Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

MENS LIBIDOΠοιοι είναι όμως οι κυριότεροι λόγοι της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας των ανδρών;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ικανότητα και τη διάθεση ενός άνδρα. Μερικές φορές μπορεί να ευθύνονται τα φάρμακα, άλλες φορές το θέμα είναι συναισθηματικό και άλλες περιβαλλοντικό.

Ιατρικοί παράγοντες

1. Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την ερωτική επιθυμία των ανδρών. Έτσι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ανεξαρτήτως του λόγου που τα προκαλεί έχουν αποτέλεσμα τη χαμηλή λίμπιντο στους άνδρες.

2. Αν και φαίνεται ότι η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών ενισχύει τη λίμπιντο η παρατεταμένη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών καταλήγει πάντα στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: στη χαμηλή λίμπιντο.

3. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να μειώσει την επιθυμία για σεξ.

4.Συγκεκριμένου είδους φαρμακευτική αγωγή μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή λίμπιντο. Η παρατεταμένη έκθεση σε σταθεροποιητές διάθεσης, ηρεμιστικά, και χάπια για την πίεση ρίχνει κατακόρυφα τη λίμπιντο στους άνδρες.

5. Υπάρχουν ορισμένες σεξουαλικές ασθένειες που μπορεί να κάνουν έναν άνδρα να μην μπορεί να κάνει σεξ.

6. Ο πόνος που επιφέρουν κάποιες ασθένειες κάνουν τον ασθενή να μην μπορεί ούτε να σκεφτεί να κάνει έρωτα.

7. Η σωματική αδυναμία, σε όποιον λόγο κι αν οφείλεται, μπορεί επίσης να παίξει αρνητικό ρόλο.

8. Ο εθισμός στα ναρκωτικά μπορεί να κάνει έναν άνδρα εντελώς αδύναμο και αδιάφορο σεξουαλικά.

Συναισθηματικοί παράγοντες

1. Οι συναισθηματικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο στη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα. Έτσι μπορεί να έχει μικρή επιθυμία για σεξ και αυτό να οφείλεται σε μια δύσκολη συναισθηματική φάση που περνάει.

2. Μερικές φορές υπάρχουν συγκρούσεις μέσα στη σχέση που υψώνουν έναν τοίχο στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

3. Άλυτα προβλήματα στη σχέση ή μια απιστία της γυναίκας του μπορεί να ωθήσει έναν άνδρα στη σεξουαλική απραξία.

4. Η υπερβολική οργή μειώνει επίσης την ανδρική επιθυμία για σεξ.

5. Το άγχος, οι φοβίες και η ανησυχία είναι τρία πράγματα που έχουν τη δύναμη να μειώσουν τη λίμπιντο σε μεγάλο βαθμό.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες

1. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες ευθύνονται στις περισσότερες περιπτώσεις για τη μειωμένη επιθυμία για σεξ.

2. Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας είναι αρκετός για να κλέψει τη ζωτική ενέργεια ενός άνδρα και να οδηγήσει σε χαμηλή λίμπιντο.

3. Η δέσμευση και η υποχρέωση ενός συζύγου για το νεογέννητο μωρό του, εφιστά την προσοχή συχνά λιγότερο στο σεξ από ότι πριν.

4. Οι διατροφικές συνήθειες μπορεί επίσης να φταίνε για τη χαμηλή λίμπιντο. Τα πικάντικα και λιπαρά τρόφιμα μπορούν να μειώσουν την ερωτική διάθεση.

5. Οι συνεχείς οικογενειακές εντάσεις και οι διαπληκτισμοί στρεσάρουν συχνά έναν άνδρα τόσο πολύ που να μην περνάει ούτε από το μυαλό του το σεξ.

6. Η έλλειψη ύπνου είναι σίγουρα αρνητικός παράγοντας. Ένας άνδρας που νιώθει ότι του λείπει ύπνος είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έχει όρεξη για ερωτικά παιχνίδια.

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗΣ ΕΜΒΡΥΟΥ!

Χανιά: Παρουσιάστηκε νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου


Μια νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου αναπαραγωγικής ιατρικής που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Όπως τόνισε ο καθηγητής Mαιευτικής - Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Μακρυγιαννάκης, οι επιστήμονες που ασχολούνται διεθνώς με το θέμα προσπαθούν να εντοπίσουν κυρίως ποια είναι τα αίτια της αποτυχίας εμφύτευσης. Τριάντα χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού από εξωσωματική, τα ποσοστά της εμφύτευσης παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια.

"Ψάχνουμε να βρούμε -είπε ο καθηγητής- ποιος είναι ο λόγος, ενώ έχουμε πετύχει να έχουμε πολύ καλής ποιότητας έμβρυα, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά αυτά. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι γυναίκες οι οποίες κατά την εκτίμησή τους έχουν άριστες συνθήκες για να πετύχουν, δηλαδή έχουν και καλής ποιότητας έμβρυα και καλής ποιότητας ενδομήτριο, έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον τρεις φορές και δεν τα έχουν καταφέρει. Αυτές ονομάζονται γυναίκες με συνεχείς αποτυχίες εμφύτευσης".

Στις γυναίκες αυτές αναφέρεται κυρίως η μέθοδος που παρουσιάσθηκε στα Χανιά, που όπως εξήγησε ο κ. Μακρυγιαννάκης, δίνει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να τροποποιήσουν λίγο το περιβάλλον στο εσωτερικό της μήτρας ώστε να είναι περισσότερο φιλικό με το έμβρυο. "Αν θέλουμε να μιλήσουμε περισσότερο με νούμερα, ενώ το ποσοστό επιτυχίας των γυναικών εφόσον έχουν προσπαθήσει τρεις φορές είναι 7%, με τη νέα αυτή τεχνική ανεβαίνει περίπου στο 43%", ανέφερε ο καθηγητής.

Η τεχνική αυτή ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία. Εφαρμόζεται στο εργαστήριο και δεν επιβαρύνει τη γυναίκα, αφού γίνεται τοποθέτηση στο εσωτερικό της μήτρας της ομολόγων κυττάρων της ίδιας της γυναίκας, τα οποία έχουν επεξεργασθεί οι επιστήμονες.

Στην Κρήτη, ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που καταφεύγουν στην εξωσωματική είναι από τα 35 -41 έτη, ωστόσο σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υπάρχουν γυναίκες και μεγαλύτερης και μικρότερης ηλικίας.
ΝΟΟΖ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Ελεύθερη θα είναι τη Δευτέρα η είσοδος στο κοινό όλων των αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μουσείων και μεμονωμένων μνημείων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.