Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

HOTEL OLYMPION ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΙΜΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 35-45 EYRO

...ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

HOTEL OLYMPION
ΕΙΡΗΝΗΣ 15 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τ.Κ. 60100
Τηλ. 0030-23510-29892 Φαξ 0030-23510-76151


email:info@hotelolympion.gr
url: http://www.hotelolympion.gr/

Queen «We will rock you»,
H NTORA EINAI ROCK

«Δημοκρατική Συμμαχία»


«Δημοκρατική Συμμαχία» ονομάζεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής.

Το σύμβολό του είναι η ελιά με φόντο το μπλε και το πορτοκαλί, ενώ το ιδρυτικό συνέδριο θα γίνει τον Μάρτιο. Προσδιόρισε ότι το νέο κόμμα κινείται ξεκάθαρα στο Κέντρο και πως πρόκειται για ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα.

Αναπτύσσοντας τις βασικές αρχές, είπε ότι τάσσεται κατά των νέων φόρων, επισήμανε ότι επιδιώκει την εθνική συνεννόηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το Δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του και μίλησε για μία δεύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί τη Δευτέρα στις 14.00 την κ. Μπακογιάννη, η οποία αναμένεται να τον ενημερώσει για την πολιτική της πρωτοβουλία.

Κατάληψη διοδίων Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς

Κατάληψη διοδίων Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς

Κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων διοργάνωσαν στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και στην Λεπτοκαρυά Πιερίας η «Επιτροπή Ακρίβεια - Stop» Θεσσαλονίκης, η «Επιτροπή Αγώνα κατά των νέων διοδίων στην Πιερία» και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Τα μέλη της οργάνωσης " Ακρίβεια Stop Θεσσαλονίκης" και οι κινήσεις πολιτών από το Νομό Πιερίας πραγματοποίησαν κατάληψη για περίπου δύο ώρες στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

«Ανοίξαμε τα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση κατά 40% του αντιτίμου στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα. Μία μέρα μετά τις εκλογές, το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν η αύξηση, την οποία χαρακτήρισε τιμαριθμική αναπροσαρμογή», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της «Ακρίβεια - Stop Θεσσαλονίκης», Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Ο κ. Θεωροδόπουλος προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη το 2005 ήταν 11 ευρώ και αυτή τη στιγμή έχει ανέλθει στα 41 ευρώ, δηλαδή υπήρξε αύξηση κατά 300%. «Αντίθετα , είπε , έχουμε τιμαριθμική προσαρμογή κατά 50% προς τα κάτω στους μισθούς».

Στην κινητοποίηση στα Μάλγαρα έλαβαν μέρος επίσης κάτοικοι περιοχών, από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός, της Κοζάνης, της Νάουσας, της Βέροιας, όπου λειτούργησε πρόσφατα σταθμός διοδίων και δήμαρχοι του Νομού Πιερίας.

Μέλη της «Επιτροπής Αγώνας κατά των νέων διοδίων στην Πιερία» συμμετείχαν στην κινητοποίηση στα Μάλγαρα, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς με το σύνθημα «Όχι στα διόδια της υπανάπτυξης της Πιερίας».

«Συμμετείχαμε σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις κατά της αύξησης του αντιτίμου, αλλά αντιδράμε και στην κατασκευή παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά που περιορίζουν την ελευθερία μετακίνησης των πολιτών της περιοχής», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα, Παναγιώτης Αγγελίδης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ....


Υπό τον ήχο των Queen η Ντ. Μπακογιάννη έκανε την είσοδό της στο κατάμεστο θέατρο Μπάντμιντον. Παρόντες πρώην "γαλάζιοι" υπουργοί στην υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματος.


