Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ...ΓΚΕΜΜΑ
Πάντα και ποτέΜια είναι η αιτία που κάνει το θάνατο την πικρότερη πίκρα μας .Είναι η γνώση πως το ασώματο ταξίδι μας δεν έχει πηγαιμό. Αλλά ούτε και γυρισμό. Με το θάνατο για στερνή φορά και πρώτη ο άνθρωπος περνά στην πατρίδα του πάντα και του πότε.Το τι θα σε καλωσορίσει εκεί που θα πας είναι ιδέα μηδενική, μπροστά στην άπειρη ιδέα του τι αποχαιρετάς εδώ που φεύγεις. Στο αναποδογύρισμα αυτού του διαλεκτικού σχήματος οι θρησκείες στηρίξανε την πανουργία της κυριαρχίας τους.
Το αιώνιο κυνηγητό!


Το για πάντα! Και το ποτέ πια! Είναι δυο φράσεις που το εκτόπισμά τους έχει τιμή απόλυτη και προορίστηκαν να τις μεταχειρίζεται ο άνθρωπος μόνο για το οριστικό γεγονός του θανάτου.Αυτόν τον πανικό φόβο μπροστά στο θάνατο είναι που δεν άντεξε ο άνθρωπος. Δε βρήκε τη βούληση να τον νικήσει. Να τον παραδεχτεί, να τον αναγνωρίσει. Να υποταχθεί ευγενικά και περήφανα στο αδυσώπητο φυσικό κα στο αδυσώπητο δίκιο του. Ελύγισε.Και ελύγισε επάνω ακριβώς στο σημείο της τροπής. Έτσι το τρόπαιο το επήρε ο θάνατος. Έβαλε πια τον άνθρωπο μπροστά και τον κυνηγά προτροπάδην. Και τούτος ο βερέμης τρέχει να του ξεφύγει. Αλλόφρονας, τυφλός, ανεμοπόδαρος. Σπεύδει, με τα φυσικά του σημάδια χαμένα, να κρυφτεί στα καταφύγια.Και τα καταφύγια του είναι τα σπήλαια και οι κατάγειες οικήσεις. Είναι οι οπές και τα πέτρινα ρήγματα, οι βαραθρωμοί και οι καταβυθίσεις στα υπόγεια του συναισθήματος και της εμπύρετης φαντασίας του.Όλοι ετούτοι είναι τόποι κρυμμένοι στο ζόφο της ύπαρξης, χιλιάδες λεύγες βαθιά και μακριά από τη φωτερή τροπόσφαιρα της λογικής μας. Για να μην ακούμε τον κεραυνό του Άβελ. Εκείνο το εκκωφαντικό ποτέ πια!
Μύθοι και απάτες


Οι μύθοι για τη μεταθανάτια ζωή είναι το ύπατο ψέμα του ανθρώπου από την άποψη του απόλυτου και του καθολικού.....Εκείνος από τους ιδρυτές θρησκειών που θα άντεχε να στηρίξει τη θεϊκή ιδέα του σε οποιοδήποτε άλλο έξω από αυτό το αρχιμήδειο σημείο, το μοναδικό οπαδό που θα αποχτούσε θα τον έβρισκε στον εαυτό του…Ο φόβος και ο πόνος μπροστά στο θάνατο είναι η αιτία που έπλασε ο άνθρωπος τον κάτω κόσμο και τον Αδη. Και πάντα μέσα στη σφαίρα της ποίησης. Στη σφαίρα της θρησκείας όμως η αιτία αυτής της επινόησης, πέρα από το φόβο και τον πόνο, εκπορεύτηκε κυρίαρχα από το χυδαίο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης. Και τέτοιο ονομάζω την ημιμάθεια, τον εγωισμό, και την ανανδρία…Αν έξαφνα συναντήσεις στο δρόμο σου άνθρωπο, κι είναι ανάγκη να καρατάρεις το μέταλλο της ανθρωπιάς του, έχεις ασφαλή μέθοδο να το κάμεις. Είναι η λύδια λίθος που δοκιμάζει το ποιό του μυαλού και της «ύπαρξης» των ανθρώπων.- Πες μου ξένε, θα τον ρωτήσεις, πιστεύεις στη ζωή μετά θάνατο;Αν σου αποκριθεί «Ναι πιστεύω!», τότε το πιο φρόνιμο που έχεις να κάμεις είναι να του δώσεις ένα τάλληρο να του πεις «Καλημέρα», και να φύγεις. Να πάρεις εκείνο το δρόμο που δε θα ξαναβγεί ποτέ μπροστά σου.Γιατί η απάντηση που σου έδωσε δηλώνει ότι αναζητούσες άνθρωπο και σύντυχες πίθηκο. Πίθηκο κολομπίνο και μακάκο…
Στο μεγάλο τίποτα


