Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΟΝΙΚΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ "ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ"


ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥπό καταρρακτώδη βροχή ο αγιασμός και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θανάση Τσιφοδήμου στο Λιτόχωρο

ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΕΙΠΕ “ΟΧΙ” ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΟ

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την καταρρακτώδη βροχή, εκατοντάδες πολίτες αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δημάρχου Λιτοχώρου και υποψηφίου Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Θανάση Τσιφοδήμου και τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή αγιασμού του εκλογικού κέντρου της «Κίνησης Ευθύνης» στο Λιτόχωρο. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Μπίντας, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Θεόδωρος Αγοραστός, Πασχάλης Μπασδάρας, Δημήτρης Μπέης και Αλέξανδρος Βουτσάς.

Χαρακτηριστικά ο Θανάσης Τσιφοδήμος είπε:

Κατέρχομαι στις εκλογές, γιατί πιστεύω πως τα τελευταία 4 χρόνια ως Δήμαρχος Λιτοχώρου, προσέφερα σημαντικό έργο, το οποίο και αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί, για όλους πλέον τους δημότες του νέου Δήμου. Θεωρώ, ακόμη, πως οι παρακαταθήκες που πήρα, από το περιβάλλον που μεγάλωσα, μου δίνουν το δικαίωμα να κάνω αυτήν την επιλογή. Διάθεση προσφοράς με ανιδιοτέλεια και διαφάνεια, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς σκιές, χωρίς κληρονομικά χαρακτηριστικά αποτελούν τα γνωρίσματα της έως τώρα διαδρομής μου.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαθανασίου είπε:

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι γιατί έβαλε σε περιπέτειες την παράταξη που τον ανέδειξε και πολύ περισσότερο γιατί ταλαιπωρεί την ούτως ή άλλως πολύπαθη πολιτική μας ζωή. Αναφαίρετο δικαίωμά του. Δεν είναι όμως δικαίωμά του η στρέβλωση της αλήθειας και η σπίλωση ανθρώπων που μόνη τους φιλοδοξία έχουν το καλό αυτού του τόπου.

Δηλώνω ότι στην περίπτωση που εκλεγώ δήμαρχος η Δ.Ε.Α.Λ. θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή διεκδικώντας τα διαφυγόντα κέρδη. Αυτός ή ο όποιος αντικαταστατής του θα πράξει το ίδιο;

Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, όπως πάντα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, χωρίς συστατικές επιστολές και πλεονασματικές εισηγήσεις, αφού με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τη σταθερή μου πορεία, την ανυποχώρητή μου στάση σε ζητήματα αρχών και ιδεών, τις ισότιμες σχέσεις που για καιρό μαζί δημιουργούμε. Ξέρετε ότι εγώ, εσείς, εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε. Και κυρίως ποτέ δεν ανταλλάξαμε. Γι’ αυτό καταφέραμε να κάνουμε διαχρονικά τη μεγάλη υπέρβαση, χτίζοντας πάνω σε στιβαρές ανιδιοτελείς και διαπροσωπικές βάσεις μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που αναπτύξαμε.

Δεν διστάζω να σας πω, πως διεκδικώ την ψήφο σας χωρίς οικογενειακή και πολιτική προίκα, δεν διστάζω να σας πω πως είμαι ένας από σας, ότι δούλεψα στο χωράφι, ότι βοήθησα στο τσαγκάρικο του πατέρα μου και ότι παλεύω για τις ιδέες μου και σας ζητώ να με στηρίξετε στην νέα μου προσπάθεια , σε μια Πορεία Ευθύνης, στην Κίνηση Ευθύνης. Αυτή είναι η «Κίνηση Ευθύνης». Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουμε. Για αυτόν τον στόχο θα αγωνιστούμε. Και θα πετύχουμε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων, τη διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου, τις προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Η περιοχή μας, με έναν πλούτο αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ένα τεράστιο μήκος ακτογραμμής έχει τον Όλυμπο - βουνό των μύθων και των θρύλων με παγκόσμια εμβέλεια, έχει τέλος έναν πλούτο ποικιλομορφίας τοπίου. Έχει δηλαδή, όλα μαζί τα χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Και αυτό αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΜΑΖΙ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ "ΚΟΝΤΡΑ TV" Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΔΕΡΗH ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΔΕΡΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΣΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΜΕ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.

