Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

ΡΕΣΙΤΑΛ

ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΨΕ...!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ...ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ..!
Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ...ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ....ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΘΕΙ ΑΘΗΝΑ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΙ

ΕΡΕΥΝΑ:Οι φτωχοί «διαβάζουν» καλύτερα τους ανθρώπους


Οι άνθρωποι της ανώτερης κοινωνικο-οικονομικής τάξης είναι πιο μορφωμένοι, πιο πλούσιοι, έχουν καλύτερες δουλειές και ζουν μια πιο άνετη ζωή, όμως φαίνεται πως δεν υπερτερούν σε όλα. Μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι φτωχότεροι και λιγότεροι μορφωμένοι είναι πιο ικανοί στο να συναισθάνονται τους άλλους και να «διαβάζουν» τα συναισθήματα τους σε σχέση με τους πλούσιους.

Οι ερευνητές, υπό τον ψυχολόγο Μάικλ Κράους του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Φρανσίσκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Psychological Science” (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το Live Science, αποδίδουν την ανώτερη ενσυναίσθηση των ατόμων των κατώτερων εισοδηματικών τάξεων στο ότι εξ ανάγκης συχνά υποχρεώνονται να εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους (συγγενείς, φίλους, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.) για διάφορους λόγους, πράγμα που έχει σταδιακά «ακονίσει» την ικανότητά τους να «διαβάζουν» καλύτερα τον συναισθηματικό κόσμο των γύρω τους.

Οι ερευνητές έκαναν διάφορα πειράματα με 200 εθελοντές διαφόρων επιπέδου εισοδήματος και μόρφωσης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να αξιολογήσουν, κοιτώντας εικόνες ορισμένων προσώπων, ποια συναισθήματα εξέφραζαν οι εικονιζόμενοι. Οι ψυχολόγοι μάλλον ξαφνιάστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι οι πιο μορφωμένοι τα πήγαν χειρότερα στην αντίληψη των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων. Συγκεκριμένα οι απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης ήσαν, κατά μέσο όρο, κατά 7% πιο ακριβείς στην κατανόηση της συναισθηματικής κατάστασης των άλλων, σε σχέση με τους αποφοίτους ανώτερης εκπαίδευσης.

Σε ένα άλλο πείραμα, όπου οι εθελοντές κλήθηκαν να εκτιμήσουν τα συναισθήματα που εξέφραζε ένας ξένος σε μια εικονική συνέντευξη για την πρόσληψή του σε μια εργασία, πάλι τα άτομα ανώτερου κοινωνικο-οικονομικού στάτους, παρόλο που είχαν άμεση επαφή με ένα άλλο άνθρωπο, είχαν τελικά χειρότερη επίδοση στην «ανάγνωση» των συναισθημάτων του ξένου.

Σε ένα τρίτο πείραμα, όταν οι άνθρωποι οδηγήθηκαν να πιστέψουν ότι ανήκαν σε χαμηλότερη κοινωνικο-οικονομική τάξη από αυτή που στην πραγματικότητα ανήκαν, έγιναν καλύτεροι στο να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των άλλων.

Οι ερευνητές συμπέραναν τελικά ότι τα μέλη της ανώτερης τάξης δεν είναι πολύ ικανά στην αναγνώριση των συναισθημάτων που νιώθουν άλλοι άνθρωποι. Οι ψυχολόγοι υποθέτουν ότι οι πιο πλούσιοι και πιο μορφωμένοι υστερούν, επειδή συνήθως μπορούν να λύνουν τα καθημερινά προβλήματά τους χωρίς να χρειάζεται να έρχονται σε επαφή και να εξαρτώνται από άλλους, όπως αναγκαστικά πρέπει να κάνουν οι πιο φτωχοί.

«Αυτό δείχνει ότι δεν πρόκειται για κάτι βαθειά ριζωμένο στον άνθρωπο. Είναι το ευρύτερο πολιτιστικό πλαίσιο που οδηγεί σε αυτές τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων», δήλωσε ο Κράους και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα έρευνα θα βοηθήσει, ώστε να καταρριφθούν διάφορα στερεότυπα για τις διαφορές ανάμεσα στις κοινωνικο-οικονομικές τάξεις και κυρίως η εντύπωση ότι οι λιγότεροι μορφωμένοι και πλούσιοι είναι «από τη φύση» τους και λιγότερο έξυπνοι.

