Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Aνοίγει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia ( 18-21 Νοέμβρη)
Aνοίγει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia ( 18-21 Νοέμβρη)

Λάγιος Απόστολος
ΔημοσιογράφοςΜπορεί πολλές ξενοδοχειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης να βρίσκονται προ των πυλών να αλλάξουν χέρια, και το "λουκέτο" για κάποιες να μην αποτελεί μια μακρινή απειλή, ωστόσο για ακόμη μια χρονιά, η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (18-21 Νοεμβρίου) της Helexpo, επιχειρεί να αποτελέσει και πάλι τονωτική ένεση στην ύφεση της τουριστικής κίνησης τόσο στην πόλη, όσο και στη χώρα. Παράλληλα με την 26η Philoxenia θα λειτουργήσει και η Hotelia-Expro & Clean, 1η Έκθεση Ξενοδοχειακού & Επαγγελματικού Εξοπλισμού (40 εκθέτες), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση τής εμπορικότητας στην αγοράς της Β. Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, Πάρις Μαυρίδης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, στόχος της 26ης Philoxenia, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είναι η δημιουργία νέων προοπτικών για την τουριστική ανάπτυξη, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στόχος των διοργανωτών, αποτελεί εν μέσω και της οικονομικής κρίσης, να παράξει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προβληθούν διεθνώς και να έχουν άμεση επικοινωνία με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, με προοπτική άμεσων επαγγελματικών συμφωνιών-συνεργασιών και εξασφαλισμένη δυνατότητα για νέες πολυεπίπεδες συνεργασίες.

Στη φετινή Philoxenia, συμμετέχουν 500 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες, λιγότεροι κατά περίπου 50 σε σχέση με πέρυσι, λόγω και της οικονομικής κρίσης, αλλά και της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, που απέτρεψε πολλούς φορείς της αυτοδιοίκησης να δηλώσουν «παρών». Εκτός από τις ελληνικές συμμετοχές, συμπεριλαμβάνονται και άλλες από την Αίγυπτο, Αλβανία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γκάνα, Ινδία, Κύπρο, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τουρκία και Τυνησία.

Στο πλαίσιο της Philoxenia, για πέμπτη χρονιά πραγματοποιείται και το πρόγραμμα των Hosted byers, μέσω του οποίου οι εκθέτες μπορούν να κλείσουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους προσκεκλημένους 70 ξένους tour operators, από 21 χώρες.

Επισημαίνεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη, στις 8 το βράδυ και αμέσως μετά θα γίνει η απονομή των βραβείων τουρισμού, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των δημοφιλέστερων προορισμών που επιλέγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Καινοτομία των φετινών βραβείων αποτελεί το γεγονός ότι μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθεί το πρώτο βραβείο στον προορισμό που παρουσίασε τη μεγαλύτερη δυναμική και αύξηση στις προτιμήσεις όσων ψήφισαν για τα «Philoxenia Tourism Awards». Έτσι θα ανακηρυχθεί ο «ανερχόμενος προορισμός του 2010», μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων προορισμών στις κατηγορίες: αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός, ορεινός ή εξοχικός, αστικός, καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο και εξωτερικού. Επισημαίνεται δε ότι φέτος υπάρχει μια νέα κατηγορία βράβευσης για το φιλικότερο προς το περιβάλλον προορισμό.

Στο πλαίσιο της Philoxenia θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον τουρισμό, με θέμα «Ένα νέο μοντέλο για τον τουρισμό» και το φόρουμ χωρών της Μαύρης θάλασσας. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της Hotelia, ενδιαφέρον παρουσιάζει η διοργάνωση ημερίδας για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα, με θέμα «κάντε το ξενοδοχείο σας να ξεχωρίσει με πρωτότυπους και οικονομικούς τρόπους».


Δυναμική θα είναι η παρουσία του Δήμου Μεθώνης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2010.

