Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

http://www.youtube.com/watch?v=ല്ലൊ൨കേ൪ഗ് ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΜΠΑΜΠΗ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ ΣΕ ΠΟΙΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ YOU TUBE: ΠΟΙΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΡΩΣΠΟΛΥΣ ΚΑΦΕΣ, ΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΠΑΙΔΙΑ


Οι έγκυες που πίνουν έξι φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα μπορεί να γεννήσουν μικρόσωμα παιδιά σε σχέση με τις γυναίκες που καταναλώνουν λιγότερη καφεΐνη, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη.

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ παρακολούθησαν περισσότερες από 7.300 Ολλανδές από τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους, εκ των οποίων ένα ποσοστό 2% με 3% απάντησε ότι κατανάλωνε ποσότητα καφεΐνης ανάλογη με έξι κούπες καφέ ημερησίως επί ένα τρίμηνο.

Κατά μέσο όρο, το ύψος των νεογέννητών τους ήταν λίγο μικρότερο από εκείνο των νεογέννητων, οι μητέρες των οποίων κατανάλωναν λιγότερη καφεΐνη στη διάρκεια της κύησης.

"Η πρόσληψη καφεΐνης φαίνεται να επηρεάζει το ύψος του βρέφους από το πρώτο τρίμηνο και μετά", είπε στο Ρόιτερ η ερευνήτρια Ρέιτσελ Μπέικερ.

Όσες έπιναν πολύ καφέ είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μικρά μωρά, μικρότερα σε σχέση με το φύλο αλλά και την εβδομάδα της κύησης κατά την οποία γεννήθηκε.

Αυτό το συμπέρασμα ωστόσο βασίζεται σε μικρό δείγμα βρεφών, επομένως η βαρύτητά του είναι αβέβαιη. Από τα 104 βρέφη που ήρθαν στον κόσμο από μητέρες οι οποίες κατανάλωναν πολύ καφεΐνη, μόλις τα επτά ήταν μικρά κατά τη διάρκεια της κύησης.

Τα επιστημονικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής και ενισχύουν τα υπάρχοντα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία η καφεΐνη στη διάρκεια της κύησης επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Ορισμένες μελέτες, για παράδειγμα, έχουν συνδέσει τη φυσιολογική κατανάλωση καφεΐνης στη διάρκεια της κύησης-- ακόμη κι ένα ή δύο φλιτζάνια την ημέρα-- με τον αυξημένο κίνδυνο να γεννηθεί το έμβρυο ελλιποβαρές. Ωστόσο, σε άλλες μελέτες δεν διαπιστώνονται όμοια συμπεράσματα.

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα ως προς το αν η καφεΐνη αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής.

Στην τελευταία τους μελέτη, η Ρέιτσελ Μπέικερ και οι συνεργάτες της στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus χρησιμοποίησαν υπέρηχους για να καταγράψουν την ανάπτυξη του βρέφους στη διάρκεια της κύησης 7.346 γυναικών.

Σε κάθε τρίμηνο οι γυναίκες ανέφεραν τη μέση κατανάλωση σε καφέ και τσάι. Οι περισσότερες κατανάλωναν λιγότερο από τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα σε όλα τα στάδια της κύησης, αλλά ποσοστό ανάμεσα στο 2% και το 3% κατανάλωνε έξι ή περισσότερα.

Γενικώς, τα νεογέννητα γυναικών οι οποίες έπιναν πολύ καφέ ήταν κατά τι κοντύτερα, κατά μέσο όρο, με το που γεννήθηκαν και κατά τη διάρκεια των τριών τριμήνων της κύησης, όπως έδειξαν οι υπέρηχοι.

Η Μπέικερ είπε ότι το συμπέρασμα είναι πως οι έγκυες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Ωστόσο, από τα ευρήματα δεν προκύπτει ότι η κατανάλωση λιγότερου καφέ είναι γενικώς "ασφαλής" στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

"Μελετήσαμε μόνο την επίδραση της καφεΐνης στην ανάπτυξη του εμβρύου", είπε η Μπέικερ και πρόσθεσε ότι "χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την πιθανότητα και άλλων επακόλουθων από την κατανάλωση καφεΐνης από εγκύους".

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΗΡΩΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ

Χατζηνικολάου: "Βούρκωσα με την ηρωική δασκάλα""Βούρκωσα για όσα συμβαίνουν στο Μεγάλο Δέρρειο στον Έβρο με την ηρωίδα δασκάλα". Αυτό είπε στον real fm ο Νίκος Χατζηνικολάου για την ηρωική δασκάλα και κόρη του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Χαρά Νικοπούλου που διώκεται από...


την περιοχή επειδή μπήκε για τα καλά στο μάτι της Τουρικής πλευράς. Δυστυχώς συνεργοί σε αυτό το εκπαιδευτικό "έγκλημα" για την περιοχή είναι το υπουργείο παιδείας.

ΠΗΓΗ: ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κατά την ανασκαφή ανακαλύφθηκε τμήμα αρχαίου νεκροταφείου ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε το δεξί πόδι και τμήμα της πλίνθου του μεγαλύτερου από τους δύο κούρους.

