη ποτέ δεν θα μας θάψεις!

Μίκης Θεοδωράκης και «Ανδαλουσία» από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης


Το πιο πρόσφατο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, την «Ανδαλουσία» (2009), θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 και ώρα 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Με την ΚΟΘ θα συμπράξει η Μαρία Φαραντούρη, η εμβληματική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, τα οποία γαλούχησαν γενεές επί γενεών εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, και στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης.
Το πρόγραμμα του αφιερώματος συνθέτουν έργα πασίγνωστα και άλλα λιγότερο γνωστά από την πλούσια και ευρεία εργογραφία του Μίκη Θεοδωράκη. Γνώριμος, αλλά άγνωστος με τη μορφή που πρόκειται να παρουσιαστεί, είναι ο κύκλος τραγουδιών «Ανδαλουσία», τον οποίο ο συνθέτης εμπιστεύτηκε στην ΚΟΘ για την πρώτη παγκόσμια εκτέλεσή του.
Ο άοκνος και αστείρευτος Μίκης Θεοδωράκης επέστρεψε στο έργο του Romancero Gitano, σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (ελληνική μετάφραση – απόδοση: Οδυσσέας Ελύτης) και το επεξεργάστηκε εκ νέου, παραδίδοντας το 2009 επτά τραγούδια για άλτο και συμφωνική ορχήστρα υπό τον τίτλο «Ανδαλουσία».
Ο ποιητικός λόγος του Γιώργου Σεφέρη από τη συλλογή του «Μυθιστόρημα» (1935), μελοποιημένος το 1968 από τον Μίκη Θεοδωράκη -είχε μελοποιήσει τέσσερα από τα εικοσιτέσσερα ποιήματα- θα ηχήσει και πάλι με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, η οποία είχε ερμηνεύσει τα τραγούδια του κύκλου στην πρώτη παρουσίασή του, το 1971 στην Ιταλία.
Στο αφιέρωμα της ΚΟΘ περιλαμβάνεται και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που ταυτίστηκε ίσως όσο κανένα άλλο με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, το «Μαουτχάουζεν» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Εξίσου σημαντικό με τους κύκλους τραγουδιών και τα έργα του για τον κινηματογράφο, αλλά λιγότερο γνωστό από αυτά είναι το συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως «Το Κοιμητήριο για ορχήστρα εγχόρδων (από το κουαρτέτο αρ. 2)», το οποίο θα παρουσιαστεί στη συναυλία. Το Κουαρτέτο αρ. 2 ανήκει στα έργα της πρώτης δημιουργικής περιόδου του συνθέτη. Γράφτηκε το 1946 και ο δημιουργός του το αφιέρωσε στον συμπολεμιστή του στην αντίσταση Αργύρη Κουνάδη.
Δημοφιλέστερο ως μουσική επένδυση της ταινίας «Οι εραστές του Τερουέλ» (1962), το ομώνυμο έργο του Μίκη Θεοδωράκη γράφτηκε αρχικά, το 1957, για το μπαλέτο της Λουντμίλα Τσερίνα στο Παρίσι. Στη συναυλία, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αποσπάσματα για συμφωνική ορχήστρα από τη σουίτα του μπαλέτου.
Newsroom ΔΟΛ

ΜΑΓΔΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΟΙΗΣΗ"Μουσική και Ποίηση"Ημερομηνία: Κυριακή, 23 Μαΐου 2010
Ώρα: 8:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Εκάβη-Κατερίνη


O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης κλείνοντας τον κύκλο "Οι Δημιουργοί της Πόλης" πραγματοποιεί τη συναυλία "Μουσική και Ποίηση" υπό την διεύθυνση του συνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη με μελοποιημένα ποιήματα Πιεριέων Ποιητών.

Οι ποιητές:

Γιάννης Σιδηρόπουλος,

Ευγένιος Ολύμπιος,

Αντώνης Κάλφας,

Μάγδα Παπαδημητρίου,

Θεοχάρης Μπικηρόπουλος,

,Ελένη Ζαραμητροπούλου,

Κώστας Ζούνζουρας,

Θάνος Κόσυβας,

Αργύρης Ολοκτσίδης,

Μίνα Παπανικολάου,

Σαρρή-Φωτοπούλου Μαίρη.


Τραγούδι:Μαρία Στάθη-σοπράνοΙβάν Ναβροζίδη-τενόροςΦιλιώ Φωτίου-σοπράνοΣυνοδεύουν οι μουσικοί:Κλαρινέτο:Ιβάν ΝαβροζίδηςΒιολί:Διονύσης ΚουτουζίδηςΠιάνο:Γιώργος Ζαίμης

Θα ακουσθούν απαγγελίες ποιημάτων των ποιητών

Είσοδος ελεύθερη

Πάτρα και Αθήνα...με τη Θητεία στον Έρωτα...Σε έναν υπέροχο χώρο, στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου μου ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ και του βιβλίου ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ της Σοφίας Βόικου. Πρώτη τον λόγο πήρε η Σοφία η οποία μίλησε για μένα και για το βιβλίο μου και στη συνέχεια εγώ ανέλυσα τους χαρακτήρες του βιβλίου της.Οι δυό μας στη συνέχεια απαντήσαμε σε ερωτήσεις του αναγνωστικού κοινού της Πάτρας με το οποίο κοινό στη συνέχεια συζητήσαμε για τα βιβλία μας. Συνέντευξη δόθηκε επίσης στο τοπικό κανάλι ΠΑΤΡΑ TV. Εγώ προσωπικά να ευχαριστήσω την φίλη μου πλέον Σοφία Βόικου για την παρουσία της και την παρουσίαση της.Πολλά ευχαριστώ οφείλω επίσης σε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, την κυρία Μαντά τόσο για την πρόσκλησή της όσο και για την ιδιαίτερη φιλοξενία της.Υπέροχος ο χώρος του βιβλιοπωλείου μα ακόμη πιο υπέροχη η διαμονή μας στο ξεχωριστό ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ.


ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ ΑΘΗΝΑΠαρουσία αρκετού κόσμου έγινε και η παρουσίαση της ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ στην Αθήνα, στο βιβλιοχώρο Έναστρον.Την παρουσίαση έκανε η φίλη και συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή μια συγγραφέας επιτυχημένη τόσο ποιοτικά όσο και εμπορικά.Να ευχαριστήσω τους συγγραφείς που βρέθηκαν εκεί και με τίμησαν.Την κυρία Τέσυ Μπάιλα Βενετούλη, την κυρία Νατάσα Γκουτζικίδου και την κυρία Κατερίνα Λέκκα.

οι αδερφοί Κατσιμίχα το Σάββατο 26 Ιουνίουστη σκηνή του Terra Vibe.Μετά τις δύο συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάρτιο, οι χιλιοτραγουδησμένοι αδερφοί επιστρέφουν με αγαπημένες μελωδίες, αυτή τη φορά όμως, στη σκηνή του Terra Vibe. «Νύχτωσε Νύχτα», «Μια Βραδιά Στο Λούκι», «Ρίτα Ριτάκι», «Μη Γυρίσεις» κι άλλα ακόμα αγαπημένα τραγούδια θα μοιραστούν με το κοινό τους οι αδερφοί Κατσιμίχα το Σάββατο 26 Ιουνίου.
Οι αδερφοί Κατσιμίχα δεν χρειάζονται προφανώς ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκινώντας την δεκαετία του ʼ80 με το δίσκο «Ζεστά Ποτά» πάντρεψαν το ροκ με το λαϊκό και το σαξόφωνο με το μπουζούκι κι έγιναν αμέσως αγαπητοί σε ένα ευρύ και σχετικά ετερόκλητο κοινό.
Τα τραγούδια τους, γεμάτα συναίσθημα, άλλοτε δημιουργούν αστείες εικόνες κι άλλοτε περνούν σοβαρά μηνύματα, ποτέ όμως, δεν χάνουν την αυθεντικότητα και την ουσία τους.
Πιστοί στο κοινό για χρόνια, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιίχας κυκλοφόρησαν εννέα συνολικά δίσκους από το 1982 μέχρι το 2002 που έβγαλαν το τελευταίο κοινό τους άλμπουμ με τίτλο ««Στους ελαιώνες της αγάπης».
Μετά από απουσία σχεδόν δέκα χρόνων, παραμένουν αφοσιωμένοι στο κοινό τους και ανεβαίνουν στη σκηνή του Terra Vibe, το Σάββατο 26 Ιουνίου για μία συναυλία, ενώ προγραμματίζουν λίγες ακόμα στάσεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους συναυλίας.
Η τιμή εισόδου για τη συναυλία που ανακοινώθηκε είναι μόλις 11 ευρώ για τα πρώτα 4000 εισιτήρια, 13 ευρώ για τα επόμενα 4000 και 15 ευρώ για τη γενική είσοδο την ημέρα της συναυλίας. Ελπίζουμε να πολλαπλασιαστούν τέτοιου είδους προτάσεις που πολύ τις έχει ανάγκη το κοινό.
Πληροφορίες: Terra Vibe Park, Μαλακάσα, 37ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας, στις 6.30 μ.μ. Προπώληση από Ticket House Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Αθήνα, 210 3608366 και Μητροπόλεως 102, 2310 264880, Θεσσαλονίκη, Ιανός Πανεπιστημίου 24, 210 3217917, Αθήνα και Πλατεία Αριστοτέλους 7, 2310 277004, Θεσσαλονίκη, http://www.ticketpro.gr./

Ο καθηγητής Γκύντερ Τζέικομπς θα δώσει διάλεξη στο Ινστιτούτο Γκαίτε με θέμα «Η περί της καταστάσεως ανάγκης διδασκαλία του Χέγκελ και η στάθμιση συμφερόντων επί των δικαιωμάτων ανάγκης» (την Πέμπτη, 20 Μαϊου, στις 19:30). Ο ομιλητής είναι Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόννης και Μέλους των Ακαδημιών των Επιστημών της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Ο Γκύντερ Τζέικομπς ήταν εκείνος που μετά το 1985 πυροδότησε τη συζήτηση για το «ποινικό δίκαιο του εχθρού» και την δικαιοφιλοσοφική του θεμελίωση. Το συνολικό έργο του αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της διεθνούς συζήτησης περί του Ποινικού Δικαίου και της Καθ’ Όλου Επιστήμης του Ποινικού Δικαίου. Η διάλεξη θα γίνει στα γερμανικά με διαδοχική μετάφραση προς τα ελληνικά. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, τηλ.210-366100.