Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου

για εκλογές Αυτοδιοίκησης

Με αφορμή δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου και αναφορές που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αισθάνομαι την ανάγκη να διαψεύσω κατηγορηματικά αυτού του είδους τα «σενάρια».

Το πλαίσιο των διαδικασιών επιλογής προσώπων, στήριξης και ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων στη Ν.Δ. έχει αποσαφηνιστεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Θεωρώ άνευ ουσίας και στερούμενη κάθε βάσης την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεμαι και ούτε ποτέ υπήρξε ανάλογη συζήτηση για ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας

*** Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ 3 ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ....ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία στο Ghost House


Θέλοντας να κρατήσουν ζωντανά τα ποιήματα, τα όνειρα και τα ταξίδια του Νίκου Καββαδία, ο Γιάννης Λίνας και οι Σχοινοβάτες στήνουν για δύο Παρασκευές στο Ghost House (4 &11 Ιουνίου) ένα μουσικό ταξίδι στους μυθικούς τόπους και τους ιδιαίτερους ανθρώπους των ποιημάτων του.
Eκατό χρόνια μετά τη γέννησή του, ο μεγάλος Έλληνας ποιητής της θάλασσας (11 Ιανουαρίου 1910 - 10 Φεβρουαρίου 1975) παραμένει ακόμα και σήμερα παρών στις μουσικές επιλογές της εποχής μας. Μελοποιημένα ποιήματά του κυκλοφορούν ξανά και ξανά οδηγώντας τη φαντασία μας σε κόσμους μακρινούς και στη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου να νικήσει τους καιρούς και τη μοίρα του.
Ο ποιητής της θάλασσας και των ναυτικών, ο λιγομίλητος απλός άνθρωπος που ύμνησε την ευαισθησία και τη γυναίκα, γίνεται τώρα πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες και σύγχρονες μουσικές βραδιές.
Για δύο Παρασκευές, στις 4 και 11 Ιουνίου, παρουσιάζεται στο Ghost House ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Καββαδία, με μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, των Ξέμπαρκων, του Γιάννη Σπανού και άλλων με τον τίτλο «Στου Καββαδία τʼ ανοιχτά». Πρωτεργάτες της μουσικοθεατρικής παράστασης που θα στηθεί είναι ο Γιάννης Λίνας και οι Σχοινοβάτες, ενώ ποιήματα θα αφηγηθεί η Ρένα Κυπριώτη.
Πληροφορίες: Ghost House, Λεπενιώτου 26, Ψυρρή, 1ος όροφος, 210 3236431, στις 10.30 μ.μ. Είσοδος 14 ευρώ (με ποτό)

Τα χρώματα των πεταλούδων όπλο κατά των παραχαρακτών NAFTEMPORIKI.GR


Δυσκολότερο θα γίνει στο μέλλον το έργο των παραχαρακτών χαρτονομισμάτων, διαβατηρίων και πιστωτικών καρτών χάρη σε μια νέα επαναστατική τεχνική που ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές, η οποία χρησιμοποιεί τον ιριδισμό που προκαλούν τα πλούσια και φωτεινά χρώματα στα φτερά των πεταλούδων με σκοπό να κατασταθεί αδύνατη η πλαστογραφία.
Οι πολύπλοκοι χρωματικοί ιριδισμοί παράγονται από τον διαφορετικό τρόπο που το φως πέφτει πάνω σε μια επιφάνεια (πεταλούδες, σκαθάρια και άλλα έντομα) και ανέκαθεν γοήτευαν τους φυσικούς και τους βιολόγους. Νέα έρευνα ομάδας επιστημόνων υπό τον Ματίας Κόλε από το Εργαστήριο Κάβεντις του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ δείχνει ότι με την χρήση ειδικών νανοτεχνικών είναι η δυνατή η δημιουργία μιας νανοδομής ανάλογης με αυτή που βρίσκεται στα φτερά των τροπικών πεταλούδων (συγκεκριμένα του είδους Papilio blumei που ζει μόνο στο νησί Σουλαβέζι της Ινδονησίας), η οποία παράγει ανάλογους χρωματικούς ιριδισμούς.
Η ενσωμάτωση αυτής της ιριδίζουσας δομής στα χαρτονομίσματα ή σε άλλα υλικά (π.χ. πιστωτικές κάρτες ή διαβατήρια), σύμφωνα με τους ερευνητές, θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολη την παραχάραξή τους. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να μιμηθούν τα μοτίβα του ιριδισμού του φωτός που παράγουν οι πεταλούδες, όμως αυτή τη φορά το πέτυχαν στο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό τεχνικών νανοπαραγωγής.
«Ξεκλειδώσαμε ένα από τα μυστικά της φύσης και συνδυάσαμε αυτή τη γνώση με εξελιγμένες μεθόδους νανοκατασκευής, ώστε να μιμηθούμε τα πολύπλοκα οπτικά μοτίβα που υπάρχουν στη φύση. Αυτές οι τεχνητές δομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κρυπτογράφηση πληροφοριών σε οπτικές δομές πάνω σε χαρτονομίσματα ή άλλα πολύτιμα είδη, ώστε να τα προστατεύσουμε από την πλαστογράφηση», δήλωσε ο δρ Κόλε.
Πηγή: ΑΠΕ

...ΕΚΕΙ ΠΟΥ Σ ΑΓΑΠΟΥΝ


ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

ΓΙΑ ΣΕΝΑ....

ΕΙΡΗΝΗ

BLACK XUMOR

LOVE IS IN THE AIR