Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ δεν θα διεξαχθεί καμία εκδήλωση στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίας την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010, καθώς στην Αθήνα την ίδια ημέρα διοργανώνεται Πανελλήνιο – Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος, ώρα 10:00 το πρωί για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί από την Πολιτεία και την Κοινωνία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.

Η Συνομοσπονδία μας καλεί όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία, τους εργαζόμενους και ανέργους, τους φοιτητές και μαθητές, τους ηλικιωμένους και συνταξιούχους και τα μέλη των οικογενειών τους να διεκδικήσουμε μαζί από την πολιτεία τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα αποτελέσουν το ισχυρό και απαραίτητο δίχτυ προστασίας μας από την κρίση.

Ας ενώσουμε τη φωνή μας. Ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία είναι υπόθεση όλων!


Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Σολδάτος

ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΓιώργος Ίτσιος: Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο

Εξακολουθούν τις συντονισμένες επιχειρήσεις κατά του παραεμπορίου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και η Δημοτική Αστυνομία, οι οποίες σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίζουν και καταγράφουν εκατοντάδες κάθε φορά τεμάχια απομίμησης επώνυμων προϊόντων. Τα προϊόντα κατάσχονται από τη Δημοτική Αστυνομία και αποδίδονται αρχικά για φύλαξη στο Δημοτικό Γκαράζ, μέχρι την καταστροφή τους,  ενώ διενεργούνται εν συνεχεία όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η επιβολή προστίμων.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί στο δημοτικό γκαράζ έγινε από την επιτροπή κατεσχεμένων προϊόντων - για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα - η καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων(2590 τεμάχια ειδών ένδυσης, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες, παιχνίδια κ.α. όπως και  αντίγραφα επώνυμων εταιρειών, τσάντες, αξεσουάρ κ.ο.κ.), με σύνθλιψη,  ώστε να μην είναι δυνατή η περαιτέρω χρησιμοποίησή τους. Στην καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων παρέστησαν και υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος ‘Ιτσιος και η αρμόδια υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας κα Νόπη Παπαδοπούλου(μέλη της αρμόδιας επιτροπής με την υπ.αριθμ. 1476 απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ο Υπεύθυνος της επιχείρησης καταστροφής των κατασχεμένων προϊόντων  από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης,  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Γιώργος Ίτσιος, επισήμανε ότι «τα μεικτά κλιμάκια της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους κατά του παραεμπορίου, με θετικά αποτελέσματα».
 Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κος Ίτσιος: "Με εντολή του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την πάταξη του παραεμπορίου. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε  το φαινόμενο προκειμένου να αποκατασταθεί όχι μόνο η εικόνα της πόλης μας από τους δεκάδες πλανόδιους μικροπωλητές, αλλά και για να προστατεύσουμε τους   καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα μάλιστα  σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Με αυτές τις επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου, προσπαθούμε να στηρίξουμε  τον  εμπορικό κόσμο του δήμου μας. Στέλνουμε ένα σαφές  μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο.  Η Δημοτική Αστυνομία είναι σε εγρήγορση. Με μία ακόμα επιχείρηση –«σκούπα» συνέλλεξε και κατάσχεσε 2590 περίπου αντικείμενα και βάση του νόμου προχωρήσαμε σήμερα σε σύνθλιψη ώστε να είναι αδύνατη η περαιτέρω χρησιμοποίησή τους..."  

Αξίζει να επισημανθεί, ότι στις επιχειρήσεις κατά των λαθρο-μικροπωλητών,  κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας , συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο, όσους  εξ αυτών δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής στη χώρα μας. Οι λαθρέμποροι μικροπωλητές  εντοπίζονται σε  διάφορα σημεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης (και αλλού), πωλώντας χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και άδεια μικροπωλητή.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΛΕΙΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ανάπλαση και συντήρηση στους χώρους πρασίνου

Γιώργος Χατζηκώστας: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ  Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, στην επιστροφή σε ένα φυσικό και πιο ανθρώπινο περιβάλλον, βασική μέριμνα της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης αποτελεί η συντήρηση και η ανάπτυξη των χώρων πρασίνου.

