Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί την πλάκα στα δόντια μας

Οι καθηγητές του πανεπιστημίου του Groningen στην Ολλανδία κ.κ. Bauke Dijkstra και Lubbert Dijkhuizen ανακάλυψαν τον μηχανισμό με τον οποίο το ένζυμο με το όνομα glucansucrase δημιουργεί την βακτηριδιακή πλάκα στα ανθρώπινα δόντια.
Το επόμενο βήμα πια για τους επιστήμονες θα είναι να βρεθεί ο τρόπος να εμποδιστεί ο μηχανισμός και τα δόντια μας θα μένουν για πάντα υγιή. Μάλιστα εκτιμάται πως οι όποιες ουσίες ανακαλυφθούν για την προστασία των δοντιών μας θα μπορούσαν να προστίθεται ακόμη και σε γλυκά έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η άμεση προστασία των δοντιών μας την ώρα που τρώμε.
Μην περιμένετε όμως πως θα πετάξετε ποτέ την οδοντόβουρτσά σας. Οι επιστήμονες εξηγούν πως ο καθαρισμός των δοντιών είναι μια δραστηριότητα που θα παραμείνει αναγκαία ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των εφαρμογών της ανακάλυψής τους.
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/12/101203101341.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&
amp;utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28ScienceDaily%3A+Latest+Science+News%29
in.gr

ΔΙΑΦΟΡΑΚινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων

Την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με «ανησυχητική κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων» κατέθεσε εκ νέου στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνει στον πρωθυπουργό επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της εισόδου παράνομων μεταναστών στην χώρα.

Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει: «Πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλούν για επικίνδυνες διασυνδέσεις ορισμένων μελών της μουσουλμανικής κοινότητας με οργανωμένα εξτρεμιστικά κέντρα του εξωτερικού.

»Σύμφωνα με ανάλυση του έγκυρου περιοδικού "Επίκαιρα", αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμούν ότι οι κύκλοι αυτοί αναμένουν την κατάλληλη στιγμή ώστε να προκαλέσουν γενικευμένη αναταραχή με σκοπό την προώθηση των θέσεων και των αιτημάτων τους ή ακόμα και την αποσταθεροποίηση της χώρας.

»Οι ελληνικές αρχές, μάλιστα, φέρονται να έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που δείχνουν εμπλοκή ακόμη και προσώπου που εργάζεται για λογαριασμό της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ».

Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτά τον πρωθυπουργό: «Αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές; Σας προβληματίζει η πιθανότητα εκδήλωσης τέτοιων συγκρούσεων, ειδικά από την στιγμή που η κυβέρνησή σας προσανατολίζεται στη δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους στο κέντρο της Αθήνας;»

Παράλληλα, το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης θέτει σε επίκαιρη ερώτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη προς τον πρωθυπουργό.

Η βουλευτής σημειώνει ότι «η παρουσία δυνάμεων της Frontex το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αν και αναμφισβήτητα υποβοηθητική δεν είναι αποτρεπτική, αλλά ταυτοχρόνως αύξησε τη μεταναστευτική ροή στο νότιο κομμάτι του Έβρου».

Ερωτά, δε, τον πρωθυπουργό ποια πρόσθετα μέτρα θα λάβει η πολιτεία, για να αποτραπεί η είσοδος των παράνομων μεταναστών, αν υπάρχει σχεδιασμός για την επαρκή φύλαξη της συνοριακής μεθορίου, τι έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών ως συνέχεια των προσπαθειών της προηγούμενης κυβέρνησης για υπογραφή πρωτοκόλλων επανεισδοχής κι αν εφαρμόζει η Τουρκία τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Newsroom ΔΟΛ

Η ΒΑΛΙΤΣΑ, ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

...ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΓΩ; ΕΣΥ... (ΘΕΑΤΡΙΚΟ)

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΑΛΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΣΥΝΕΠΗΣ, ΜΕΘΟΔΙΚΟΣ  ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ
ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΛΛΟΙ
 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ-ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Θ. Παπαγεωργίου Εκσυγχρονισμός και μετεγκατάσταση του χώρου φόρτωσης ζαχαρότευτλων
Το αίτημα των τευτλοπαραγωγών της Κατερίνης για νέο σύγχρονο χώρο φόρτωσης των ζαχαρότευτλων μετέφερε με επιστολή του προς την διοίκηση της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» ο βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου.