Σε μια προηγούμενη έρευνα, ο Κράους είχε διαπιστώσει ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι είναι πιο αγενείς και απότομοι, από ό,τι οι φτωχότεροι, στις συνομιλίες τους με ξένους. Έχει ακόμα ανακαλύψει ότι οι φτωχοί είναι πιο γενναιόδωροι με τα χρήματά τους από ό,τι οι πλούσιοι. Η μεγαλύτερη ικανότητα ενσυναίσθησης των άλλων είναι πολύ πιθανό ότι βρίσκεται στη ρίζα αυτής της γενναιοδωρίας των φτωχών, δήλωσε ο αμερικανός ερευνητής.


Παύλος Δρακόπουλος

ΝΟΟΖ

10.450 καταγεγραμμένοι φορείς του AIDS και 5.100 υπό θεραπεία στην ΕΛΛΑΔΑ

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας. Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 10.450 καταγεγραμμένοι φορείς και 5.100 υπό θεραπεία.

Οι επιστήμονες μετά από πολλά χρόνια είδαν φέτος να γεννιούνται δύο παιδιά από οροθετικές μητέρες οι οποίες γνώριζαν ότι είναι φορείς του ιού και επισήμαναν την ανάγκη του προγεννητικού ελέγχου.

Αναφερόμενοι στην πορεία της επιδημίας, είπαν ότι η αίσθηση ότι το AIDS είναι χρόνια νόσος έχει συμβάλλει σημαντικά ώστε ο πληθυσμός να μην ενδιαφέρεται σημαντικά για τη νόσο αυτή.

Ο φόβος που υπήρχε παλιότερα δεν υπάρχει σήμερα, είπαν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, οι οποίοι εξήγησαν ότι όλο και πιο αργά προσέρχονται φορείς της νόσου για να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ τόνισαν ότι ο χρόνος με βάση τα τελευταία δεδομένα είναι σημαντικός για το AIDS, καθώς θα πρέπει οι ασθενείς να παίρνουν θεραπεία πριν αρχίζει να καταρρέει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η θετική εξέλιξη που περιμένουν οι επιστήμονες για τον ιό του ΑIDS δεν αναμένεται να έρθει άμεσα από ένα νέο εμβόλιο αλλά από νέα φάρμακα ή συνδυασμούς τους τα οποία θα χορηγούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα καταφέρνουν να "υπνώνουν" τον ιό HIV.

Ετσι οι ασθενείς δεν θα το μεταδίδουν και δεν θα χρειάζονται να παίρνουν αγωγή εφόρου ζωής.

Ενόψει του 22ου Πανελλήνιου συνεδρίου για το AIDS που αρχίζει την Παρασκευή στην Αθήνα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρόληψη είναι σημαντική ιδίως στις μέρες μας καθώς μπορεί να συμβάλλει και στην οικονομία που επιχειρείται να γίνει στα συστήματα υγείας.

Από την πλευρά τους οι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις ''PRAXIS'' και ''Κέντρο Ζωής'' παρουσιάζουν από σήμερα και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Θα είναι μια παρέμβαση που θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του 2011 και όχι μόνο για την 1η Δεκεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, τόνισε ο πρόεδρος της PRAXIS Τ.Αντύπας ο οποίος εξήγησε ότι η καμπάνια επικεντρώνεται στη χρήση προφυλακτικού και στην τακτική εξέταση για τον ιό.
ΝΟΟΖ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ" ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Συνεχίζονται με συστηματικούς ρυθμούς τα έργα στο Δήμο Κατερίνης
Πεζοδρόμια, κράσπεδα και υπερώδιος φωτισμός


