Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η Εξ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 2005

«Το πρωτότυπο αυτό πόνημα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με τη δομή και το περιεχόμενό του, παρέχει όλες τις πληροφορίες για την οργάνωση, τη λειτουργία ενός επιτυχημένου Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και την κατανόηση της ουσίας της επικοινωνίας».
ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ π.Υπουργός,Βουλευτής
(από το προλογικό του σημείωμα στο βιβλίο)

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄


Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ, 2002
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

Η ΒΑΛΙΤΣΑ, Μονόπρακτο, του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

«…Το θεατρικό έργο του Χάρη Μπικηρόπουλου ΔΕΝ είναι αλληγορία.
ΔΕΝ είναι δράμα, ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία, ούτε σάτιρα,
ούτε αβάν γκάρντ που λέμε. Δεν είναι τίποτε απ΄ αυτά.
Είναι ένα χρονογράφημα. Είναι βγαλμένο απ ευθείας από την υποθηκευμένη, χρεοκοπημένη οικογενειακή μας πραγματικότητα.
Είναι κομμάτι της ίδιας μας της ζωής».
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ)


Mobbing, Η κρυμμένη βία
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Γ. ΡΑΠΤΗΣ, 2010

Μελέτη -προσέγγιση του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, ενός κοινωνικού φαινομένου που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης.
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΔΕΡΗ, Ψυχολόγος


ΕΓΩ; ΕΣΥ....
ΘΕΑΤΡΟ, ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ σε 4 πράξεις
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΡΩΤΙΚΑ κείμενα από το 2004-2010, με πολλά ποιήματα για την Ελλάδα και την Πιερία….και σχέδια δικά μου
Έξι θεατρικοί συγγραφείς με φόντο το Αιγαίο


Η ιστορία και οι παραδόσεις των νησιών του Βορείου Αιγαίου αποτελούν την κοινή βάση πάνω στην οποία «συναντιούνται» τα νέα έργα έξι γνωστών θεατρικών συγγραφέων. Ο Άκης Δήμου, ο Ανδρέας Στάικος, η Μαρία Λαϊνά, ο Μάνος Λαμπράκης, ο Γιάννης Μαυριτσάκης και ο Γιάννης Σολδάτος γράφουν «κατά παραγγελία», με κοινή πηγή έμπνευσης το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και τη ζωντανή πνευματική του παράδοση. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα το δούμε στα «Θεατρικά Αναλόγια» που θα παρουσιαστούν στις 10 Αυγούστου στη Λέσβο, στη Σκάλα Ερεσσού.
Στον «Αλμυρό Ουρανό» του Άκη Δήμου, μια γυναίκα κι ένας άντρας συναντιούνται ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Νίκος Ψαρράς.
Η Μαρία Λαϊνά στο έργο της «Έδυσε η σελήνη» ξετυλίγει την ιλαροτραγωδία της ζωής σε ένα κείμενο με ποιητικές καταβολές που θα ζωντανέψουν επί σκηνής οι Αίας Μανθόπουλος και Ένκε Φεζολλάρι.
Ο Μάνος Λαμπράκης στον «Χορό των αλόγων» αντλεί τη θεματική του από μια σκηνή της Ιλιάδας, λίγο πριν ανάψει στην Τροία η ταφική πυρά του Πατρόκλου. Η Εύα Κοταμανίδου θα ερμηνεύσει το κείμενό του υπό τους ήχους του «Valse triste» του Ζαν Σιμπέλιους.
Ο Γιάννης Μαυριτσάκης θα διαβάσει ο ίδιος το κείμενό του «Της δασκάλας τα χρυσά μάτια», τιμώντας τον Στρατή Μυριβήλη και τους μυθιστορηματικούς του ήρωες Στρατή Βρανά και Λεωνή Δρίβα. Ο Γιάννης Σολδάτος στο έργο του «Εν Μυτιλήνη 1934» αφηγείται μια ιστορία με αφετηρία το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου (ερμηνεύουν οι Έφη Βενιανάκη, Σοφία Δερμιτζάκη, Μαρία Μπρανίδου, Εύρη Σοφρωνιάδου).
Ο Ανδρέας Στάικος μας συστήνει στο κείμενό του «Μερόπη», μια παιγνιώδη ηρωίδα η οποία εμπλέκεται στην οικογενειακή επιχείρηση σαπωνοποιίας του πατέρα της. Η ακμή και η παρακμή ενός περιδέραιου και ενός εργοστασίου. (Ερμηνεύουν οι Ευαγγελία Κουλιζάκη, Μαρία Μπρανίδου και Ένκε Φεζολλάρι).
Πληροφορίες: «Θεατρικό Αναλόγιο» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο», σκηνοθετική επιμέλεια: Σίσσυ Παπαθανασίου, 10 Αυγούστου, Λέσβος, Σκάλα Ερεσσού-Αυλή Δημοτικού Σχολείου, ώρα έναρξης: 20:00.

Έλληνες καλλιτέχνες καλωσορίζουν το φθινόπωρο


Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Xaxakes, Maraveyas Illegal, Μόνικα, Γιάννης Χαρούλης και πολλοί ακόμα δίνουν ραντεβού για ένα διήμερο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη για να καλωσορίσουν τη νέα σεζόν.
Καλλιτέχνες που έχουν κλείσει σχεδόν πενταετία μοιράζονται τη σκηνή με νέους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς, μερικοί από τους οποίους που δεν έχουν συμπληρώσει ούτε πέντε χρόνια στη μουσική σκηνή.
Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης μας βομβάρδιζαν με στίχους, ποιήματα και δίσκους, επηρεάζοντας τη μουσική κουλτούρα μιας ολόκληρης γενιάς. Με κάθε αφορμή τα τραγούδια τους επανέρχονται στη μνήμη μας κάνοντάς μας να τα σιγοτραγουδάμε.
Καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, οι Maraveyas Ilegal και η Monika με τη σειρά τους, κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα δικά τους αγγλόφωνα ή ελληνόφωνα άλμπουμ και κέρδισαν την αγάπη του κοινού.
Όταν οι γενιές αυτές συναντώνται και τα τραγούδια τους συνδυάζονται, το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εκρηκτικό. Το Ark Festival κανει ακριβώς αυτό. Καλεί τραγουδιστές, μουσικούς και συγκροτήματα που με τα τραγούδια τους ξεσήκωσαν το κοινό και συνεχίζουν να το κάνουν, να παίξουν στην ίδια σκηνή και να πυροδοτήσουν για άλλη μια φορά τα συναισθήματά μας.
Είναι μία από τις λίγες φορές που τόσοι Έλληνες καλλιτέχνες μαζεύονται σε ένα διήμερο πάρτι και δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο τρόπο για να υποδεχτούμε το ερχόμενο φθινόπωρο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στη σκηνή ανεβαίνουν οι Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης & The B-Movies, Γιάννης Χαρούλης, Rous και The Voyage Limpid Sound, ενώ την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνουν οι Xaxakes, Monika, Maraveyas Ilegal, The Burger Project και Leόn.
Πληροφορίες: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, στις 5.30 μ.μ.
NAFTEMPORIKI.GR