Λάγιος Απόστολος
Γραφείο τύπου Δήμου Μεθώνης

Δυναμικά θα δώσει το παρών του ο Δήμος Μεθώνης στην Φιλοξένια.Ο Δήμος με το τουριστικό του έντυπο θα προβάλει αυτό το χαρισματικό μέρος όπου μεθούσε ο Δίας και στον ίδιο τόπο,σήμερα, τρείς γραφικοί παραθαλάσιοι οικισμοί ο Μακρύγιαλος, η Μεθώνη και η Νέα Αγαθούπολη καθώς και το Π.Ελευθεροχώρι μαγεύουν τον επισκέπτη. Ο Δήμος μέσα απο το έντυπο υλικό του θα προβάλει την αρχαίο πολιτισμό του,όπως το νεολοθικό οικισμό του Μακρύγιαλου, την αρχαία Πύδνα, τους Μακεδονικούς Τάφους, το νεκροταφείο της Αρχαίας Πύδνας, την Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Βυζαντινής Επισκοπής και την Κρήνη Ελευθεροχωρίου της μεταβυζαντινής περιόδου.Θα προβάλει στόν επισκέπτη τον υδροβιότοπο του Δέλτα Αλιάκμονα,που είναι προστατευμένος με την συνθήκη Ramsar,στη βόρεια πλεύρα του Δήμου, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα που μαγεύουν τον επισκέπτη.Θα προβάλει την Νέα Αγαθούπολη όπου βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών το θεαματικό Περίπτερο και το Παρατηρητήριο πουλιών, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στον υγρότοπο.Τέλος ο Δήμος θα προβάλει το λοφώδες τιης περιοχής, την πανοραμική θέα του θερμαικού κόλπου, την θάλασσα, την ηρεμία του τοπίου που έλκουν και σαγηνεύουν τον επισκέπτη.

THEOCHARIS BIKIROPOULOS, MY BOOKS...Απαγορεύτηκε η προβολή της διαφήμισης του αρώματος Heat της Μπιγιονσέ


Απαγορεύτηκε η προβολή της διαφήμισης του αρώματος Heat της Μπιγιονσέ στην Αγγλία καθώς θεωρείται ακατάλληλη για τα νέα παιδιά.

Η διαφήμιση μπορεί να προβάλλεται μονό μετά τις επτά και μισή το βραδύ μετά από την καταγγελία δεκατεσσάρων θεατών οι όποιοι υποστηρίζουν ότι η διαφήμιση είναι προσβλητική.

Στο μονόλεπτο βίντεο η Μπιγιονσέ φορά ένα άκρως αποκαλυπτικό κόκκινο φόρεμα και χαϊδεύει το στήθος και τους μηρούς της.

Κάποια στιγμή προκαλεί λέγοντας "Catch the fever."

Μετά την καταγγελία τη η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων αποφάνθηκε ότι ήταν απίθανο να προσβάλει τους περισσότερους ανθρώπους αλλά έχει σεξουαλικά υπονοούμενα και είναι ακατάλληλη για τα μικρά παιδιά.

Σαν ηλιανθόςΣαν ηλιανθός

Σαν ηλιανθός,
ακολουθώ τη μορφή σου
σε κάθε γωνιά του ορίζοντα
χωρίς να ορίζω
τα όρια
της αντίστασης
στις θερμές σου ακτίνες .

Δίνεις ζωή,
στη ζωή μου.
Σκορπάς χαμόγελα
στο χαμόγελό μου.
Μεταμορφώνεις τα άνθη σε καρπούς,
ώριμους,
γλυκούς καρπούς,
του έρωτά σου αντίδωρο.

