Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΑΞΥ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ - ΜΠΟΥΤΑΡΗ.
ΜΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΕΝΑΣ, ΜΙΑ Ο ΑΛΛΟΣ.

ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ

Το μέγεθος των δαχτύλων ενός άνδρα αποτελεί δείκτη για τον πλούτο του - ή τη δυνατότητά του να πλουτίσει κάποια στιγμή - σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι όσο μακρύτερο παράμεσο έχει κάποιος σε σχέση με τα υπόλοιπα δάχτυλά του χεριού του, ιδίως σε σχέση με το δείκτη του, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να βγάζει -ή να βγάλει στο μέλλον- περισσότερα χρήματα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κονκόρντια, υπό τον καθηγητή Γκαντ Σάαντ, που δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο περιοδικό "Personality and Individual Differences" (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", διαπίστωσαν επίσης ότι το μήκος του παράμεσου δείχνει πόσο ανταγωνιστικός είναι κάποιος στη δουλειά του και στη ζωή γενικότερα, είτε όταν κλείνει συμφωνίες, είτε όταν κάνει κάθε είδους διαπραγματεύσεις, είτε όταν "κυνηγάει" μια κοπέλα.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες, αν και γοητεύονται από τέτοιους άνδρες, τείνουν να προτιμούν για μονιμότερο σύντροφο κάποιον πιο "αξιόπιστο" και λιγότερο ριψοκίνδυνο άνδρα (αν και περισσότερο βαρετό), ο οποίος, αντίστροφα, έχει μακρύτερο δείκτη σε σχέση με τον παράμεσο.

Το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης επιδρά, ήδη από την μήτρα της μητέρας, στο σχετικό μήκος των δαχτύλων του παιδιού, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, αλλά είναι βασικά στους άνδρες που φαίνεται να επηρεάζεται η συμπεριφορά τους.

Όταν ένας άνδρας έχει υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, άρα και μακρύτερο παράμεσο σε σχέση με το δείκτη, τότε έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και την τάση να θέλει να νικάει παντού στη ζωή του, πράγμα που τον ωθεί -και του επιτρέπει- να βγάζει περισσότερα χρήματα.

Η τάση αυτή να ξεχωρίζει, εκδηλώνεται, εκτός από τα χρήματα, σε άλλους δύο τομείς, στα σπορ και στις κοινωνικές σχέσεις (ιδιαίτερα τις ερωτικές), με συνέπεια οι άνδρες αυτοί -οι λεγόμενοι "επικίνδυνοι"- να γίνονται ελκυστικοί στις γυναίκες, αλλά όχι κατ' ανάγκη για μόνιμοι σύντροφοι της ζωής τους.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η συμπεριφορά των γυναικών δεν συσχετίζεται με το μήκος και την αναλογία των δαχτύλων τους. Άλλωστε, συνήθως στις γυναίκες, όπως ανέφερε ο Σάαντ, ο δείκτης και ο παράμεσος έχουν σχεδόν ίδιο μήκος, ενώ στους άνδρες ο δείκτης είναι συχνά μικρότερος από τον παράμεσο.

Μια προηγούμενη μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ είχε δείξει ότι οι τραπεζίτες του Σίτι είναι γενικά πιο πετυχημένοι, αν έχουν μακρύτερο παράμεσο, γιατί παίρνουν περισσότερα ρίσκα και αντιδρούν με μεγαλύτερη τόλμη και ταχύτητα στις μεταβολές της αγοράς

ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗ ΜΙΣΗ ΜΕΡΑ...!

Οι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνούν το μισό περίπου χρόνο της μέρας τους κάνοντας σκέψεις ή φαντασιώσεις για πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή. Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα νοητικά "ταξίδια" τους κάνουν πιο δυστυχισμένους, από ό,τι αν μπορούσαν να είναι κυριολεκτικά παρόντες, με το σώμα και το νου τους, στην κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι στο σεξ, περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα, οι άνθρωποι βρίσκονται στο παρόν, άρα είναι και πιο ευτυχισμένοι.

