Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στις μεγάλες επιτυχίες του Γ. Χατζηνάσιου





ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ από τη Μουσική Σκηνή Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης



Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, με αξέχαστες επιτυχίες του καταξιωμένου έλληνα μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Κατερινιώτες, την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Η Μουσική Σκηνή Πιερίας συνάντησε τον Γιώργο Χατζηνάσιο σε μια και μοναδική συναυλία, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο του πάρκου Κατερίνης, με τη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης.



Με μουσικές που ταξίδεψαν τους θεατές από το 1970 μέχρι και σήμερα και με τον δημοφιλή συνθέτη στο πιάνο, ο Γιάννης Ζαζόπουλος,ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, ο Δημήτρης Δριστάς, η Μαρία Φωτοπούλου,η Γεωργία Ζάρα, η Γεωργία Δασκαλάκη και η ορχήστρα της "Μουσικής Σκηνής" απέδωσαν αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος μάγεψε το κοινό, όταν ερμήνευσε στο πιάνο δικές του συνθέσεις, οι οποίες αγαπήθηκαν και έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο.



Στην αρχή της εκδήλωσης ο δημοφιλής συνθέτης συγκινημένος,
παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα
από τον Δήμαρχο Κατερίνης
Σάββα Χιονίδη
- για την προσφορά του στον πολιτισμό και στο ελληνικό τραγούδι-

και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την αγάπη του κόσμου και την ανταπόκρισή του.
Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη Μουσική Σκηνή Πιερίας για την συμμετοχή της στην εκδήλωση.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΕΠΙΛΟΓΕΣ".

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ...Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥ
























































Μπέκετ, Σοφοκλή και Βιζυηνό


Άνεμος θεατρικού Αβδελιώδη θα φυσήξει από την καινούργια περίοδο στις αθηναϊκές σκηνές.
Μετά από χρόνια προσφοράς του στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου, ο Χιώτης σκηνοθέτης αποφάσισε να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Πυκνώνει λοιπόν την δράση του στην πρωτεύουσα και παρουσιάζει τέσσερα έργα. Τον μονόλογο του Μπέκετ "Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ". Το σατυρικό δράμα του Σοφοκλή "Ιχνευτές", που σκηνοθέτησε τον Ιούνιο στα πλαίσια συνεδρίου στο Πάντειο με θέμα το μεσογειακό θέατρο. Συνεχίζει τον περσινό θρίαμβο του "Μαράν Αθά" του Θωμά Ψύρρα με την Γιασεμή Κηλαηδόνη και επανέρχεται στον Βιζυηνό με το διήγημα "Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον".
Ο Δήμος Αβδελιώδης του κινηματογραφικού "Αθέμιτου ανταγωνισμού", του "Δέντρου που πληγώναμε", της "Νίκης της Σαμοθράκης", της "Εαρινής σύναξης των αγροφυλάκων", των θεατρικών "Μορφών από το έργο του Βιζυηνού" και του "Καραγκιόζη", είναι πάντα ενιαίος και συμπαγής στο κριτήριο της δημιουργίας του. Στην γνησιότητα της συγκίνησης και την πίστη του στις μεγάλες μνήμες.
Στον μονόλογο του Μπέκετ "Η Τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ" με τον Κώστα Τζουβάρα στον ρόλο του Κραπ, ο σκηνοθέτης θέλει να δείξει πιο ανάγλυφα στον θεατή την βαθύτερη ψυχαναλυτική δομή του μονολόγου διατηρώντας ακέραιο το κείμενο.
"Ο Μπέκετ", λέει ο Δήμος Αβδελιώδης, "γράφοντας αυτό το επικής πνοής μονόπρακτο, προβάλει τον εαυτό του στο μέλλον, λίγο πριν τη στιγμή του θανάτου του ξεκαθαρίζοντας την ήρα από το στάρι της ύπαρξής μας. Στον ποιητικό αυτό απολογισμό - διαθήκη, όλο το περίσσευμα του πόνου , του φόβου, των τραυμάτων και των ματαιώσεων", συνεχίζει ο Δ. Αβδελιώδης, "εξισοφαρίζεται και δικαιώνεται μόνο για ένα βλέμμα ερωτικό, στο βλεφάρισμα των ματιών μιας γυναίκας που μέσα τους έλαμψε σαν αστραπή ο έρωτας για να φωτίσει το αβυσσαλέο σκοτάδι της ύπαρξης".
Από τα διαμάντια της ελληνικής λογοτεχνίας, ο σκηνοθέτης επιλέγει "Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον", του Γεωργίου Βιζυηνού, με δύο νέους πρωταγωνιστές, τον Γιώργο Νικόπουλο και την Μαρίνα Αργυρίδου. Και υποστηρίζει την επιλογή του: "Μόνο αν υποθέσει κανείς την απουσία του Βιζυηνού ως διηγηματογράφου από τα ελληνικά γράμματα θα μπορούσε ίσως να κατανοήσει πληρέστερα την ιδιαίτερη σημασία της ύπαρξής του. Θα έμοιαζε σαν να έλειπε ο Καβάφης από την ποίηση ή ο Χατζιδάκις από την μουσική. Ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των δημιουργών που μας προσφέρουν μοναδική χαρά και συγκίνηση με την απλότητα, την καθαρότητα , την ταχύτητα, την έλλειψη κάθε επιτήδευσης ή άλλου σκοπού πέραν αυτής καθεαυτής της ερωτικής μέθεξης ως δωρεάς και βαθιάς ταύτισης με τον άλλον".

