Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Θέλετε να σκέφτεστε πιο γρήγορα; Να νιώθετε το μυαλό σας πιο φρέσκο και σε εγρήγορση, να θυμάστε καλύτερα και να μπορείτε να ανακαλέσετε πιο εύκολα πληροφορίες, που ξέρετε ότι είναι στο μυαλό σας αλλά δυσκολεύεστε να τις ανασύρετε γρήγορα; Πώς; Βάλτε δυναμικά στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές και θα δείτε σίγουρα διαφορά.

Προϊόντα ολικής άλεσης: τα θαυματουργά

Πιθανώς θα έχετε κουραστεί να διαβάζετε για αυτά στα περισσότερα άρθρα περί διατροφής, ιδίως αν δεν είστε οπαδοί τους. Υπάρχει, όμως, λόγος που ακούτε τόσο συχνά να γίνεται λόγος για τα προϊόντα ολικής άλεσης. Τα ευεργετικά οφέλη τους πολλά, ένα από αυτά και η σημαντική συμβολή τους στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Γι’ αυτό, λοιπόν, ριχτείτε στα δημητριακά, το ψωμί και τα μακαρόνια ολικής άλεσης. Έρευνα έχει αποδείξει ότι οι γυναίκες που αυξάνουν τις ποσότητες φολικού οξέως, βιταμίνης Β12 και βιταμίνης Β6 που προσλαμβάνουν παρουσιάζουν βελτίωση στην ικανότητά τους να ανακαλέσουν πληροφορίες. Και μαντέψτε που απαντώνται όλα αυτά τα ωφέλιμα; Στα προϊόντα ολικής άλεσης φυσικά.

Λιπαρά ψάρια για Ω-3

Τα πολύτιμα λιπαρά οξέα Ω-3 περιέχουν υψηλά επίπεδα DHA ή δοκοσανεξανεϊκού οξέως αν προτιμάτε, που παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του νευρικού συστήματος. Τα χαμηλά επίπεδα DHA συνδέονται με μεγαλύτερο ρίσκο να αναπτύξει κανείς Αλτζχάιμερ και απώλεια μνήμης. Τα Ω-3 συναντώνται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, αλλά και στο ιχθυέλαιο, το καρυδέλαιο και τον λιναρόσπορο.

Βατόμουρα; Κι όμως, ναι

Τα βατόμουρα και συγκεκριμένα τα μύρτιλα μπορούν να βελτιώσουν την απώλεια της βραχύβιας μνήμης και φυσικά, δεν είναι καθόλου δυσάρεστη γευστικά επιλογή.

Ντομάτες: ο αφανής ήρωας

Ανήκει στα πιο συνηθισμένα λαχανικά και ίσως συχνά να μην δίνουμε και μεγάλη σημασία στη διατροφική της αξία. Και, όμως, αποτελεί εξαιρετική πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, που συναντάται σε αφθονία στην ντομάτα, και προστατεύει ενάντια στην φθορά των κυττάρων που οδηγεί σε άνοια.

Πασατέμπος για ψευδάργυρο

Μια χούφτα κολοκυθόσποροι την ημέρα περιέχουν την ημερήσια ποσότητα ψευδαργύρου που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Ο ψευδάργυρος ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου και την δυνατότητά του να σκέφτεται. Αν μάλιστα προτιμήσετε τον ανάλατο πασατέμπο… ακόμη καλύτερα.

Μπρόκολο: το λαχανικό δυναμίτης

Το μπρόκολο είναι μια τροφή που μόνο καλό κάνει στον οργανισμό. Πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες και ενισχύει τη δύναμη του μυαλού.

Φασκόμηλο: το ευεργετικό βότανο

Το φασκόμηλο έχει μεταξύ άλλων την φήμη ότι βελτιώνει την μνήμη και αν και οι περισσότερες έρευνες επικεντρώνονται στο αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, δεν βλάπτει καθόλου εσείς να το προσθέσετε στην διατροφή σας, σε ρόφημα ή στο φαγητό.

