Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ......ΠΑΟΚ -ΜΠΡΙΖ 1-0 ΣΤΟ 24

Τι αποκάλυψε σήμερα η NASA

Καθόλου εντυπωσιακή και μάλλον αντιπερισπασμός στις αποκαλύψεις του Wikileaks  ήταν η αποκάλυψη της ΝΑΣΑ.
Βρήκαν λέει ένα μικρόβιο σε μια λίμνη της Καλιφόρνια, που έχει αρσενικό στα δομικά στοιχεία του και άρα μπορεί να ήρθε από το διάστημα.

Το «ΓΟΥΡΙ» του 2011

Ένα «τυχερό δέντρο» με πολλαπλούς συμβολισμούς, είναι το φετινό γούρι που παρουσίασαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής ο Σύλλογος ''Οι Φίλοι της Μουσικής'' και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Πρόκειται για ένα γούρι-κόσμημα, συλλεκτικό έργο τέχνης το οποίο φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Παύλος.
Το φετινό «τυχερό» συμβολίζει την ποιότητα ζωής, τον σεβασμό και την επαφή του κόσμου με τη Φύση και την οικολογική συνείδηση.

Η παρουσίαση του τυχερού για το 2011, αποτελεί συνέχεια της παράδοσης που εγκαινίασε πριν από δεκαπέντε χρόνια ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης.

Στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής κ. Πυλαρινός ανέφερε: ''Στη σκιά της απουσίας του Χρήστου Λαμπράκη γιορτάζουμε φέτος μ’ ένα δέντρο, σύμβολο ζωής και δημιουργίας Τέτοια δέντρα καλούμαστε να τα φροντίζουμε, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Ας γίνει το τυχερό αυτό σύμβολο παραγωγής αγαθοποιού έργο''.
H γνωστή γκαλερίστρα Πέγκυ Ζουμπουλάκη, κατά την ομιλία της, στην παρουσίαση μίλησε για την μεγάλη αξία του ζωγράφου Παύλου και την αγάπη της για το είδος που εκπροσωπεί ο καλλιτέχνης και τον κάνει ξεχωριστό. Αναφέρθηκε στο μεγαλόπνοο έργο του καλλιτέχνη «Δάσος», μέρος του οποίου αποτελεί η έμπνευση για την επιλογή το φετινού γουριού.
Ο Παύλος (Διονυσόπουλος) ανήκει στη γενιά των καλλιτεχνών του 1960 που με τις δημιουργίες τους μετουσιώνουν σε τέχνη απλά, καθημερινά, καταναλωτικά στοιχεία. Ο καλλιτέχνης μέσα από την ανακύκλωση δημιουργεί καινούριες εικόνες οι οποίες τείνουν προς την ομορφιά και καθρεφτίζουν την πραγματικότητα.
Στο τέλος της ομιλίας της, η κ. Ζουμπουλάκη ευχήθηκε σε όσους φορέσουν το γούρι να τους φέρει χαρά και τους πρότεινε ''να φανταστούν την τσιμεντένια Αθήνα σαν ένα δέντρο γεμάτο ζωή, γεμάτο τέχνη.''

Το πρωτοχρονιάτικο γούρι διατίθεται στο ειδικό πωλητήριο του Μεγάρου Μουσικής, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου ενω τα έσοδα θα διατεθούν για τις υποτροφίες του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου παραβρέθηκαν οι φίλοι της γκαλερίστας Πέγκυς Ζουμπουλάκη και πολλοί ''επώνυμοι ''απο τον χώρο του πολιτισμού.

ΑΓΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ NASA, ΣΕ 1 ΩΡΑ , ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21.00

Οργιάζουν οι φήμες σχετικά με τις επικείμενες ανακοινώσεις της NASA, για μια ανακάλυψη στην αστροβιολογία, που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προκάλεσε αναβρασμό σε μπλογκς και ιστοσελίδες, όταν ανακοίνωσε θα δώσει σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) συνέντευξη τύπου για το θέμα.
Οι λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων έχουν πλημμυρίσει την μπλογκόσφαιρα με εικασίες για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, αλλά η NASA δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως.
Η Αστροβιολογία είναι ένα πεδίο που μελετά τη ζωή στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων της προέλευσής της και της ανάπτυξή της, τη θέση της και τις πιθανότητες της να διαιωνιστεί.
Μικρόβιο από άλλους πλανήτες

Η NASA αναμένεται να αναφερθεί σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό "Science".
Tο πιθανότερο, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής "Telegraph", είναι ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη ενός μικροβίου πάνω στο δικό μας πλανήτη, το οποίο μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον άκρως εχθρικό για τη ζωή όπως την ξέρουμε.
Αν όντως αυτό συμβαίνει, σημαίνει ότι μια "εξωγήινη" μορφή ζωής, που υπάρχει ακόμα και στη Γη, θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού στο σύμπαν ή στο ηλιακό μας σύστημα.
Τέτοια βακτήρια έχουν βρεθεί στο βυθό μιας λίμνης, στο εθνικό πάρκο Γιοσεμάιτ της Καλιφόρνιας, η οποία είναι πλούσια σε αρσενικό, ένα δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς. Με κάποιο όμως τρόπο, αυτός ο μικροοργανισμός χρησιμοποιεί το αρσενικό για να ζει.Εξωγήινοι στον πλανήτη μας

Η ανακάλυψη, αν επιβεβαιωθεί, δείχνει ότι υπάρχουν "σκιώδη" πλάσματα που ζουν παράλληλα με τους γνωστούς γήινους οργανισμούς, αλλά τα οποία έχουν ακολουθήσει διαφορετική εξελικτική πορεία. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβαίνει κι έξω από τη Γη, ακόμα και σε πλανήτες που δεν έχουν φιλική για τη ζωή ατμόσφαιρα.
Όπως δήλωσε ο δρ Λιούις Ντάρντνελ του Κέντρου Πλανητικών Επιστημών του Λονδίνου, "αν αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν αρσενικό στον μεταβολισμό τους, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε. Είναι εξωγήινοι, αλλά εξωγήινοι που μοιράζονται το ίδιο σπίτι με μας".
Μια τέτοια διαπίστωση έχει συνέπειες για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής αλλού στο σύμπαν, επειδή δείχνει ότι η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε κάποια άλλη βιολογική μορφή, όχι εύκολα αναγνωρίσιμη με βάση τα γήινα πρότυπα.Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η ύπαρξη "εξωγήινων" μικροοργανισμών στη Γη σημαίνει ότι η ζωή -σε διάφορες μορφές- μπορεί να έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία της Γης και αυτά τα "εξωγήινα" βακτήρια να είναι απόγονοι προηγούμενων "κατοίκων" του πλανήτη μας.

