Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Νόμιμο ναρκωτικό: Το αλκοόλ «πιο επικίνδυνο από την ηρωίνη και την κοκαΐνη»


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Αν κανείς εξετάσει τις επιπτώσεις των καταχρήσεων όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο, το αλκοόλ είναι πιο επιζήμιο ακόμα και από τα σκληρότερα παράνομα ναρκωτικά, καταλήγει ανεξάρτητη βρετανική μελέτη.

Ακόμα και το κάπνισμα είναι πιο επικίνδυνο από την κάνναβη, δείχνει η νέα κατάταξη, την οποία δημοσιεύει τη Δευτέρα η κορυφαία ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

H μελέτη διενεργήθηκε από ερευνητές της Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (ISCD) και έναν ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και τους Εθισμούς στα Ναρκωτικά (EMCDDA). Το κόστος καλύφθηκε από το βρετανικό Κέντρο Μελετών Εγκλήματος και Δικαιοσύνης.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο καθηγητής Ντέιβιντ Νατ, πρόεδρος του ISDC. Ο Νατ εξαναγκάστηκε πέρυσι σε παραίτηση από σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, όταν κατηγόρησε τις αρχές ότι αγνοούν τα επιστημονικά δεδομένα, που δείχνουν ότι η κάνναβη είναι λιγότερο επιβλαβής από το αλκοόλ.

«Οι αποφάσεις των κυβερνήσεων για το τι θεωρείται παράνομο δεν βασίζονται πάντα στην επιστήμη» συμφώνησε ο Λέσλι Κινγκ, σύμβουλος του EMCDDA και μέλος της ερευνητικής ομάδας. Οι φόροι και τα έσοδα για τα προϊόντα καπνού και αλκοόλ, είπε, μπορούν να επηρεάζουν τις αποφάσεις για το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο.

Στην τελευταία μελέτη, οι ερευνητές αξιολόγησαν μια σειρά ψυχοδραστικών ουσιών χρησιμοποιώντας εννέα κριτήρια για τις βλάβες που προκαλούνται στο χρήστη και επτά κριτήρια για τις βλάβες που προκαλούνται σε τρίτους.

Η πρώτη κατηγορία κριτηρίων περιλάμβανε παράγοντες όπως οι θάνατοι που αποδίδονται ευθέως σε κάθε ναρκωτικό, οι βλάβες στην υγεία, η εξάρτηση και η απώλεια σχέσεων. Η δεύτερη κατηγορία συμπεριέλαβε κριτήρια όπως η εγκληματικότητα, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι οικογενειακές συγκρούσεις, το οικονομικό κόστος και η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Βάσει αυτών των κριτηρίων, οι υπό εξέταση ουσίες βαθμολογήθηκαν από το 0 (απόλυτα ασφαλείς) μέχρι το 100.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής: Αλκοόλ (72), ηρωίνη (55), κοκαΐνη σε μορφή κρακ (54), μεθαμφεταμίνη (33), κοκαΐνη (27), κάπνισμα (26), αμφεταμίνες ή «σπιντ» (23), κάνναβη (20), βενζοδιαζεπίνες όπως το Valium (15), κεταμίνη (15), μεθαδόνη (14), μεφεδρόνη (13), ecstasy (9), αναβολικά στεροειδή (9), LSD (7) και «μαγικά μανιτάρια» (5).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated പ്രസ്‌

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231065639

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ


ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΔΡΑΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΡΦΟΥΡΗΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

"ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ,

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ,
ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΑ
ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,
ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΣΑΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ....ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..."


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:"....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΥΕΙ "δημοσιογράφος" ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ: ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ: ΣΤΟΥΣ 4.600 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 100 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ....
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΜΟΥΝΙΑ....
Ε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ...ΘΥΜΩΝΩ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΩΣ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ...
ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ, ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ 100 ΜΑΜΟΥΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ 4600 ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ..."

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ


"ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ....
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ...

ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ....
.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΩ..ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ -πάραυτα- ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ ."

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΒΡΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ«ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 1922» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
«ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 1922» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Από το αφιέρωμα στην «Κατερίνη των προσφύγων», το οποίο αποτελεί το σημείο αναφοράς των φετινών «Αικατερινείων», δεν ήταν δυνατόν να λείπει το εξαιρετικά δημιουργικό, Μικρασιατικό κομμάτι αυτής της πόλης. Και αυτό γιατί όπως επισήμανε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου: «ο ξεριζωμός των Μικρασιατών από τις πατρογονικές τους εστίες το 1922, δεν ήταν απλά ένα τραγικό γεγονός σαν ένα από τα πολλά που έχει βιώσει ο Ελληνισμός στην πορεία της ιστορικής διαδρομής. Είναι το γεγονός που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας γενικότερα και της Κατερίνης ειδικότερα».
Στο πλαίσιο αυτό, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 1922» έγιναν το πρωί της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο των Μικρασιατών Πιερίας, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, μελών και φίλων του συλλόγου.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας Γιάννης Βασιλειάδης τόνισε: «Το 1922 μέσα σε ελάχιστο χρόνο συνέβη μια από τις μεγαλύτερες βίαιες μετακινήσεις πληθυσμού της παγκόσμιας ιστορίας. Έλαβε χώρα ένα απίστευτος ευτελισμός κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Δυστυχώς για τον Ελληνισμό και τους συμπατριώτες μας που χάθηκαν, η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί. Υποχρέωση μας όμως είναι τουλάχιστον να μην παραγραφεί. Δικό μας χρέος είναι μέσα από τη σημερινή εκδήλωση να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και τα διδάγματα της Μικρασιατικής καταστροφής, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας συνείδησης. Γιατί λαοί που δεν διαθέτουν βάθος ιστορικής μνήμης και συνέχεια είναι καταδικασμένοι στην αφάνεια και στην παρακμή».
Στην έκθεση παρουσιάζονται και ζωγραφικές δημιουργίες με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης από μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, με στόχο όπως αναφέρει ο κος Βασιλειάδης: «να μεταλαμπαδεύσουμε τις μνήμες αυτές στις νεότερες γενιές».
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών ευχαρίστησε τον κο Καρατζόγλου για την φιλοξενία της έκθεσης στο πρόγραμμα των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2010», ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω Σύλλογο Μικρασιατών, που με την φιλοξενία της έκθεσης φωτογραφίας σε αυτό τον πολύ όμορφο χώρο, αγκαλιάζει «τα Αικατερίνεια» με όλη του, την υπευθυνότητα, την αγάπη και το ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές».

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 26/11. Ώρες λειτουργίας: 09:00-12:00 και 18:00 έως 21:00.