Το γεγονός του θανάτου είναι για τον καθένα από μας το ατομικό όριο του απόλυτου. Είναι ο βαθμό μείον 273 όχι στην κλίμακα της θερμότητας, αλλά στην κλίμακα του ανθρωπολογικού Μηδέν. Από τη στιγμή που θα πεθάνω περιέρχομαι αστραπιαία στην ίδια κατάσταση, που βρίσκεται εκείνος που δεν εγεννήθηκε ποτές.ΝέκυιαΝέκυια σημαίνει να ζήσεις ζωντανός σε όλη τη ζωή σου τη γνώση και τη λύπη του θανάτου σου εδώ στον απάνω κόσμο.Νέκυια σημαίνει να στοχαστείς και να ζήσεις τη ζωή σου όχι μισή αλλά ολόκληρη. Με την απλή, δηλαδή και τη βέβαιη γνώση ότι ενώ υπάρχεις ταυτόχρονα δεν υπάρχεις. Ότι ενώ ζεις αυτό που είσαι, δηλαδή ζωντανός του σήμερα, ταυτόχρονα ζείς κι αυτό που δεν είσαι δηλαδή το νεκρός του αύριο. Η ζωή σου στην ουσία της είναι η δυνατότητα και η δικαιοδοσία της φαντασίας σου. Όχι άλλο.


«Έρωτας είναι η τέχνη του να φεύγεις»


Να φεύγεις, αλλά πώς να φεύγεις! Το πράμα θέλει μεγάλη προσοχή. Γιατί ο ορισμός είναι τορπίλη που το παίζει στα χέρια του μικρό παιδί. Το παίζει στα χέρια του και δεν ξέρει τι είναι….Έρωτας είναι η τέχνη του να φεύγεις έτσι, που η σφαγή που θα νιώθεις να είναι πιο σφαγερή από τη σφαγή που νιώθει ο σύντροφος που αφήνεις. Αν εκείνος πονάει τρείς, εσύ να πονέσεις εννιά.Εδώ σε θέλω κάβουρα, που λένε, να περπατάς στα κάρβουνα. Χόρεψες ποτέ σου το χορό του αναστενάρη , χωρίς να σαι αναστενάρης;
Όλα για το θηλυκό


Ο έρωτας είναι γνώση. Ο έρωτας είναι ευγένεια και αρχοντιά. Είναι το μειδίαμα της σπατάλης ενός φρόνιμου Άσωτου. Πως η φύση ορίζει το αρσενικό να γίνεται ατέλειωτη προσφορά και θεία στέρηση για το θηλυκό. Το θηλυκό να κυνηγάει τις τύψεις του. Στον έρωτα όλα γίνονται για το θηλυκό. Η μάχη και η σφαγή του έρωτα έχει το νόημα να πεθάνεις το θηλυκό, και να το αναστήσεις μέσα στα λαμπρά ερείπια των ημερών σου. Πάντα σου μελαγχολικός και ακατάδεχτος…Στη σωστή ερωτική ομιλία το θηλυκό δίνει το ύφος της σάρκας και το αρσενικό τη σύνεση της δύναμης. Μιλώ για τα καράτια κοντά στα εικοσιτέσσερα. Για στήσιμο πολύ μεταξωτό. Και το μετάξι μόνο ζωικό παρακαλώ. …Το πρώτο λοιπόν είναι πως όταν το θηλυκό είναι θηλυκό, την ευθύνη για να γίνει και να μείνει ως το τέλος σωστή η ερωτική σμίξη την έχει ο άντρας. Πάντα όταν φεύγει η γυναίκα, θα φταίει ο άντρας. Να το γράψετε να μείνει στον αστικό κώδικα.
Έρωτας και θάνατος