ΜΟΒΒΙΝG η κρυμμένη βία

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟ ΕΡΩΤΑ


Ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι ζήτημα που διαρκεί μόλις ένα πέμπτο του δευτερολέπτου και η ευφορία που προκαλεί με φυσικό τρόπο στον ερωτευμένο, είναι ανάλογη με τη διέγερση που προκαλούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι χημικές ουσίες της κοκαΐνης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία επίσης ανακάλυψε ότι παράλληλα ενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που έχουν σχέση με τη νόηση (άρα ίσως ο κεραυνοβόλος έρωτας να μην είναι και τόσο «τυφλός» τελικά!)...

Η μελέτη (μετα-ανάλυση), υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας και νευρολογίας Στέφανι Ορτίγκ του πανεπιστημίου Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με ερευνητές του πανεπιστημίου της Δ. Βιρτζίνια και του πανεπιστημιακού ψυχιατρικού νοσοκομείου της Γενεύης, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για ζητήματα σεξουαλικής ιατρικής «Journal of Sexual Medicine», σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ» και το «Science Daily». Η έρευνα διαπίστωσε ότι το «ρεύμα» του έρωτα αστραπιαία ενεργοποιεί 12 διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου, ωθώντας τα να απελευθερώσουν μια σειρά από χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η ωκυτοκίνη, η αδρεναλίνη και η βασοπρεσίνη, που προκαλούν αίσθημα ευεξίας, διέγερσης και εσωτερικής ηδονής.
Οι ίδιες ουσιαστικά χημικές ουσίες «πυροδοτούνται» και από την λήψη μιας δόσης κοκαΐνης, πράγμα που, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι το αίσθημα του ερωτευμένου μοιάζει με αυτό του κοκαϊνομανούς!
Παράλληλα, όμως, διαπιστώθηκε ότι ο έρωτας ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου, που σχετίζονται με τις γνωστικές λειτουργίες της νόησης, όπως η νοητική αναπαράσταση, οι λεκτικές μεταφορές και η νοητική απεικόνιση του σώματος. «Αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι ο έρωτας έχει επιστημονική βάση, όμως εγείρουν το ερώτημα: η καρδιά ερωτεύεται ή ο εγκέφαλος;», δήλωσε η Ορτίγκ, η οποία εκτίμησε ότι «ερωτεύεται ο εγκέφαλος, αλλά η καρδιά παίζει το δικό της ρόλο, διότι η πολύπλοκη έννοια του έρωτα σχηματίζεται τόσο από διαδικασίες από κάτω προς τα πάνω, όσο και από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή από τον εγκέφαλο προς την καρδιά και το αντίστροφο». Όπως είπε, για παράδειγμα, «η ενεργοποίηση μερικών περιοχών του εγκεφάλου μπορεί να διεγείρει την καρδιά, πράγμα που οδηγεί στο αίσθημα ότι υπάρχουν «πεταλούδες στο στομάχι». Μερικά συμπτώματα που μερικές φορές νιώθουμε και νομίζουμε ότι προέρχονται από την καρδιά, στην πραγματικότητα ξεκινούν από τον εγκέφαλο». Η μελέτη, επίσης, έδειξε ότι διαφορετικά είδη αγάπης επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου. Όπως ανέφερε η υπεύθυνη της έρευνας, μελέτες αυτού του είδους, που αποκαλύπτουν τους βιοχημικούς και τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς του έρωτα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν μελλοντικά με νέες θεραπείες, όσους υποφέρουν από σοβαρές ερωτικές απογοητεύσεις.

