Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Το χαμόγελό σου

Το χαμόγελό σου

Το χαμόγελό σου,
μπουμπούκι
που ανθίζει την άνοιξη,
ελπίδα την αυγή.
ημισέληνος
που στολίζει
την άκρη τα΄ουρανού,
γλάρος
μέσα στο γαλάζιο με κάτασπρες ανοιχτές φτερούγες.
Το χαμόγελο σου,
λάμψη
στο πρόσωπό σου
την ώρα της Λαμπρής,
αγγελική,
ζεσταίνει τα εσώψυχά μου
σαν παλαιωμένο κόκκινο κρασί,
από αγριοστάφυλο στους πρόποδες τoυ Ολύμπου.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ -"ΜΑΤΙ"

!!!!

EIKONES

News247.gr


RED PASSION

Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Απευθύνομαι σε όλες τις γυναίκες που είναι τρελά ερωτευμένες με τον άντρα των ονείρων τους και εκείνος επιδεκτικά τις αγνοεί. Κυρίες μου τώρα η επιστήμη προχώρησε και σας συμβουλεύει να φορέσετε απλά ένα κόκκινο φόρεμα και να πάτε να τον συναντήσετε. Τώρα εάν δε γίνει δικός σας τα παράπονά σας στους αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι συμπέραναν ότι μια γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα εκτός του ότι είναι πιο ελκυστική στους άνδρες τους κάνει να είναι πιο ενεργοί και διαχυτικοί, κοινώς τους ιντριγκάρει να φλερτάρουν.

Μάλιστα είναι η πρώτη έρευνα που έδειξε ότι οι άνδρες τείνουν να γίνονται πιο ενεργητικοί και να επιζητούν να την πλησιάσουν.

Ειδικότερα, οι ερευνητές έκαναν δύο πειράματα. Στο πρώτο πείραμα έδειξαν σε μια ομάδα ανδρών φοιτητών μια φωτογραφία μιας γυναίκας η οποία φορούσε μια κόκκινη μπλούζα, και σε μια δεύτερη ομάδα την ίδια φωτογραφία αλλά με την εικονιζόμενη να φορά μια μπλε μπλούζα.

Έπειτα, τους ρώτησαν τι θα ήθελαν να την ρωτήσουν.

Η πρώτη ομάδα μαθητών επέλεξε πιο παιχνιδιάρικες ερωτήσεις, αναφέρει το European Journal of Social Psychology.

Στο δεύτερο πείραμα, ανακοινώθηκε στις δύο ομάδες ότι θα είχε ο καθένας τους ξεχωριστά την ευκαιρία να συναντήσει την κοπέλα στη φωτογραφία σε μια διπλανή αίθουσα. Ο κάθε άνδρας έπρεπε να πάρει δύο καρέκλες και να τις τοποθετήσει στο δωμάτιο υποδεικνύοντας πως θα κάτσουν οι δυο τους.

Και εδώ, όσοι περίμεναν τη γυναίκα με τη κόκκινη μπλούζα τοποθέτησαν τη καρέκλα τους πιο κοντά στη κοπέλα από ότι έκανε η δεύτερη ομάδα που θα συναντούσε τη κοπέλα με τη μπλε μπλούζα.

Μάλιστα, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτό το φαινόμενο έχει τις ρίζες του στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου γένους όπου το κόκκινο χρώμα ήταν σημάδι ευκαιρίας για ζευγάρωμα.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο όπου το κόκκινο συχνά είναι συνώνυμο με τη γονιμότητα. Για παράδειγμα οι μπαμπουίνοι και οι χιμπατζήδες κοκκινίζουν κατά την ωορρηξία.

"Όταν οι γυναίκες βγαίνουν ραντεβού με ένα ποθητό άνδρα να προτιμούν ένα κόκκινο φόρεμα" υποστηρίζει και ο ερευνητής ,Niesta Kayser, προσθέτοντας ότι ακόμη και όταν φλερτάρουν στο διαδίκτυο να ποστάρουν φωτογραφία τους με κόκκινο ρούχο.

Βάλτε το κόκκινο φουστάνι εκείνο που σας κάνει πυρκαγιά και καταπλήξτε λοιπόν κορίτσια.NEWS247.GROL