Κάθε φορά που ερωτεύονται δύο άνθρωποι, γεννιέται το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι γεννιέται ένας αστέρας με όλους τους πρωτοπλανήτες του.Και κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος, πεθαίνει το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος στη γη, στον ουρανό εκρήγνυται ένας αστέρας supernova.Έτσι , από την άποψη της ουσίας ο έρωτας και ο θάνατος δεν είναι απλώς στοιχεία υποβάθρου. Δεν είναι δύο απλές καταθέσεις της ενόργανης ζωής.Πιο πλατιά, και πιο μακρυά, και πιο βαθιά, ο έρωτας και ο θάνατος είναι δύο πανεπίσκοποι νόμοι ανάμεσα στους οποίους ξεδιπλώνεται η διαλεκτική του σύμπαντος. Το δραστικό προτσές δηλαδή ολόκληρης της ανόργανης και της ενόργανης ύλης. Είναι το Α και το ω του σύμπαντος κόσμου και του σύμπαντος θεού. Είναι το είναι και το μηδέν του όντος. Τα δύο μισά και αδελφά συστατικά του.Έξω από τον έρωτα και το θάνατο πρωταρχικό δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αλλά ούτε είναι και νοητό να υπάρχει. Τα ενενήντα δύο στοιχεία της ύλης εγίνανε, για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο. Και οι τέσσερες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, ηλεκτρομαγνητική, ασθενής, ισχυρή, βαρυτική, λειτουργούν για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο.Όλα τα όντα, τα φαινόμενα, και οι δράσεις του κόσμου είναι εκφράσεις, σαρκώσεις, μερικότητες, συντελεσμοί, εντελέχειες του έρωτα και του θανάτου.Γι αυτό ο έρωτας και ο θάνατος είναι αδελφοί κα ομοιότητες, είναι συμπληρώματα, και οι δύο όψεις του ιδίου προσώπου.

FOCUS TO...WOMEN


True Blue: το χρώμα του καλοκαιριού


Σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπλε είναι το πιο ξεκούραστο χρώμα. Στους τοίχους, στα ρούχα, τα αξεσουάρ, τα λουλούδια, τα διακοσμητικά αντικείμενα ενός χώρου. Το καλοκαίρι αυτό επενδύστε στο μπλε, βυθιστείτε στη φυσική του γοητεία και τολμήστε το εκεί που οι άλλοι δεν το περιμένουν.
- Αγοράστε ένα σετ μπλε ποτήρια νερού και μίνιμαλ μπλε σουβέρ
- Δώστε ναυτική νότα στη βεράντα ή την αυλή σας, με μικρά, ριγέ, μπλε- άσπρα μαξιλαράκια
- Γαλάζια ρεσό και μπλε φαναράκια ολοκληρώνουν το navy look της βεράντας σας
- Στα λευκά t shirt, βάλτε γαλάζιες κονκάρδες, μπλε καρφίτσες και, για τις πιο παραδοσιακές, κεντήστε μπλε λεπτομέρειες
- Οι έντονες μπλε σκιές στα μάτια είναι πολύ της μόδας το φετινό καλοκαίρι. Για τις βραδινές σας εξορμήσεις, τολμήστε τις
- Το λατρεμένο blue jean δεν λείπει ποτέ από τη γκαρνταρόμπα σας. Και όταν λέμε blue, το εννοούμε
- Τα μπλε αξεσουάρ ποικίλουν. Δοκιμάστε πολλά βραχιόλια, σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε
- Αγοράστε καποια εκκεντρική απόχρωση του μπλε και κάντε διχρωμία σε έναν λευκό τοίχο του υπνοδωματίου σας
- Αράξτε στην παραλία και για μισή ώρα ηρεμήστε, εστιάζοντας το βλέμμα και τη σκέψη σας στο γαλάζιο της θάλασσας
- Βάψτε ανοιχτό γαλάζιο το γραφείο σας. Θα εντυπωσιαστείτε με τη γαλήνη που θα σας μεταφέρει τις ώρες που εργάζεστε.

