Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφιος ο Γιάννης Σγουρός


ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ...!

ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, όταν κλονίστηκε το πολιτικό σύστημα για τις επιλογές, τη νοοτροπία και τις «πολιτικές» που ακολουθήθηκαν 30 και πλέον χρόνια, ήταν η μεγάλη ευκαιρία, που οι κομματικοί παράγοντες, τα κομματικά στελέχη, έπρεπε να αρπάξουν , να κερδίσουν την «πολιτική αξιοπιστία» τους, να ασκήσουν πραγματική πολιτική μακριά από πελατειακές σχέσεις, από τις ρουσφετολογικές συναλλαγές που «αγκύλωναν» τις ιδέες και τις ιδεολογίες, στο βωμό της ψηφοθηρίας.

Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, θα περίμενε κάτι να αλλάξει πραγματικά, να γίνει το ΔΝΤ και οι νέες τομές –που επιχειρεί η νυν κυβέρνηση- να είναι αφετηρία μιας νέας εποχής.
Για τον τόπο.
Για το λαό.
Για τη νέα γενιά.
Για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Της Ελλάδας.
Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του «Καλλικράτη» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για όλα αυτά. Για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.
Φαίνεται όμως ότι και αυτή η ευκαιρία, για την αποκατάσταση της σχέσης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία, χάθηκε…Οι όποιες ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες.
Τα κομματικά στελέχη, οι σφουγγοκωλάριοι, οι κομματικοί οσφυοκάμπτες, «παραιτήθηκαν» από αυτή τη «μάχη» καθώς με δηλώσεις τους ανακοινώνουν ή προτίθενται να ανακοινώσουν ανεξάρτητη υποψηφιότητα..!
Ανεξάρτητοι με την υποστήριξη του ..Κόμματος…Του κόμματος που στηρίζει ανεξάρτητες υποψηφιότητες για μια …ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση…!
Αν εξαιρέσουμε, ελάχιστα παραδείγματα «Ανεξάρτητων» υποψηφίων, που έχουν τη στήριξη 2-3 κομμάτων, οι εν ενεργεία πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού, φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει σήμερα και τι προσδοκά πλέον ο λαός και επίσης, με τα ίδια πρόσωπα, όπως «βαφτίζονται» (Ανεξάρτητοι, ανένταχτοι, διακομματικοί, υπερκομματικοί κλπ, κλπ), δε μπορούν να απεγκλωβιστούν από την παλιά (μέχρι πρότινος) συνταγή, του παλαιοκομματισμού.
Γιατί όταν λειτουργείς μέσα σε ένα σύστημα με συγκεκριμένες λογικές και πρακτικές, δε μπορείς να αλλάξεις.
Η αλλαγή, θέλει, απαιτεί νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, άλλη νοοτροπία. Ανατροπές.
Πρόσωπα, που να βλέπουν μπροστά, καινοτόμα, ριζοσπαστικά, σύγχρονα. Ακολουθώντας την κοινωνία και τις τάσεις της κοινωνίας των πολιτών …
Στην Ελλάδα και τον κόσμο….
Όσοι τολμήσουν σήμερα να «απεγκλωβιστούν» από το πολιτικό παρελθόν, από τα παλαιοκομματικά καλούπια κάνοντας το άλμα που απαιτείται, θα είναι οι «σημαιοφόροι» της νέας εποχής στην πολιτική ζωή του τόπου, με γέφυρα ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, του «Καλλικράτη».

Η ΕΞ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΜΟΒΒΙNG, Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΒΙΑ


ΕΓΩ..? ΕΣΥ...!


Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ


Η ΒΑΛΙΤΣΑ
ΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ, 1992


Μαθήματα φιλοσοφίας με τον Στέλιο Ράμφο


Νέος κύκλος μαθημάτων φιλοσοφίας με τον Στέλιο Ράμφο ανοίγει στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη Τα μαθήματα φιλοσοφίας ίσως ακούγονται σε μια μερίδα του κοινού σαν ελιτίστικη επιλογή, χωρίς άμεση χρησιμότητα. Κι όμως στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αμερική, οι επαγγελματίες φιλόσοφοι τείνουν να υποκαταστήσουν τον ψυχαναλυτή, (θυμηθείτε το παλαιότερο βιβλίο του Λου Μαρίνοφ «Πλάτωνας όχι πρόζακ» εκδ. Λιβάνη).
Η φιλοσοφία λειτουργεί ως ένα είδος ασπίδας στο σύγχρονο βίο, με τα πολλαπλά, αλληλοσυγκρουόμενα ερεθίσματα. Ο Στέλιος Ράμφος, γνωστός για τις δημόσιες παρεμβάσεις του και την πύρινη επιχειρηματολογία του, διαθέτει φανατικούς υποστηρικτές και άλλους τόσους επικριτές, με λίγα λόγια, μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον μας ομήγυρης ζωντανό. Στο ίδρυμα Θεοχαράκη θα μας παρουσιάσει κριτικά μια σειρά δεκαπέντε διαλέξεων πάνω στο κλασικό έργο του Μάρτιν Χάιντεγκερ «Είναι και χρόνος».
Εκεί ο Γερμανός φιλόσοφος υποστηρίζει ότι με αφετηρία την έννοια του χρόνου «μπορούμε να ανοιχτούμε στο νόημα του είναι». Κάπως έτσι, η φιλοσοφική σκέψη παύει πια να αποτελεί θεωρία της γνώσης και γίνεται δέσμευση ζωής πέρα από το λάθος και το σωστό. Και για όσους έχουν απορίες ή ανήσυχο πνεύμα, οι δίωρες διαλέξεις του Ράμφου θα ξεκινήσουν στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 (κάθε Τετάρτη), ενώ οι ημερομηνίες μαθημάτων είναι 29/9, 6, 13, 20, 27/10, 3, 10, 24/11, 1, 8, 15, 22/12 και 12, 19, 26/1 2011. Το κόστος συμμετοχής αγγίζει τα 280 ευρώ συνολικά κατά την εγγραφή ή 22 ευρώ για κάθε διάλεξη. Για τους φοιτητές, η τιμή προσγειώνεται αντίστοιχα στα 100 ευρώ ή στα 15 ευρώ για κάθε μάθημα.
Όσοι παρακολουθούν στενά τα γραπτά του Στέλιου Ράμφου, θα ευχαριστηθούν με την είδηση ότι προετοιμάζεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα η επανέκδοση δύο παλαιότερων έργων του που είχαν εξαφανιστεί εδώ και καιρό από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων: πρόκειται για το «Ονομάτων επίσκεψις» και «Ελευθερία και γλώσσα» (εκδ. Αρμός).
Στο μεταξύ, κυκλοφορεί η πολυσυζητημένη μελέτη του «Το αδιανόητο τίποτα-Φιλοκαλικά ριζώματα του νεοελληνικού μηδενισμού» (εκδ. Αρμός). Ο συγγραφέας σε αυτό το έργο του εξετάζει την επιρροή της «Φιλοκαλίας», της συλλογής ασκητικών κειμένων που χρονολογούνται από το τον 4ο έως τον 15ο αιώνα και συγκροτήθηκαν σε ενιαίο σύνολο από τον επίσκοπο Κορίνθου Μακάριο Νοταρά και τον Αγιορείτη Νικόδημο.
Η Φιλοκαλία εκδόθηκε το 1782 και χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με τον Ράμφο, από την Εκκλησία ως το αντίπαλο πνευματικό δέος απέναντι στις ιδέες του ανθρωποκεντρικού διαφωτισμού που έκανε τότε στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα τα πρώτα του βήματα. Ο ίδιος επιχειρεί να φωτίσει τις ιστορικές συγκυρίες αυτής της πνευματικής πάλης, αναλύοντας παράλληλα τις φιλοσοφικές καταβολές της Φιλοκαλίας. Απώτερος στόχος αυτής της ανάλυσης είναι να αναγνωσθεί ως ένα βαθμό αυτό το περίεργο ον που λέγεται νεοέλληνας.

