Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

ΕΡΓΑ BOB DYLAN


Έκθεση με έργα του Μπομπ Ντίλαν προσεχώς στην Κοπεγχάγη
Με γενικό τίτλο της έκθεσής του "Βραζιλιάνικες σειρές", ο διάσημος μουσικός καλλιτέχνης, Μπομπ Ντίλαν θα εκθέσει προσεχώς στην Κοπεγχάγη πολλούς ζωγραφικούς του πίνακες που εμπνεύστηκε από τις πολλαπλές παραμονές του στη Βραζιλία.
Η έκθεση ζωγραφικής του 68χρονου Ντίλαν θα γίνει από τις 4 Σεπτεμβρίου 2010 ως τις 30 Ιανουαρίου 2011 στο κρατικό Μουσείο γιά τον Kunst στην Κοπεγχάγη, το μεγαλύτερο δανικό Μουσείο. Θα εκτεθούν περίπου 40 ακρυλικά έργα του καλλιτέχνη, αλλά και οκτώ σχέδιά του. Το ίδιο δανικό Μουσείο απέκτησε σταδιακά τα έργα του Ντίλαν, από την αρχή του 2009 και μετά, τα οποία τού παρήγγελε επίσης σταδιακά.
Σκηνές από την καθημερινότητα βραζιλιάνικων μεγαλουπόλεων, από τις φαβέλες, από την βραζιλιάνικη επαρχία, η αίσθηση του ζωγράφου από την μεγάλη εγκληματικότητα, αλλά και εικαστικές "αναμνήσεις" αποτυχημένων ερώτων του, αυτά είναι τα βασικά θέματα στους εκτιθέμενους πίνακες που ακολουθούν την τεχνοτροπία της αρχής του 20ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατά το παρελθόν ο καλλιτέχνης εξέθεσε πίνακές του στη Γερμανία ('07) και στη Βρετανία ('08).

TO FACEBOOΚ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ


Προσοχή συνιστούν οι υπεύθυνοι του Facebook κατά μίας ανεπίσημης εφαρμογής που υπόσχεται στους χρήστες να μπορούν να κάνουν και "dislike", ωστόσο μετά τους γεμίζει με spam...Σε περίπτωση που ο χρήστης αποδεχτεί την εφαρμογή, η οποία εμφανίζεται να προτείνεται από φίλους του στο Facebook, αυτή αποκτά πρόσβαση στο προφίλ του. Το αποτέλεσμα είναι ότι το προφίλ γεμίζει με μηνύματα και διαφημίσεις τις οποίες ο χρήστης δεν έχει εγκρίνει ενώ η εφαρμογή καλεί τους χρήστες να λάβουν μέρος σε online δημοσκόπηση, για την οποία οι δημιουργοί της "εφαρμογής του dislike" πληρώνονται. Σημειώνεται ότι όταν χρήστες "κατεβάσουν" την εφαρμογή, αυτόματα στο προφίλ τους δημοσιεύεται ένα μήνυμα που αναφέρει ότι "μόλις απέκτησα το κουμπί του dislike και μπορώ έτσι να απορρίψω όλα τα ηλίθια post που κάνετε". Ωστόσο - όπως είναι αναμενόμενο - δεν αποκτά κανείς δυνατότητα να κάνει dislike, καθώς το Facebook έχει μόνο δυνατότητα για "like" δηλαδή για να δώσουμε μία θετική εκτίμηση σε κάποιο post που μας αρέσει. "Ενθαρρύνουμε πάντα τους χρήστες να μην κάνουν κλικ σε apps που φαίνονται ύποπτα" δήλωσε υπεύθυνος του Facebook, καλώντας τον κόσμο να ενημερώνουν για τέτοιες εφαρμογές ώστε να τις "κατεβάζουν".