Σαν ηλιανθός ακολουθώ την πορεία,
τη θαλπωρή της ζωής,
μέχρι τη δύση,
που γεμάτη πορφύρα στη βελούδινη νύχτα,
προσμένεις να ανταμειφθείς.
ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ -ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ 2010

Το καράβι της ζωής ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ, ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, 2010
Το καράβι της ζωής

Πολλά ταξίδια κάναμε,
σε θάλασσες φουρτούνες
και σε λάδι τα νερά
με τα ποντοπόρα μας σκαριά!
Με την πυξίδα στην Ιθάκη στραμμένη,
περάσαμε Συμπληγάδες
με σπασμένα κατάρτια, σκισμένα πανιά,
πιάσαμε απάνεμα λιμάνια,
χωρίς ναυαγούς, χωρίς συντρίμμια.
Βουλιάξανε πλάι μας εν πλω,
πολλά καράβια,
αλλά εμείς διασωθήκαμε,
νικώντας το θυμωμένο Ποσειδώνα και τις άφιλες Χάρυβδες
που μας πρόδωσαν –όπως και οι φίλοι-στην πρώτη ευκαιρία.
Με πίστη
παλέψαμε σκληρά,
ζώντας κάθε ταξίδι για τον προορισμό:
το όνειρο να μη μας κλέψουν,
το όνειρο να σώσουμε και ας μη το πραγματοποιήσουμε ποτέ…

Βραβείο σε μπλόγκερΗ πιο διάσημη μπλόγκερ της Κούβας, η Γιοάνι Σάντσες, τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο CEPOS για την ελευθερία σε αναγνώριση της επιμονής της να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη της παρά τις απειλές που έχει δεχθεί για φυλάκιση, ανακοινώνει η ανεξάρτητη αυτή οργάνωση της Δανίας στον ιστότοπό της

Με το μπλογκ της Generacion Y (www.desdecuba.com/generaciony), η Σάντσες, η οποία γεννήθηκε το 1975 στην Κούβα, "αξιώνει το δικαίωμά της στην ελευθερία της έκφρασης στις κριτικές που κάνει για τις σημερινές συνθήκες στην Κούβα", διευκρινίζει η CEPOS (Κέντρο Πολιτικών Επιστημών).

Η Σάντσες κινδυνεύει εδώ και χρόνια με φυλάκιση, "όπως κι άλλοι Κουβανοί που τόλμησαν να μεταδώσουν την παραμικρή κριτική κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος", συνεχίζει η CEPOS, αιτιολογώντας την απόφασή της να τιμήσει της Σάντσες με το βραβείο αυτό που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300.000 δανέζικων κορωνών.

"Εκτός από τις τεράστιες προσωπικές θυσίες, η Γιοάνι Σάντσες έδειξε απαράμιλλο θάρρος εκφράζοντας την προσωπική και έντιμη άποψή της για την κοινωνία στην οποία ζει σήμερα", δήλωσε ο διευθυντής της CEPOS Μάρτιν Άγκερουπ.

"Μόνη της και με τίμημα μια μεγάλη προσωπική κατάθεση κατάφερε να διατηρήσει την προσοχή σε μία από τις πιο πνιγηρές δικτατορίες του πλανήτη", προσέθεσε ο Άγκερουπ, ο οποίος σύμφωνα με τον ιστότοπο, συνάντησε την Σάντσες στην Κούβα αυτήν την εβδομάδα.

Η CEPOS ιδρύθηκε το 2004 από επιχειρηματίες, διανοούμενους και προσωπικότητες του κόσμου του πολιτισμού της Δανίας. Περιγράφεται ως μια δεξαμενή εγκεφάλων που θέλει "να προωθήσει μια κοινωνία που στηρίζεται στην ελευθερία, την υπευθυνότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία και σε μια περιορισμένη διακυβέρνηση".

Ξαναλέγεται "μακεδονική"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝΤην ίδια ώρα που η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα για την οικονομία, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, άλλα κράτη εργαζονται ώστε να αποκομίσουν οφέλη. Έτσι, η ΠΓΔΜ πέτυχε να επανέλθει ο όρος "μακεδονική" σε ιστοσελίδα του ΟΗΕ
.

Καταπολέμηση της υπέρτασης με σκορδο..!