Οι ψυχολόγοι Ντάνιελ Γίλμπερτ (καθηγητής-συγγραφέας του βιβλίου "Αναζητώντας την ευτυχία" που έχει εκδοθεί και στα ελληνικά) και Μάθιου Κίλινγκγουορθ του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική "Γκάρντιαν", διαπίστωσαν ότι η τάση γυναικών και ανδρών να βρίσκονται συνεχώς "κάπου αλλού" μειώνει τελικά την ευτυχία που νιώθουν. "Το ανθρώπινο μυαλό είναι περιπλανώμενο και ένα περιπλανώμενο μυαλό είναι δυστυχισμένο", όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 2.250 ατόμων από 83 χώρες με τη βοήθεια μιας εφαρμογής του iPhone την οποία ανέπτυξαν (υπάρχει στη διεύθυνση www.trackyourhappiness.org), μέσω της οποίας καλούσαν σε συχνά αλλά άτακτα χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα τους εθελοντές (ακόμα και όταν έκαναν σεξ!) και τους ζητούσαν να απαντήσουν πόσο ευτυχισμένοι ήσαν, τι έκαναν εκείνη τη στιγμή και τι σκέφτονταν. Όπως αποκαλύφτηκε, σχεδόν το μισό χρόνο (σε ποσοστό 47%) οι άνθρωποι "ονειρεύονται", δηλαδή το μυαλό τους περιπλανιέται σε άσχετα πράγματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα.

Οι αμερικανοί ψυχολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιπλάνηση του νου (ακόμα και σε ευχάριστα πράγματα) αποτελεί γενικά την αιτία μάλλον και όχι τη συνέπεια του διάχυτου αισθήματος δυστυχίας μέσα στη μέρα.

Οι εθελοντές, γενικά, δήλωσαν πιο χαρούμενοι όταν έκαναν σεξ, ασκούνταν σωματικά ή είχαν κάποια συζήτηση, ενώ ήσαν λιγότερο ευτυχισμένοι όταν χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή, όταν ξεκουράζονταν ή δούλευαν. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι μόνο το 4,6% του αισθήματος ικανοποίησης και ευτυχίας που νιώθει ένας άνθρωπος σε μια δεδομένη στιγμή, μπορεί να αποδοθεί στη συγκεκριμένη δραστηριότητα της κάθε στιγμής, ενώ η περιπλάνηση του μυαλού συνεισφέρει περισσότερο (το 10,8%).

Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο συγκεντρωμένοι στο παρόν και ο νους τους περιπλανιέται λιγότερο (μόνο 10% του χρόνου κατά μέσο όρο), όταν κάνουν σεξ, γι' αυτό είναι πιο ευτυχισμένοι. Σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, ο νους περιπλανιέται τουλάχιστον στο 30% του χρόνου.

Διάφορες θρησκείες και φιλοσοφικές παραδόσεις (κυρίως ανατολικές) έχουν τονίσει εδώ και αιώνες την ανάγκη του ανθρώπου να ζει στο παρόν, αν θέλει πραγματικά να ολοκληρωθεί και να ευτυχίσει. Η σύγχρονη επιστήμη φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει αυτό που οι σοφοί λένε εδώ και καιρό.


Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/330/6006/932

ΤΑ ΑΠΟΨΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

ΚΑΜΙΝΗΣ

"ΑΠΟΨΕ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ....ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ....ΤΗΝ ΄ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ".

ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ
ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΝ ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ...ΤΗΝ 3η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΕ 3 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ...ΣΤΗΡΙΖΑΝ..?

*** ΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ "ΔΙΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΥ".

ΠΑΣΟΚ -ΝΔ 8-5 ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

8 περιφέρειες σε υποψήφιους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και 5 σε υποψήφιους που στηρίζονται από τη ΝΔ δίνει η πρώτη επίσημη εκτίμηση της Singular Logic. Ωστόσο, 4 περιφέρειες κινούνται εντός του περιθωρίου σφάλματος (Ιόνιοι Νήσοι, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και Θεσσαλία).


