Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Το Facebook «απλοποιεί» τις ρυθμίσεις για τα δεδομένα των χρηστών


Έπειτα από τις επικρίσεις που δέχτηκε για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που φιλοξενεί, το Facebook παρουσίασε νέες ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν πιο εύκολα ποιος έχει πρόσβαση στα στοιχεία των προφίλ τους.
Στο εξής όλες οι ρυθμίσεις ασφάλειας για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα βρίσκονται συγκεντρωμένες στην ίδια σελίδα. Ο πίνακας στη σελίδα αυτή περιέχει μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχει ενεργοποιήσει ο χρήστης και του δίνει τρεις επιλογές για την καθεμία από αυτές: ορατή μόνο για φίλους, ορατή και στους φίλους των φίλων, ή ορατή σε οποιονδήποτε.
Ο αριθμός των ρυθμίσεων που απαιτούνται για την απόκρυψη όλων των προσωπικών πληροφοριών μειώνεται από τις 50 στις 15, αναφέρει το Reuters. Ακόμα, το Facebook περιορίζει τα δεδομένα που προβάλλονται στο ευρετήριο χρηστών.
Η ανακοίνωση στα κεντρικά της εταιρείας το βράδυ της Τετάρτης έρχεται έπειτα από μια καταιγίδα διαμαρτυριών από Αμερικανούς γερουσιαστές, οργανώσεις για την ιδιωτική ζωή στο Διαδίκτυο αλλά και από αρκετούς χρήστες, οι οποίοι έβρισκαν υπερβολικά περίπλοκες τις ρυθμίσεις ασφάλειας.
«Πρέπει να απλοποιήσουμε τις ρυθμίσεις» παραδέχτηκε ο αμφιλεγόμενος ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι «δεν πουλά τις πληροφορίες των χρηστών ούτε σχεδιάζει να το κάνει».
Επισήμανε επίσης ότι το Facebook είναι αναγκασμένο να ισορροπεί ανάμεσα στην ανάγκη προστασίας της ιδιωτικότητας και την διευκόλυνση της κοινωνικής δικτύωσης. «Οι χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία επειδή αγαπούν να μοιράζονται πληροφορίες» υπενθύμισε.
Σημαντικό πρώτο βήμα για την προστασία της ιδιωτικότητας χαρακτήρισε τις αλλαγές στo Facebook ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσαρλς Σούμερ, ένας από τους τέσσερις γερουσιαστές που διαμαρτυρήθηκαν τον περασμένο μήνα για τις προηγούμενες ρυθμίσεις που είχε ανακοινώσει τότε το κοινωνικό δίκτυο.
Ανεπαρκή συνεχίζει όμως να θεωρεί τις ρυθμίσεις το Electronic Privacy Information Center, μια οργάνωση που προασπίζεται το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο: «Πιστεύουμε πως ήλθε η ώρα να ενημερώσει το Κογκρέσο τους νόμους για την ιδιωτικότητα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το Facebook να αποφασίσει πόση ιδιωτικότητα θα απολαμβάνει ο κόσμος στο Διαδίκτυο» ανακοίνωσε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

"Στη Θεσσαλονίκη Αθήνα, Λάρισα και στο Λαύριο οι συγγραφείς της Πιερίας" γράφει ο Γ. Ράπτης


«Ζήτηση» έχουν οι συγγραφείς της Πιερίας, βγαίνοντας από τα όρια της και συμμετέχοντας στην πνευματική ζωή και άλλων πόλεων της χώρας μας.