Φραγκοστάφυλα για ποικιλία

Η βιταμίνη C είναι η κατεξοχήν βιταμίνη που βοηθά στην ευστροφία του μυαλού. Πηγή βιταμίνης C δεν είναι, όμως, μόνο τα πορτοκάλια, που γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Τα φραγκοστάφυλα για παράδειγμα είναι γεμάτα από βιταμίνη C και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή, που θα προσθέσει και μια διαφορετική πινελιά στην καθημερινή σας διατροφή.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

«Βροχή» Λεοντιδών στις 17 - 18 Νοεμβρίου

Για μια ακόμη χρονιά οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία, αυτή την εβδομάδα να παρατηρήσουν στον ουρανό -στο μέτρο που του επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες- την πιο θεαματική από όλες τις «βροχές» διαττόντων, των Λεοντιδών.

Το αποκορύφωμα αναμένεται τις νύχτες της 17ης και 18ης Νοεμβρίου και η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.

Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» έλκουν την καταγωγή τους από τον κομήτη 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ, αλλά επειδή φαίνεται να προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα, έχουν πάρει το όνομά του.

Η «βροχή» των Λεοντιδών διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες (7 έως 28 Νοεμβρίου), αλλά κορυφώνεται στο διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου. Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεώρων -που γίνεται με ταχύτητα περίπου 71 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο- υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο.

Από ιστορική άποψη, οι Λεοντίδες έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο θεαματικά φαινόμενα στους ουρανούς του πλανήτη μας και μάλιστα υπήρξαν φορές, ιδίως μεταξύ των ετών 1998 - 2002, που εξελίχτηκαν σε πραγματική «θύελλα» μετεώρων, στη διάρκεια της οποίας πολλές χιλιάδες «αστεριών» φαίνονταν να πέφτουν κάθε ώρα στη Γη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι «θύελλες» λαμβάνουν χώρα περιοδικά, ανά 33 χρόνια περίπου, για άγνωστους λόγους. Η τελευταία τέτοια θεαματική «θύελλα» συνέβη το 2002, συνεπώς η επόμενη θα υπάρξει κάπου κοντά στο 2035. Φέτος θα πρέπει να αναμένεται μια ήπια δραστηριότητα.

Οι βροχές των μετεώρων παίρνουν το όνομα του αστερισμού που βρίσκεται στην περιοχή του ουρανού όπου εκδηλώνονται (π.χ. Ωριωνίδες, Αιγοκερίδες, Yδροχοΐδες, Περσείδες κ.α.).

Οι Λεοντίδες ξεχωρίζουν επειδή η τροχιά του κομήτη Tempel-Tuttle, από τον οποίο προέρχονται, έχει αντίθετη φορά από αυτήν της Γης, με συνέπεια τα θραύσματά του, να συγκρούονται με τον πλανήτη μας μετωπικά, με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή άλλων διαττόντων. Αναπτύσσεται, έτσι, μια μεγαλύτερη θερμοκρασία λόγω της τριβής κατά τη διέλευση των μετεώρων μέσω της γήινης ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα τα «πεφταστέρια» να καίγονται πιο έντονα και να εκπέμπουν περισσότερη λάμψη κατά την πτώση τους.

Για πρώτη φορά, οι Λεοντίδες παρατηρήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου του 1883 στη βορειοανατολική Αμερική και έκτοτε εγκαινιάστηκε η σύγχρονη αστρονομία των διαττόντων. Αν και μετά το 2002 η δραστηριότητα των Λεοντιδών έχει «κοπάσει», δεν παύει κατά καιρούς να εκπλήσσει τους παρατηρητές με τις συνεχείς μεταβολές της.

Αυτή η αβεβαιότητα ισχύει γενικότερα στην παρατήρηση διαττόντων αστέρων, καθώς κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα συμβεί και, φυσικά, κατά πόσο οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν την παρακολούθηση του φαινομένου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ...!

