Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

«Εικονογραφήσεις» ποιημάτων του Καβάφη από τον Δ. Γέρου NAFTEMPORIKI.GR«Εικονογραφήσεις» ποιημάτων του Καβάφη αποτελούν οι 35 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου που απεικονίζουν ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο Shades of Love που θα φιλοξενηθεί από 1 έως 31 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.Ο Δημήτρης Γέρος εκθέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έπειτα από13 χρόνια, είναι ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα για την ζωγραφική του ασχολείται τα τελευταία χρόνια παράλληλα με την φωτογραφία. Στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική, έχουν γίνει πολλές εκθέσεις των φωτογραφιών του, έχουν τυπωθεί σε βιβλία και υπάρχουν στις συλλογές μεγάλων μουσείων. Τώρα, για πρώτη φορά, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την φωτογραφική δουλειά του.

Σε πολλές από τις φωτογραφίες της έκθεσης απεικονίζονται μερικοί από τους σημαντικότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών όπως τους βραβευμένους με Νόμπελ λογοτεχνίας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές και Ναγκίμπ Μαχφούζ, τον πολύ μεταφρασμένο στην Ελλάδα συγγραφέα Γκορ Βιντάλ, τον συγγραφέα και ακαδημαϊκό Μισέλ Τουρνιέ, τον σημαντικότερο εν ζωή Μεξικανό συγγραφέα Κάρλος Φουέντες, τους βραβευμένους αμερικανούς συγγραφείς Έντμουντ Γουάιτ και Ρίτσαρντ Χάουαρντ, τον φιλόσοφο Ζάν Μποντριγιάρ, τους διάσημους εικαστικούς καλλιτέχνες Τζεφ Κουνς, Αρμάν, Τομ Γουέσελμαν, τον σκηνοθέτη Κλάιβ Μπάρκερ, την ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη, και άλλους, από τους οποίους ο Δ. Γέρος ζήτησε να ποζάρουν, αφού όλοι τους έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την ποίηση του Καβάφη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διάρκεια από 1 έως 30 Δεκεμβρίου 2010

Είσοδος Ελεύθερη

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: "Μobbing, η κρυμμένη βία" και " Αλκυονίδες Νύχτες"


 Επένδυση 110 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε μεταξύ του δήμου Δίου και της Γερμανικής εταιρείας «Sunovis» συμβόλαιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εξαρτημάτων (πάνελ) για τον εξοπλισμό φωτοβολταϊκών πάρκων.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν στο Δημαρχείο του Δίου, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας W. Deuring, παρουσία των εκπροσώπων της εταιρείας S. Baldauf, G. Huder, R. Peterka, P. Schodl, του προέδρου του Δ.Σ του δήμου Δίου κ. Λάμπρου και των αντιδημάρχων κ. Βούλγαρη, Σαμαρά και της κ. Τσιμήτρη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος τόνισε: «Ο στόχος μας να προσελκύσουμε επενδυτές στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας επέφερε θετικά αποτελέσματα. Πάνω από 300 θέσεις εργασίας δημιουργούνται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Βροντούς. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η ολοκλήρωση της θητείας μου ως δήμαρχος, συμπίπτει με μια τόσο σοβαρή επένδυση στο δήμο μας, που δεν είναι βέβαια η μοναδική».
Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας W. Deuzing. «Συγχαίρω τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου για την άψογη συνεργασία μας, γεγονός που συνετέλεσε να επιλέξουμε τον συγκεκριμένο δήμο και να κάνουμε αυτή την επένδυση. Στα σχέδιά μας είναι επίσης η δημιουργία του μεγαλύτερου στην Ευρώπη φωτοβολταϊκού πάρκου, στην περιοχή του δήμου Δίου, καθώς και σχολή για τη μετάδοση τεχνογνωσίας στα θέματα ηλιακής ενέργειας».

Ο προϋπολογισμός του εργοστασίου ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση του δήμου στην περιοχή «Ρόγγια», συνολικής έκτασης 117 στρεμμάτων. Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκινά τον Ιανουάριο του 2011ν και θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εντός δύο ετών.
eptanews.gr