Ειδικότερα:Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Αριστείδης Γιαννακίδης με 50,7%

(εντός περιθωρίου σφάλματος)Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Παναγιώτης Ψωμιάδης με 52,6%Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δημήτρης Δακής με 51,4%Περιφέρεια Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης με 55,9%Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κώστας Αγοραστός με 50,9%

(εντός περιθωρίου σφάλματος)Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σπύρος Σπύρου με 51,1%

(εντός περιθωρίου σφάλματος)Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Απόστολος Κατσιφάρας με 57%Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Κλέαρχος Περγαντάς με 52,9%Περιφέρεια Αττικής: Γιάννης Σγουρός με 52,6%Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πέτρος Τατούλης με 52,5%Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Θανάσης Γιακαλής με 50,8%

(εντός περιθωρίου σφάλματος)ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣΣε ό,τι αφορά τους δήμους, ο εκπρόσωπος της Singular Logic έδωσε την παρακάτω εκτίμηση:Δήμος Αθηναίων: Γιώργος Καμίνης με 51,6%
Δήμος Πειραιά: Βασίλης Μιχαλολιάκος με 52,4%
Δήμος Πατρέων: Γιάννης Δημαράς: 53,2%


Ωστόσο, ο κ. Καρακαδάς εμφανίσθηκε επιφυλακτικός για τους δήμους Θεσσαλονίκης και Πατρέων, ενώ απέφυγε να δώσει εκτίμηση για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ


ΜΠΛΕ ΕΠΑΝΩ, ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΩΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ,
ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ...!

ΑΠΟΤΥΧΙΑ

...ΣΑΜΑΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ...
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΤ ΑΠΟ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ
ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΜΙΝΗ -ΔΗΜΑΡΑ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΛΕΣΜΑ....

ΗΤΤΕΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΙΚΗΛΙΑ

ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ
ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ...
ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΝΙΚΗΤΑ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΠΑΡΕΑ" ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΙΚΗΛΙΑ...

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο πειραϊκός λαός ανταποκρίθηκε στο όραμά μας, δήλωσε ο νέος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, τονίζοντας πως θα επιχειρήσει τη μεγίστη δυνατή συναίνεση με όλους τους συνδυασμούς και τους φορείς της πολης.

Σήμερα κέρδισε ο Πειραιάς, πρόσθεσε, ενώ σχολιάζοντας σύνθημα συγκεντρωμένων υπέρ της ΝΔ τόνισε: Δεν κέρδισε η ΝΔ στον Πειραιά, κέρδισε ο Πειραιάς.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως Θα επιδιώξει πριν από τις γιορτές «να έχουμε ξεβρωμίσει τον πειραιά από τα σκουπίδια».

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ...

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ο Μιχαλολιάκος φαίνεται να κερδίζει τον Πειραιά. Πρόκειται για τη μεγάλη ανατροπή και τη μεγάλη έκπληξη

ΣΤΟ 4,3 Η ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ
28,9 ΠΑΣΟΚ
24,6 ΝΔ

9 ΚΚΕ
4,2 ΛΑΟΣ
2,3 ΣΥΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΚΟ ΣΤΟΝ ΑΛΤΕΡ

ΣΓΟΥΡΟ 53-57

ΚΑΙ ΚΙΚΙΛΙΑ 43-47
ΔΙΝΕΙ Η ALCO

Η διαφορά

Να, γιατί δεν θα εξελιχθώ ποτέ εγώ σε ''καλό'' πολιτικό!
Επειδή αν βρισκόμουν μέσα στην αίθουσα όπου ο ίδιος ο υπερέχων πασόκος Καστανίδης θα πρότεινε στο πόπολο να υποστηριχθεί ο αντάρτης Παπαθανασίου θα σηκωνόμουν, το λιγότερο, και θα τους παρατούσα σύξυλους ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ!
Το λιγότερο,γιατί μπορεί όπως είμαι λίαν ευερέθιστος να τους έριχνα απερχόμενος και καμιά μούντζα,γιατί όχι και κάποια ''επάξια''...ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ!
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ

Ο μέγας Καστανίδης και ο κάθε Λάππας

Ποιο θα 'ναι τάχα το μέλλον αυτής της δύσμοιρης πατρίδας μου, άρα και των παιδιών μου, όταν κοτζάμ υποουργός Δικαιοσύνης μας έρχεται άμεσα προεκλογικά να συσπειρώσει και να κατευθύνει ψηφοφόρους;
Πόσο άραγε δείχνει ότι πιστεύει στην περιβόητη ανεξαρτησία και τη δημοκρατική αξιότητα του πολίτη;
Κι άντε να υπερασπιστεί τον Μπόλαρή του, αφού για την Κεντρική μας Μακεδονία αυτός ο ''ευαγγελιστής'' Μάρκος έλαχε σαν επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!
Να προτείνει όμως ο υπουργός, τόσο ''επαναστατικά'' στους πράσινους ψηφοφόρους την υπερψήφιση ενός αντάρτη, όπως του Γιώργου Παπαθανασίου, αυτό κι αν είναι τουλάχιστον, ακατανόητο όσο και απαράδεκτο!
Τί να σκεφτεί τώρα, δηλαδή, ένας όποιος πιστός νεότατος πασόκος τύπου Νίκου Λάππα, υπουργέ του ΠΑΣΟΚ;
Να σκεφτεί ότι κακώς εκτέθηκε ως επίσημη επιλογή του κόμματός του;
Να σκεφτεί ότι ως αντάρτης θα είχε πιο δυναμική στήριξη και καταληκτικά θα τον πρότεινε δημόσια, ερχόμενος μάλιστα γι' αυτόν και μόνο το σκοπό εξ Αθηνών, ένας μέγας υπουργός του ΠΑΣΟΚ;
Τί να σκεφτεί, λοιπόν, στο εξής ο κάθε Λάππας, ρε φωστήρες και πολυγλωσσίες του ΠΑΣΟΚ;
(''Κανείς δεν το 'βρε και δεν το 'πε ακόμη...'' - Βάρναλης)

http://eygeniosolympios.blogspot.com/2010_11_01_archive.html

ΜΕΜΦΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

....ΜΕΜΦΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ....
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ....!
ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ Η ΔΗΛΩΣΗ...ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΣΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ...
...ΟΚ...ΜΑΣ ΜΕΜΦΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΙΜΕΣ 35-45 ΕΥΡΩ
ΕΙΡΗΝΗΣ 15 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τ.Κ. 60100
Τηλ. 0030-23510-29892 Φαξ 0030-23510-76151
email:info@hotelolympion.gr
url: www.hotelolympion.gr

Τυφλά Σημεία: Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν ηλίθια πράγματα
Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αναρωτηθεί, μετά από οποιαδήποτε πράξη του που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χαζή, ηλίθια, ανόητη, ντροπιαστική, “Μα τι σκεφτόμουν;” Κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να εξηγήσει η κλινική ψυχολόγος και λέκτορας στο North College στο Νάπερβιλ του Ιλινόις, Madeleine L. Van Hecke στο βιβλίο της “Τυφλά σημεία-Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν ηλίθια πράγματα” που κυκλοφόρησε πρόφατα απ’ τις εκδόσεις “Μοντέρνοι Καιροί”.

Καταρχήν να ευχαριστήσω από καρδιάς, την κυρία Νάταλι Καρακιουλάφη, που φρόντισε να έρθει το βιβλίο στα χέρια μου, αμέσως μόλις της εξέφρασα το ενδιαφέρον μου γι’ αυτό. Και όσο το διάβαζα, η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς θίγονται σ’ αυτό ζητήματα, που κι εδώ στο blog, με έχουν απασχολήσει πολλές φορές, όπως η νοημοσύνη, το IQ, αλλά ακόμα κι η επιρροή του Mendel (για όσους θυμάστε την ανάρτηση για τον Fracis Galton), στα μοτίβα της σκέψης μας. Η συγγραφέας, αναφερόμενη σε επιστημονικές έρευνες, στη λογοτεχνία, αλλά και στις εμπειρίες της καθημερινής ζωής απ’ όπου αντλεί ποικίλα παραδείγματα, προσπαθεί βήμα-βήμα να απαντήσει στο ποιά ειναι τα τυφλά σημεία μας και πως αυτά επηρεάζουν την ζωή μας και την συναλλαγή μας με άλλους ανθρώπους.