Πάντως αστροβιολόγοι από όλο τον κόσμο θεωρούν ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά με την ερμηνεία των ευρημάτων που θα ανακοινώσει η NASA, αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι φήμες.

ΣΤΙΣ 10.05 ΑΠΟΨΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΟΚ...!ΞΑΦΝΙΚΗ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ
Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ..

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ , ΜΕΣΩ ΑΘΗΝΩΝ..!
ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ"..!

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Αποκάλυψη από τον Βασίλειο Μαρκεζίνη στην εκπομπή "Ανιχνεύσεις" (ΕΤ3).

Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το κείμενο για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Κατά τον Μαρκεζίνη, πρόκειται για ολέθριο σφάλμα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά :

Είναι σαν να έρχεται κάποιος στο σπίτι σου, να σου λέει άσε με να σε βοηθήσω, να συνεκμεταλλευτούμε τον κήπο σου και συ να του λες άφησέ με να το σκεφτώ.

Πέραν της εκτίμησης, η είδηση είναι πως το κείμενο είναι έτοιμο και οι δύο πλευρές σχεδόν έχουν συμφωνήσει για την υπογραφή του...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Εξαιρετικά θετικές αναφορές και έπαινοι έγιναν τις τελευταίες μέρες από αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης όσον αφορά την έρευνα ενός Έλληνα επιδημιολόγου.

Ανάμεσα σε πολλές αναφορές, στην πρόσφατη εργασία του Έλληνα επιδημιολόγου Γιάννη Ιωαννίδη σχετικά με τα λάθη των ιατρικών ερευνών, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας The Sydney Morning Herald.
Την μεγάλη αξία της εργασίας του επεσήμανε και ο Dr Norman Swan, παρουσιαστής της εκπομπής Health Report του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ABC.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίων Tufts των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τα λάθος συμπεράσματα πολλών ιατρικών επιστημονικών εργασιών.
Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη έρευνα, ο καθηγητής Chris del Mar του Πανεπιστημίου Bond της Αυστραλίας, δήλωσε ότι η εργασία του κ. Ιωαννίδη αποτελεί έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος της λανθασμένης έρευνας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Η αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία αποτελεί δείκτη πολιτισμού και συλλογικής ωριμότητας. Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχουμε όλοι έναντι των συνανθρώπων μας με αναπηρία για ίσες ευκαιρίες, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.
Θεωρώντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία, ο Δήμος Κατερίνης διεκδικεί περισσότερο χώρο μέσα στην πόλη για τα ΑμεΑ.
Ειδικότερα, φροντίζει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην εργασία, στην εκπαίδευση και κυρίως στην καθημερινότητα των ΑμεΑ. Πιο συγκεκριμένα, δίνουμε βαρύτητα μέσα από την ενίσχυση υποδομών, εξοπλισμού παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές και αξιοπρεπείς συνθήκες στις σχολικές αίθουσες της Μέριμνας Παιδιού και των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στην υλοποίηση ποικίλων προγραμμάτων υποστηρικτικών δομών που αποσκοπούν στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας και εκπαίδευσης.
Γεγονός είναι ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν βελτιώσει τις συνθήκες για πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και στην κοινωνική συμμετοχή, παρά ταύτα όμως οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και επιτακτικές.
Επιδιώκουμε λοιπόν, την ολοένα πιο αποτελεσματική και πλατιά αντιμετώπιση αποκλεισμών κάθε τύπου. Προς την κατεύθυνση αυτή, οφείλουμε προσήλωση στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ακόμα καλύτερης καθημερινότητας για τους συμπολίτες μας. Μιας προσπάθειας, ωστόσο, η οποία προϋποθέτει την ενεργό συνεργασία και συμπόρευση όλων μας, στο δρόμο της ελπίδας, των ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα Άτομα με Αναπηρίες.

Ανάπλαση της εισόδου και του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ράχης

Το έργο δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας


Το έργο ανάπλασης της εισόδου και του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ράχης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λόφου δημοπρατείται αυτές τις ημέρες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, με στόχο την αισθητική και λειτουργική βελτίωση και αξιοποίηση του χώρου.
Το έργο, προϋπολογισμού 125.000€, αφορά στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην είσοδο του οικισμού της Ράχης, με την κατασκευή τοίχου πρότυπου Εγνατίας, μέσου ύψους 3,5 μ. και συνολικού μήκους 25 μ. καθώς και την επανακατασκευή και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού ανάντι, σε μήκος 40 μ. με την πεζοδρόμηση αυτού. Επίσης, θα κατασκευαστεί τοιχίο πρότυπου Εγνατίας μέσου ύψους 2 μ. στα 100 μ. από την είσοδο του οικισμού της Ράχης προς την έξοδο από τον οικισμό, ώστε να δημιουργηθεί πλάτωμα και χώρος εξυπηρέτησης των αναγκών του οικισμού, εμβαδού 350 τ.μ. Στο έργο περιλαμβάνονται χωματουργικές εργασίες, εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, σήμανσης και ασφάλειας.
Το έργο που δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας έχει ως στόχο να καταστήσει ασφαλή και εύκολη τη διέλευση των οχημάτων που εισέρχονται στον οικισμό της Ράχης καθώς και τη μετακίνηση των πεζών στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού.

το 27ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί το 27ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργανώνει η Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού και Νεολαίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος οκτώ θίασοι στο διαγωνιστικό μέρος και ένας εκτός συναγωνισμού.
Θα υπάρχουν ένα χρηματικό βραβείο για την καλύτερη παράσταση (1.000 ευρώ),
 12 τιμητικά
και έπαινοι.
Η συμμετοχή των σχημάτων θα πρέπει να δηλωθεί μέχρι 22 Ιανουαρίου 2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στο τηλέφωνο 24410-72347, Fax 24410-27190 kai email: epols@in.grΔημιουργία Καταλόγου από τη Νομαρχία

Η Διεύθυνση Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας της Ν.Α. Λάρισας ενημερώνει επίσης τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα του νομού πως μπορούν να δηλώσουν την παρουσία και τα στοιχεία τους προκειμένου να καταρτιστεί ένας πλήρης και ανανεωμένος κατάλογος που θα βοηθήσει στη μελλοντική συνεργασία αλλά και ενημέρωσή τους από τη Διεύθυνση. Ηλεκτρονική Διεύθυνση (e-mail): politismos@larissa.gr

Iain Crawford

Ο φωτογράφος ονομάζεται Iain Crawford και εργάζεται στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχει γίνει μόνο με την φωτογραφική του μηχανή υψηλής ταχύτητας, χωρίς την χρήση οποιουδήποτε προγράμματος επεξεργασίας εικόνας.