Συνεχίζονται με συστηματικούς ρυθμούς τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης σε όλη τη πόλη στο πλαίσιο της εφαρμογής της μελέτης για τον δακτύλιο στο κέντρο της Κατερίνης, σε συνδυασμό με μια σειρά παρεμβάσεων, όπως η κατασκευή κρασπέδων, πεζοδρομίων και υπερώδιου φωτισμού.
Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος, στόχος είναι αφενός η ασφάλεια των δημοτών και κυρίως των πεζών και αφετέρου η ανακούφιση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης.
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Οι εργασίες αυτή τη περίοδο γίνονται στις οδούς Αγίας Παρασκευής, Λαχανά και Νέα Μαραθώνος και αφορούν τη κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων, υλοποιώντας τη μελέτη «πολεοδομική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης».
Σύμφωνα με τον κ.Λιακόπουλο πρόκειται για τις τελευταίες παρεμβάσεις που αφορούν τη μελέτη, ενώ παράλληλα γίνονται εργασίες και σε άλλες περιοχές του Δήμου Κατερίνης όπου απαιτείται.
Ο ΥΠΕΡΩΔΙΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αυτών έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του υπερώδιου φωτισμού σε δρόμους της Κατερίνης όπως στις οδούς Αγίας Παρασκευής και Παρμενίωνος. Όπως επανέλαβε ο κ.Λιακόπουλος πρόκειται για το νέο τύπου φωτισμό στις γειτονιές της πόλης που προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50%, καλύτερη ποιότητα και διπλάσια ποσότητα φωτός.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης ευχαρίστησε τους δημότες για τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει και τη κατανόηση που υπάρχει στην ταλαιπωρία που υφίσταται μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, και πρόσθεσε πως κοινός στόχος όλων είναι η δημιουργία καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών διαβίωσης.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Μητροπολίτης Κίτρους Αγαθόνικος και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές, λατρευτικές εκδηλώσεις, προς τιμήν της Προστάτιδος και Πολιούχου μας Αγίας Αικατερίνης, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Μετά τιμής

+Ο Μητροπολίτης Κίτρους Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Αγαθόνικος Σάββας Χιονίδης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010
Ώρα 6:00 μ. μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
Ώρα 07:30 π. μ. Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως.
Ώρα 10:30 π. μ. Λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και της Ιερής Εικόνας της Αγίας Αικατερίνης.

Διαδρομή που θα ακολουθήσει η πομπή της Λιτανείας:
Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως, Πλατεία Ελευθερίας, 16ης Οκτωβρίου, Δημητρίου Δημάδη, Πλατεία Δημαρχείου, Ηφαίστου, Εθνικής Αντιστάσεως, Πλατεία Ελευθερίας, Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως.
Επάνοδος στον Καθεδρικό Ναό και εναπόθεση για προσκύνημα των ιερών Λειψάνων και της Ιερής Εικόνας της Αγίας Αικατερίνης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
ΠΡΑΞΗ ΤΟ ..."ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ", ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

ΠΟΣΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK..?

Αν ήταν χώρα θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό στον κόσμο.
Σίγουρα κάποιοι από τα 500.000.000 των χρηστών του κάποτε πεθαίνουν
και αφού το facebook δεν σβήνει τίποτε να προφίλ τους υπάρχουν ακόμη!

Με βάση την πληθυσμιακή κατανομή των χρηστών εκτιμάται πως εντός του 2010 θα εγκαταλειφθούν λόγω θανάτου περίπου 1.000.000 προφίλ,
ενώ μέχρι το 2010 το νούμερο θα φτάσει τα 50.000.000.
http://1000memories.com/blog/22-the-rise-of-the-dead-how-many-ghosts-are-on-facebook
IN.GR

http://diavgeia.gov.gr/

Από την 1 Οκτωβρίου του 2010 τα Υπουργεία και οι δεκατρείς περιφέρειες, υποχρεούνται να αναρτούν αποφάσεις και πράξεις τους στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια», το οποίο συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΕΣΑΗΔ) . Εφεξής οι πράξεις και αποφάσεις των φορέων δεν είναι εκτελέσιμες αν δεν αναρτηθούν στη Διαύγεια.

Η υποβάθμιση του μηνύματος μιας είδησης

Είχαμε γράψει χθες στο άρθρο Ερντογάν Οι συνομιλίες για το Αιγαίο είναι σε εξέλιξη... για τις Ελληνοτουρκικές συνομιλίες στο Αιγαίο.
Το μήνυμα, η κεντρική ιδέα της είδησης είναι ότι τεχνοκράτες και από τις δυο χώρες συζητάνε για το Αιγαίο και τα 12 μίλια και οι εργασίες είναι σε εξέλιξη. Τώρα ποιοι είναι αυτοί, ποια είναι η ατζέντα, οι κόκκινες γραμμές και η κατεύθυνση ουδείς γνωρίζει...
Δείτε τώρα πως παρουσιάζουν-"σερβίρουν" την ίδια είδηση ορισμένα ενδεικτικά μέσα.

"Δεν υπάρχει - προς το παρόν - συμφωνία για τα 12 μίλια"
"Τ.Ερντογάν: Δεν τίθεται θέμα συμφωνίας για τα 12 μίλια"
Το πρόβλημα-θέμα είναι ότι, δεν υπάρχει λύση (προς το παρόν), ή ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για το Αιγαίο και τα 12 ναυτικά μίλια;;

Τα συμπεράσματα δικά σας.
http://makiavelis.blogspot.com/

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, λαμβάνοντας υπόψη την 12η απόφαση της 226ης Ολομ. του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) αποφάσισε πως οι έφηβοι έως 16 ετών έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να επιλέξουν τον Παιδίατρο ως θεράποντα ιατρό και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία για την νοσηλεία τους.