Έτσι: * Η Πηνελόπη Τζιώκα – Ευαγγέλου, διδάκτορας της Φιλοσοφίας και Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων είναι προσκεκλημένη την Πέμπτη από την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρία για διάλεξη στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών με θέμα: « Ο χρόνος και τα πολιτεύματα στα Πολιτικά του Αριστοτέλη» θέμα προσφιλέστατο, καθώς η συμπολίτισσά μας έχει εντρυφήσει στον Σταγειρίτη φιλόσοφο στα «Πολιτικά» του με τρεις τόμους στις εκδόσεις Ζήτρος και με πλούσια ερμηνευτικά και πραγματολογικά σχόλια, πέρα από τη ρέουσα και πιστότατη μετάφραση.Μια Μακεδόνισσα λοιπόν στην Αθήνα, εκεί κοντά στην Περιπατητική Σχολή, για μύηση και μέθεξη των σύγχρονων Αθηναίων στην «ενδελέχεια» του Αριστοτέλη.


* Ο Κώστας Σπρίντζιος, προχθές στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Λάρισας, προσκεκλημένος της Ένωσης Λογοτεχνών Λάρισας, ανέπτυξε με εμβρίθεια (μαζί με τρεις άλλους πνευματικούς παράγοντες της Λάρισας) το θέμα: Internet T.V και η επίδρασή τους στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων» για να επικεντρώσει την ανάπτυξή του όχι απλά στα θετικά παράγωγα, μα στις εξαιρετικά επικίνδυνες παρενέργειες, αφού πολλοί νέοι έχουν πάθει «ιντερνίτιδα» κολλημένοι μερόνυχτα στις οθόνες, ένα με το γυαλί, σερφάροντας σε κατάλληλες και ακατάλληλες ιστοσελίδες ακόμη και ανήλικοι, εν μέσω Τζιούλιας και λοιπών αστέρων, δημιουργώντας μια πλαστή εικόνα για τη ζωή, ή τζογάροντας ή «εξοντώνοντας εικονικούς εχθρούς» έτοιμοι να δράσουν το ίδιο εγκληματικά, αν τον καλέσουν οι περιστάσεις…


* Ο Δημήτρης Καραθάνος σε πάνελ στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ανάπτυξε το «Ηλεκτρονικό Βιβλίο» την προοπτική του και τη σχέση και τις επιπτώσεις στο συμβατικό.


* Ο Δ. Φωτιάδης παρουσίασε στην ίδια έκθεση με τιμώμενη φέτος την Κίνα το βιβλίο «Το ρίζι και την Ελιά», στην Ελληνική και Κινέζικη κουζίνα, στα Ελληνικά και στα Κινέζικα!!Να μιλήσουμε και για την αφεντιά μας, που κλήθηκε πρόσφατα στο Λαύριο της Αττικής, σε συμπόσιο για το Θεμιστοκλή, το νικητή της Σαλαμίνας, για ομιλία με την ευκαιρία των αποκαλυπητηρίων της προτομής στην Πλατεία του Δήμου Κερατέας, του μεγαλύτερου ναυάρχου της ανθρωπότητας, προτομή που πρωτοστήθηκε μετά από 3490 χρόνια! Είναι προσκεκλημένος και στη Γερμανία για ομιλία με θέμα: «Η Μακεδονία στους αιώνες».Κι άλλοι συγγραφείς φέρουν τη σφραγίδα της πνευματικής προσφοράς της Πιερίας, καθώς τα έργα τους, σε δύσκολους καιρούς για τους εκδότες, προτιμούνται από τις εκδόσεις «Ματαίχμιο» «Δωδώνη» «Πατάκη», «Ηρωδιός» «Σαβάλας», «Λιβάνη» κλπ «κριτικάροντας» θετικότατα από τον Αθηναϊκό Τύπο.


Μήπως ήρθε η ώρα να οργανωθούμε στο «Σύλλογο Λογοτεχνών Πιερίας;

Όλοι οι νέοι με παρόμοια δυναμική παρουσία διαθέτουν τέτοιους Συλλόγους, με πολλά ευεργετήματα από την Πολιτεία. Εμείς γιατί όχι; Κι είμαστε πολλοί. Πάνω από 200!!!