Ο πελάτης του μπαρ είναι σκυμμένος, βαρύς και ασήκωτος. Κοιτάει συνεχεία το ποτήρι του. Επί μισή ώρα έτσι, εντελώς ακίνητος.


Κάποιος άλλος, που έπαιζε μπιλιάρδο με τις ώρες, τον πιάνει το μάτι του έτσι να κοιτάει το ποτό του ατελείωτα και να μην πίνει, και για πλάκα μια και δυο αρπάζει το ποτήρι του αλλουνού και το κατεβάζει μονορούφι.

Ο τύπος μας βάζει τα κλάματα...

-Έλα ρε φιλάρα, μια πλάκα κάναμε! Θα σου παραγγείλω ένα ίδιο, κερνάω εγώ. Δεν γουστάρω να βλέπω άντρες να κλαίνε!

Και ο δικός μας...

-Δεν είναι αυτό. Είναι που η σημερινή μέρα είναι η χειρότερη της ζωής μου.

-Πρώτα, παρακοιμήθηκα το πρωί και άργησα να πάω στο γραφείο. Το αφεντικό μου τσατίστηκε και με απόλυσε.

-Βγαίνω να πάρω το αυτοκίνητο μου και μου το είχαν κλέψει. Το δήλωσα στην αστυνομία και μου είπαν καλά κρασιά που θα το ξαναβρείς.

-Παίρνω ένα ταξί να γυρίσω σπίτι και ξεχνάω μέσα το πορτοφόλι με όλες πιστωτικές κάρτες. Το παρατηρώ τελευταία στιγμή, φωνάζω τον ταξιτζή να σταματήσει, και αυτός την κοπάνισε ρίχνοντας μου μια μούντζα.

-Μπαίνω στο διαμέρισμα και πέφτω απάνω στη γυναίκα μου στο κρεβάτι με τον θυρωρό.

-Φεύγω αηδιασμένος, μπαίνω σ' αυτό εδώ το μπαρ κι απάνω που ετοιμαζόμουν να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου, εμφανίζεσαι εσύ και... μου πίνεις το ποτό με το δηλητήριο, που έριξα για να πεθάνω!Ε

ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Οι άνθρωποι που πενθούν ένα δικό τους πρόσωπο που έχασαν πρόσφατα, όπως ένα σύζυγο ή ένα παιδί, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν μεταβολές στον ρυθμό της καρδιάς τους και ταχυκαρδίες, που μπορεί να τους κάνουν πιο ευάλωτους σε καρδιακά προβλήματα κατά το επόμενο εξάμηνο μετά την απώλεια, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, υπό τον δρα Τόμας Μπάκλεϊ, που παρουσίασαν την σχετική έρευνα σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις περιπτώσεις 78 πενθούντων συζύγων και γονέων. Διαπίστωσαν ότι οι καρδιές αυτών των ανθρώπων, λόγω του ψυχικού τραύματος της απώλειας, χτυπούν πιο γρήγορα κατά μέσο όρο σε σχέση με τους μη πενθούντες και εμφανίζουν περισσότερες χρονικές περιόδους πολύ γρήγορου καρδιακού ρυθμού.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το πένθος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό κατά τους μήνες αμέσως μετά την απώλεια του προσφιλούς προσώπου.

Οι αυστραλιανοί ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές, κάποιος στενός συγγενής των οποίων είχε πεθάνει πριν από δύο εβδομάδες, να φορούν συσκευές παρακολούθησης των παλμών της καρδιάς καθ’ όλο το 24ωρο και βρήκαν ότι στους πενθούντες ο μέσος ρυθμός των παλμών ήταν 75 ανά λεπτό έναντι 70,7 στους υπόλοιπους ανθρώπους που δεν είχαν πρόσφατα βιώσει κάποια απώλεια.