Μετά την εύρεση των δύο θαμμένων κούρων σε αποθήκη αρχαιοκάπηλου σε περιοχή της Κορινθίας και τη φύλαξή τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, έρχεται στο φως από την ίδια περιοχή, τμήμα αρχαίου νεκροταφείου αλλά και μέρος που ανήκει στο ένα από τα δύο αγάλματα.

Κατά την ανασκαφή ανακαλύφθηκε τμήμα αρχαίου νεκροταφείου ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε το δεξί πόδι και τμήμα της πλίνθου του μεγαλύτερου από τους δύο κούρους. Σήμερα, Τρίτη 1η Ιουνίου βρέθηκε και το δεξί πόδι του δεύτερου κούρου.

Οι δύο κούροι, μοναδικά έργα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής που χρονολογούνται προς το τέλος του 6ου αιώνα π.Χ., εντοπίστηκαν στην περιοχή της Κορινθίας πριν μερικές ημέρες και γλίτωσαν από τα χέρια αρχαιοκάπηλων.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι κούροι προέρχονται από την περιοχή της αρχαίας Τενέας, νότια της Κορινθίας, της οποίας η ακριβής τοποθεσία δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Ο ένας κούρος έχει ύψος 1,82 μ. και ο δεύτερος 1,78 μ. Και οι δύο είναι κατασκευασμένοι από χονδρόκοκκο νησιωτικό μάρμαρο και εκτιμάται ότι προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο και έχουν φιλοτεχνηθεί πιθανότατα από τον ίδιο καλλιτέχνη.

Οι αρχαιοκάπηλοι, δύο ημεδαποί αγρότες, συνελήφθησαν στις 14 Μαΐου την ώρα που επιχειρούσαν φορτοεκφόρτωση των αρχαιοτήτων.

Η ανασκαφική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται.

NAFTEMPORIKI.GR

ΟΜΗΡΟΣ ΣΙΜΠΣΟΝ Ο ...ΠΡΩΤΟΣ

Είναι υπέρβαρος, άχαρος, τεμπέλης και γκαφατζής αλλά αναδείχτηκε ο πιο αγαπημένος τηλεοπτικός χαρακτήρας της εικοσαετίας: ο Όμηρος Σίμπσον, ο διάσημος ήρωας της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων «Οι Σίμπσον», κατόρθωσε να αφήσει πίσω του τον μαθητευόμενο μάγο Χάρι Πότερ, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Εntertainment Weekly.

Ο δημιουργός του, Ματ Γκρόνιγκ, πιστεύει ότι ο Όμηρος Σίμπσον κατόρθωσε να γοητεύσει το κοινό «επειδή όλοι μας παρασυρόμαστε κρυφά από επιθυμίες που δεν μπορούμε να παραδεχτούμε». Ο βαριεστημένος πάτερ-φαμίλιας της δυσλειτουργικής οικογένειας Σϊμπσον ενσαρκώνει όλα τα στερεότυπα του μέσου αμερικανού και παρότι καρτούν, από το 2000 διαθέτει το δικό του αστέρι δίπλα στους άλλους μύθους του Χόλιγουντ στην Οδό Φήμης («Walk of fame»).

Ο Ματ Γκρόνιγκ εμπνεύστηκε τον Όμηρο Σίμπσον το 1986, στο γραφείο του παραγωγού Τζέιμς Μπρουκς. Ο δημιουργός σκόπευε να μεταφέρει στην τηλεόραση κάποιες σκηνές από το κόμικς του «Η ζωή στην κόλαση» , αλλά επειδή θα έπρεπε να διαπραγματευτεί ξανά τα πνευματικά δικαιώματα της αρχικής έκδοσης, προτίμησε να δώσει ζωή με το πενάκι του στην εκκεντρική οικογένεια Σίμπσον.

Ο Ματ Γκρόνινγκ έδωσε στον κεντρικό χαρακτήρα της νέας σειράς το όνομα του πατέρα του, ενώ λίγα χρόνια αργότερα βάφτισε Όμηρο και τον γιο του. Τα λιγοστά μαλλιά του δημοφιλούς χαρακτήρα σχηματίζουν το αρχικό γράμμα του ονόματος του δημιουργού του.

Στη λίστα των δημοφιλέστερων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ηρώων, ο Χάρι Πότερ ήρθε δεύτερος και ακολούθησαν η Μπάφι η Βαμπιροφόνισσα (Buffy the Vamprire Slayer), την οποία υποδυόταν η Σάρα Μισέλ Γκέλαρ και ο Τόνι Σοπράνο από την αμερικάνικη σειρά «The Sopranos» (Οι Σοπράνος). Ο Τζόκερ, όπως τον ενσάρκωσε ο Χιθ Λέτζερ λίγο πριν πεθάνει στην ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης» βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Ανάμεσα στους διάσημους χαρακτήρες περιλαμβάνονται ο «Ψαλιδοχέρης» και ο «Χάνιμπαλ Λέκτερ που τους ερμήνευσαν αντίστοιχα ο Τζόνι Ντεπ και ο Άντονι Χόπκινς.