Οι Prodigy στην Ελλάδα

Οι Prodigy, μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της ροκ και ντανς μουσικής, επιβεβαιώνουν τις φήμες που τους ήθελαν να φτάνουν τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα. Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και έρχονται στο Αθηνών Αρένα της Αθήνας και στο ΠΑΟΚ Αρένα της Θεσσαλονίκης, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
Το γνωστό συγκρότημα που βρέθηκε στις δόξες του τη δεκαετία του ’90, έχει κατά καιρούς μπλέξει διάφορα είδη μουσικής και τον Σεπτέμβριο οι Liam, Maxim και Keith κάνουν μια στάση στη χώρα μας για να παρουσιάσουν επί σκηνής ένα δυνατό σόου.
«Firestarter», «Smack My Bitch Up», «Breathe», «Out of Space», «No Good», «Voodoo People», «Poison» είναι μερικές μόνο από τις επιτυχίες του συγκροτήματος που θα ακουστούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Με 20.000.000 πωλήσεις δίσκων, οι Prodigy κατέχουν το ρεκόρ του πιο επιτυχημένου καλλιτέχνη -συγκροτήματος στην ιστορία της ντανς μουσικής.
Στα 20 χρόνια της πορείας τους, έχουν πειραματιστεί αρκετά με τον ήχο τους. Ρέιβ, τέκνο, ντανς, πανκ, ροκ και ελεκτρόνικ ήχοι έχουν συνδυαστεί στα κομμάτια του συγκροτήματος κι έχουν δημιουργήσει τον αναγνωρίσιμο πια ήχο των Prodigy.
Η αγάπη και η αποδοχή του κοινού είναι πολύ μεγάλη, με μεγαλύτερη απόδειξη την πρώτη θέση που κατέλαβε το πρόσφατο άλμπουμ τους «Invaders Must Die» στις επιλογές του κοινού.
Τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες έχουν ήδη αρχίσει να προπωλούνται.
Πληροφορίες: Αθήνα, Αθηνών Αρένα, Πειραιώς 166, www.ticketarena.gr , Tickethouse, Πανεπιστημίου 42, Public, 48 ευρώ (ταμείο) / Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ Αρένα, Tickethouse, Μητροπόλεως 102, Public, www.ticketarena.gr , 45 ευρώ (ταμείο), 210 9611240.