Επιπλέον οι πενθούντες είχαν σχεδόν διπλάσιο -σε σχέση με τον φυσιολογικό- αριθμό περιόδων ταχυκαρδίας, μια κατάσταση που συνήθως προκαλείται από το άγχος. Σε ανθρώπους με προϋπάρχοντα προβλήματα καρδιάς, αυτό θα μπορούσε να "πυροδοτήσει" ένα έμφραγμα ή άλλο θανατηφόρο καρδιακό πρόβλημα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

"Ενώ την περίοδο του πένθους φυσιολογικά η προσοχή στρέφεται στον άνθρωπο που πέθανε, η υγεία των πενθούντων πρέπει επίσης να αποτελεί παράγοντα ανησυχίας", δήλωσε ο Μπάκλεϊ, ο οποίος συνέστησε σε όσους ιδίως είχαν εκ των προτέρων κάποια προβλήματα με την καρδιά τους, να επισκεφτούν κάποιο γιατρό κατά την περίοδο του πένθους τους, για να εξεταστούν σχετικά με τα καρδιακά συμπτώματά τους, καθώς πρόκειται για μια περίοδο αυξημένου κινδύνου.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, έξι μήνες μετά τον θάνατο του συγγενούς οι καρδιακοί παλμοί του πενθούντος είχαν επιστρέψει στο φυσιολογικό επίπεδό τους. Ο "δείκτης κατάθλιψης" ενός πενθούντος βρισκόταν, κατά μέσο όρο, στις 26,3 μονάδες, έναντι 6,1 ενός μη πενθούντος, και υποχωρούσε σημαντικά μετά το πρώτο εξάμηνο, όμως παρέμενε σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με όσους δεν πενθούν.
NEWS247.GR

Οι πιο περίεργοι νόμοι για το σεξ

Υπάρχουν άνδρες στο νησί Guam που οι δουλειά τους είναι να ξεπαρθενιάζουν νεαρά κορίτσια. Γυρνάνε από χωριό σε χωρίο κι όποια οικογένεια τους χρειαστεί, τους χρησιμοποιεί. Βλέπεις υπάρχει ένας νόμος στο νησί που απαγορεύει σε μια γυναίκα να παντρευτεί εάν είναι παρθένα. Και ψάχνεις εσύ μετά δουλειά με μέλλον.

Στις περισσότερες μεσανατολικές χώρες ισχύει ο παρακάτω ισλαμικός νόμος. Εάν κάνεις σεξ μ’ ένα αρνί, είναι θανάσιμο αμάρτημα να το φας μετά. Αυτοί δεν έχουν Πάσχα βλέπεις, αρνάκι σουβλιστό, αλλιώς θα σου έλεγα εγώ αν θα το έτρωγαν.

Στον Λίβανο, οι άντρες επιτρέπεται να κάνουν σεξ με ζώα, αρκεί βέβαια να είναι θηλυκά. Η χαρά του βοσκού. Μην τους πουν και ανώμαλους τους ανθρώπους.

Στις ΗΠΑ απαγορεύεται να έχουν οι πολίτες στην κατοχή τους είδη που βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Με μια εξαίρεση όμως. Έντομα. Βλέπεις ο νόμος αναγνωρίζει στους εντομόφιλους το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν στις σεξουαλικές τους πράξεις. Αυτή είναι χώρα που δεν κάνει διακρίσεις.

Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός μπορεί να εξετάσει τα γεννητικά όργανα μιας γυναίκας χωρίς όμως να τα κοιτάξει απευθείας. Μόνο την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη μπορεί να δει. Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πες μου τι έχει η ασθενής μου!

Να κι ένας νόμος για τις γυναίκες. Στην Μινεσότα απαγορεύεται οι άντρες να κάνουν σεξ με τη γυναίκα τους αν έχουν φάει σκόρδο ή κρεμμύδι. Και είναι υποχρεωμένοι(από το νόμο μάλιστα) να βουρτσίσουν τα δόντια τους εάν η γυναίκα τους το ζητήσει. Τέρμα τα πιτόγυρα με τζατζικάκι.

Στο Χονγκ Κονγκ μια απατημένη σύζυγος έχει το δικαίωμα να σκοτώσει τον άντρα της, μόνο εάν χρησιμοποιήσει για όπλο τα χέρια της. Την γκομενίτσα του άντρα της από την άλλη μπορεί να την σκοτώσει με όποιο τρόπο θέλει. Αυτά είναι!