Έχοντας δίπλα της μόνο την Αλεξία Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός έφθασε στο στο θέατρο Μπάντμιντον για τη "γέννηση"¨του νέου κόμματος που ενδέχεται να έχει το όνομα "Δημοκρατική Συμμαχία". Στην εκδήλωση είναι παρόντες οι πρώην "γαλάζιοι" υπουργοί Χρ. Μαρκογιαννάκης, Κ. Κιλτίδης και Γ. Καλός, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης αλλά και ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραγκούνη, Ανδρέας.

Με στόχο να καλύψει το κενό ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και επενδύσει ενεργά στην κουλτούρα των συμμαχικών κυβερνήσεων η κ. Μπακογιάννη θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος μπροστά σε χιλιάδες, όπως θέλουν να πιστεύουν οι συνεργάτες της, πολιτικούς φίλους που ήρθαν στην Αθήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς η κινητοποίηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες θύμισε στο επιτελείο της "ημέρες εσωκομματικών εκλογών".

Η κ. Μπακογιάννη γνωρίζει ότι έρχεται από το παρελθόν και συμβολίζει ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος που σήμερα έρχεται να αμφισβητήσει. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξε στη σημερινή εκδήλωση να δοθεί "σκηνοθετική" έμφαση σε νέα πρόσωπα πολλά από τα οποία θα ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική για πρώτη φορά.

Τη διακήρυξη ωστόσο θα υπογράψουν και πρώην "γαλάζια" στελέχη όπως οι Χρ. Μαρκογιαννάκης, Κ. Κιλτίδης και Θ. Σκυλακάκης ενώ παρόντες αναμένεται ότι θα είναι τόσο ο Αν. Ανδριανόπουλος όσο και ο πρώην υφυπουργός του Κ. Καραμανλή και κουμπάρος του Γ. Σουφλιά, Κ. Γ. Παπαγεωργίου.

Η Ντ. Μπακογιάννη θα έχει δίπλα της τα παιδιά της, όχι όμως τον Κωνσταντίνο και τη Μαρίκα Μητσοτάκη ούτε και τον αδελφό της, Κυριάκο ο οποίος μέχρι στιγμής έχει μείνει μακριά από όλο το εγχείρημα ξεκαθαρίζοντας ότι ανήκει στη ΝΔ.

Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη αναμένεται ότι θα επιμείνει στην ανάγκη για "καθαρές κουβέντες" με τους πολίτες, θα αμφισβητήσει τη εσωκομματική λειτουργία όλων των κομμάτων ενώ θα επιμείνει στην ανάγκη συνεργασιών πάνω σε προγραμματικές θέσεις. Το "όχι στον λαϊκισμό" θα είναι επίσης ένα από τα πλέον αγαπημένο σλόγκαν του νέου κόμματος.

REAL.GR

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ
ΝΟΠΗ ΒΕΛΙΚΗ-ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

21NOEMBRIOU.GR ΞΕΚΙΝΑΜΕΤΟ ΠΟΡΤΑΛ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

KATERINI EARLY IN THE MORNING

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού

Παιδιά που πεινούν, παιδιά που πεθαίνουν πριν νιώσουν τη ζωή, από ασθένειες ή λόγω έλλειψης εμβολίων, παιδιά που κακοποιούνται, παιδιά που ακρωτηριάζονται ή πεθαίνουν στις συρράξεις, παιδιά που στερούνται στοιχειώδους εκπαίδευσης: εκατομμύρια παιδιά χωρίς χαμόγελο, χωρίς ελπίδα, σε όλο τον κόσμο, ζητούν να θυμηθούμε το δικαίωμά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, σεβασμό, φροντίδα και αγάπη, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο δρόμος βοήθειας του ανεπτυγμένου κόσμου προς αυτά τα «καταδικασμένα» παιδιά είναι ακόμη μακρύς και οι δεκαετίες που πέρασαν από την ίδρυση της UNICEF το 1946, τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ το 1959, και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, του πρώτου παγκόσμιου, νομικά δεσμευτικού, κώδικα δικαιωμάτων των παιδιών στην ιστορία, παρά τα σημαντικά βήματα, δεν βελτιώνουν την τραγική εικόνα των αριθμών που παρουσιάζουν οι σχετικές εκθέσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Ζητούμενο παραμένει ακόμη ύστερα από μία 20ετία η εφαρμογή της Σύμβασης που καθορίζει το εύρος των δικαιωμάτων τα οποία οφείλουν να απολαμβάνουν τα παιδιά οπουδήποτε και θέτει τις βασικές προϋποθέσεις για την ευημερία τους στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους.