Στην Κατερίνη, σε χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού λειτουργεί χώρος φόρτωσης ζαχαρότευτλων. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι απηρχαιωμένης τεχνολογίας και αντί να εξυπηρετούνται οι παραγωγοί ταλαιπωρούνται. Επίσης ο χώρος που είναι εγκατεστημένη η μονάδα φόρτωσης ανήκει στον ΟΣΕ και σύντομα θα προκύψουν προβλήματα αφού ο ΟΣΕ πρόκειται να αξιοποιήσει όλο το χώρο του παλιού εργοστασίου ως αποθήκη υλικού.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή του, σε συναντήσεις που είχε με τευτλοπαραγωγούς της Κατερίνης, τον ενημέρωσαν πως σε κοντινή απόσταση από το Σιδηροδρομικό Σταθμό υπάρχουν κατάλληλοι χώροι όπου μπορεί να εγκατασταθεί νέα μονάδα φόρτωσης ζαχαρότευτλών με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να γίνεται γρήγορα και σωστά η φόρτωση του προϊόντος. Η μονάδα αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του κόστους μεταφοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των τευτλοπαραγωγών.

ΣΤΕΨΙΣ, πωλειται η επιχειρηση


ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΗΛ, 23510-79969
7ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 106 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ :www.stepsis.gr

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ

Επίσκεψη του δημάρχου Δίου – Ολύμπου στον Νομάρχη Πιερίας
Συνάντηση εργασίας με τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου στο γραφείο του είχε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος επισκέφθηκε το Διοικητήριο για να ενημερωθεί για τα έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Νομάρχη ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε τον κ. Παπαθανασίου για όλα τα έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου καθώς και για τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και αφορούν σε διάφορα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή της Νότιας Πιερίας.

Ο Νομάρχης ευχήθηκε δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του κ. Παπαθανασίου, που αναλαμβάνει καθήκοντα ως ο πρώτος Δήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου και του χάρισε το λεύκωμα «Πιερίδων Στέφανος» του αρχαιολόγου Μάνθου Μπέσιου.


ΝΤΟΡΑ

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ"