Συγκεκριμένα, στην χώρα μας οι ειδικές υπηρεσίες για πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας είναι περιορισμένες. Η εφηβική περίοδος παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες, γι’ αυτό συχνά οι λειτουργοί υγείας αισθάνονται άβολα και ανεπαρκείς για να τους αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα να τους παραπέμπουν ή να ασχολούνται επιφανειακά μαζί τους. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση παροχής υπηρεσιών Υγείας σε αυτή την ηλικία.

Ο Παιδίατρος, λοιπόν, είναι εκείνος που με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να ασχοληθεί με τον έφηβο έως τουλάχιστον 16 ετών, καθώς γνωρίζει και τα θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και πρόληψης ατόμων τέτοιας ηλικίας. Επιπλέον, το περιβάλλον στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι πλέον κατάλληλο για τους έφηβους. Με τα μέτρα αυτά υπάρχει η πεποίθηση ότι οι Υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται στην εφηβική ηλικία θα αναβαθμιστούν σε μεγάλο βαθμό.

Αγορές μέσω Διαδικτύου

Κερδίζει έδαφος το ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα, καθώς εκτιμάται ότι οι online καταναλωτές θα ξοδέψουν φέτος 1.500 ευρώ, κατά µέσο όρο, για αγορές µέσω Διαδικτύου, ανεβάζοντας τον τζίρο του ηλεκτρονικού εµπορίου σε 1,4 δισ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ πέρυσι (+75%).

Η αγορά χαρακτηρίζεται ως ώριµη, καθώς το 51% των online καταναλωτών αγόρασε ηλεκτρονικά πάνω από πέντε φορές στο πρώτο εξάµηνο του 2010. Το συµπέρασµα περιλαµβάνεται στην ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εµπορίου του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών για το ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα και δημοσιεύεται στα Νέα.

Σύµφωνα µε την έρευνα, οι κυριότεροι λόγοι χρήσης του ∆ιαδικτύου για τους online καταναλωτές είναι η αποστολή email (96%) και η αναζήτηση ειδήσεων (95%), ενώ ακολουθούν οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών (94%).

Μάλιστα, ένας στους έξι χρησιµοποιεί πολύ το Διαδίκτυο για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χρήσεις των µέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως facebook (42%), ανάρτηση/ανάγνωση blogs (31%), chat/instant messaging (21%), online συζητήσεις/forums (23%).

Οι κυριότερες κατηγορίες όπου οι online καταναλωτές αγοράζουν συχνά µέσω ∆ιαδικτύου, είναι και φέτος: hardware και software (63%), ηλεκτρονικά είδη (50%), εισιτήρια ταξιδιών (42%), κρατήσεις ξενοδοχείων (32%), βιβλία (32%). Αναδεικνύονται όµως και νέες κατηγορίες: τα είδη σπιτιού και οι ηλεκτρικές συσκευές (26%), η ένδυση και η υπόδηση (21%), τα καλλυντικά (10%).

Ο online καταναλωτής χαρακτηρίζεται ώριµος, αφού το 50% διαχειρίζεται online τους λογαριασµούς του, ενώ το 42% αναζητά συχνά πληροφορίες για ηµερήσιες προσφορές (µια πολύ σηµαντική ανερχόµενη τάση), ενώ δεν είναι αµελητέα η συχνή εµπλοκή του µε online δηµοπρασίες (16%) και real-estate (16%).

Ο τυπικός Έλληνας online καταναλωτής είναι «βαρύς» χρήστης του Διαδικτύου, αφού το 37% το χρησιµοποιεί πάνω από 30 ώρες την εβδοµάδα.

Για τους χρήστες του Διαδικτύου που δεν κάνουν online αγορές, οι κύριοι λόγοι είναι: εµπιστοσύνη (85%), συνήθεια (56%) και πιστωτική κάρτα (30%). Παρ' όλα αυτά, το 12% αναµένεται ότι θα αρχίσει online αγορές τον επόµενο χρόνο.