Μια μικρή «γεύση» των μεγάλων εμποδίων δίνει και η ελλιπής επικύρωση των δύο προαιρετικών πρωτοκόλλων της Σύμβασης (α' απαγόρευση συμμετοχής ανηλίκων στις Ένοπλες συρράξεις, β' εμπορία παιδιών, παιδική πορνεία και πορνογραφία) από αρκετές χώρες σε σημείο να αναγκαστεί ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF, Άντονι Λέικ, τον περασμένο Μάιο, να κάνει έκκληση προς το εν τρίτον των κρατών του κόσμου για καθολική επικύρωση και εφαρμογή τους ώστε να μπορέσει να τηρηθεί μία υπόσχεση καλύτερης ζωής στα πιο ευάλωτα παιδιά του πλανήτη.

ANA-MPA

Φαινόμενα οικογενειοκρατίας

Καταγγελία Πανάρετου

Τη γνώμη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάργηση και ένταξη στο Τμήμα Θεολογίας, του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, ζητεί με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Ήδη, ο σχετικός φάκελος με τα στοιχεία απεστάλησαν στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τον κ. Πανάρετο, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως.

Στο μεταξύ, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ , αναγνώρισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στη Σύνοδο των προέδρων τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι “η κλίμακα και η φύση των προβλημάτων δεν έχουν προηγούμενο, ίσως και στη διάρκεια των τελευταίων 35 ετών”.

Η υπουργός πάντως επισήμανε την θετική τάση των προέδρων προς τον διάλογο, ώστε να επιτευχθούν, όπως είπε, οι αναγκαίες συνθέσεις. Αναφερόμενη στην χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, τόνισε ότι αυτή και του χρόνου, ίσως και μέχρι το 2014 θα είναι χαμηλή.

“Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές” είπε “για να λύσουμε τα προβλήματα με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο”. Η υπουργός είπε οτι περιμένει τις προτάσεις των ΤΕΙ σχετικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


ΑΠΕ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου

15:00 Ατρόμητος-Εργοτέλης (NOVA)
17:15 Αρης-Κέρκυρα (NOVA)
17:15 Λάρισα-Πανιώνιος (NOVA)
19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (NET)
19:30 Καβάλα-ΑΕΚ (NOVA)

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΘΕΣ

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-2: Ολική επαναφορά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Ηρακλή, αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει με 4-2 στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο πρωταθλητής με τον Γιάτσεκ Γκμοχ στον πάγκο και τον νέο προπονητή, Ζεσουάλδο Φερέιρα, στις κερκίδες κατάφερε να αντεπεξέλθει στον αιφνιδιασμό του Ηρακλή, ο οποίος προηγήθηκε με τα γκολ των Μάρα (20') και Πίτου Γκαρσία (21') για να πάρει τους τρεις βαθμούς με τα τέρματα των: Λουίς Γκαρσία (30'), Σισέ (45', 50') και Πετρόπουλο (75').

Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-0: Η Ξάνθη μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη και νίκησε με 2-0 τον Πανσερραϊκό. Τα γκολ της ακριτικής ομάδας σημείωσαν οι Μαρσελίνιο (69') και Ελινγκτον (79').

Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης: 1-1 Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Για τον Ολυμπιακό Βόλου, που τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιακούποβιτς στο 47΄, σκόραρε ο Μάρτιν (53΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ανοίξει το σκορ στο 32΄ ο Ορόθκο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ !!!