Αρκετοί ταλαντούχοι Έλληνες ερευνητές ενισχύονται χρηματοδοτικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, αλλά οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει στα νέα «ταλέντα», με την ελπίδα ότι μελλοντικά η Ευρώπη θα αναδείξει περισσότερους νομπελίστες, όπως ο φετινός νομπελίστας φυσικής Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, συν-εφευρέτης του νέου υλικού γραφένιου, ο οποίος είχε ενισχυθεί στο ξεκίνημα της έρευνάς του με κεφάλαια (starting grants) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας. Η νέα «φουρνιά» των 427 ενισχυόμενων ερευνητών έρχεται να προστεθεί στους περίπου 1.200 νέους επιστήμονες που έχουν λάβει τέτοιες ενισχύσεις μέχρι σήμερα από το ERC.
Οι φετινοί επιλεχθέντες ερευνητές προέρχονται συνολικά από 21 ευρωπαϊκές χώρες. Η μέση ηλικία των ερευνητών είναι περίπου 36 ετών και το 26,5% από αυτούς είναι γυναίκες. Το 45,7% των ερευνητικών σχεδίων που ενισχύονται, αφορούν τις φυσικές επιστήμες και τις επιστήμες μηχανικού, το 35,8% της επιστήμες της ζωής-βιολογία και το 18,5% τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.
Συνολικά υποβλήθηκαν 2.873 αιτήσεις επιχορήγησης φέτος (αύξηση 14% έναντι του 2009), από τις οποίες επιλέχθηκαν οι 427 ή ποσοστό επιτυχίας 15%. Για να δικαιούται ένας ερευνητής να ζητήσει χρηματοδότηση από το ERC (η οποία διαρκεί μέχρι πέντε έτη), πρέπει να έχει ερευνητική εμπειρία 2-12 ετών μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του.
Αναλυτικότερα, ο κατάλογος περιλαμβάνει τους εξής ελληνικής καταγωγής ερευνητές:
- Εμμανουήλ Τσακίρης (νευροψυχολόγος στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου-Royal Holloway, Βρετανία): Η πλαστικότητα του εαυτού: πειραματισμοί με την ταυτότητα του εαυτού.
- Γιάννης Παπαδογιαννάκης (λέκτορας θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Βρετανία): Θρησκευτική πίστη και ταυτότητες στην ανατολική Μεσόγειο: ο ρόλος του διαθρησκευτικού διαλόγου.
- Αχιλλέας Καπανίδης (λέκτορας βιοφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Βρετανία): Μονομοριακή ανάλυση πολυμεράσης DΝA (ενός ενζύμου) in vitro και in vivo: μια (βιολογική) μηχανή σε δράση.
- Άγγελος Κιαγιάς (επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών): Έλεγχος ψηφιακής κίνησης στην ψηφιακή εποχή.
- Γεωργία Σαλαντή (λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων): Ολοκληρώνοντας την πολλαπλή μετα-ανάλυση: ένα πλαίσιο για την αξιολόγηση και την ιεράρχηση πολλαπλών τεχνολογιών ιατρικής φροντίδας. Προ ημερών η ελληνίδα ερευνήτρια τιμήθηκε με ένα από τα τρία βραβεία L'OREAL-UNESCO 2010 για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.
- Γιώργος Σταθόπουλος (Πανεπιστήμιο Πατρών-Τμήμα Ιατρικής): Μετάλλαξη KRAS.
- Νίκος Παραγιός (καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Ecole Centrale του Παρισιού, Γαλλία): Βιοαπεικόνιση και μοντελοποίηση οργάνων και διάγνωση με τη βοήθεια υπολογιστών. Τιμήθηκε το 2008 με το επιστημονικό βραβείο Μποδοσάκη.
- Μιχαήλ Βλάχος (ερευνητής στο εργαστήριο ερευνών της IBM στη Ζυρίχη, Ελβετία): Ακριβής «εξόρυξη» (δεδομένων) από μη ακριβή δεδομένα.
- Ελευθέριος Γουλιελμάκης (Ινστιτούτο Κβαντικής Οπτικής Μαξ Πλανκ, Γερμανία): Αττοηλεκτρονική: καθοδήγηση ηλεκτρονίων σε άτομα και μόρια με συνθετικές κυματομορφές φωτός. Το 2007 είχε τιμηθεί με το βραβείο Φωτεινού της Ακαδημίας Αθηνών.
- Χαράλαμπος Αναστασίου (καθηγητής στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Πανεπιστημίου ΕΤΗ Ζυρίχης, Ελβετία).
- Εμμανουήλ Δερμιτζάκης (καθηγητής στο τμήμα ιατρικής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γενεύης, Ελβετία): μεταγραφική γενωμική στους ανθρώπινους πληθυσμούς με την χρήση αλληλούχισης υψηλής απόδοσης.
- Αντώνης Αδαμαντίδης (Πανεπιστήμιο Λιέγης-Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Βέλγιο): Οπτογενετική εξέταση της ντοπαμίνης σε σχέση με τις διαδικασίες του ύπνου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι παντρεμένοι συμπεριφέρονται καλύτερα


Σύμφωνα με νέα έρευνα.
Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίληψη ότι οι παντρεμένοι άνδρες, τείνουν να έχουν λιγότερες παραβατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές από τους ανύπαντρους.