Διαβάστε περισσότερα: http://allostyle.blogspot.com/2009/10/iain-crawford.html#ixzz16xFKCnch"ηλεκτρονικό έγκλημα"

Η επικίνδυνη πλευρά του κυβερνοχώρου

Διαδικτυακή περιήγηση ανηλίκων σε ακατάλληλο υλικό, ηλεκτρονικό "ψάρεμα" ευάλωτων ατόμων, παιδική πορνογραφία. Η ζοφερή πλευρά του κυβερνοχώρου, που φωτίζεται συχνά πυκνά με τη δημοσιοποίηση νέων κρουσμάτων, τα οποία συνιστούν έγκλημα.
Δεδομένου ότι με κάθε τέτοια είδηση στα αστυνομικά δελτία αμφισβητείται η ασφάλεια των νέων, που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα των χρηστών του Ίντερνετ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναζήτησε τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, αστυνομικό διευθυντή, Μάνο Σφακιανάκη, για να αντλήσει συμβουλές για ασφαλή περιήγηση στον κυβερνοχώρο.
Γνώστης του διαδικτύου, όσο κανείς άλλος, με πάθος για την έρευνα και τον εντοπισμό των ηλεκτρονικών ενόχων, με πλήρη κατάρτιση των μεθόδων ανίχνευσης και εξιχνίασης ψηφιακής παραβατικότητας, θεωρείται αμείλικτος κυνηγός των χάκερς και των κυκλωμάτων παιδεραστίας. Εξάλλου, για τις επιτυχίες της Υπηρεσίας του κ. Σφακιανάκη, η Ελλάδα έχει διακριθεί σε διεθνές επίπεδο.
Η βασική του συμβουλή προς τους χρήστες είναι "η πλήρης χρήση του με την αξιοποίηση όλων των νέων τεχνολογιών, σε συνδυασμό με την ενημέρωση, για να λαμβάνουν μόνο τα οφέλη του μέσου". Άλλωστε, όπως επισημαίνει, η απόφαση της ΕΛΑΣ να δημιουργήσει Υπηρεσία η οποία χρησιμοποιεί εφαρμογές διαδικτύου για να αντιμετωπίσει όλες τις ψηφιακές εγκληματικές ενέργειες, "αποσκοπεί στην προστασία των χρηστών από διάφορα ατυχή περιστατικά".

Ο όρος "ηλεκτρονικό έγκλημα" περιλαμβάνει όλες τις εγκληματικές πράξεις, οι οποίες τιμωρούνται από την ελληνική νομοθεσία. Είναι αξιόποινες πράξεις, που τελούνται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων. Ανάλογα, δε, με τον τρόπο τέλεσής τους διαχωρίζονται σε έγκλημα με χρήση Η/Ρ (computer crime) και σε κυβερνοέγκλημα (cyber crime), εάν τελέστηκε μέσω του διαδικτύου. Γνώρισμα της τελευταίας περίπτωσης είναι ότι διαπράττεται σε δευτερόλεπτα, συχνά χωρίς να γίνεται αντιληπτή από το θύμα. Τα χαρακτηριστικά της είναι ότι μπορεί να διαπραχθεί χωρίς τη μετακίνηση του δράστη από τον χώρο του και παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με ιδιαιτερότητες, όπως οι παιδόφιλοι, να επικοινωνούν γρήγορα, εύκολα και ανέξοδα με παράλληλη συζήτηση μεταξύ τους (chat rooms). Επιπλέον, οι χρήστες εμφανίζονται με ψευδή στοιχεία, τα οποία μπορούν να άρουν ταυτόχρονα σε πολλούς τόπους. "Ωστόσο, αφήνουν ψηφιακά ίχνη. Αυτά αποτελούν και τον στόχο της έρευνάς μας. Το ίχνος αυτό για κάθε χρήστη του Ίντερνετ είναι μοναδικό και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την αποδεικτική διαδικασία στο δικαστήριο. Δηλαδή, IP ADDRESS: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ IP+ΩΡΑ+ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ=Μοναδικό αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας ενός χρήστη Ίντερνετ", σημειώνει ο κ. Σφακιανάκης.
Βεβαίως, υπάρχει ευρεία συνεργασία της Υπηρεσίας με συναρμόδιους εθνικούς και διεθνείς φορείς για την καταπολέμηση του εγκλήματος "χωρίς πατρίδα", όπως είναι συνήθως αυτό, που διαπράττεται στον κυβερνοχώρο.

Στην περίπτωση που γίνεται αντιληπτή κάποια παράνομη ενέργεια στο διαδίκτυο, κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την Υπηρεσία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Λεωφ. Αλεξάνδρας 173 ή στο τηλ. 210 6476000.
Ωστόσο, ο κ. Σφακιανάκης υπογραμμίζει: "Εμείς προτρέπουμε όλους τους χρήστες να ενημερώνονται, προκειμένου να προλάβουν και να αποφύγουν τους ψηφιακούς κινδύνους. Να μην αποτρέπουν τα παιδιά τους από το να περιηγούνται στο διαδίκτυο, αλλά να ενημερώνονται οι ίδιοι σε θέματα τεχνολογίας, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις επαφές τους και να τα προφυλάξουν, συμμετέχοντας".

Σημειώνει πως το Ίντερνετ δεν είναι ένας σκοτεινός, ασαφής χώρος, επειδή δεν είναι γνωστός. "Απλώς, είναι κάτι καινούργιο. Η χρήση του δεν ανοίγει μόνον ένα παράθυρο στον κόσμο. Φέρνει τον κόσμο δίπλα. Οι νέοι το γνωρίζουν και το απολαμβάνουν σε όλο του το εύρος. Μέσα από αυτό ζουν σε μία άλλη σφαίρα, εντυπωσιάζονται, ενημερώνονται, αποκτούν νέους φίλους, επικοινωνούν με άτομα ή ομάδες, μορφώνονται, δημιουργούν, παράγουν. Θα ήταν ιδανικός "τόπος" αν δεν εξελισσόταν παράλληλα με το έγκλημα συχνά σε βάρος παιδιών. Γι αυτό απαιτείται κυρίως η προσοχή των ενηλίκων". Εξάλλου, η Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια αποτελεί κόμβο ενημέρωσης και πρόληψης των πολιτών για ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών. Τα μέλη της Ομάδας συνεργάζονται με φορείς που δραστηριοποιούνται στο τομέα της ψηφιακής ασφάλειας (όπως ο Εθνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο του ΥΠΕΠΘ, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ΥΠΑΝ, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Χαμόγελο του Παιδιού).