Το 88% των νέων τρώει fast food


Το fast food από το μαγειρευτό φαγητό προτιμά το 88% των νέων. Ωστόσο 7 στους 10 δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής παρ' ότι οι συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν λόγω του μειωμένου χρόνου που διαθέτουν. Εξάλλου, σχεδόν 4 στους 10 νέους παρουσιάζουν διαταραχές βάρους και από αυτούς το 22,66% είναι παχύσαρκοι, ενώ το 17,3% λιποβαρείς. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα με θέμα τις διατροφικές συνήθειες των νέων σπουδαστών και φοιτητών και το πώς αυτές επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2010 σε ένα δείγμα 928 νέων - φοιτητών του ΑΠΘ, του ΤΕΙΘ και σπουδαστών ΙΕΚ.Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κική Γούτα, η οποία είχε την επίβλεψη της έρευνας, ένα υψηλό ποσοστό ύψους 33,33% των ερωτηθέντων δεν έδωσαν πλήρη στοιχεία για το ύψος, την ηλικία και κυρίως για το βάρος τους. «Εκείνο που προκαλεί προβληματισμό είναι το αυξημένο ποσοστό των παιδιών με χαμηλό βάρος, και αυτό θα πρέπει να μας προετοιμάσει ίσως για μια αύξηση των κρουσμάτων της νευρικής ανορεξίας», τόνισε η κ. Γούτα.Συνολικά από τα 300 άτομα που συμπλήρωσαν το βάρος και το ύψος τους βρέθηκε πως το 60,33% είχαν φυσιολογικό βάρος, το 17% ήταν λιποβαρή και το 22,66 ήταν παχύσαρκα εκ των οποίων 17,33 % εμφάνιζαν 1ου βαθμού παχυσαρκία, το 4,66 % 2ου βαθμού και το 0,66% 3ου βαθμού παχυσαρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι νέοι είναι ενημερωμένοι σε ποσοστό 57% σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, ενώ ποσοστό 43% δεν ενημερώνονται. Το 70% δήλωσαν ότι θέλουν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής, ενώ το 30% δεν το επιθυμούν.Όσον αφορά την επιλογή ανάμεσα στο μαγειρευτό φαγητό και το fast food, ποσοστό 88% δήλωσε ότι προτιμά το fast food όταν δεν υπάρχει φαγητό στο σπίτι, ενώ το 65,73 % σκέφτεται και προσπαθεί να ετοιμάσει κάτι εύκολο. Αν και το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι το 36,56 % των νέων τρώνε πρωινό από 0 - 2 φορές την εβδομάδα, το 32,08 % 3-5 φορές την εβδομάδα και το 31,35% 6 - 7 φορές.Η κατανάλωση των φρούτων δεν είναι ικανοποιητική, καθώς το 53,96% καταναλώνει φρούτα λιγότερο από 4 φορές την εβδομάδα. Κόκκινο κρέας καταναλώνει το 51% 0-2 φορές την εβδομάδα, το 39% 3-4 φορές την εβδομάδα και το 10% από 5 έως 7 φορές την εβδομάδα.Αλλαντικά καταναλώνει 0- 2 φορές την εβδομάδα το 47%, 3-4 φορές την εβδομάδα το 39% και 5-7 φορές την εβδομάδα το 14%.Γλυκά καταναλώνει 0-2 φορές εβδομαδιαίως το 34%, 3-4 φορές το 34% και 5-7 φορές το 32%, ενώ αλμυρά και σνακ καταναλώνει 0-2 φορές το 55%, 3-4 φορές το 34% και 5-7 φορές την εβδομάδα το 11%.Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν καταναλώνει καθόλου αλκοόλ, το 38% καταναλώνει 1-2 ποτήρια ημερησίως, και το 11% πάνω από 3 ποτήρια την ημέρα.Το 16% των νέων κοιμούνται μόνο 2-5 ώρες την ημέρα, το 21% λιγότερο από 8 ώρες και το 63% 6-8 ώρες ημερησίως.
ΠΗΓΗ: ΝΟΟΖ

