Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"


ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ


Σε επαφή με το καλλιτεχνικό περιεχόμενο σπάνιων εκκλησιαστικών κειμηλίων - προερχόμενων από προσωπικές συλλογές και από ενορίες του διευρυμένου πλέον Δήμου Κατερίνης - φέρνει το κοινό των «Αικατερινείων», η έκθεση που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ιερά Μητρόπολη.
Καθαρά λειτουργικά σκεύη, αντικείμενα μικροτεχνίας, εικόνες, εγκόλπια και άλλα μοναδικά έργα εκκλησιαστικής τέχνης προκαλούν το θαυμασμό του επισκέπτη. Πρόκειται για έργα, τα οποία οι κάτοχοι μετέφεραν με πολλή αγάπη και σεβασμό από τις αλησμόνητες πατρίδες τους.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν, ορισμένα βιβλία μέσα από τα οποία είναι καταχωρημένες όλες οι ιερές ακολουθίες. Γενικότερα εκτίθενται εκδόσεις σπάνιες, διαφόρων περιόδων του 19ου αιώνα, από τα περίφημα τυπογραφεία της Βενετίας. Στην έκθεση συναντά κανείς και άμφια κεντημένα με μεράκι, με μοναδικές παραστάσεις από κεντήστρες της εποχής.
Την έκθεση επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό, που απηύθυνε τόνισε:«Μέσα από αυτήν την έκθεση, οι επισκέπτες αλλά και οι μαθητές των σχολείων μας, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, η οποία αγκάλιασε με περισσή φροντίδα τόσο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, δημιουργώντας συγχρόνως και η ίδια ένα νέο πολιτισμό, τον γνωστό Ελληνορθόδοξο πολιτισμό με εξαιρετικά έργα τέχνης, τα οποία άλλα χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα για την λατρεία της, και άλλα βρίσκονται σε εκκλησιαστικά και Μοναστηριακά Μουσεία, μάρτυρες του μεγαλείου και του πολιτισμού της.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρίου Αγαθονίκου, καθώς και της Οργανωτικής Επιτροπής για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Ελπίζω η έκθεση αυτή να αποτελέσει την αρχή για την γνωριμία και τον σεβασμό όλων μας προς την εκκλησιαστική τέχνη και γενικά με τον Εκκλησιαστικό - Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό μας».

Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΣΤΗ DION NEWS
Θεωρώ ότι θα εκλεγώ δήμαρχος σχετικά εύκολα, γιατί όχι από την πρώτη Κυριακή.


«Ο κ. Παπαθανασίου δεν μας είπε τίποτε για την ταμπακέρα», σχολιάζει ο δήμαρχος Λιτοχώρου

Συνέντευξη στη Μαρία Τσιώνη


Ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και επικεφαλής του συνδυασμού “Κίνηση Ευθύνης” κ. Θανάσης Τσιφοδήμος αποκαλύπτεται στη DION NEWS μέσα από μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. Έχοντας υπηρετήσει επί μια τετραετία ως δήμαρχος Λιτοχώρου, διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο στο νέο δήμο Δίου-Ολύμπου και μιλά για όλους και για όλα, την απόφασή του να συμμετέχει στις εκλογές, την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον ανθυποψήφιό του κ. Γιώργο Παπαθανασίου και δηλώνει πως θα μπορούσε να εκλεγεί δήμαρχος από τον πρώτο γύρο των εκλογών.


Ας ξεκινήσουμε από την υποψηφιότητά σας. Ενώ αρχικά είχατε πει πως δεν θα συμμετέχετε σ’ αυτές τις εκλογές, τελικά αποφασίσατε να είστε υποψήφιος, παρ’ ότι έγινε ό,τι έγινε με το κόμμα της ΝΔ

Το εγχείρημα του Καλλικράτη ήταν πρωτόγνωρο και σε αρχικό στάδιο ήταν και ασαφές. Ήταν λοιπόν υπευθυνότητα και όχι επιπολαιότητα η στάση που κράτησα τότε. Είχα έντονα διλήμματα και έπρεπε πρώτα να ενημερωθώ. Το ζητούμενο δεν ήταν να πάρω θέση κατ’ ευθείαν στο βατήρα και να πω ξεκινάμε. Βέβαια περνούσε από το μυαλό μου και το χρηματικό κόστος της προεκλογικής εκστρατείας. Παρόλα αυτά η παρότρυνση της παράταξης τις αρχές της οποίας υπηρετώ επί χρόνια και ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκα, αλλά κυρίως η ευκολία με την οποία κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να ασχοληθούν, βάρυναν τελικά την πλάστιγγα και διαμόρφωσαν την τελική μου απόφαση.