Γ. Ράπτης

Τα κορίτσια σε νέες περιπέτειες...
Η Κάρι, η Σαμάνθα, η Σάρλοτ και η Μιράντα αφήνουν το Μεγάλο Μήλο και ταξιδεύουν μέχρι το Αμπού Ντάμπι, για νέες -πικάντικες- περιπέτειες. Το σίκουελ της ταινίας Sex and the City είναι γεγονός και απόψε κανει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Ελλάδας.
Δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία και έξι χρόνια μετά το τέλος της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, οι τέσσερις φίλες είναι και πάλι μαζί.
Τι σε περιμένει μετά το «δέχομαι»; Η ζωή των τεσσάρων γυναικών είναι όπως ακριβώς την ήθελαν, αλλά μιας και μιλάμε για το Sex and the City, τους επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις ακόμα... Αυτή τη φορά, οι τέσσερις φίλες θα ζήσουν μια απίθανη, ηλιοκαμένη περιπέτεια μακριά από τη Νέα Υόρκη, σε μια από τις πιο πολυτελείς, εξωτικές και γεμάτες ζωή και χρώμα γωνιές του πλανήτη.
Σε ένα τόπο που το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ και που σε κάθε στροφή σε περιμένει κάτι μυστηριώδες και απρόσμενο να εξερευνήσεις. Μια απόδραση που έρχεται τη στιγμή που οι τέσσερις φίλες προσπαθούν να διαχειριστούν τους παραδοσιακούς ρόλους του γάμου, της μητρότητας και όχι μόνο...
Το φιλμ, που φέρει την υπογραφή του Μάικλ Πάτρικ Κινγκ και ήδη έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, μας επιφυλάσσει και δύο εκπλήξεις: τη συμμετοχή της Πενέλοπε Κρουθ και της Λάιζα Μινέλι!

Γέμισε από ήχους κατερινιώτικης ποίησης η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας


Γέμισε μελωδικές φωνές η κατάμεστη αίθουσα στη Δημοτική βιβλιοθήκη μας το βράδυ της Κυριακής. Ήταν η τελευταία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Κατερίνης στα πλαίσια των "Δημιουργών της Πόλης".
Όμορφοι, ρομαντικοί, ρεαλιστικοί, αλλά και σκωπτικοί στίχοι απηγγέλθησαν από τους ποιητές της πόλης μας και ακούστηκαν δύο μελοποιημένα ποίηματά τους. Οι υψίφωνοι έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας και καταχειροκροτήθηκαν. Οι μουσικοί ήταν εκπληκτικοί και συνόδευαν άριστα τις ερμηνείες των δύο τραγουδιστριών και του τραγουδιστή που μάγεψαν κυριολεκτικά το ακροατήριο.Κάθε τραγούδι και μία έκπληξη από το μουσικοσυνθέτη μας κ. Χαράλαμπο Ναβροζίδη. Τραγούδησαν Φιλιών Φωτίου, Μαρία Στάθη και Ιβάν Ναβροζίδης. Στο πιάνο ο Γιώργος Ζαϊμης, στο βιολί ο Διονύσης Κουτουζίδης, στο κοντραμπάσο ο Αποστόλης Αντωνακόπουλος και στο κλαρινέτο ο Ιβάν Ναβροζίδης.Απήγγειλαν ποιήματά τους οι Ζαραμητροπούλου Ελένη, Ζούνζουρας Κώστας, Κάλφας Αντώνης, Κόσυβας Θάνος, Μπικηρόπουλος Θεοχάρης, Ολοκτσίδης Αργύρης, Ολύμπιος Ευγένιος, Παπαδημητρίου Μάγδα, Παπανικολάου Μίνα, Σαρρή - Φωτοπούλου Μαίρη και Σιδηρόπουλος Γιάννης που καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο.Τέτοιες παραστάσεις πρέπει να γίνονται πιο συχνά και να αναδεικνύεται έτσι η μικρή μας πόλη που κρύβει μεγάλα ταλέντα.
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ...൨൬-൫-2010