 Έμφαση δίνεται τις ημέρες αυτές στο Δημοτικό Πάρκο, που αποτελεί τον κεντρικό πνεύμονα αναψυχής και πρασίνου για την Κατερίνη. Οι εργασίες γενικότερα περιλαμβάνουν(τόσο στο πάρκο, όσο και σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους πρασίνου του Δήμου), κοπή χλόης, αρδεύσεις, λιπάνσεις, κλαδεύσεις θάμνων και δένδρων, κλπ.

Αναφερόμενος στις εργασίες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηκώστας τόνισε: «Το Δημοτικό Πάρκο αποτελεί τον κεντρικό πνεύμονα αναψυχής και πρασίνου για την πόλη μας. Συντηρούμε λοιπόν συστηματικά – και με την συνδρομή γερανοφόρου οχήματος - τις δενδροστοιχίες με την κοπή κλαδιών, ενώ εντατικοποιούμε γενικότερα τις εργασίες φροντίδας του χώρου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του. Παράλληλα - κατόπιν υπόδειξης των δασολόγων – γεωπόνων της υπηρεσίας μας προχωρήσαμε και στην φύτευση νέων δένδρων, τα οποία στο μέλλον θα αντικαταστήσουν τα γερασμένα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών δένδρα».-


ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΓΑΝΟΧΩΡΑΕπιπλέον, η αύξηση του πρασίνου σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και σε όλες τις γειτονιές της Κατερίνης, η αξιοποίηση των ελεύθερων εκτάσεων, η αναμόρφωση  των  χώρων πρασίνου και η δημιουργία - όπου υπάρχει η δυνατότητα – νέων, είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η ανάπλαση του  χώρου πρασίνου στο δρόμο προς Γανόχωρα(Β΄Πάροδος Κλαζομενών), όπου φυτεύτηκαν θάμνοι, δέντρα και γενικότερα έγιναν εργασίες αισθητικής αναβάθμισης.
«Το πράσινο είναι για μας προτεραιότητα και σε αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε για ένα καλύτερο αύριο». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Χατζηκώστας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας παραμένει, όλες οι γειτονιές να έχουν χώρους πρασίνου και  αναψυχής, λαμβάνοντας παράλληλα, υπόψη τις σύγχρονες λειτουργίες της πόλης».
Τέλος, ο κος Χατζηκώστας ευχαρίστησε τους Δασολόγους - Γεωπόνους της Υπηρεσίας Πρασίνου(Ελένη Πάσχου και Θανάση Παπαγιάννη), που επιβλέπουν τις σχετικές εργασίες καθώς και όλο το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, ενώ  όπως τόνισε : « οι προγραμματισμένες εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς και χωρίς διακοπή, καθώς στόχος μας ήταν να μην επηρεαστούν οι καθημερινές ανάγκες της πόλης από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».


Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτημα του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου

Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτημα του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου για την οικονομική στήριξη της Μέριμνας Παιδιού στη μετά Καλλικράτη εποχή


Κ.Κουκοδήμος: Η κυβέρνηση αφήνει στην …τύχη τους τις δομές κοινωνικής μέριμνας!


Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και η προσπάθεια μετακύλισης της ευθύνης για τη λειτουργία και στήριξη των δομών κοινωνικής μέριμνας της χώρας, όπως είναι η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης συνθέτουν την πρόταση της κυβέρνησης για τα Άτομα με Αναπηρία.
Αυτό αναφέρει ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος σχολιάζοντας τις απαντήσεις των αρμοδίων υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, αναφορικά με την οικονομική στήριξη της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης στη μετά Καλλικράτη εποχή, την εν γένει πολιτική της κυβέρνησης για αυτές τις δομές αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που αποτελούν σημαντικό μέσο επιβίωσης της Μέριμνας.
Το υπουργείο Εσωτερικών, τονίζει ο κ. Κουκοδήμος, τονίζει πως οι υποχρεώσεις και οι αρμοδιότητες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που καταργούνται μεταφέρονται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ήτοι …το ποσό των 50.000 ευρώ που ετησίως διέθετε από τον προϋπολογισμό της η Νομαρχία Πιερίας.
Ταυτόχρονα μας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα οικονομικής στήριξης του δήμου Κατερίνης βάσει του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας, αναφέρει τη χρονοβόρα και ιδιαίτερα γραφειοκρατική διαδικασία για την έγκριση επιτέλους των προγραμμάτων και αφήνει αναπάντητο το ερώτημα και χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα το πότε θα γίνει η υλοποίησή τους.
Όλο αυτό το διάστημα δομές όπως η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικό έργο, οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το μισθό τους, οι γονείς και τα παιδιά ζουν με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας.
Όλο αυτό το διάστημα τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται και αυτή η κυβέρνηση μέσα σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αποφάσισε να αφήσει στην τύχη τους τις δομές κοινωνικής στήριξης. Έτσι απλά… !