Το σκόρδο είναι χρήσιμο, από κοινού με την κανονική φαρμακευτική αγωγή, για την καταπολέμηση της υπέρτασης, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, υπό την Κάριν Ριντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Maturitas", σύμφωνα με το BBC, έκαναν δοκιμές με 50 εθελοντές που έπασχαν από υψηλή πίεση του αίματος.

Οι ασθενείς κλήθηκαν να πάρουν τέσσερις κάψουλες από εκχύλισμα σκόρδου ημερησίως και αποδείχτηκε ότι μετά από 12 εβδομάδες είχαν χαμηλότερη πίεση -περίπου 10mmHg χαμηλότερη η συστολική- σε σχέση με όσους είχαν πάρει εικονική κάψουλα (πλασέμπο).

Το σκόρδο, εδώ και χρόνια, θεωρείται καλό για την καρδιά. Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι τα συμπληρώματα σκόρδου μειώνουν το επίπεδο χοληστερόλης.

Οι ειδικοί τονίζουν πάντως ότι τα συμπληρώματα σκόρδου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ύστερα από ιατρική συμβουλή, καθώς το σκόρδο μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως να αραιώσει το αίμα ή να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα.

Οι Αυστραλοί γιατροί τόνισαν ότι το σκόρδο δεν πρέπει να υποκαθιστά τα κανονικά φάρμακα για την υπέρταση, αλλά να δρα συμπληρωματικά προς αυτά.
nooz.gr

Eγκεφαλικό: Θεραπεία με χρήση βλαστοκυττάρων


Γιατροί στη Σκοτία που εργάζονται για τη βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ReNeuron ολοκλήρωσαν την αγωγή του πρώτου ασθενούς στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής κλινικής δοκιμής για να διαπιστωθεί αν η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που έχουν μείνει ανάπηροι από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η δοκιμή είναι η πρώτη στον κόσμο κατά την οποία χρησιμοποιείται θεραπεία με νευρικά βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με εγκεφαλικό, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές της δοκιμής.

Ο Κιθ Μιούιρ του Ινστιτούτου Νευρολογικών Επιστημών και Ψυχολογίας της Γλασκώβης, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ερευνητών, δήλωσε πως ο πρώτος ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική διαδικασία και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η διαδικασία περιλάμβανε την ενέσιμη έγχυση νευρικών βλαστοκυττάρων της ReNeuron στον εγκέφαλο του ασθενούς με την ελπίδα ότι τα κύτταρα αυτά θα αποκαταστήσουν περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη από το εγκεφαλικό, βελτιώνοντας έτσι τόσο τη νοητική όσο και τη σωματική λειτουργία του.

Αντίθετα από την κλινική δοκιμή της αμερικανικής εταιρείας Geron σε ασθενείς με τραύματα στη σπονδυλική στήλη, η οποία άρχισε τον περασμένο μήνα, στη σκοτσέζικη μελέτη χρησιμοποιούνται βλαστοκύτταρα που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα ηλικίας άνω των δύο μηνών (ενώ τα βλαστοκύτταρα που χρησιμοποιούνται στην δοκιμή της Geron προέρχονται από έμβρυα μικρότερα των δύο μηνών).

Τα βλαστοκύτταρα που προέρχονται από έμβρυα άνω των δύο μηνών δεν έχουν την ίδια ευελιξία για να μετατρέπονται σε διάφορους τύπους ιστών, την οποία έχουν τα βλαστοκύτταρα από έμβρυα κάτω των δύο μηνών.

Οι μετοχές της ReNeuron κατέγραψαν άνοδο 18% όταν έγινε γνωστή η είδηση.

Συνολικά 12 ασθενείς θα υποβληθούν στην κυτταρική θεραπεία ReN001 της ReNeuron έπειτα από έξι ως 24 μήνες αφότου είχαν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο --προκαλείται από φραγμό της ροής του αίματος στον εγκέφαλο-- και η πρόοδός τους θα παρακολουθηθεί για δύο χρόνια στο πλαίσιο της δοκιμής.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