Zητούν να διασωθεί το έργο του Νίκου Καζαντζάκη


Περισσότερα από 4.000 άτομα, μεταξύ των οποίων προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης, της πολιτικής και των συλλογικών φορέων, από 92 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, υπέγραψαν Ανοιχτή Επιστολή προς την Ελληνική Πολιτεία, με την οποία ζητείται η λήψη άμεσα, όλων των απαιτούμενων μέτρων ώστε «να τεθεί τέρμα στη θλιβερή κατάσταση όπου βρίσκεται το έργο του Νίκου Καζαντζάκη». Σε ανακοίνωση της η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αναφέρει ότι ο χάρη στη διεθνή κινητοποίηση, επιτεύχθηκε ένα αποτέλεσμα που ανοίγει το δρόμο για τη διευθέτηση του προβλήματος. «Στις 16 Απριλίου 2010, ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Γεώργιος Στασινάκης, Πρεσβευτής Ελληνισμού, συνάντησε ένα μέλος του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο οποίος του δήλωσε ότι το Γραφείο του Πρωθυπουργού θεωρεί το θέμα ``εθνικό`` και ``το παρακολουθεί σοβαρά``. Ζήτησε επίσης από τον Πρόεδρο συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση του προβλήματος», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. «Ύστερα από πολλές συζητήσεις με πανεπιστημιακούς, συγγραφείς και εκδότες, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη του πρότειναν, στις 29 Ιουνίου 2010, τη δημιουργία μιας ``Εθνικής Επιτροπής για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη``. Αποτελείται από εκλεκτές προσωπικότητες», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη. Ελπίζουμε ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με συναίσθηση της ευθύνης τους, θα συμβάλουν σε μία θετική και ταχεία λύση του προβλήματος, διότι ο Νίκος Καζαντζάκης αξίζει καλύτερη μεταχείριση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

Θα κάνει στοματικό sex σε όλους τους φίλους της στο Twitter!


Χαμός γίνεται στη σελίδα, που διατηρεί στο Twitter η 30χρονη πορνοστάρ, Μπόμπι Έντεν. Κάθε ώρα που περνάει οι φίλοι της αυξάνονται και πληθύνονται... Ο λόγος; Η Μπόμπι υποσχέθηκε στοματικό sex σε όλους τους φίλους της στο Twitter σε περίπτωση που η Ολλανδία κερδίσει το Μουντιάλ...Αυτό θα πει πιστή οπαδός! Η Μπόμπι έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα της...''Εάν η Ολλανδία πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πάρω μία π*π* σε όλους όσους με ακολουθούν στη σελίδα μου, μαζί με τις Βίκι Βέτε, Μις Χίμπριντ και Γκάμπι Κιντέρος''Μην παραξενεύεστε που η Μπόμπι ζήτησε βοήθεια από τις φίλες της... Εάν η Ολλανδία πάρει τελικά το Κύπελλο έχουν να ρίξουν πολλή δουλειά!Με το που ανακοίνωσε η Μπόμπι την πρόθεσή της οι φίλοι της στο Twitter εκτοξεύθηκαν από 5.114 σε 14.000!!! Και λεπτό με το λεπτό αυξάνονται...Είναι σαφές ότι οι οπαδοί της Ολλανδίας είναι πλέον πιο φανατισμένοι από ποτέ!Η Μπόμπι έδωσε ένα κίνητρο σε όλους μας... Τρέχω να γίνω φίλος της στο Twitter και ήδη έχω ξεκινήσει τις προσευχές να στεφθεί κυπελλούχος η Ολλανδία.Μια ερώτηση μόνο, Μπόμπι... Το ''δώρο'' μας θα το πάρουμε κατ' οίκον ή θα πρέπει να τρέχουμε στην Ολλανδία για μία π*π*...;!

πηγή: nooz