Οι συμβουλές, που απευθύνουν οι ειδικοί προς τους γονείς είναι:
* Κρατήστε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε χώρους, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, όπως το σαλόνι, αφιερώστε χρόνο να περιηγηθείτε μαζί με τα παιδιά σας στον κυβερνοχώρο και μάθετε από αυτά.
* Βεβαιωθείτε πως τα παιδιά σας είναι ενήμερα ότι πρέπει να προβληματίζονται και να ανησυχούν για αγνώστους, που "συναντούν" μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όπως, τα παιδιά δεν πρέπει να ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού όταν άγνωστοι τη χτυπούν, έτσι δεν πρέπει να δίνουν σε αγνώστους προσωπικές πληροφορίες.
* Να προσέχουν ιδιαίτερα όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν τα chatrooms (δωμάτια συνομιλίας), χωρίς την επίβλεψή τους. Να μην αφήνουν τα παιδιά να συναντήσουν κάποιον, που γνώρισαν μέσω του Ίντερνετ, χωρίς να είναι και οι ίδιοι μαζί.
* Να ενθαρρύνουν τα παιδιά να προτιμούν τις ιστοσελίδες, που εσείς οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι χρήσιμες και όχι αυτές, που θεωρούν ανάρμοστες.
* Να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή κάποιο λογισμικό φίλτρο, που απαγορεύει την προσπέλαση σε συγκεκριμένες σελίδες του Ίντερνετ.
* Να συζητήσουν με τα παιδιά τους για τους κινδύνους του Ίντερνετ, ώστε να τους κατανοήσουν και τα ίδια.
* Να γνωρίζουν ποιους πρέπει να ενημερώσουν και εν ανάγκη να καταγγείλουν, σε περίπτωση που συναντήσουν παράνομο περιεχόμενο στο Ίντερνετ.
Επιπλέον,
1. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πως οφείλουν να χρησιμοποιούν τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων πλοήγησης και να ενεργοποιούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (π.χ. parental control software).
2. Να δημιουργούν διαφορετικούς λογαριασμούς χρηστών με διαφορετικούς κωδικούς για τους ίδιους (διαχειριστής-administrator) και τα παιδιά τους (χρήστης -user) ώστε να έχουν τον έλεγχο του υπολογιστή (πχ εγκατάσταση νέων προγραμμάτων, ώρες χρήσης υπολογιστή κα)
3. Να θεσπίσουν κανόνες συμμετοχής σε ηλεκτρονικά παιχνίδια (κυρίως σχετικά με τον χρόνο, που μπορεί να αφιερώσει το κάθε μέλος της οικογένειας στο παιχνίδι).
4. Πριν αγοράσουν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, να ελέγξουν τη συσκευασία, όπου αναγράφεται η ηλικία για την οποία είναι κατάλληλοι.
5. Να ρωτούν για τη χρήση του Διαδικτύου γνωστούς και φίλους και να ενημερώνονται μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα www.dart.gov.gr, στην οποία υπάρχει άμεση επαφή με την Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια .


Πρακτικές συμβουλές για παιδιά

Συχνά η χρήση του Ίντερνετ , (facebook, twitter, παιγνιδιών κ.α.) απορροφά το παιδί και τον χρόνο του σε βάρος της πραγματικής επικοινωνίας. Του προσφέρει μία εικονική πραγματικότητα και αποξένωση από το περιβάλλον του καθιστώντας το εύκολο θύμα των θηρευτών.
Έτσι, οφείλουν:
" Να εξηγούν στους γονείς τους τις εμπειρίες τους κατά την περιπλάνησή τους στο Ίντερνετ.
" Να μιλούν στους γονείς ή σε κάποιον ενήλικα για εικόνες ή κείμενα, που βρίσκουν στο Ίντερνετ και τους ανησυχούν ή τους φοβίζουν.
" Να διαφυλάσσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες. Ποτέ να μην δίνουν το όνομα, τη διεύθυνση, το όνομα του σχολείου τους, το τηλέφωνό τους, ή φωτογραφίες σε αγνώστους, που συναντούν στο Ίντερνετ, ακόμη και ζητηθούν.
" Να κρατούν τον κωδικό εισόδου στον υπολογιστή τους μυστικό. Είναι σαν το κλειδί του σπιτιού τους, που δεν θα δάνειζαν σε κανέναν.
" Μόνο με την άδεια και την παρουσία των γονιών να συμφωνούν κάποιον/κάποια, που γνώρισαν στο Ίντερνετ.
" Να προσέχουν όταν μιλούν μέσω chatroom ή email. Να διακόπτουν τη συνομιλία, όταν κάποιοι τους κάνουν να νιώθετε άβολα.
" Να μην εμπιστεύονται ό,τι διαβάζουν στο Ίντερνετ. Να μάθουν να βλέπουν το περιεχόμενο με κριτικό μάτι.

Μικροί ή μεγάλοι, πάντως, χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να γνωρίζουν πως οφείλουν να μη διακινούν προσωπικά δεδομένα. Επιπλέον, οφείλουν να εγκαθιστούν στον υπολογιστή, τον οποίο χρησιμοποιούν, προγράμματα προστασίας από ιούς και πρόσθετο λογισμικό ασφαλείας (antivirus software, firewall, anti-spyware software) και να μην ανοίγουν μηνύματα, αρχεία ή συνδέσμους από αγνώστους αποστολείς (spam email). Πολλά από αυτά, περιέχουν μολυσμένα αρχεία από ιούς, ή διαφημίζουν ακατάλληλο και παράνομα περιεχόμενο, ή αποσκοπούν στην εξαπάτηση των χρηστών και την απόκτηση προσωπικών πληροφοριών (Phishing). Μόνον το 2006 η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε 400 καταγγελίες από θύματα ηλεκτρονικής απάτης, καταγγελίες οι οποίες διπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2007. Ο κ. Σφακιανάκης επισημαίνει ότι το οικονομικό έγκλημα στο Ίντερνετ έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και η βασική συμβουλή είναι να μην στέλνεται ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας με email και μην δίνεται σε δικτυότοπους αμφίβολης αξιοπιστίας.
Σημειώνεται ότι πρόσφατη έρευνα, που διενεργήθηκε σε 23000 παιδιά και σε ισάριθμους γονείς Ευρωπαϊκών χωρών, κατέδειξε ότι τα ελληνόπουλα, αλλά και παιδιά από άλλες χώρες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με "ώριμο" τρόπο και πως μόνο ένα στα οκτώ έχει αναστατωθεί από κάτι που είδε, ή του συνέβη online. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα η πλειονότητα των γονιών δηλώνουν άγνοια για τις αρνητικές εμπειρίες των παιδιών στο Ιnternet. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλό κατά μέσον όρο σε ολόκληρη την Ευρώπη, γεγονός που κάνει τους ερευνητές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι γονείς εμφανίζονται να μην έχουν ιδέα για τους ψηφιακούς κινδύνους, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους.