Στην Βολιβία, είναι παράνομο ένας άνδρας να κάνει σεξ με μια γυναίκα και την κόρη της… ταυτόχρονα. Μία-μία αγόρι μου. Μην τα θες κι εσύ όλα δικά σου.

Στην Ουάσιγκτον υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει στους άνδρες να κάνουν σεξ με μια παρθένα, ακόμα και την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τι λέτε ρε παιδιά; Και πότε επιτρέπεται δηλαδή;

Στην Κολομβία, μια γυναίκα επιτρέπεται να κάνει σεξ μόνο με τον άνδρα της. Και την πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό πρέπει να είναι και η μητέρα της παρούσα για να επιβλέπει την κατάσταση. Ρε τι βλέπουν τα μάτια των μανάδων…

Στην πολιτεία Utah των ΗΠΑ απαγορεύεται σε οποιαδήποτε γυναίκα να κάνει σεξ με κάποιον που επιβαίνει σε ασθενοφόρο. Εάν παρόλα αυτά συμβεί, τότε διώκεται ποινικά και το όνομά της δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα. Από την άλλη ο άντρας δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία. Όποτε ξέχνα τα σενάρια με την σέξι νοσοκόμα.

Στην Ντακότα, τα ξενοδοχεία απαγορεύεται να έχουν διπλά κρεβάτια. Πρέπει να έχουν 2 μονά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο. Μην χαίρεσαι. Το σεξ στο πάτωμα ανάμεσα στα κρεβάτια, απαγορεύεται κι αυτό.

Στην Βιρτζίνια απαγορεύεται σ’ ένα ζευγάρι να κάνει σεξ με το φως αναμμένο. Θέλω να πιστεύω ότι όλα γίνονται για περιβαλλοντικούς λόγους.

Από την άλλη στην Νεβάδα, απαγορεύεται να κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό. Λογικό ρε παιδιά αλλά ποιος θα μ’ ελέγξει;

Στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται ένας άντρας να ερεθιστεί και αυτό να φανεί μέσα από τα ρούχα του. Κατάλαβες γιατί έγινε μόδα το φαρδύ παντελονάκι;

Στην Μινεσότα πάλι, απαγορεύεται σε όλους τους άντρες να κάνουν σεξ με ψάρια. Και να ήθελαν είμαι πολύ περίεργη πως γίνεται αυτό.

Στην Ινδονησία απαγορεύεται ο αυνανισμός. Θες να ακούσεις και την ποινή αν το τολμήσεις; Αποκεφαλισμός. Γιατί ρε παιδιά; Αφού αν πετύχει η μ#$%^&α τύφλα να ‘χει το γ*&^$ι!

NEWS247.GR

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ!!!!

Το να φαντάζεσαι ή να φαντασιώνεσαι κάποιον σεξουαλικά είναι υγεία (το είπε και ο Ασκητής). Μην νομίζεις όμως ότι αυτό είναι προνόμιο μόνο δικό σου. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν φαντασιώσεις και δεν διστάζουν μάλιστα να τις αποκαλύψουν και να τις πραγματοποιήσουν. Αν λοιπόν σου ζητήσει κάτι από τα παρακάτω, μάθε τα σενάρια για να είσαι προετοιμασμένος.