Το Λιτόχωρο δεν συμμετείχε σε καποδιστριακή ένωση. Πιστεύετε πως θα είστε σε θέση να ανταπεξέλθετε;

Βεβαίως και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το 1998 που εφαρμόστηκε ο Καποδίστριας υπήρξε σημερινός υποψήφιος που τότε ήταν δήμαρχος και παρόλο που υπήρχε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν θέλησε να συμμετέχει στην διαδικασία του Καποδίστρια. Και μου προκαλεί εντύπωση πώς σήμερα έρχεται και υποστηρίζει τον Καλλικράτη και θέλει να τον υπηρετήσει. Είναι λίγο οξύμωρο. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω εκείνα που χρειάζονται για να συνενωθούν οι τρεις δήμοι. Υπάρχει διαφορετικότητα και προσπαθούμε να δώσουμε μέσα από τις προγραμματικές μας θέσεις τη σύνθεση.

Πιστεύετε πως ο Καλλικράτης έχει τις προϋποθέσεις για να πετύχει;

Τις προϋποθέσεις τις έχει, αλλά δεν είναι και το τέλειο. Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει με τις βασικές δομές του, αλλά υπάρχουν και ασάφειες και προβλήματα και βεβαίως όλα θα εξαρτηθούν από την οικονομική προίκα που θα ακολουθήσει τον Καλλικράτη. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η αρχή που είναι το ήμισυ του παντός είναι καλή. Μένει οι άνθρωποι που θα υπηρετήσουν το νέο θεσμό να είναι επίσης καλοί και να τον πιστέψουν, γιατί κάτι που δεν το πιστεύεις δεν μπορείς να το πράξεις. Εύχομαι να πετύχει ο Καλλικράτης για το καλό όλων.


Οι προεκλογικοί τόνοι έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν. Έχει δημιουργηθεί μια κόντρα ανάμεσα σε σας και τον κ. Γιώργο Παπαθανασίου, που ξεκίνησε από τα γνωστά ανώνυμα φυλλάδια.

Πάντα θεωρούσα πως η πολιτική ζωή δεν πρέπει να ποινικοποιείται. Ο πολιτικός πρέπει να κρίνεται στην κάλπη και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τέσσερα χρόνια που υπήρξα δήμαρχος, ποτέ δεν ανέφερα αν κάτι ήταν καλό ή κακό. Προσπάθησα να κάνω τη δική μου πολιτική. Παρ’ όλα αυτά, κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Λάππα παραβρέθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος είπε «αλίμονο αν ο τόπος πέσει σε καθεστώς ακυβερνησίας εξαιτίας εκκρεμοδικιών». Και αναφερόταν σε έναν υποψήφιο. Δεν φαντάζομαι να εννοούσε εμένα. Φαίνεται πως ο κ. Παπαθανασίου νόμιζε ότι εννοούσε εμένα και αντί να καταφερθεί εναντίον των επικριτών του έβαλε σαν στόχο εμένα. Εξέλαβε την ευγένειά μου και τη θέση μου για μη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής ως αδυναμία. Υπάρχουν όμως και όρια. Επαναλαμβάνω πως για την ταμπακιέρα δεν μας είπε τίποτα. Υπάρχει ή δεν υπάρχει το αμετάκλητο υπ’ αριθμ. 183/2010 βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται για κακούργημα και απιστία προς την υπηρεσία; Εγώ δεν λέω ότι είναι ένοχος, αλλά κατηγορείται. Αν κάποιος παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα για κακούργημα, μπορεί ή δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του; Ή μήπως θα τεθεί σε αργία; Και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση το Μάρτιο του 2012 ποιος θα είναι δήμαρχος; Και βεβαίως γιατί ο κ. Παπαθανασίου παραιτήθηκε από νομαρχιακός σύμβουλος για να πολιτευθεί; Μήπως γιατί θα τον έπαυε η περιφερειάρχης; Γιατί δεν παραιτήθηκε όταν πολιτεύθηκε από δήμαρχος για νομαρχιακός σύμβουλος; Αυτά τα ερωτήματα ζητούν απάντηση. Αφήνει κάποιους υπαινιγμούς ότι μίλησα για βιολογικό ΧΥΤΑ. Τα αντιπαρέρχομαι, είναι ανακρίβειες. Λέει ότι κατηγορούμαι κι εγώ. Δεν το έκρυψα ποτέ. Όλο το Δ.Σ. της ΔΕΑΛ κατηγορείται για αδίκημα που τελέστηκε επί δικής του δημαρχίας. Η κατηγορία που έχω εγώ είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα και αυτό επειδή έτυχε να είμαι δήμαρχος. Όσον αφορά την πρόσκληση-πρόκληση σε ανοιχτό διάλογο είμαι στη διάθεσή του. Γιατί ο κ. Παπαθανασίου ταλαιπωρεί τους πολίτες και την πολιτική ζωή; Εγώ θα περιμένω απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα. Εύχομαι να πάμε σε δημόσιο διάλογο και να συζητήσουμε για όλα και περί ανυπάρκτου προγράμματος.