Ανέκδοτο
Μπαίνει ένας τυπάς σε ένα μπαρ-εστιατόριο και ζητάει μία μπύρα.

Μπάρμαν: Ορίστε η μπύρα σας κύριε..

Τυπάς: Πόσο έχει;

Μπάρμαν: 0.01 ευρώ!

Τυπάς: ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ; Τόσο φθηνά; Μπράβο το κατάστημα…Από φαγητό τί έχετε;

Μπάρμαν: Έχουμε… πλήρες μενού με μπριζόλα, πατάτες και σαλάτα στα 0.03 ευρώ.

Τυπάς: Καλα ρε, εσείς είστε καταπληκτικοί! Που είναι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού; Θέλω να τον συγχαρώ!

Μπάρμαν: Στον επάνω όροφο με την γυναίκα μου…

Τυπάς: Και τι κάνει εκεί;:

Ότι κάνω και εγώ στην επιχείρησή του….

ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΣΛΟΥΡΠ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

U2, ως... Έλληνες θεοί κι ύστερα έβαλαν φωτιά στο στάδιο.!!


Ο Bono και η παρέα του συστήθηκαν στο κοινό ως... Έλληνες θεοί κι ύστερα έβαλαν φωτιά στο στάδιο.
Ο κόσμος κατέκλυσε το Ολυμπιακό Στάδιο την Παρασκευή το βράδυ για να τους αποθεώσει κι εκείνοι δεν τον απογοήτευσαν.
Με ένα εντυπωσιακό σκηνικό και ένα φαντασμαγορικό show δύο ωρών οι U2 ξεσήκωσαν τους περίπου 75.000 ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες fans τους.Οι πόρτες του σταδίου άνοιξαν επίσημα στις 17:30, αλλά ήδη από τις 18:30 η αρένα είχε γεμίσει από κόσμο. Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Avin Geffen στις 19:20 και σχεδόν μία ώρα αργότερα ήταν η σειρά των Snow Patrol.Δύο λεπτά πριν από τις δέκα το στάδιο σείεται. Οι U2 βγαίνουν στη σκηνή με το ''Beautiful Day'' και κυριολεκτικά αποθεώνονται.''Είμαστε Έλληνες Θεοί'', φώναξε ο Bono και... αυτοσυστήθηκε ως Μέγας Αλέξανδρος, ενώ αποκάλεσε τον κιθαρίστα Ετζ Οδυσσέα και τον ντράμερ Λάρι Απόλλωνα.Στις δύο ώρες συναυλίας θα πει κι άλλα... Εκτός φυσικά από πολλά τραγούδια. Θα δώσει κουράγιο στους Έλληνες για την δύσκολη οικονομική συγκυρία (''Έλληνες θα τα καταφέρετε γιατί έχετε μυαλό και καρδιά'') και θα καληνυχτίσει σε... άπταιστα ελληνικά.Παρόντες στο στάδιο και αρκετοί Έλληνες celebrities. Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Πέτρος Κωστόπουλος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Μαρακάκης, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Φανή Χαλκιά, Γιάννης Παπαμιχαήλ κ.α.
Μια μαγική βραδιά από αυτές που πρέπει να ζήσεις...

Από την 8η χιλιετία π.Χ. κατοικήθηκε η Άψαλος, στο Δήμο Αριδαίας


Από την 8η χιλιετία π.Χ. κατοικήθηκε η Άψαλος, στο Δήμο Αριδαίας, όπως αποδείχθηκε από συστηματική έρευνα της αρμόδιας εφορίας αρχαιοτήτων...
Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν, μεταξύ άλλων, λίθινα εργαλεία και αντικείμενα από πηλό, που χρονολογήθηκαν σε εργαστήριο φυσικής στο 7.937 π.Χ.