Υπόθεση κυριαρχίας

Σε όλες τις γυναίκες αρέσουν οι ισχυροί άντρες που θα τις ρίξουν στο κρεβάτι και θα τους… αλλάξουν τα φώτα. Θα εκπλαγείς όμως αν σου πω μια από τις πιο συνηθισμένες φαντασιώσεις είναι να έχουν τον ίδιο ισχυρό άντρα να τις παρακαλάει για έλεος στην κρεβατοκάμαρα. Το σενάριο επίσης περιλαμβάνει εσένα να κάνεις ότι μπορείς κι εκείνη να στο παίζει δύσκολη και αδιάφορη. Έχει τον άντρα που ποθεί υπό έλεγχο και απολαμβάνει την απόλυτη αφοσίωσή του. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει;

Υπόθεση κυριαρχίας Νο 2

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που θέλει εσύ να είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Οι διαθέσεις βλέπεις αλλάζουν. Θέλει να είσαι αυτός που θα την δέσει, θα την πιάσει απ’ τα μαλλιά, θα την δαγκώσει κτλ. Κι αυτό συμβαίνει γιατί νιώθει υπέροχα όταν ξέρεις ότι σου ανήκει. Μόνο μην μπερδευτείς γιατί εκείνη θα βγει από το ρόλο της αμέσως μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι. Μην το συνεχίσεις. Μετά επιστρέφει η ισότητα και πάλι.

Ψάχνει τον δάσκαλό της

Η γνωστή ιστορία καθηγητή μαθήτριας, μ’ εσένα στο ρόλο του καθηγητή κι εκείνη στο ρόλο της μαθήτριας. Απολαμβάνει να φοράει την κοντή φουστίτσα με τις ψηλές λευκές της κάλτσες για να μπορείς να κρυφοκοιτάς εκεί που δεν πρέπει. Και οι περισσότερες γυναίκες το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Θ’ αρχίσει να σε πειράζει και να σε προκαλεί μέχρι να φτάσεις στα όρια σου και να της δώσεις την… τιμωρία που της αξίζει.

Συγνώμη κύριε, ποιος είστε;

Να και μια φαντασίωση που σπάνια πραγματοποιούν οι γυναίκες. Και δεν είναι άλλη από το να κάνουν σεξ μ’ έναν τελείως άγνωστο άνδρα. Μπορεί να σου φαίνεται απλό αλλά δεν είναι. Άκου το σενάριο: κάθετε και πίνει το ποτό σε μια σκοτεινή γωνιά ενός κακόφημου μπαρ. Ένας πολύ αρρενωπός άνδρας την πλησιάζει από πίσω και της ζητά χωρίς καν να πει τ’ όνομά του να τον ακολουθήσει στο δωμάτιό του. Εκείνη δέχεται και περνά μια νύχτα πάθους μ’ έναν άγνωστο. Πάντως και σκηνοθετημένο να το κάνετε, το ίδιο θα της αρέσει.

Κάνει κρύο, καιρός για τρίο

Ναι, ναι, καλά άκουσες. Τρίο! Όχι όμως με τους δικούς όρους. Συνήθως φαντάζεται να κάνετε τρίο με μία άλλη γυναίκα. Η φαντασίωσή της όμως δεν περιλαμβάνει το τρίτο άτομο για δική σου απόλαυση, αλλά για δική της. Θα σου έκοβε τα χέρια αν τολμούσες ν’ απλώσεις χέρι σ’ άλλη γυναίκα πέρα από εκείνη. Θέλει απλά ν’ απολαύσει δύο διαφορετικούς κόσμους ταυτόχρονα. Πολλά ζητάει;

Κάνει κρύο, καιρός για τρίο Νο 2

Να το και το άλλο τρίο. Δυστυχώς δεν περιλαμβάνει καθόλου εσένα αυτό το σενάριο. Το καλό είναι ότι τις περισσότερες φορές παραμένει σενάριο, μιας και οι περισσότερες γυναίκες διστάζουν να το κάνουν πραγματικότητα. Αυτό το τρίο λοιπόν περιλαμβάνει εκείνη και δύο άντρες. Μην φανταστείς όργια από τσόντες. Απλά την εξιτάρει η ιδέα να έχει όχι έναν, αλλά δύο άντρες ν’ ασχολούνται αποκλειστικά μ’ εκείνη.