«Ημέρες Ανεξαρτησίας» στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Άρωμα Λατινικής Αμερικής, Μεξικού και καινοτομίες από νέους σκηνοθέτες της Βόρειας Αμερικής, υπόσχονται οι «Ημέρες Ανεξαρτησίας» του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-12/12), εκτός από το μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Ταϊλανδού σκηνοθέτη, Απίτσατπονγκ Βιρασετάκουν, που θα προβληθεί στο ίδιο τμήμα του Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους, η πρώτη μεξικάνικη ταινία που βραβεύτηκε ποτέ στο Φεστιβάλ Βενετίας, το Summer of Goliath του Νικολά Περέντα, αφηγείται με άμεση και διεισδυτική ματιά τις ιστορίες των εξαθλιωμένων κατοίκων του Ουιλοτεπέκ, στην επαρχία του Μεξικό.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ..!!!!

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ

DR SEENG

XUMOR ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ
«Μέτρα για τη στήριξη των ελλήνων παραγωγών καπνού»


ΣΧΕΤ: Η Ερώτηση 546/01-11-2010

Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τη δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών που αφορούν σε ορισμένα άρθρα της Σύμβασης – Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την καταπολέμηση του καπνίσματος {WHO Framowork Convention on Tobacco Control (FCTC)}, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα σημεία που το αφορούν, έχει καταθέσει τις προτάσεις-παρατηρήσεις του, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την ανάγκη διατήρησης της καπνοκαλλιέργειας και της μεταποίηση του καπνού στη χώρα μας. Παράλληλα, έχει παρέμβει σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε περιπτώσεις όπου θίγονται άμεσα ή έμμεσα τα ελληνικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, κατά την επεξεργασία, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των προτάσεων του Π.Ο.Υ. που αφορούν στα άρθρα 9-10 της Σύμβασης (τα οποία πραγματεύονται εκτός των άλλων και τα συστατικά των τσιγάρων), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το καθύλην αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, κατέθεσε παρατηρήσεις και προτάσεις που εν πολλοίς έγιναν αποδεκτές από το σύνολο των Κρατών-Μελών και περιλαμβάνονται στο τελικό προς συζήτηση κείμενο.

Οι ελληνικές παρατηρήσεις αφορούσαν κυρίως στην ανάγκη σαφούς επιστημονικής τεκμηρίωσης στην περίπτωση απαγόρευσης κάποιων από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των blended τσιγάρων, καθώς και στην αναγραφή στο κείμενο ότι τα πρόσθετα δεν συνδέονται με την ελκυστικότητα, ενώ είναι απαραίτητα για την παραγωγή αυτού του είδους των τσιγάρων.

Επιπλέον, με ελληνική παρέμβαση, προστέθηκε αναφορά στο κείμενο που προβλέπει ότι η εφαρμογή των όποιων μέτρων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τόσο τις εθνικές συνθήκες και προτεραιότητες όσο και κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες.

Πέραν των ανωτέρω, σε αντίστοιχη περίπτωση όπου ο Καναδάς θέσπισε μέτρα που αφορούσαν στα πρόσθετα στα τσιγάρα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων, το θέμα ετέθη στις συνεδριάσεις της Επιτροπής ΤΒΤ του Π.Ο.Ε. (Νοέμβριο 2009 και Μάρτιο 2010), όπου βρήκε ανταπόκριση από πληθώρα κρατών της Ε.Ε. και από Τρίτες Χώρες.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Απονομή βεβαιώσεων σε επαγγελματίες

Από τη Σχολή του Επιμελητηρίου ΠιερίαςΑπονομή βεβαιώσεων σε επαγγελματίες

Ειδική εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων σε επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας που παρακολούθησαν σεμινάρια στην Επιμελητηριακή Σχολή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα δόθηκαν οι βεβαιώσεις σε όσους παρακολούθησαν σεμινάρια «Τεχνικού ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας» καθώς και "Υγιεινής και Ασφάλειας των τροφίμων" σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ, που ήταν και το πρώτο σεμινάριο που πραγματοποίησε η Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας σ’ αυτό το αντικείμενο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ο οποίος συγχάρηκε τα μέλη για την επιλογή τους να παρακολουθήσουν σεμινάρια επενδύοντας στην επιμόρφωση και εξειδίκευσή τους. Σημείωσε ότι τα εν λόγω σεμινάρια είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων στις οποίες απευθύνονται και ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Πιερίας θα συνεχίσει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα και στο 2011.
Στην εκδήλωση, επίσης, παραβρέθηκαν η Β’ Αντιπρόεδρος Ματούλα Βελώνη, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Νίκος Ασαρίδης και τα μέλη του ΔΣ Παύλος Μπατάλας, Γιάννης Πείδης και Κώστας Τζίκας, καθώς και οι εκπαιδευτικοί των σεμιναρίων.


ΣεμινάριαΗ Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας δέχεται αιτήσεις για τα παρακάτω σεμινάρια:1. Τεχνική Διαπραγματεύσεων και Διαπραγματεύσεις Πωλήσεων

(24 ώρες)

Διάρκεια: 24 ώρες

Κόστος συμμετοχής: μέλη Επιμελητηρίου Πιερίας 80 ευρώ , μη μέλη 200 ευρώ

Εισηγητής: Σουμπενιώτης Δημήτρης, Αντιπρύτανης Καθηγητής Τμήματος Ο.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας2. Κοστολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών

- Βασικές έννοιες κόστους, Είδη κόστους, Θέσεις κόστους

- Πίνακας Επιμερισμού Δαπανών, Μέθοδοι επιμερισμού κόστους

- Κοστολόγηση βάσει πρότυπων χρόνων, Παραδείγματα

Διάρκεια: 20ώρες

Κόστος συμμετοχής: μέλη Επιμελητηρίου Πιερίας 38 ευρώ , μη μέλη 60 ευρώ

Εισηγητής: Σταυριανίδης Κωνσταντίνος, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης – Κοστολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

3. Τεχνικός Ασφαλείας Β’ και Γ’ Κατηγορία

4. Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤΓια περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Πιερίας τηλ. 2351047263, 2351023211 ή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Πιερίας www.champier

Πλήγμα για τους έλληνες παραγωγούς καπνών ανατολικού τύπου εάν υιοθετηθούν μέτρα απαγόρευσης των συστατικών στα τσιγάρα από την Ε.Ε. και τον Π.Ο.Υ.


Ερώτηση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και του Γιάννη Αμοιρίδη


Α.Π. 5746/1.11.2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τους κ.κ. Υπουργούς

1) Υγείας, Διατροφής και Άθλησης

2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


ΘΕΜΑ: Πλήγμα για τους έλληνες παραγωγούς καπνών ανατολικού τύπου εάν υιοθετηθούν μέτρα απαγόρευσης των συστατικών στα τσιγάρα από την Ε.Ε. και τον Π.Ο.Υ.