Μα τι σκεφτόμασταν λοιπόν, όταν κάναμε εκείνη την γκάφα; Τι σκεφτόμασταν όταν κάναμε κάτι που ξέρουμε τώρα, πως ήταν ηλίθιο; Όπως επισημαίνει η Van Hecke στο βιβλίο της, συνήθως αυτή την ερώτηση την κάνουμε με περιφρονητικό τόνο κι όχι προσπαθώντας ειλικρινά να δούμε τι συνέβη στο παρασκήνιο των πράξεων μας. Κι εξίσου επικριτικοί είμαστε και με τις γκάφες των άλλων ανθρώπων, που μας αρέσει να ανακυκλώνουμε σε φιλικές παρέες υπό μορφή ανεκδότων. Σκεφτείτε μόνο πόσα έχετε ακούσει για χαζές αντιδράσεις ανθρώπων που έχουν προβλήματα με τη χρήση υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων κτλ και θα καταλάβετε. Φαίνεται πως οι περισσότεροι από μας είμαστε εξαιρετικά μη ανεκτικοί στην άγνοια των άλλων, πως η προσβολή της ευφυίας τους σε καθημερινή διάταξη, αντανακλά μια προσωπική μας ανάγκη. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η άγνοια τους, μας προκαλεί άγχος ή μας δημιουργεί μπελάδες. “Καταλήγουμε να τους κατηγορούμε για την άγνοια τους, να τους λέμε ότι έχουν άδικο, διότι ένα υπεύθυνο άτομο, θα είχε ενδιαφερθεί να μάθει”.

Είναι όμως έτσι ακριβώς; Υπάρχουν τάχα αυτονόητα πράγματα στη ζωή και κάποιοι γεννηθήκαμε γνωρίζοντας τα; Προφανώς όχι, αλλά δείχνουμε να το αγνοούμε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ρωτάμε “μα τι σκεφτόσουν;” χωρίς να περάσει απ’ το μυαλό μας ότι ο άνθρωπος που έκανε κάτι ηλίθιο, χαζό, ανόητο, μπορεί να το έκανε απλώς από άγνοια κι από έλλειψη εμπειρίας. Ναι, αλλά όταν εμείς κάνουμε κάτι ανάλογο, τι συμβαίνει τάχα; Υστερούμε νοητικά ή άλλα πράγματα παίζουν ρόλο; Προσωπικά, όσες φορές αναλογίστηκα τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κατέληξα στο συμπέρασμα πως μάλλον δεν σκεφτόμαστε τίποτα, δρούμε μηχανικά κι αγνοούμε ‘σημάδια’ που σε άλλες περιπτώσεις δεν θ’ αγνοούσαμε. Και καταλήγουμε στο να κάνουμε ανοησίες, σύμφωνα με την άποψη τρίτων που μας παρατηρούν και ψιθυρίζουν συνωμοτικά “αν μπορούσε μόνο να δει τον εαυτό του-της, θα καταλάβαινε” . Η Van Hecke, εξηγεί ότι προφανώς δεν μπορούμε.

“Το ότι δεν μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας δεν ισχύει μόνο σε ατομικό επίπεδο. Επιχειρήσεις, θρησκευτικές κοινότητες και έθνη -ολόκληρες ομάδες ανθρώπων- δεν καταφέρνουν να δουν πως ενεργούν ή τι εντυπώσεις αφήνουν στους άλλους. Στο σαστισμένο ερώτημα “Γιατί μας μισούν;” -που ακουγόταν παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001- βλέπουμε σίγουρα τα στοιχεία ενός τυφλού σημείου κοινού σε πολλούς ανθρώπους όσον αφορά στη χώρα τους. Πολλοί πολίτες άλλων χωρών ξαφνιάζονταν που απορούσαμε. Εκπλήσσονταν, πιο συγκεκριμένα, από το πως ήταν δυνατόν να μην είχαμε ιδέα για το γεγονός ότι -από την οπτική γωνία πολλών άλλων εθνών- οι Ηνωμένες Πολιτείες επεδείκνυαν συχνά μια αλαζονική συμπεριφορά που προκαλούσε δυσφορία”.

