Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

ΠΛΗΚΤΡΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook συμφώνησε να εγκαταστήσει ένα "πλήκτρο πανικού" με στόχο τη βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας των ανήλικων χρηστών, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση για την προστασία των παιδιών.Η νέα αυτή εφαρμογή, η οποία ακολουθεί μία μακρά εκστρατεία του Κέντρου για την Διαδικτυακή Προστασία και την Εκμετάλλευση του Παιδιού (CEOP), θα επιτρέπει στα παιδιά και στους εφήβους να αναφέρουν τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς και να ζητούν βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.Η σχετική εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες ηλικίας 13 με 18 ετών και θα εμφανίζεται στη σελίδα του προφίλ τους, ανακοίνωσε η CEOP."Γνωρίζουμε μιλώντας με τους παραβάτες ότι ένα ορατό αποτρεπτικό μέσο μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά άτομα στο Διαδίκτυο", είπε ο Τζιμ Γκαμπλ, επικεφαλής της CEOP, προσθέτοντας ότι το πλήκτρο μπορεί να καθησυχάζει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία και χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.Η ανάγκη να ληφθούν τέτοια μέτρα έγινε επιτακτική προς το τέλος του περασμένου χρόνου όταν η 17χρονη Ασλι Χολ απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έναν άνδρα, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως έφηβος στο Facebook."Μαζί επινοήσαμε έναν νέο τρόπο να βοηθήσουμε τα νεαρά άτομα να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο", δήλωσε η Τζοάνα Σιλντς, αντιπρόεδρος του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ...ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Τα αθλήματα έντασης μπορούν να θεωρηθούν ως αντίδοτο στην κατάθλιψη, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιούνται από μια έως τρεις φορές την εβδομάδα."Τα αθλήματα έντασης αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα", δήλωσε ο Ντίτερ Μπρειτέκερ, που εργάζεται για την κυβερνητική επιτροπή του Βισμπάντεν, αρμόδια για την προώθηση της άσκησης και της σωστής στάσης του σώματος.Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της ευτυχίας που βρίσκεται στον εγκέφαλο. Επίσης έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες. Ως νευροδιαβιβαστής, η σεροτονίνη είναι πολύ σημαντική για τη μεταβίβαση του νευρικού ρυθμού.Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η έλλειψη της σεροτονίνης μπορεί να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της κατάθλιψης και πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μειώνουν την ποσότητα της ορμόνης η οποία επανα-απορροφάται από το αίμα.Το τρέξιμο, το γρήγορο βάδισμα, το ποδήλατο και το κολύμπι θεωρούνται από τα αθλήματα έντασης που έχουν τη θετικότερη επιρροή επί ασθενειών που σχετίζονται με την μελαγχολία."Ασκούμενοι σε αυτά τα αθλήματα και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα", δήλωσε ο Μπρέιτεκερ. Ο ίδιος προσθέτει ότι το φως του ήλιου και γενικά το φως της ημέρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση της σεροτονίνης σε υψηλά επίπεδα.

1η Συνάντηση Λαογραφικών Συλλόγων Βόρειας Πιερίας

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 στον αύλειο χώρο
του Δημοτικού Σχολείου Σφενδάμης

Η 1η Συνάντηση Λαογραφικών Συλλόγων Βόρειας Πιερίας διοργανώνεται το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010, στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σφενδάμης, από τον Λαογραφικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Σφενδάμης «Η ΠΑΛΙΑΝΗ».

Στη διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 11 πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλους τους Δήμους της Βόρειας Πιερίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στη συνάντηση συμμετέχουν οι Σύλλογοι «Δήμητρα» Αιγινίου, «Αριστοτέλης» Καταχά, «Νικόλαος Λούσης» Κολινδρού, «Αγία Παρασκευή» Καστανιάς, «Απανταχού Μεθωνιωτών» Μεθώνης, «Στέγη Αγάπης» Μακρυγιάλου, «Διογένης ο Κυνικός» Αλωνίων, «Παν. Μακρυράχη» Παλιόστανης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σεβαστής, «Αγιάννης ο Πρόδρομος» Κούκου, και «Πάλιανη» Σφενδάμης».Το πρόγραμμα των πολιτιστικών συλλόγων θα συνοδεύουν τα «Χάλκινα της Γουμένισας» και ποντιακή λίρα.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με λαϊκό πανηγύρι με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

39ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης "Πιερίδων Μουσών"


Η Εστία Πιερίδων Μουσών διοργανώνει και φέτος για 39η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης "Πιερίδων Μουσών" υπό την αιγίδα και με τους όρους του διεθνούς συμβουλίου οργανωτών φολκλορικών φεστιβάλ C.I.O.F.F. του οποίου η Ε.Π.Μ. είναι μέλος.


Συνδιοργανωτές και αρωγοί του Φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, ο Δήμος Δίου, ο Δήμος Κορινού, ο Δήμος Πέτρας και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων & Ξενοδοχείων.

Οι φετινές εκδηλώσεις που αναμένονται λαμπρές, ενδιαφέρουσες και φαντασμαγορικές, ξεκινούν την Τετάρτη 14 Ιουλίου στον Κ. Άγ. Ιωάννη και την Κατερινόσκαλα και τελειώνουν την Κυριακή 18 Ιουλίου στο Δήμο Δίου με τις συμμετοχές μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων από Λετονία, Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρελάσεις και μουσικοχορευτικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο και φέτος αναμένεται να είναι πολυπληθές, όπως κάθε χρόνο και να απολαύσει ακόμη ένα πολυθέαμα χρωμάτων, μουσικών και χορών.Πληροφορίες και ενημέρωση για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες στα έντυπα του Διεθνούς Φολκλορικού φεστιβάλ, στους χώρους των εκδηλώσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα και στο Περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΑναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:


Τετάρτη 14 ΙουλίουΚατερίνη 11.00 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις στο κέντρο της Κατερίνης από Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία)Κ. Άγ. Ιωάννης 21.15 - Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού, Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Αγ. ΙωάννηΚατερινόσκαλα 20.45 - Παρέλαση και μουσικοχορευτικές παραστάσεις από "Κίμων Ξυλοτύμβου" Λάρνακας Κύπρου, στον πεζόδρομο και την πλατεία.


Πέμπτη 15 ΙουλίουΚατερίνη 20.00 - Παρέλαση των συγκροτημάτων Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτική Ένωση Καταφιωτών, Ένωση Ποντίων Πιερίας.Κατερίνη 21.15 - Μουσικοχορευτική παράσταση των συγκροτημάτων Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτική Ένωση Καταφιωτών, Ένωση Ποντίων Πιερίας, στο ανοιχτό αμφιθέατρο πάρκου.


Παρασκευή 16 ΙουλίουΚατερινόσκαλα 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), στον πεζόδρομο και την πλατεία.


Σάββατο 17 ΙουλίουΡητίνη 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρητίνης "Σαρακατσάνα".


Κυριακή 18 ΙουλίουΝέα Έφεσος 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Οικολογικό Σύλλογο Νέας Εφέσου "Το Στουπί".Κονταριώτισσα 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και την Εστία Πιερίδων Μουσών.