Με αφορμή την πρόθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να προτείνει την απαγόρευση των συστατικών που χρησιμοποιούνται στα τσιγάρα με παραδοσιακό χαρμάνι (τύπου blend) στο πλαίσιο των Κατευθυντήριων Γραμμών της Συνθήκης Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού, καταθέσαμε ερώτηση, στις 7 Μαΐου 2010, προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας τους τεράστιους κινδύνους που θα προκύψουν αφενός για τους σκληρά χειμαζόμενους 15.000 Έλληνες καπνοκαλλιεργητές – αφού για την παρασκευή τσιγάρων με αμερικανικό χαρμάνι (American Blended) χρησιμοποιούνται, κατά βάση, τα ακριβά και εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου (Μπασμάς, Κατερίνη, Ελασσόνα, Καμπά-Κουλάκ) – αφετέρου για τη βιομηχανία και το λιανεμπόριο καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα, αν τελικώς υιοθετηθούν οι προτάσεις αυτές στη Διάσκεψη των Μερών του Π.Ο.Υ. που θα πραγματοποιηθεί στην Ουρουγουάη στις 15 – 20 Νοεμβρίου 2010.

Οι ανησυχίες μας αυτές επιτείνονται από τη διαφαινόμενη πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την απαγόρευση συστατικών στην υπό αναθεώρηση Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού (2001/37/ΕΚ), όπως αυτό διατυπώνεται σε ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί σε ιστότοπο της Ε.Ε. για δημόσια διαβούλευση.

Έχοντας δε υπόψη μας ότι όλα τα τσιγάρα είναι βλαπτικά στην υγεία, είτε περιέχουν συστατικά (τύπου blend) είτε όχι (τύπου Virginia) και δεδομένου ότι τα τσιγάρα τύπου blend αντιστοιχούν στο 91% της συνολικής αγοράς τσιγάρων στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις συνιστούν δογματισμό γιατί δεν εδράζονται σε επιστημονικά δεδομένα, οδηγώντας σε ευθεία παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, αφού δεν προστατεύεται η δημόσια υγεία, ενώ ευνοούνται οι παραγωγοί προϊόντων καπνού τύπου Virginia εις βάρος των παραγωγών προϊόντων καπνού τύπου blend (στους οποίους περιλαμβάνονται οι καπνοκαλλιεργητές της χώρας μας).

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την οξεία αντίδραση των καλλιεργητών καπνών ανατολικού τύπου και μπέρλεϊ ανά τον κόσμο, συγκεντρώνοντας υπογραφές σε ψήφισμα της Παγκόσμιας Ένωσης Καπνοκαλλιεργητών καταγγέλλοντας την πρόθεση του Π.Ο.Υ. να απαγορεύσει τη χρήση συστατικών στα προϊόντα καπνού.

Επειδή δε επίκειται η Διάσκεψη των Μερών του Π.Ο.Υ. στις 15 – 20 Νοεμβρίου 2010 και η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Προϊόντα Καπνού, όπου η Ελληνική Κυβέρνηση, δια των αρμοδίων Υπουργείων, θα κληθεί να λάβει θέση.
Επειδή η Επιστημονική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Αναδυόμενους και Πρόσφατα Ταυτοποιημένους Κινδύνους (Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks) δημοσίευσε πρόσφατα τα ευρήματα μελέτης που της ανατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι τα συστατικά αυξάνουν την εθιστικότητα των προϊόντων καπνού, καθώς και ότι δεν μπορεί να εξαχθεί σαφές συμπέρασμα ως προς τον ρόλο που παίζουν τα συστατικά στο να καταστήσουν ελκυστικά τα προϊόντα καπνού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί Υγείας, Διατροφής & Άθλησης

και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Θα αντιταχθούν τα αρμόδια Υπουργεία στην απαγόρευση των συστατικών στα τσιγάρα τόσο στο πλαίσιο του Π.Ο.Υ. όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε., δεδομένου ότι αυτού του είδους οι απαγορεύσεις δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα ούτε προάγουν τη δημόσια υγεία, αλλά, αντίθετα, πλήττουν τα συμφέροντα και το μέλλον των ήδη βαρέως δοκιμαζόμενων 15.000 Ελλήνων καπνοκαλλιεργητών και των 40.000 και πλέον επίσης πληττομένων λιανοπωλητών καπνικών προϊόντων;

2. Θα ζητήσουν ρητώς από την Ε.Ε. και τον Π.Ο.Υ. να διαγραφεί κάθε αναφορά στις κατευθυντήριες γραμμές της Συνθήκης Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού που να απαγορεύει τη χρήση συστατικών/πρόσθετων στα προϊόντα καπνού με βάση την υποκειμενική έννοια της ελκυστικότητας, εάν δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση;

3. Θα ζητήσει από την Ε.Ε. και τον Π.Ο.Υ. να γίνουν σεβαστές οι αρχές της αναλογικότητας και της ίσης μεταχείρισης, δεδομένου ότι, αν υιοθετηθεί η απαγόρευση των συστατικών στα προϊόντα καπνού, θα πληγούν αδικαιολόγητα και ανεπανόρθωτα οι Έλληνες παραγωγοί καπνών ανατολικού τύπου και οι εξαγωγές τους, ενώ παράλληλα θα ευνοηθούν οι παραγωγοί καπνών τύπου Virginia και οι παρασκευαστές προϊόντων καπνού Virginia.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΧΘΕΣ, 
ΕΦΕΡΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ 
ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ, -ΟΤΙ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ....
ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΗΜΕΡΑ, 
ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ Η  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...!!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ AIDS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

TA στοιχεία για την πορεία της νόσου toy AIDS συνεχίζουν να είναι ανησυχητικά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), αύξηση των κρουσμάτων AIDS καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Φέτος και μέχρι 31 Οκτωβρίου, έχουν δηλωθεί 519 νέα κρούσματα, τα οποία ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των HIV οροθετικών ατόμων που έχουν δηλωθεί στη χώρα μας, σε 10452. Από τα περιστατικά αυτά, τα 8453 (80,9%) ήταν άνδρες, τα 1951 (18,7%) γυναίκες, ενώ για ένα μικρό ποσοστό το φύλο δεν δηλώθηκε.

Το παρήγορο είναι ότι ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων AIDS σε παιδιά, παραμένει χαμηλός στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες. Σε σύνολο 37 παιδιών με AIDS, το 64,9% έχουν μολυνθεί από τη μητέρα τους.

Ειδικότερα, από τα 519 νέα περιστατικά που δηλώθηκαν οι 451 (86,9%) ήταν άνδρες και 68 (13,1%) γυναίκες. Το 36,4% των περιστατικών έχουν δηλωθεί ως 'ακαθόριστα' σε σχέση με τον τρόπο μετάδοσης, το 46,2% ήταν άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες (ή 72,7%, εάν δεν συμπεριληφθούν οι περιπτώσεις με 'ακαθόριστο' τρόπο μετάδοσης) και το 14,6% ήταν ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες (ή 23%, εάν δεν συμπεριληφθούν οι περιπτώσεις με 'ακαθόριστο' τρόπο μετάδοσης).