Θεωρείτε ότι το πρόγραμμα του κ. Παπαθανασίου είναι ανύπαρκτο;

Συ είπας.

Εφόσον υπήρχε αυτή η εκκρεμότητα γιατί από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του κ. Παπαθανασίου δεν είπατε κάτι;

Την εκκρεμότητα την έμαθα τελευταία. Δεν την γνώριζα. Έμαθα γι’ αυτή την ιστορία πολύ αργά, γιατί αποτελεί προσωπικό δεδομένο. Παρόλα αυτά η εταιρεία, επειδή έχει έννομο συμφέρον, ζήτησε και πήρε πληροφορίες. Έπρεπε ο ίδιος να βγει και να το πει. Αυτά τα κακεντρεχή φυλλάδια που γέμισαν τα σπίτια τα καταδικάζω απερίφραστα. Δεν υπήρξα ποτέ σκοτεινός τύπος ή του παρασκηνίου. Εξάλλου, οι πολιτικές παρακαταθήκες που έχω δεν μου επιτρέπουν να ασκώ πολιτική στο παρασκήνιο. Ό,τι έχω να πω το λέω φανερά. Δεν έχω καμία σχέση με το θέμα. Όπως δεν έχει και ο κ. Λάππας κατά τα λεγόμενά του. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει υπογραφή στα ερωτήματα, ο κ. Παπαθανασίου οφείλει να απαντήσει. Εγώ ακόμη κι αν καταδικαστώ, που δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, δεν τίθεμαι σε αργία.

Θα μου κάνετε ένα σχόλιο και για τον κ. Κώστα Δημόπουλο;

Τον κ. Δημόπουλο, η αλήθεια είναι ότι δεν τον γνώριζα πολύ καλά. Ρώτησα να μάθω από τους συντοπίτες του. Ποιους συντοπίτες άραγε; Δεν ξέρω να σας πω. Ωστόσο το debate μου έδωσε το έναυσμα να μάθω αρκετά απ’ αυτόν. Να μάθω ότι ντρέπεται που είναι ΝΔ, ότι το Αλεξάνδρειο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκονται στον ίδιο χώρο, ότι μου έδωσε πολλά συγχαρητήρια για το έργο μου στο δήμο, άρα με θεωρεί ικανό, ικανότερο απ’ αυτόν ίσως.

Πιστεύετε ότι θα υπάρξει και 2η Κυριακή εκλογικής αναμέτρησης;

Είναι πολύ πιθανό από τη στιγμή που υπάρχουν έξι συνδυασμοί. Θεωρώ ότι θα εκλεγώ δήμαρχος σχετικά εύκολα, γιατί όχι από την πρώτη Κυριακή. Όμως το πιθανότερο είναι να υπάρχει και 2η Κυριακή.