Φαντάζομαι ήδη καταλάβατε, πως τυφλά σημεία, υπάρχουν παντού. Και ξεπερνούν το ατομικό επίπεδο. Πως τα ορίζει όμως η Van Hecke; Κάνει μια πνευματώδης αντιστοίχιση με τα τυφλά σημεία των καθρεφτών του αυτοκινήτου μας, που μας εμποδίζουν πολλές φορές να δούμε όλη την εικόνα όπως πρέπει και καταλήγουμε να αγνοούμε κάτι που υπάρχει δίπλα μας. Κι υπάρχει τρόπος να τα εντοπίσουμε και να τα διορθώσουμε; Προφανώς υπάρχει και η συγγραφέας μας εξηγεί αναλυτικά σε κάθε επίπεδο το πως. Στα συν του βιβλίου, θεωρώ ότι είναι ο αυτοσαρκασμός της ίδιας της Van Hecke, που δεν διστάζει ν’ αποκαλύψει πλήθος περιπτώσεων στις οποίες έκανε κάτι που εκ των υστέρων θεώρησε ηλιθιο και ο τρόπος που δίνει σταδιακά τις πληροφορίες για να ξεπεράσουμε τα τυφλά σημεία. Τονίζει δεόντως το ρόλο της ενσυναίσθησης, πράγμα που έχει τεράστια σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και εξηγεί διεξοδικά με ποιες τακτικές, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε τι. Στη διεύθυνση www.overcomeblindspots.com, περιμένει τα σχόλια και τις απόψεις σας, σας παροτρύνει να διαβάσετε κάποια άρθρα της και να την γνωρίσετε καλύτερα κι εδώ, στη σελίδα των εκδόσεων “Μοντέρνοι Καιροί”, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πολύ ενδιαφέρον αυτό βιβλίο, την μετάφραση του οποίου έχει κάνει η κυρία Ευηνέλλα Αλεξοπούλου.

Κι ίσως, ίσως, μετά απ’ όλα αυτά, την επόμενη φορά που θα διαβάσετε για τον άνθρωπο που προσπάθησε να ανοίξει με αλυσοπρίονο μια χειροβομβίδα για να πάρει τα πυρομαχικά της και να φτιάξει κροτίδες ή για τον μαθητή που αντέγραψε ως και το όνομα του συμμαθητή του στις τελικές εξετάσεις των μαθηματικών ή ακόμα-ακόμα, για τον ληστή που έγραψε σε χαρτί με τη διεύθυνση του σπιτιού του το σημείωμα για να του δώσει η ταμίας όλα τα χρήματα της τράπεζας, να είστε λιγότεροι επικριτικοί. Ίσως να τους ‘αντιμετωπίσετε’ με περισσότερη συμπάθεια. Γιατί θα ξέρετε πια, πως και οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν ηλίθια πράγματα.

Καλή ανάγνωση.

www.clickatlife.gr

Ρομπότ με ταλέντο


Το πρώτο ρομπότ ηθοποιός είναι γεγονός και έκανε το ντεμπούτο του σε θέατρο της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για την Geminoid F και είναι το ακριβές αντίγραφο μιας 20χρονης γυναίκας με μαύρα μακριά μαλλιά.

Η Geminoid F μπορεί να εκφράζεται, να χαμογελάει, να συνοφρυώνεται και γενικά ό,τι κάνει ένας αληθινός άνθρωπος, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ είναι όλα προγραμματισμένα.

Όπως εξομολογείται η συμπρωταγωνίστρια της παράστασης "Αισθάνομαι μόνη μου στη σκηνή. Σαν να μην υπάρχει ανθρώπινη παρουσία".

Δημιουργός ο Ιάπωνας ρομποτιστής,Χιρόσι Ισιγκούρο , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα. Το ανδροειδές ενεργοποιείται με τηλεχειριστήριο και κοστίζει 88.000 ευρώ.

Βέβαια, είναι ακόμα πολύ νωρίς για το Geminoid F να βγει στην μεγάλη οθόνη, και γι’ αυτό οι κατασκευαστές του είναι πιθανότερο να το διαθέσουν σε νοσοκομεία προκειμένου να κρατάει παρέα σε ασθενείς.

MSN.gr: Το πιο δημοφιλές site στην Ελλάδα και τον Οκτώβριο!