Η πλειονότητα των περιστατικών αφορά σε άτομα ηλικίας 25 - 44 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών (22,4%) ήταν ηλικίας 30-34 ετών κατά τη δήλωση, ενώ των γυναικών (20,6%) ήταν ηλικίας 25-29 ετών κατά τη δήλωση.

Ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης του HIV, σε άτομα που έχουν εμφανίσει AIDS, παραμένει η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών (55,5%) και ακολουθεί η ετεροφυλοφιλική (για άνδρες και γυναίκες) σεξουαλική επαφή (24,6%). Οι περιπτώσεις, οι οποίες μολύνθηκαν ενδεχομένως μέσω άλλων τρόπων μετάδοσης, εμφανίζουν μικρά ποσοστά. Οι περιπτώσεις για τις οποίες δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί ο πιθανός τρόπος μόλυνσης ανέρχονται στο 9,2%.

Σε σύνολο 2.325 ατόμων που έχουν μολυνθεί, μέσω της ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής, το 35,2% ήταν άτομα που έζησαν ή προέρχονται από χώρες στις οποίες η ετεροφυλοφιλική μετάδοση είναι συχνή, το 18,2% είχαν σεξουαλική επαφή με HIV οροθετικά άτομα, των οποίων η πηγή μόλυνσης είναι ακαθόριστη και το 32,4% ήταν περιστατικά για τα οποία υπήρχε ισχυρή ένδειξη ετεροφυλοφιλικής μετάδοσης, χωρίς, ωστόσο, να έχει προσδιοριστεί η υποκατηγορία της.

Ο αριθμός των θανάτων σε ασθενείς με AIDS που δηλώθηκαν, μέχρι την 31η Οκτωβρίου, ανέρχεται σε 34 άτομα. Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με AIDS που απεβίωσαν ήταν άνδρες, γεγονός που αντανακλά τη μεγάλη αναλογία των ανδρών, επί του συνόλου των ατόμων με HIV/AIDS.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της HIV επιδημίας στην Ελλάδα την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, είναι η σημαντική αύξηση που παρουσιάστηκε μετά το 2004 . Αυξητική τάση παρατηρήθηκε και το 2008. Ειδικότερα, το 2008, ο αριθμός των περιστατικών που δηλώθηκαν ανήλθε σε 653, τιμή που αντιστοιχεί στην τρίτη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από την αρχή λειτουργίας του συστήματος επιτήρησης. Για το 2009, o αριθμός των δηλωθέντων περιστατικών ξεπέρασε για άλλη μία φορά το όριο των 600. Για το 2010, δεν έχει ολοκληρωθεί η συλλογή των δεδομένων. Λαμβάνοντας υπόψη τη μηνιαία κατανομή των δηλώσεων, εκτιμάται ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων που θα δηλωθούν τελικά το 2010, θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, μεγαλύτερα μάλλον σε σχέση με το 2009.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ...!!!

Και κερατάς και δαρμένος… αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στην ιστορία του Άντονι Σιλιντζα από το Μπαμπάνε της Ζουαζiλάνδης.NEWS247.GR

Ο Άντονι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και χάζευε τη φύση διαπίστωσε ότι στο απέναντι δάσος κάποιοι έκαναν έρωτα.  Προσπαθώντας να δει τι γίνεται τους πλησίασε και για κακή του τύχη είδε την γυναίκα του να τον απατά με κάποιον άλλον.
Σοκαρισμένος από το γεγονός τους πλησίασε ώστε να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τη σύζυγό του. Εκείνη τη στιγμή ο θερμός εραστής όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του άρχισε να του πετά πέτρες και τον τραυμάτισε.
Όπως αναφέρουν οι Τάιμς της Ζουαζηλάνδης η σύζυγος του, Νέσταρ ,έκανε παθιασμένο έρωτα πάνω σ’ ένα βράχο στη μέση του δάσους όταν ο άνδρας της συνειδητοποίησε ότι ήταν αυτή.
"Ο Καλβίν Σιβέλα, όταν αντιλήφθηκε την ύπαρξη του άρχισε να του πετά πέτρες" αναφέρει η εφημερίδα.
Ο Άντονι έκανε μήνυση στον Κάλβιν για επίθεση και η υπόθεση έφτασε στο τοπικό δικαστήριο. Εκεί η πέτρα του σκανδάλου δήλωσε "Δεν ζω πλέον με τον Άντονι αν και είμαι ακόμη παντρεμένη μαζί του" προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εραστή της.
Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον εραστή και τον καταδίκασε σε 8 μήνες φυλάκιση.

Η ΝΤΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιήσει από Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου τριήμερη περιοδεία στον Έβρο.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010
20:30 Συνάντηση με μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ροδόπης και Έβρου.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
08:30 Επίσκεψη στο κλιμάκιο της FRONTEX, στο τελωνείο των Κήπων Έβρου και συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.
09:30 Επίσκεψη σε μονάδα παραγωγής μεταξιού στο Σουφλί.
10:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ορεστιάδας.
10:45 Συνάντηση με τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας.
11:10 Επίσκεψη στο εργοστάσιο Ζαχάρεως.
12:00 Επίσκεψη στο 21ο Σύνταγμα Πεζικού, στη Πλάτη του Δήμου Δικαίων.
13:15 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κυπρίνου.
19:00 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
20:00 Συνάντηση με μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Αλεξανδρούπολης.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010
09:30 Συνάντηση με τον Νομάρχη  Νίκο Ζαμπουνίδη.
10:00 Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Έβρου και συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Έβρου και τα μέλη του εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
11:15 Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
11:30 Συνάντηση με Ομάδα Πρωτοβουλίας Νέων.

ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ...Άρπαξαν από διανομέα τα… φαγητά
Την παραγγελία ενός 45χρονου μεταφορέα φαγητού άρπαξαν τέσσερις άγνωστοι, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12.50 μετά τα μεσάνυχτα, στην οδό Ευριδιάδου.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, με τη χρήση σωματικής βίας, οι δράστες ακινητοποίησαν τον υπάλληλο ψησταριάς και στη συνέχεια αφαίρεσαν τα φαγητά που μετέφερε, προτού εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.
www.kathimerini.gr


***** ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΕΛΑΙΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΤΥΡΙΩΝ, ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ!!!!
ΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.... 

ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα ολοήμερης λειτουργίας  Νοσοκομείων του ΕΣΥ  σε όλη τη χώρα. Η ένταξη των νοσοκομείων στην ολοήμερη λειτουργία γίνεται σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία ,από τα νοσοκομεία που καταρχήν δηλώθηκε ότι θα συμμετέχουν στο νέο θεσμό,
τελικά λειτούργησαν τα παρακάτω :
 1.Γ.Ν. Γ.Γεννηματά
 2.Ευαγγελισμός
 3.Παίδων Αγλαία Κυριακού
 4.ΚΑΤ
 5.Τζάνειο
 6.Μεταξά
 7.Παπαγεωργίου
 8.Θεαγένειο
 9.Παπανικολάου
10.ΑΧΕΠΑ
11.ΠΑ ΓΝ Η
12.Καβάλας
13.Αλεξανδρούπολης
14.Ιωαννίνων
15.Λάρισσας
16.Βόλου
17.Αγ.Ανδρέα Πάτρας
18.Ρίου
19.Χανίων
20.Γ.Ν Ηρακλείου (Βενιζέλειο)
Εξαιρέθηκαν λόγω της σημερινής εφημερίας τους-και βασει του νόμου- τα παρακάτω νοσοκομεία:
1.Ιπποκράτειο
2.Αττικόν
3.Ε.Ε.Σ
4.Παίδων Αγία Σοφία

Δεν συμμετείχε στο θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα,οι εργαζόμενοι του οποίου  ζητούν να διευκρινιστεί  το καθεστώς αμοιβής και φορολόγησης τους.
Επίσης σε πολλές περιπτώσεις εκ παραδρομής κοστολογήθηκαν ιατρικές πράξεις  με την προγενέστερη νομοθεσία των απογευματινών ιατρείων. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.Στο ΥΥΚΑ έχει ήδη συσταθεί 5μελής Ομάδα παρακολούθησης της ολοήμερης λειτουργίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων που πιθανόν θα εμφανισθούν τις πρώτες μέρες εφαρμογής .


Εντωμεταξύ ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επισκέφθηκε σήμερα το Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» και συζήτησε με τη διοίκηση, τους εργαζομένους και τους ασθενείς για τη νέα λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση του από το βαθμό ετοιμότητας του Νοσοκομείου, το οποίο δέχθηκε 160 απογευματινούς ασθενείς .Ο κ.Τιμοσίδης μεταξύ άλλων  δήλωσε:

"Η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων είναι η στοχευμένη κίνηση με την οποία περισσότεροι ασθενείς εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία ενώ, το ανθρώπινο δυναμικό, οι δομές και ο εξοπλισμός του δημοσίου συστήματος υγείας αξιοποιούνται όπως πρέπει .Επίσης τα νοσοκομεία δημιουργούν ευκαιρίες αύξησης των εσόδων τους. Είναι μια επένδυση στη δημόσια υγεία με πολλαπλά οφέλη."

ΣΠΙΘΑ

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις.**** ΑΠΟ ΜΙΑ ...ΣΠΙΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!
**** ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ....
**** ΙΔΩΜΕΝ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ...

Το 70% των Ελλήνων σε παραγωγική ηλικία βρίσκεται στα όρια της κατάθλιψης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.
**** ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ....ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...

Η ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Σήμερα
κυκλοφόρησε στα περίπτερα μια νέα καθημερινή εφημερίδα. Το όνομά της "Δημοκρατία".

ΓΑΠ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ!!!!

Στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές για το 2010, την οποία συνέταξε το περιοδικό “Foreign Policy”, περιλαμβάνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου (και συγκεκριμένα στην 79η θέση)...!!!!!

ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, Ο ΚΑΡΓΑΚΟΣ, Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ...!!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ?


Η NASA ανακοίνωσε πως θα οργανώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου, με αντικείμενο της «ένα εύρημα αστροβιολογίας που θα συγκλονίσει την όλη προσπάθεια της αναζήτησης στοιχείων για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής». Η ανακοίνωση αυτή έχει θέσει σε συναγερμό όλους τους ερευνητές θεμάτων ούφο, αλλά και γενικά όποιον ενδιαφέρεται για το ζήτημα των εξωγήινων. Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία διευκρινίζει πως «η αστροβιολογία είναι η μελέτη της απαρχής, της εξέλιξης, της διανομής, και του μέλλοντος της ζωής στο σύμπαν». Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, όπως μεγάλη είναι και η αγωνία για το πρόκειται να ανακοινωθεί. Μερικές πιθανές αποκαλύψεις είναι:
-Ανακάλυψε μήπως η NASA κάποιες ενδείξεις ζωής, έστω σε μικροβιακό επίπεδο, στον κόκκινο πλανήτη?

**** ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ..."ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ" ΓΥΡΩ ΜΑΣ..!!!! 

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ
*** ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ
*** ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ
*** ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΑΜΙ....


******** ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ???

****ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ... 

Αιγίνιο Πιερίας: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ληστών τράπεζας

Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ...?
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ
ΟΤΙ Η  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΙΧΝΗ...


ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΣ...
ΚΥΝΗΓΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΛΗΣΤΕΣ..!!!


ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ..

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΑΤΕ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΕΡΕΥΝΕΣ κανουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων ενόπλων που το πρωί λήστεψαν το υποκατάστημα της «Αγροτικής Τράπεζας» (ΑΤΕ), στο κέντρο του Αιγινίου Πιερίας, αρπάζοντας το ποσό ύψους 390.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στο υποκατάστημα λίγο πριν τις 8 το πρωί και καθώς οι πόρτες, εκείνη την ώρα, δεν είχαν ανοίξει ακόμη για το κοινό, εισέβαλαν στο εσωτερικό της τράπεζας σπάζοντας με βαριοπούλες τις τζαμαρίες.
Με την απειλή όπλων, πιθανότατα τύπου καλάζνικοφ, οι κρανοφόροι ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και κινήθηκαν προς το χρηματοκιβώτιο που μόλις είχε ανοίξει, αρπάζοντας το παραπάνω χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και κινήθηκαν προς την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όπου εγκατέλειψαν το όχημα, το οποίο όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική προανάκριση, είχαν κλέψει από περιοχή της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες εκτιμάται ότι επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΟΚ-ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (22:05 SPORTNET, ΑΝΤ1) στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League και θέλει τη νίκη που θα τον διατηρήσει «ζωντανό» στο… κόλπο της πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης.

ΧΑΙΝΤΟΥΚ -ΑΕΚ 1-3 ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Με το ένα πόδι στους «32» του Europa League βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά τη μεγάλη νίκη που πήρε μέσα στο Σπλιτ επί της Χάιντουκ με 3-1.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ -ΑΡΗΣ 2-3....ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!

Τη μεγαλύτερη βραδιά στην ευρωπαϊκή του ιστορία έζησε ο Αρης στη Μαδρίτη την Τετάρτη. Οι «κίτρινοι» άλωσαν το «Βιθέντε Καλντερόν», επικρατώντας της Ατλέτικο με 3-2, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-1, αν και στο ξεκίνημα του αγώνα εκείνοι είχαν προηγηθεί.