FANTASY

Σήμερα στις 12.30 μμ τα εγκαίνια και ο αγιασμός του εκλογικού κέντρου του Θανάση Τσιφοδήμου στο Λιτόχωρο
ΑΠΟΣΠΑΜΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥΘανάσης Τσιφοδήμος: Θα διεκδικήσουμε αυτό που δικαίούτε η περιοχή μας. Θα αξιοποιήσουμε στο βέλτιστο και τους δικούς μας πόρους. Ο Δήμος Λιτοχώρου κέρδισε πριν από λίγους μήνες 13.500 στρέμματα. Ο Δήμος Ανατολικού Ολύμπου έχει σημαντική ακίνητη περιουσία. Στο δήμο Δίου υπάρχουν αξιοποιήσιμες εκτάσεις. Δεν θα ξεπουλήσουμε τίποτα. Είτε με ΣΔΙΤ, είτε με συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες της περιοχής.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ": ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ: "Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ -ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ" ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΡΦΟΥΡΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟ. Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΡΦΟΥΡΗΣ
ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΛΟΤΤΟ -ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΙΔΕΣ,
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ
ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ,
ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ,
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
ΤΟΝ ΩΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ,
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΥ.

"ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ" ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ "ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ"
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θανάση Τσιφοδήμου:

Κατέρχομαι στις εκλογές, γιατί πιστεύω πως τα τελευταία 4 χρόνια ως Δήμαρχος Λιτοχώρου, προσέφερα σημαντικό έργο, το οποίο και αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί, για όλους πλέον τους δημότες του νέου Δήμου.Θεωρώ, ακόμη, πως οι παρακαταθήκες που πήρα, από το περιβάλλον που μεγάλωσα, μου δίνουν το δικαίωμα να κάνω αυτήν την επιλογή. Διάθεση προσφοράς με ανιδιοτέλεια και διαφάνεια, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς σκιές, χωρίς κληρονομικά χαρακτηριστικά αποτελούν τα γνωρίσματα της έως τώρα διαδρομής μου.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εκλέγουμε το νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Δηλώνω ότι είτε από τη θέση του Δημάρχου είτε από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου , θα ασκήσω τα καθήκοντά μου από την πρώτη μέρα. Μπορούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το δήμο Δίου-Ολύμπου να το ισχυριστούν αυτό;

Και επειδή δεν θέλω να μιλάω με υπαινιγμούς , ήρθε η ώρα όχι μόνο να θέσουμε αλλά και να πάρουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Πρέπει να γνωρίζουμε τι θα ψηφίσουμε σε 15 μέρες. Πρέπει να γνωρίζουμε αν αυτός τον οποίο θα ψηφίσουμε θα είναι αυτός που θα ασκήσει και τα καθήκοντα που του αναθέτουμε.

Πιο συγκεκριμένα: πριν κάποιες μέρες, ανυπόγραφες και συνεπώς καταδικαστέες καταγγελίες κυκλοφόρησαν στα όρια του Δήμου μας και αφορούσαν την υποψηφιότητα του κ. Παπαθανασίου. Παρόλα αυτά, από τη θέση μου ως Προέδρου της ΔΕΑΛ, είμαι σε θέση να γνωρίζω επίσημα ορισμένα πράγματα. Θα περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Παπαθανασίου να μας απαντήσει στα εξής:

• Υπάρχει ή όχι παραπεμπτικό βούλευμα που τον κατηγορεί για απιστία εις βάρος της εταιρίας σε βαθμό κακουργήματος;

• Σε περίπτωση που εκλεγεί, του επιτρέπει ο νόμος να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου;

• Και αν είναι έτσι , ποιος θα τον αντικαταστήσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, το Μάρτιο του 2012;

Τα ερωτήματα αυτά απαιτούν απάντηση. Οι δημότες του νέου Δήμου απαιτούν απάντηση. Ζητούν , και εύλογα, να γνωρίζουν πριν φτάσουν στην κάλπη.

Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, όπως πάντα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, χωρίς συστατικές επιστολές και πλεονασματικές εισηγήσεις, αφού με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τη σταθερή μου πορεία, την ανυποχώρητή μου στάση σε ζητήματα αρχών και ιδεών, τις ισότιμες σχέσεις που για καιρό μαζί δημιουργούμε. Ξέρετε ότι εγώ, εσείς, εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε. Και κυρίως ποτέ δεν ανταλλάξαμε. Γι’ αυτό καταφέραμε να κάνουμε διαχρονικά τη μεγάλη υπέρβαση, χτίζοντας πάνω σε στιβαρές ανιδιοτελείς και διαπροσωπικές βάσεις μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που αναπτύξαμε.Όλοι μαζί σήμερα εδώ, από τη Νέα Έφεσο ως τους Νέους Πόρους, από τα Λείβηθρα και τη Λεπτοκαρυά, ως τον Άγιο Διονύσιο του Λιτοχώρου, από το κάστρο του Πλαταμώνα ως το αρχαίο θέατρο του Δίου παρακάτω, από τη Σκοτίνα ως την Παναγία της Κονταριώτισσας, από τον Παντελεήμονα ως την Καρίτσα, και από την Πλάκα ως τον Άγιο Σπυρίδωνα και τη Βροντού στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα της δημιουργικής σύνθεσης των τριών δήμων μας , της ισχυρής συμμαχίας των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, της περιφερειακής αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας και της ευημερίας των οικογενειών μας.

Κατέρχομαι λοιπόν στην εκλογική αναμέτρηση απερίσπαστος από δεσμεύσεις, προσηλωμένος στο χαρακτήρα της αυτοδιοικητικής λειτουργίας που καλούμαι να υπηρετήσω, και με την πεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα από τους άλλους. Την πεποίθησή μου αυτή εδραιώνει η πορεία μου, και οι παροτρύνσεις των ανθρώπων με τους οποίους άμεσα ή έμμεσα συνεργάστηκα .

Αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του, υποψηφίους Δημάρχους είπε:

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άλλες 5 υποψηφιότητες για το νέο δήμο. Μπορείτε να ρωτήσετε τους συγχωριανούς μου Λιτοχωρίτες, για τους άλλους τέσσερις υποψηφίους. Τους ξέρουν όλους πολύ καλά.

Ιδιαίτερα ξέρουν αυτούς που έχουν και παρελθόν.

Τον έκτο της παρέας , όμως, τον ξέρετε καλύτερα εσείς. Ξέρετε ποια είναι η πορεία του στα κοινά, ποια η συμμετοχή του στην πολιτική ζωή του τόπου, ποια η συνεισφορά του στους αγώνες μας, ποιες οι εγγυήσεις του για το αύριο. Μάθατε πολύ περισσότερα γι΄αυτόν και από την προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση. Μάθατε από αυτόν ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Αλεξάνδρειο συστεγάζονται. Μάθατε από αυτόν ότι η επί αιώνες κοινή πορεία της παρολύμπιας περιοχής στηρίζεται μόνο σε γάμους, νύφες και γαμπρούς. Μάθατε , ότι παρότι Υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ντρέπεται τώρα για κάποιες αποφάσεις της. Αυτός λοιπόν, πρέπει να εκλεγεί και μάλιστα κληρονομικώ δικαίω;;;;;

Δεν διστάζω να σας πω, πως διεκδικώ την ψήφο σας χωρίς οικογενειακή και πολιτική προίκα, δεν διστάζω να σας πω πως είμαι ένας από σας, ότι δούλεψα στο χωράφι, ότι βοήθησα στο τσαγκάρικο του πατέρα μου και ότι παλεύω για τις ιδέες μου και σας ζητώ να με στηρίξετε στην νέα μου προσπάθεια , σε μια Πορεία Ευθύνης, στην Κίνηση Ευθύνης. Αυτή είναι η «Κίνηση Ευθύνης». Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουμε. Για αυτόν τον στόχο θα αγωνιστούμε. Και θα πετύχουμε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων, τη διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου, τις προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Η περιοχή μας, με έναν πλούτο αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ένα τεράστιο μήκος ακτογραμμής έχει τον Όλυμπο - βουνό των μύθων και των θρύλων με παγκόσμια εμβέλεια, έχει τέλος έναν πλούτο ποικιλομορφίας τοπίου. Έχει δηλαδή, όλα μαζί τα χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Και αυτό αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.


ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΙΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...