Ξεπέρασε τους 3,500,000 Unique Browsers
To MSN.gr, παραμένει το δημοφιλέστερο Ελληνικό site για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB/Nielsen για τον Οκτώβριο (3.522.577 Unique Browsers).
Μυστικό της επιτυχίας του κορυφαίου ψυχαγωγικού site είναι η συνεχής ανανέωση του περιεχομένου του με νέες ενότητες με πιο πρόσφατη προσθήκη την δημοφιλή ενότητα Αστρολογίας.

Αποκλειστικός Εκπρόσωπος Διαφήμισης του MSN.gr στην Ελλάδα είναι η Thinkdigital.

Μεγαλη πανελλαδικη δημοσκοπιση με προθεση ψηφου

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΑΛΤΕΡ ΑΠΌ ΤΗΝ ALCO.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ..

F1: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ


Πραγματοποιώντας μια αψεγάδιαστη κούρσα και εκμεταλλευόμενος τους λάθος υπολογισμούς της Ferrrari και του Φερνάντο Αλόνσο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Red Bull κέρδισε το Γκραν Πρι του Αμπου Ντάμπι για να γίνει ο νεώτερος πιλότος στην ιστορία της Formula 1 που στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο 23χρονος Αυστριακός ξεκινώντας τον αγώνα από την pole position της πίστας του Γιάς Μαρίν δεν άφησε κανένα περιθώριο για να αμφισβητήσει άλλος οδηγός την πρωτιά του από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Ακόμα και όταν πραγματοποίησε το ένα υποχρεωτικό πιτ στοπ βρέθηκε μόνο για λίγη ώρα στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον, τον οποίο και ξαναπέρασε στη συνέχεια, όταν και αυτός με τη σειρά του μπήκε στα πιτ.

Παρόλα αυτά, ο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν κρίθηκε στην εμφάνιση του Φέτελ. Η άσχημη κούρσα του Φερνάντο Αλόνσο ή καλύτερα ο εξαιρετικός αγώνας του πιλότου της Renault Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος αν και δεν είχε άλλο κίνητρο πέρα από την υστεροφημία του. Ο Ρώσος κράτησε σταθερά πίσω του τον Ισπανό της σκουντερία από τότε που βγήκε μπροστά του μετά το πιτ στοπ και έτσι δεν του επέτρεψε να ανέβει και να διεκδικήσει να πλασαριστεί σε μια καλύτερη θέση.

Ο Αλόνσο που τερμάτισε έβδομος, ουσιαστικά ήθελε να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα για να κατακτήσει για τρίτη φορά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή (μετά το 2005 και το 2006), καθώς οδηγούσε τη βαθμολογία των οδηγών με οκτώ πόντους διαφορά από τον δεύτερο -πριν το ξεκίνημα του αγώνα- έτερου πιλότου της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ. Η απόφαση όμως της Ferrari να πάει σε γρήγορη αλλαγή ελαστικών, την ώρα που έμπαιναν στα πιτ και οι Mercedes με τις Renault, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω από τρία μονοθέσια, που θα έπρεπε οπωσδήποτε να προσπεράσει για να βρεθεί και πάλι σε θέση οδηγού. Δεν τα κατάφερε -ελέω Πετρόφ- και ο Φέτελ με την άψογη κούρσα του τερμάτισε πρώτος για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

ΜΕΓΑΛΗ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΧΗ

...από τις εκλογές του δεύτερου γύρου του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΦΕΝΕΣΘΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 10μμ.

Η ακμή συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας στους νέους

Οι νέοι που έχουν έντονα σημάδια ακμής στο πρόσωπο, θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, επειδή εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, που επίσης εκτιμά ότι υπάρχει περίπτωση (αλλά όχι βεβαιότητα) ότι ο κίνδυνος, σε μερικές περιπτώσεις, γίνεται χειρότερος από τα φάρμακα κατά της ακμής.

Η δερματική πάθηση ταλαιπωρεί, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, οκτώ στους δέκα εφήβους. Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις παραμορφώνουν το πρόσωπο και δημιουργούν πολύ έντονα αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό τους στους άτυχους νέους.