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010

Με μεγάλη προσέλευση των φίλων του πολιτισμού συνεχίζονται οι εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, εκκλησιαστικής τέχνης, που συνθέτουν το σκηνικό των «Αικατερινείων», για την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά και για αρκετές από τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα:


ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Μια έκθεση που εμπλουτίζει τη γνώση μας για τον ορθόδοξο πολιτισμό και μεταδίδει ανταύγειες της πνευματικής ζωής της Εκκλησίας μας, όπως αυτές μορφοποιούνται στα έργα της υψηλής τέχνης, αλλά παράλληλα και της καθημερινής εκκλησιαστικής ζωής φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη, στο πλαίσιο των «Αικατερινείων».

Πρόκειται για την έκθεση χειροποίητων εκκλησιαστικών σταυρών Αιθιοπίας από την συλλογή του Χρ. Γιαννουλάκη. Την οργάνωση - επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Σκλιοπίδου(GALLERY XΡΥΣΑ).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται : Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30.

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ» ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η έκθεση του Χαράλαμπου Τερζόπουλου με τίτλο «Εικαστικοί Διάλογοι», συνεχίζεται στην Αστική Σχολή. Ο Χαράλαμπος Τερζόπουλος εκθέτει έργα του σε είκοσι ενότητες, οι οποίες αναπτύσσονται σε οκτώ αίθουσες της Αστικής Σχολής. Το μεγάλο μεράκι και η αγάπη του για τις κατασκευές από ξύλο, μέταλλο και άλλα υλικά γίνεται πλέον προσιτό στο κοινό της Πιερίας και της Μακεδονίας από όπου και κατάγεται.
Η έκθεση χωρίζεται σε δυο τμήματα. Η πρώτη περιλαμβάνει έργα παρμένα από διάφορους χώρους που συγκίνησαν τον καλλιτέχνη μέσω της φόρμας τους. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει αυτόνομες, καθαρές γλυπτικές συνθέσεις.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 10:30 έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30.
«ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ξεχωριστή ανάμεσα στις εκδηλώσεις των φετινών «Αικατερινείων», είναι και η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Μάνες της Κατερίνης», που επιμελήθηκε ο Νίκος Γραίκος. Η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο τις βασανισμένες αλλά αγέρωχες μάνες των προσφύγων, για να μας… πουν τη δική τους ιστορία.
Η μάνα των προσφύγων καθόρισε τη νεότερη φυσιογνωμία της Κατερίνης. Η επίσημη ιστορία την ξέχασε. Τα όριά της ήταν το σπίτι και τα παιδιά της, αν και συγχρόνως εργαζόταν σκληρά στα καπνοχώραφα.
 Η έκθεση, που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 10:30- 13:30, Τρίτη έως Παρασκευή 17:30- 20:30.

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS LOVE LIFE

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS LOVE LIFE

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

STOP AIDS LOVE LIFE

Please Be Careful. World AIDS Day.

photo

 Please Be Careful. World AIDS Day.

STOP AIDS

photo

toDay, world AIDS day.

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS.Τόσο το SEX όσο και το φαγητό είναι από τις βασικές βιολογικές ανάγκες του ανθρώπου…και τα δύο κρύβουν απολαύσεις και τα δύο κρύβουν κινδύνους…….

photo1: από την καμπάνια των προφυλακτικών BILLYBOY. Προφυλακτικά
σε διάφορες γεύσεις


photo2: Από τη καμπάνια της Durex με τίτλο "EAT HEALTHY".


Αύξηση των κρουσμάτων AIDS, από 15-20% ετησίως, καταγράφηκε την τελευταία τριετία στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα νέα φάρμακα δίνουν αισιόδοξα μηνύματα, καθώς εξασφαλίζουν από 10-30 χρόνια επιβίωσης σ' αυτή την κατηγορία των ασθενών, ενώ το AIDS, από θανατηφόρα νόσος έχει μετατραπεί σε χρόνια.