Στην περίπτωση που δεν είστε στη 2η Κυριακή τι θα κάνετε, ποιες θα είναι οι κινήσεις σας;

Μη νομίζετε ότι οι πολίτες είναι πρόβατα ή ότι μπορούμε να τους στέλνουμε εκεί που θέλουμε. Δεν υπάρχει χειραγώγηση των ψηφοφόρων.

Οπότε τους δίνετε το ελεύθερο να ψηφίσουν κατά συνείδηση;

Όχι δεν είπα κάτι τέτοιο. Λέω πως δεν μπορούμε να τους μεταφέρουμε.

Σε περίπτωση που υπάρξει και είστε στη 2η Κυριακή, θα αναζητήσετε συνεργασία ή στήριξη;

Θα ζητήσω τη στήριξη των συνδημοτών μου, όχι των συνυποψηφίων μου, για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο για το δήμο μας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και ο κόσμος ψηφίζει πάντοτε σοφά.

Φοβάστε την αποχή;

Όχι δεν φοβάμαι την αποχή. Και εδώ θα απευθυνθώ σε όλο τον κόσμο. Το να απέχει κανείς από μια ψηφοφορία σημαίνει απλά ότι αφήνει τον άλλον να αποφασίζει για τον εαυτό του.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε δήμαρχος ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχετε θέσει;

Ο νέος δήμος έχει αναπτυξιακές προοπτικές, αλλά και μεγάλα προβλήματα. Πρώτη προτεραιότητα είναι να διαρθρωθεί διοικητικά η νέα δομή. Να αποκτήσει κτίρια, υπαλλήλους, δομές και αν είναι δυνατόν να πιστοποιηθούμε και κατά ISO. Θα ήταν ευχής έργο να είχαν προηγηθεί οι μετατάξεις των υπαλλήλων όπως επίσης και χρηματοδότηση για χτίσιμο νέων κτιρίων. Βέβαια σε όλη την έκταση του νέου δήμου υπάρχουν πολλά κτίρια που θα αξιοποιηθούν. Επιπλέον πρέπει να επιμείνουμε στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία, αλλά με σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον. Κανένας δήμος στην Ελλάδα δεν έχει τον Όλυμπο και σε απόσταση 5 χλμ τη θάλασσα. Έχουμε το φυσικό κάλλος και στο χέρι μας είναι να δώσουμε το έναυσμα για παραπέρα. Χρειάζεται οπωσδήποτε γραφείο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Άρα σ’ αυτά τα 3,5 χρόνια δεν μπορούμε να υποσχεθούμε λαγούς με πετραχήλια. Η διοικητική διάρθρωση πιστεύω ότι μέσα στα πρώτα 2 χρόνια θα έχει τελειώσει. Για τα αγροτικά, να διεκδικήσουμε να παραμείνει η ποικιλία καπνού της Κατερίνης ως ποικιλία της περιοχής και να πάμε και στην άλλη γεωργία, τη βιολογική και να ενισχύσουμε κυρίως τη μεταποίηση και τη μεταπώληση. Σ’ αυτόν τον τομέα οι σημερινοί αγρότες πάσχουν λόγω έλλειψης κατεύθυνσης από το κεντρικό κράτος. Δεν πρέπει επίσης να ξεχάσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Η ουσία είναι πως όλα αυτά έχουν σχέση μεταξύ τους. Αν δεν έχω δρόμο προς το Δίον ή καθαρή παραλία τότε δεν έχω και τουρισμό. Πολλοί ανθυποψήφιοι κάνουν το λάθος να διαχωρίζουν τους δήμους.

Με τον Καλλικράτη μεταφέρονται αρμοδιότητες, όπως π.χ. της Πολεοδομίας. Τι δυνατότητες έχει αυτή τη στιγμή ο δήμος ώστε να ανταπεξέλθει σ’ αυτό;

Αυτή τη στιγμή καμία, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Ωστόσο ο νόμος προβλέπει πως τα πρώτα 2 χρόνια θα πάρει βοήθεια από τον πλησιέστερο μεγάλο δήμο, δηλαδή από την Κατερίνη, μέχρι εμείς να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές.