Οι ερευνητές του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Καρολίνσκα, υπό τον Άντερς Σάντστρομ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέφεραν ότι φάρμακα όπως το Roaccutane (isotretinoin) που χορηγούνται για την ακμή, μειώνουν τον κίνδυνο αυτοκτονίας σε μερικούς νέους, καθώς βελτιώνουν την εμφάνισή τους, όμως σε μερικούς ευαίσθητους νέους μπορεί να φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, ενισχύοντας την αυτοκτονική συμπεριφορά.

Οι σουηδοί επιστήμονες, μελετώντας περίπου 5.800 περιστατικά, διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος αυτοκτονίας αυξάνεται ένα έως τρία χρόνια πριν αρχίσει η χορήγηση ενός τέτοιου φαρμάκου, πράγμα που δείχνει ότι η ίδια η ακμή αυξάνει τον κίνδυνο. Οι ενδείξεις όμως δεν είναι εξίσου ξεκάθαρες αναφορικά με τον ρόλο που παίζει ένα φάρμακο όπως η isotretinoin, καθώς ο υψηλότερος κίνδυνος καταγράφηκε περίπου έξι μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας με το φάρμακο.

«Μερικοί ασθενείς, πιθανώς ευαίσθητοι στο φάρμακο, που έκαναν την πρώτη τους απόπειρα αυτοκτονίας σε στενή σχέση με την θεραπεία, ίσως το έκαναν λόγω έκθεσής τους στο φάρμακο», σύμφωνα με τους ερευνητές. Πρόσθεσαν ότι, από την άλλη, μπορεί μερικοί «ασθενείς που δεν είδαν βελτίωση από την θεραπεία, να απελπίστηκαν από την προοπτική να συνεχίσουν να ζουν με μια τόσο παραμορφωτική για το πρόσωπό τους ακμή».

Όπως είπαν, αν όντως το φάρμακο το ίδιο σχετίζεται με την επιδείνωση μιας αυτοκτονικής διάθεσης, τότε νέες έρευνες στο μέλλον θα πρέπει να εντοπίσουν ποιοι νέοι είναι πιο ευαίσθητοι και ευάλωτοι σε αυτό. Όπως αναφέρουν, μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο όχι όσοι ήδη έκαναν μια τέτοια απόπειρα, καθώς απόπειρες αυτοκτονίας μπορεί να συμβούν αρκετό καιρό (μέχρι κι ένα χρόνο) μετά τη διακοπή της θεραπείας με το φάρμακο.

Η νέα έρευνα αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη κατά πόσο πράγματι τα φάρμακα κατά της ακμής, όπως το Accutane της Roche (που εμφανίστηκε το 1982 και έχει έκτοτε επικριθεί για διάφορες πιθανές παρενέργειες, κάτι που η παραγωγός ελβετική εταιρία έχει αρνηθεί), μπορούν να επιδεινώσουν τις αυτοκτονικές σκέψεις στους νέους.

Σύμφωνα με τη λέκτορα του Τμήματος Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου του Μπαθ Σάρα Μπέιλι, η νέα σουηδική μελέτη ενισχύει μεν την άποψη ότι η ίδια η ακμή μπορεί να έχει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις σε ένα νέο, προκαλώντας ένα μικρό κίνδυνο αυτοκτονίας σε μερικές επιπτώσεις, όμως, από την άλλη, δεν επιλύει το επίμαχο ζήτημα του τυχόν αυξημένου κινδύνου από την χρήση isotretinoin, η περιέχεται πια και σε άλλα σχετικά φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά από τις εταιρίες Mylan, Ranbaxy, Teva κ.α.

Μια καναδική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ψυχιατρικό περιοδικό “Journal of Clinical Psychiatry” το 2008, βρήκε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Από την άλλη, μια φετινή νορβηγική μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα κατάθλιψης και αυτοκτονικών σκέψεων διπλασιάζονται ή και τριπλασιάζονται ούτως ή άλλως στους νέους με την πιο σοβαρή ακμή, δείχνοντας έτσι ότι το φάρμακο μάλλον δεν έχει σχέση.


Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική έρευνα στη διεύθυνση: http://www.bmj.com/content/341/bmj.c5812.full

ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ..!!!! ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ...ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ, ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010