Newsroom ΔΟΛ

ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ ΑΠΟ ΝΔ

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το κόμμα που ίδρυσε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού βλέπει αρκετούς βουλευτές της να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Μετά την αρχική «διαρροή» προς τα ΜΜΕ ότι αγνοεί το νέο κόμμα και τη γραμμή προς τους βουλευτές να αποφύγουν τα σχόλια, η Ρηγίλλης άλλαξε πλεύση, περνώντας στην αντεπίθεση.

Champions League

Ανοίγει απόψε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του Τσαμπιονς Λιγκ με σπουδαίες αναμετρήσεις που υπόχονται γκολ και θέαμα.Ανοίγει απόψε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του Τσαμπιονς Λιγκ με σπουδαίες αναμετρήσεις που υπόχονται γκολ και θέαμα.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου

Champions League

19.30 Σπάρτακ Μόσχας-Μαρσέιγ (novasports1 & HD)

21.45 Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης (MEGA)

21.45 Ρόμα-Μπάγερν (novasports1 & HD)

21.45 Οσέρ-Μίλαν (novasports3)

21.45 Τσέλσι-Ζίλινα (novasports7)

21.45 Μπράγκα-Άρσεναλ (novasports6)

Τένις

16.00 & 22.00 Τουρνουά Τένις Barclays ATP World Tour Finals (novasports4)

«Ξαναχτυπά» ο Αλέκος Παπαδόπουλος

«Η σωτηρία της χώρας απαιτεί επαναστατικές αλλαγές και η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις συζητούν για δήθεν μεταρρυθμίσεις». Με το δόγμα αυτό ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος λύνει τη σιωπή του μετά από έξι μήνες, με ομιλία που πραγματοποιεί στις 7 το απόγευμα σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Καρατζάς» της Εθνικής Τράπεζας.

Οι σημαντικές παρουσίες στελεχών του πολιτικού και οικονομικού χώρου, που αναμένονται στην εκδήλωση αποδεικνύουν ότι τον προβληματισμό του πρώην υπουργού ασπάζεται- και προωθεί- ένα τμήμα της ελίτ της χώρας.

Ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος πιστεύει πως δεν υπάρχουν πλέον πολιτικές δυνάμεις να πάρουν πάνω τους την υπόθεση σωτηρίας της χώρας, αλλά ούτε εφεδρείες στον πολιτικό και οικονομικό τομέα, ενώ θεωρεί ανύπαρκτη τη διανόηση. Η απαισιοδοξία του για το μέλλον χαρακτηρίζεται ίσως και από τη φράση του «είμαστε μια μικροαστική, αρρωστημένη, παραδομένη κοινωνία».

Η ομιλία του κ. Παπαδόπουλου αναμένεται να προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, μετά την κριτική που άσκησε από τα «αριστερά» για την τρόικα η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και την επανεμφάνιση του εκσυγχρονιστικού μπλοκ με το κοινό κείμενο των τριών βουλευτών και πρώην κυβερνητικών στελεχών επί Κώστα Σημίτη, κ.κ. Γ. Φλωρίδη, Κ. Καρτάλη και Ν. Αλευρά
real.gr

«Πρόεδρε παραιτούμαι. Δεν μπορώ άλλο»

Κυριακή βράδυ ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έκανε μια δραματική κίνηση στο σπίτι του πρωθυπουργού, στο Καστρί στην έκτακτη συνάντησή τους.
Υπέβαλε την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος για το κλίμα εναντίον του σε κυβέρνηση και κόμμα, αλλά και για το άρθρο της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στο «Βήμα της Κυριακής», με τον εύγλωττο τίτλο «Το φάρμακο της Τρόικα… σκοτώνει».

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του newscode.gr , ο πρωθυπουργός ζήτησε στην πολύ κρίσιμη αυτή στιγμή να μην προχωρήσει σε παραίτηση, αφού τόσο οι συζητήσεις με την Τρόικα, για την εκταμίευση της τρίτης δόσης όσο και οι συζητήσεις επί του προϋπολογισμού δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Μάλιστα ο κ. Γ. Παπανδρέου του υπογράμμισε ότι μια τόσο αιφνιδιαστική εξέλιξη , θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστάσεις εκτός κάθε ελέγχου την κατάσταση στην Οικονομία.
Υπό την πίεση του Πρωθυπουργού απέσυρε την πρόταση του για παραίτηση ο Γ. Παπακωσταντίνου, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του έτους , χωρίς όμως να είναι σε θέση να εκτιμήσει κανείς ποιες θα είναι οι εξελίξεις τον Ιανουάριο.

Πηγή: newscode.gr

*****ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ METEΠΕΙΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