Σενάρια βιασμού

Πρόκειται για σενάρια που κάθε γυναίκα κάνει στο μυαλό της. Άλλες φορές ο βιασμός είναι σκηνοθετημένος με βιαστή εσένα, άλλες πάλι όχι αλλά μην νομίζεις ότι ο βιαστής είναι κανένας άντρας που δεν βλέπεται. Αυτή τη γυναικεία φαντασίωση την έχουν εξηγήσει και οι ψυχολόγοι. Λένε ότι μ’ αυτό τον τρόπο οι γυναίκες μπορούν να γευτούν το «βρώμικο» και σκληρό σεξ που ονειρεύονται χωρίς να έχουν τύψεις. Το περίμενες;
NEWS247.GR

....@facebook.com.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, η εταιρία πίσω από τη δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνει νέο mail service που έρχεται να τεθεί αντιμέτωπο σε όλα τα αντίστοιχα, όπως το Gmail. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή, στην αγορά των υπηρεσιών παροχής δωρεάν λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κυριαρχούν οι Google (Gmail), Yahoo (Yahoo! Mail), Microsoft (Hotmail) και Apple.

Την ανακοίνωση του event έκανε το Facebook την Παρασκευή και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι χρήστες θα μπορούν να εκμεταλλευτούν στοιχεία παρόμοια με αυτά του Gmail και τα accounts τους θα έχουν κατάληξη @facebook.com. Αναμένουμε περισσότερα εντός της ημέρας.

ΓΑΙΤΗΣ

''Hold my hand'' ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ Jackson


Μπορεί να έχουν περάσει 16 μήνες από τότε που ''έφυγε'' από τη ζωή, αλλά μόλις χθες κυκλοφόρησε το νέο, ολοκαίνουριο τραγούδι του Michael Jackson, που ηχογράφησε φυσικά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή...

Πρόκειται απλώς για ένα μικρό δείγμα του πρώτου από τα δέκα συνολικά albums, που θα κυκλοφορήσουν με τραγούδια του βασιλιά της pop που δεν έχουμε ακούσει ποτέ!

Το πολυαναμενόμενο album θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου και το ντουέτο του Michael με τον Akon με τίτλο ''Hold my hand'' είναι μία μικρή, πρώτη γεύση...

Σύνφωνα με ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο Jackson, αυτό το κομμάτι ήταν επιθυμία του να είναι το πρώτο που θα ακουγόταν από τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

O Homo Sapiens γερνά πιο αργά από τον Neanderthal

Ο σύγχρονος άνθρωπος ενηλικιώνεται πολύ πιο αργά σε σχέση με τους προγόνους του, τους ανθρώπους του Νεάντερταλ, σύμφωνα με μια ευρωαμερικανική έρευνα που βασίζεται σε μια νέα ανάλυση των δοντιών των δύο ειδών με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ακτίνων Χ.

Η ανακάλυψη αυτή υποδηλώνει ότι το γεγονός πως οι άνθρωποι αναπτύσσονται πιο αργά και έχουν πιο παρατεταμένη παιδική ηλικία είναι ένα πρόσφατο και μοναδικό φαινόμενο για το είδος μας στη διαδικασία της εξέλιξης, εξηγούν οι επιστήμονες στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS (Χρονικά της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ιδιαιτερότητα αυτή ενδέχεται να έδωσε στους πρώτους ανθρώπους πλεονέκτημα στην εξέλιξή τους σε σχέση με τον άνθρωπο του Νεάντερταλ ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από περίπου 30.000 χρόνια, για λόγους που ακόμη και σήμερα παραμένουν άγνωστοι.

"Τα δόντια είναι εξαιρετικοί μάρτυρες της εξέλιξης καθώς καταγράφουν την κάθε ημέρα της ανάπτυξης, κάπως σαν τους κύκλους στους κορμούς των δέντρων που μαρτυρούν την ετήσια ανάπτυξή τους", ανέφερε η Τάνια Σμιθ, καθηγήτρια βιολογίας της ανθρώπινης εξέλιξης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και εκ των συγγραφέων της συγκεκριμένης μελέτης.

