Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΝΑΙ Ο ΡΕΜΠΩ

Νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα της πολυσυζητημένης φωτογραφίας που απεικονίζει τον "καταραμένο" ποιητή Αρθούρο Ρεμπώ στο Άντεν

Νεότερα, ανέκδοτα έως τώρα, ντοκουμέντα που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω διαδικτύου από εκείνους που ανακάλυψαν την περίφημη φωτογραφία του Αρθούρου Ρεμπώ στο Άντεν της Υεμένης, επιβεβαιώνουν σύμφωνα με τους ίδιους πως πρόκειται όντως για τον ‘καταραμένο’ ποιητή και χύνουν περισσότερο φως στη δραστηριότητά του ως εμπόρου και εξερευνητή.

"Η έρευνα, που διενεργήθηκε με τη συμβολή του Ζαν-Ζακ Λεφρέρ, βιογράφου του Ρεμπώ, και με τη συνδρομή πλήθους ερευνητών, ιδρυμάτων και απλών ανθρώπων επιβεβαιώνει και προσδιορίζει επακριβώς την αρχική εκτίμηση. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να το αντικρούουν", τονίζει ο Ζακ Ντές, ένας από τους δύο βιβλιοθηκάριους που ανακάλυψαν την φωτογραφική πλάκα, η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό τον Απρίλιο και έκτοτε έχει προκαλέσει πολλές διαμάχες. Η φωτογραφία είχε αγοραστεί από έναν Γάλλο συλλέκτη.

Το έγγραφο, μεγέθους 100 σελίδων, μπορεί ο καθένας να το αναγνώσει στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Revue des Deux Mondes.

Παρουσιάζει δεκάδες άγνωστα και ανέκδοτα ντοκουμέντα, που προέρχονται από πλήθος πηγές-ανεξερεύνητες στο παρελθόν-μεταξύ των οποίων και μία επιστολή του εργοδότη του Ρεμπώ, Αλφρέντ Μπαρέ, τονίζει ο Ντες.

Η έρευνα επιβεβαιώνει πως η πλάκα είχε ληφθεί τον Αύγουστο του 1880 από τον εξερευνητή Ζορζ Ρεβουάλ στο πλατύσκαλο του ξενοδοχείου Univers στο Άντεν. Ο Ρεμπώ, 26 ετών τότε, είχε μόλις φτάσει στην πόλη. "Σχεδόν όλα τα άλλα πρόσωπα στη φωτογραφία έχουν αναγνωρισθεί", τόνισε ο Ντας.

"Το κλισέ είχε δημιουργηθεί με υλικά υπερσύγχρονα για την εποχή και η λήψη είναι από τις παλαιότερες ενσταντανέ φωτογραφίες που διατηρούνται στη Γαλλία", τονίζεται στο έγγραφο.

"Ανακαλύψαμε την απόδειξη για το υλικό που χρησιμοποιήθηκε από τον Ρεβουάλ και εντοπίσαμε ορισμένα από τα αρνητικά σε γυάλινες πλάκες που διατηρούνται σήμερα στο μουσείο του Και Μπρανλί" στο Παρίσι, τονίζει ο Ντες.

Στα αρχεία του εξερευνητή, "ανακαλύψαμε ευάριθμα ντοκουμέντα για τις τοποθεσίες και τους ανθρώπους που συναναστράφηκε ο Ρεμπώ εκείνη την εποχή και μεταξύ αυτών και το πορτραίτο της πιθανολογούμενης συντρόφου του στο Άντεν", δήλωσε.

"Αυτή η φωτογραφία είναι σήμερα μία από τις πιο δημοσιευμένες φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ο Ρεμπώ. Πρόκειται για την ένατη φωτογραφία που είναι γνωστό ότι τον απαθανατίζει και η μόνη στην οποία διακρίνεται το πρόσωπο του νεαρού, αφότου απαρνήθηκε τη λογοτεχνία", υπογραμμίζει.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου στη φωτογραφία είναι "ένα προς ένα εκείνα του Ρεμπώ, με τις πολύ ειδικές τους λεπτομέρειες όπως το επίπεδο πρόσωπό του, η ρίζα της μύτης και η μικρή δυσμορφία στο άνω χείλος", προσδιορίζει ο Ντες.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Κλοντ Ζανκολά, ειδήμων στην ποίηση του Ρεμπώ, είχε εκφράσει αμφιβολίες για την ταυτοποίηση στη φωτογραφία του "ανθρώπου με τις αέρινες πατούσες", επιχειρηματολογώντας κατά της πιθανότητας να βρισκόταν στο Άντεν στις αρχές του Αυγούστου του 1880.

Το κορίτσι της διπλανής πόρτας

ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΖ ΒΙΝΤΕΟ

Το 24χρονο καυτό κουνελάκι Καρίσα Σάνον ξεπέρασε τους όποιους ενδοιασμούς είχε και τελικά προς χαρά όλου του ανδρικού πληθυσμού δέχτηκε να κυκλοφορήσει το ερασιτεχνικό πορνό βίντεό της

Σύνδεση του νοσοκομείου Κατερίνης

με τον οδικό άξονα Αθήνας – Θεσ/νίκης


Τη σύνδεση του νοσοκομείου Κατερίνης με τον οδικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης μέσω της χρηματοδότησης των σχετικών έργων στην περιοχή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή.

Όπως τόνισε η Περιφερειάρχης, πρόκειται για ένα έργο προτεραιότητας καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα πρέπει να αποκτήσει επαρκείς προσβάσεις, τόσο με την αστική συγκοινωνία, όσο και με τα υπόλοιπα μέσα, ενώ πρέπει να διευκολυνθεί και η μετακίνηση των ασθενοφόρων.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο μέχρι σήμερα συνδέεται χωρίς κόμβους με το δρόμο που διέρχεται από την περιοχή.

Ο Δήμος Κατερίνης εκπόνησε μελέτη, με την οποία αποκαθισταται η μετάβαση και η απομάκρυνση από το νοσηλευτικό ίδρυμα, μέσω δικτύου και ισόπεδων κόμβων που κυκλώνουν τις εγκαταστάσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ, 18.000 ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ...!

ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Bikiropoulos.blogspot.com ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