Βιολογικός καθαρισμός. Οι συνυποψήφιοί σας ισχυρίστηκαν πως δεν υπάρχουν οι υποδομές για να λειτουργήσει.

Αυτό το θέμα είναι τόσο πικρό για όλους, πλην εμού. Είμαι περήφανος που ανέλαβα προσωπικά αυτή την υπόθεση. Το περιβάλλον και οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι για να παίζουμε. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε υπογράψει σύμβαση με τον εργολάβο, ο οποίος κάνει δοκιμές. Δεν είπα ότι δουλεύει. Αν αυτό γινόταν πριν από 7 χρόνια, σήμερα δεν θα είχαμε πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη δική σας εκτίμηση πότε θα είναι σε θέση να δουλέψει;

Με μία πρώτη εκτίμηση σε μερικούς μήνες. Θεωρώ πως με την έλευση του νέου δήμου ο Βιολογικός θα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Επιπλέον, εμείς προχωρήσαμε σε άμεση ανάθεση μελέτης ώστε κατά τους θερινούς κυρίως μήνες τα επεξεργασμένα νερά του βιολογικού να μην πέφτουν στη θάλασσα αλλά να συλλέγονται και να χρησιμοποιούνται για το πότισμα των κοινοχρήστων χώρων ή την άρδευση καλλιεργειών.

Πάμε λίγο και στα οικονομικά του νέου δήμου, όπου υπάρχουν χρέη.

Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα αλλά δεν πιστεύω πως θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα χρέη;

Υπάρχουν 2 ενδεχόμενα. Πρώτον να μπει ο δήμος σε καθεστώς εξυγίανσης, οπότε ο καθένας πληρώνει τα δικά του, και δεύτερον να τα καταφέρουμε με μικρή δανειοδότηση και αξιοποίηση των ιδίων πόρων και πιστεύω πως σ’ αυτό πρέπει να καταφύγουμε. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν έχω σαφή εικόνα για τους δήμους Αν. Ολύμπου και Δίου και αυτό γιατί δεν υπάρχουν ισολογισμοί. Την 1-1-2011 θα έχω μια πιο σαφή εικόνα. Νομίζω όμως ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μόνοι μας.

BIOΓΡΑΦΙΚΟ Υπ.Δημ.Συμβούλου Κωνσταντίνου ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ


Γεννήθηκα στην Κατερίνη το 1964. Πατέρας μου ο Σεραφείμ Κορομπίλης ο οποίος μαζί με τον παππού μου Κωνσταντίνο διατηρούσαν στην Κατερίνη το ιστορικό καφενείο Κορομπίλη για 68 χρόνια, μέχρι το 1997. Μητέρα μου η Ειρήνη Παγιώτα από την Γανόχωρα.
Είμαι πολύτεκνος, παντρεμένος με την δασκάλα Κατερίνα Καπετανάκη και έχουμε αποκτήσει 4 παιδιά, τα οποία φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Το 1982 επέτυχα στη Σ.Μ.ΥΝ. του Πολεμικού μας Ναυτικού και από το 1985 μέχρι το 2002 που αποστρατεύτηκα, υπηρέτησα στην Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού ως ιπτάμενος χειριστής των Η/Ν συσκευών και ελεγκτής εργασιών σε θέματα Η/Ν ελικοπτέρων. Το 1987-1988 εκπαιδεύτηκα στη Γαλλία στα ελικόπτερα allouette III. Από το 1992 μέχρι το 2002 είχα την ευθύνη των σωστικών μέσων των Ελικοπτέρων του Ναυτικού.
Από το 1999 μέχρι το 2007 είχα την Ευθύνη ανάπτυξης δικτύου πωλήσεων σε Εμπορική Εταιρεία σε όλη την Νότια Ελλάδα – Αττική και Νήσους.
Από το 2005 μέχρι το 2009 ασχολήθηκα με τον κλάδο των κατασκευών κατασκευάζοντας 3 πολυκατοικίες στην Κατερίνη.

· Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ από το 2001 μέχρι το 2005
· Πρόεδρος της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ από το 2005 μέχρι σήμερα.
· Πτυχιούχος Αγγλικής γλώσσης με επαρκή γνώση Γαλλικής Γλώσσης.
· Ιδρυτικό μέλος της Ερανικής Επιτροπής Ανεγέρσεως του Ι.Ν.Τιμίου Σταυρού Κατερίνης.
· Επίτροπος του Ι.Ν.Τιμίου Σταυρού Κατερίνης από ιδρύσεως του.
Κατεβαίνω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Πολίτες σε Δράση του Σάββα ΧΙΟΝΙΔΗ γιατί νοιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στην πόλη μας, με νέες ιδέες, όρεξη και κέφι για δημιουργία. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με εμπιστευτούν, τιμώντας με, με την ψήφο τους.


Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Κορομπίλης

korob@otenet.gr

www.sxoligoneon.gr

Καινούργια ΑΤΜ στη γειτονιά

Μέθοδος Ανδρών:
1. Οδηγείστε κοντά στο μηχάνημα
2. Ανοίξτε το παράθυρό σας.
3. Εισάγετε την κάρτα στο μηχάνημα και πληκτρολογήστε το ΡΙΝ σας.
4. Πληκτρολογήστε το ποσό χρημάτων που επιθυμείτε και εισπράξτε τα.
5. Αφαιρέστε την κάρτα σας και πάρτε την απόδειξη.
6. Κλείστε το παράθυρο του αυτοκινήτου σας.
7. Κατευθυνθείτε προς τον επόμενο προορισμό σας.

*******************************
Μέθοδος Γυναικών: (δυστυχώς, τα περισσότερα είναι αληθινά!)
1. Οδηγείστε κοντά στο μηχάνημα.
2. Παρκάρετε έτσι ώστε το παράθυρό σας να βρεθεί απέναντι από το μηχάνημα.
3. Τραβήξτε χειρόφρενο και ανοίξτε το παράθυρό σας.
4. Βρείτε την τσάντα σας, αδειάστε την στο κάθισμα του συνοδηγού και βρείτε την κάρτα σας.
5. Κλείστε τη φίλη στο κινητό σας, λέγοντάς της ότι θα την καλέσετε αργότερα.
6. Προσπαθήστε να εισάγετε την κάρτα σας στο μηχάνημα.
7. Βγείτε από το αυτοκίνητο για να φτάνετε στο μηχάνημα (οι ανόητοι, το έχουν τοποθετήσει μακριά από το αυτοκίνητό σας!).
8. Εισάγετε την κάρτα.
9. Εισάγετε και πάλι την κάρτα με το σωστό τρόπο.
10. Ψάξτε στο πορτοφόλι σας να βρείτε το σημειωματάκι με το ΡΙΝ σας.
11. Πληκτρολογήστε το ΡΙΝ σας.
12. Πιέστε ΑΚΥΡΟ και ξαναπληκτρολογείστε το ΡΙΝ σας σωστά.
13. Πληκτρολογήστε το ποσό χρημάτων που επιθυμείτε.
14. Ελέγξτε τα μαλλιά σας στο τζάμι που καθρεφτίζει το πρόσωπό σας.
15. Εισπράξτε τα χρήματα και πάρτε και την απόδειξη.
16. Μπείτε στο αυτοκίνητο, αδειάστε ξανά την τσάντα σας και τοποθετείστε στο βάθος το πορτοφόλι και τα μετρητά.
17. Σημειώστε στην ατζέντα σας το ποσόν των χρημάτων που αναλάβατε.
18. Ανάψτε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας και ξεκινήστε.
19. Σταματήστε! Ξαναβγείτε και αφαιρέστε την κάρτα σας από το μηχάνημα.
20. Αδειάστε ξανά την τσάντα σας, βρείτε την καρτοθήκη και τοποθετείστε την κάρτα ανάληψης.
21. Αγριοκοιτάξτε τον ενοχλητικό οδηγό πίσω σας, που κορνάρει.
22. Ξαναβάλτε μπρος την αναμμένη μηχανή και ξεκινήστε.
23. Καλέστε στο κινητό τη φίλη σας, που κλείσατε πριν λίγα λεπτά.
24. Προχωρήστε 2-3 χιλιόμετρα.
25. Λύστε το χειρόφρενο!