"Οι πρώτοι τραπεζίτες μας περιέχουν ακόμη και κάτι σαν ένα μικροσκοπικό πιστοποιητικό γέννησης που επιτρέπει στους επιστήμονες να υπολογίζουν με μεγάλη ακρίβεια πόσων ετών ήταν το παιδί όταν πέθανε", διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της.

Η σύγκριση των πρώτων ανθρώπων με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά δείχνει ότι τα τελευταία είχαν πιο σύντομη κύηση, ότι η νηπιακή ηλικία τους διαρκούσε λιγότερο, έφταναν πιο γρήγορα σε ηλικία αναπαραγωγής και η διάρκεια της ζωής τους ήταν συνολικά μικρότερη. Είναι ωστόσο πολύ δύσκολο να καθοριστεί το πότε ακριβώς συνέβησαν αυτές οι αλλαγές στο ρυθμό ανάπτυξης.

Η Σμιθ και οι συνάδελφοί της από το γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Εξέλιξης Μαξ Πλανκ έδειξαν ότι οι άνθρωποι του Νεάντερταλ έβγαζαν πιο νωρίς δόντια σε σχέση με τους πρώτους σύγχρονους ανθρώπους.
ΝΟΟΖ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 2.80 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΓΑΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ
ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ 2.80 ΕΥΡΩ...!!!!!
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ 24ωρο ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....!!!!

Άνοιξε η αυλαία της έκθεσης «Παραδοσιακές Φορεσιές της Πιερίας»


ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Το παραδοσιακό στοιχείο της ελληνικής ενδυμασίας από όλες τις περιοχές του νομού πρωταγωνιστεί στην έκθεση «Παραδοσιακές Φορεσιές της Πιερίας», η οποία παρουσιάζεται - σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2010». Μέσα από την έκθεση, ο επισκέπτης αντλεί πληροφορίες για τα ήθη και έθιμα της καθημερινότητας των κατοίκων της Πιερίας από το πρόσφατο παρελθόν.

Παράλληλα, περίοπτη θέση στην έκθεση κατέχει η αυθεντική φορεσιά(με τα αντίστοιχα κοσμήματα), Αττικής, της περιόδου 1821, που ευγενικά παραχώρησε στους διοργανωτές η οικογένεια του κου Χρήστου Κοσμά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσία του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπου Καρατζόγλου, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό στη διάρκεια των εγκαινίων απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων για το σημαντικό έργο που επιτελούν, ενώ αναφέρθηκε γενικότερα στο φετινό αφιέρωμα των Αικατερινείων στην προσφυγιά και σε όλους όσοι ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους: «Όλοι κουβαλάνε έναν πολιτισμό, ο οποίος περνά και μέσα από τις ενδυμασίες, από τον τρόπο που λειτουργούμε. Είναι και αυτό ένα πολιτισμικό, εθνικό στοιχείο» τόνισε ο κος Χιονίδης.

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης Μαρία Εξάρχου χαρακτήρισε την έκθεση «ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στον τόπο και στο χρόνο, μια γνωριμία με τον πλούσιο λαϊκό πολιτισμό που εκπροσωπεί το μωσαϊκό των ανθρώπων που ήρθαν και ρίζωσαν στην περιοχή».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου ευχαρίστησε για την συνεργασία το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης και σημείωσε ότι καθημερινά εκατοντάδες μαθητές θα επισκέπτονται το χώρο, ενώ παράλληλα, με την αξιοποίηση ενός ειδικού εντύπου, οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν και τις εργασίες τους με επίκεντρο τη θεματολογία της έκθεσης.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε στοιχεία της ταυτότητας που αποτύπωναν οι ενδυμασίες αυτές: « τον τόπο, την καταγωγή, την παράδοση και την ιστορία του καθενός όλες αυτές οι στολές είχαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και διαφοροποιούνταν ανάλογα με την οικονομική ευχέρεια του καθενός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27/11.

Ώρες λειτουργίας σχολείων: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 10:30, 10:30 – 12:00 και 12:00 έως 13:30.
Ώρες λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα 15:00 – 21:00 και Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 έως 15:00.