Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Τριανταφυλλίδη Παναγιώτη: ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ


Οι εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ , ο συγγραφέας Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης
και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ που θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο ΕΚΑΒΗ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Σοφία Βόικου, ( συγγραφέας του best seller "ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ - εκδ. Ψυχογιός ),αποσπάσματα θα διαβάσει ο μουσικός και ποιητής Κώστας Ζούνζουρας καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ την βραδιά θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σιδηροπούλου Χριστίνα... Mε την αρωγή του πολιτιστικού oργανισμού του δήμου Κατερίνης.


O Tριανταφυλλίδης Παναγιώτης είναι ο μοναδικός συντοπίτης μας επίσημα εγγεγραμένος στην Τράπεζα Δεδομένων του Ε.ΚΕ.ΒΙ. (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) στο αρχείο Σύγχρονων Ελλήνων Συγγραφέων. Συνεργάζεται ως συγγραφέας με το Ε.ΚΕ.ΒΙ. (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ) για το πρόγραμμα "Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία". Από τις εκδόσεις ''Ελληνική Πρωτοβουλία'' κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ''ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ''. Το 2005 του απονέμεται Εύφημος μνεία για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος από την εφημερίδα ''Ημερήσιος Κήρυκας'', από τον Πολιτιστικό οργανισμό Δήμου Λαρισαίων, την ένωση βιβλιοπωλών Λάρισας και το σύνδεσμο φιλολόγων Λάρισας. Άρθρα του τόσο πολιτικά όσο και πολιτιστικά διαβάζουμε συχνά στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο. Δημοσιεύσεις σχολίων του επίσης θα διαβάσουμε και στο ''Βήμα της Κυριακής''. Το βιβλίο έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, στην Πάτρα και δύο φορές στη Θεσσαλονίκη εκ των οποίων η μία στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

«Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912 - 1913».
Παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο, η εκδήλωση με θέμα«Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912 - 1913».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν στα πλαίσια των Ελευθερίων της πόλης, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, ο Δήμος Κατερίνης, ο Διοικητής της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γραφείο Πολιτισμού) και ο Δ/ντής του 4ου ΓΕΛ.

Την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε : «Η προσφυγή στις ένδοξες αυτές σελίδες της νεότερης ιστορίας, μας δίνει ελπίδα για να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το μέλλον. Επιπλέον το παράδειγμα της ενότητας και της ομοψυχίας που μας μετέδωσαν οι πρόγονοι μας καλούμαστε σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να διατηρήσουμε ζωντανό».

Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των διοργανωτών και ειδικότερα ο Αρχιμανδρίτης π.Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Στρατηγός του Α’ Σώματος Στρατού Διοικητής κος Μποσδάνης, ο Διοικητής της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Δεβετζής Νικόλαος, ο Αντινομάρχης Δημήτρης Χριστογιάννης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Αλεκάκης, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Ιωάννης Γκανάτσιος. Όλοι οι ομιλητές έκαναν ειδική αναφορά στην πολυπληθή παρουσία των μαθητών, γεγονός που όπως είπαν γεμίζει όλους με αισιοδοξία για το μέλλον.

Επιπλέον, θετικά σχόλια από όλους απέσπασε η έκδοση(από τον Δήμο Κατερίνης) του πονήματος του συντοπίτη μας συγγραφέα και Υποδιοικητή της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχη Κλεομένη Κούρτη.

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κύριος ομιλητής, ήταν ο Υποδιοικητής της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης Κλεομένης Κούρτης. Ο ομιλητής παρέθεσε χρήσιμες πληροφορίες και παράλληλα παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Μιράντα Παππά υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτισμού και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Ξεχωριστή στην εκδήλωση ήταν η παρουσία Κύπριων Αδελφών από το Παραλίμνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην αίθουσα Τέχνης του πρώτου ορόφου λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό σχετικό με το θέμα της εκδήλωσης, το οποίο παραχώρησε ευγενικά το Πρώτο Σώμα Στρατού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να την επισκεφθούν έως και την Παρασκευή 23/10/2010. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι: Το πρωί 09:00 π. μ. έως 13:30 μ. μ. και το απόγευμα από 18:00 έως και 20:00.