Στην Ελλάδα, παρότι οι νέοι γνωρίζουν τις συνέπειες, το κόστος του προφυλακτικού είναι δυσβάσταχτο και γι’ αυτό και οι περισσότεροι δεν το χρησιμοποιούν Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Από την ίδια έρευνα φαίνεται πως οι περισσότεροι νέοι κάνουν χρήση προφυλακτικού μόνο σε περιστασιακές σχέσεις.

Ειδικότερα, παρότι η πλειονότητα, δηλαδή το 85,9%, δηλώνει ότι γνωρίζει τους κινδύνους που συνεπάγεται η μειωμένη χρήση του προφυλακτικού, ποσοστό 57% πιστεύει ότι το κόστος αποτρέπει τη συστηματική χρήση.

Επίσης, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που επισημαίνουν οι μελετητές είναι ότι παρόλο που το επίπεδο των γνώσεων των νέων για το θέμα του ανδρικού προφυλακτικού είναι ικανοποιητικό, δυσκολία παρατηρείται στην εφαρμογή αυτών των γνώσεων στην πράξη.
Η ταυτότητα της επιδημίας του AIDS σε αριθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την UNAIDS, αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ AIDS ΤΟ 2008.

ΚΟΣΜΟΣ: περί τα 33,4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό του AIDS
Κατανομή ανά περιοχή:
Υποσαχάρειος Αφρική 22,4 εκατομμύρια/ Νότια και Νοτιο-Ανατολική Ασία 3,8 εκατομμύρια/ Ανατολική Ασία 850.000/ Λατινική Αμερική: 2 εκατομμύρια/ Βόρεια Αμερική: 1,4 εκατομμύρια/ Κεντρική και Δυτική Ευρώπη: 850.000/ Ανατολική Ευρώπη και Κεντρική Ασία: 1,5 εκατομμύριο/ Καραϊβική 240.000/ Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική: 310.000/ Ωκεανία: 59.000.

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ AIDS 2008.

ΚΟΣΜΟΣ:Περί τα 2 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από αίτια που συνδέονται με τον ιό του AIDS το 2008 (δεν υπάρχει μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο έτος).
Κατανομή ανά περιοχή:
Υποσαχάρειος Αφρική: 1,4 εκατομμύριο/ Νότια και Νοτιο-Ανατολική Ασία: 270.000/ Ανατολική Ασία: 59.000/ Λατινική Αμερική: 77.000/ Βόρεια Αμερική: 25.000/ Κεντρική και Δυτική Ευρώπη: 13.000/ Ανατολική Ευρώπη και Κεντρική Ασία: 87.000/ Καραϊβική: 12.000/ Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική: 20.000/ Ωκεανία: 2.000.
Η κόκκινη κορδέλα, είναι το σύμβολο κατά του AIDS. Επίσης αν και δεν το γνωρίζουν πολλοί είναι και το σύμβολο της πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Σχεδιάστηκε το 1991 στη Νέα Υόρκη από τη Visual AIDS Artists Caucus και είναι εμπνευσμένο από τη κίτρινη κορδέλα της "τιμής" που απονεμήθηκε στους Αμερικανούς στρατιώτες που πολέμησαν στο πόλεμο του κόλπου.
Το κόκκινο χρώμα επιλέχθηκε γιατί συνδέεται τόσο με το αίμα όσο και με το πάθος


extra: Δείτε στα ακόλουθα links, κάποιες από τις πολλές διαφημιστικές καμπάνιες
κατά του AIDS.


http://www.youtube.com/watch?v=zDjXP3ZcYeg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aplHEvkN0MU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TULKUUGbqHw
http://www.youtube.com/watch?v=ZP2uiPXy5uA&feature=related

LOVE LIFE STOP AIDS


STOP AIDS LOVE LIFE

AIDS....ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ, Η ΜΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

AIDS ...MHN "ΞΟΔΕΨΕΙΣ" ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ

STOP AIDS

LOVE LIFE STOP AIDS

AIDS...EACH TIME YOU SLEEP WITH SOMEONE, YOU ALSO SLEEP WITH HIS PAST

AIDS

AIDS

STOP AIDS LOVE LIFE

AIDS ..."ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥ

STOP AIDS...PROTECT YOUR LIFE

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ AIDS