Οι ερευνητές, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Αλεξάντρα Μπαρτ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ψυχιατρικής «Archives of General Psychiatry» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσαν ότι αφενός οι λιγότερο αντικοινωνικοί άνδρες είναι πιθανότερο να παντρευτούν μέχρι τα 30 τους σε σχέση με τους περισσότερο αντικοινωνικούς, αφετέρου, από τη στιγμή που παντρεύονται, ο γάμος «φρενάρει» περαιτέρω την όποια αντικοινωνική συμπεριφορά τους.
Η μελέτη είναι η πρώτη που μελέτησε τις συνέπειες του γάμου στην αντικοινωνική συμπεριφορά, αξιοποιώντας δείγματα γενετικού υλικού από διδύμους προκειμένου να απομονώσει τυχόν επίδραση των γονιδίων στη συμπεριφορά των ατόμων, σε σχέση με την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος. Οι ερευνητές επί 12 χρόνια εξέτασαν δεδομένα από 289 ζεύγη διδύμων ανδρών σε διάφορες χρονικές στιγμές, όταν ήσαν 17, 20, 24 και 29 ετών.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα αντικοινωνικής συμπεριφοράς στις ηλικίες των 17 και 20 ετών ήταν πιθανότερο να έχουν παντρευτεί μέχρι τα 29 τους. Στη συνέχεια, μετά το γάμο, τα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς μεταξύ των παντρεμένων μειώθηκαν κι άλλο, ενώ των διδύμων αδελφών τους που είχαν μείνει ανύπαντροι, η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είχε μειωθεί ανάλογα.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο γάμος επιδρά σε μεγάλο βαθμό έμμεσα, καθώς, για παράδειγμα, αυξάνει την ικανότητα δημιουργίας δεσμών με άλλους ανθρώπους ή μειώνει τον χρόνο που ένας άνδρας μπορεί πια να περάσει με τους παλιούς φίλους του (και τις…κακές επιρροές τους).
Όσο πιο πετυχημένος είναι ένας γάμος, τόσο πιο μεγάλη φαίνεται να είναι η επίδραση στη βελτίωση της συμπεριφοράς ενός άνδρα (λιγότερη τάση για παραβατικότητα-εγκληματικότητα, λιγότερα ψέματα, λιγότερη επιθετικότητα, λιγότερη κατανάλωση αλκοόλ και ξενύχτια, περισσότερες τύψεις για κάποια κακή συμπεριφορά κ.α.). Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παντρεμένοι συνειδητοποιούν ότι «έχουν πλέον περισσότερα να χάσουν», αν συνεχίσουν την παλιά αντικοινωνική συμπεριφορά τους.
Δεν είναι σαφές αν κάτι ανάλογο συμβαίνει στις γυναίκες, όπως είπε η Μπαρτ, καθώς εξ αρχής αυτές είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αντικοινωνικές συμπεριφορές. Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι οι παντρεμένοι εν γένει έχουν κι άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανύπαντρους, όπως καλύτερη υγεία, μακροβιότερη ζωή, λιγότερη κατάθλιψη κ.α.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ..!!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ....

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRg7QB93O1f_oekxDOPADGZrtT3TQeyajg9iSD9tbWLOVxsmjicBoRQ9Z_3Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του...Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης. Σύμφωνα με αυτήν...

τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:
ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.
Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής Επιστήμης, έχουμε τα ακόλουθα:“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!”
Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του Φωτός:
“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ! ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤΗ ΙΓΜΑ (ΙΝΑ) ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ. (ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ), ΠΥΡΟΣ (ΔΕ) ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΕΨ ΙΛΩΝ, ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ, Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ)”.
Η επίκληση αυτή είναι καταγεγραμμένη από αιώνες στο υποσυνείδητο των Ελλήνων.
Αμέσως πιο κάτω αποκαλύπτουμε την σημασία των λέξεων της προσευχής αυτής:
Αλ = Ο νοητός ήλιος. Φά-ος = το φώς. Βη = προστακτική του ρημ. βαίνω (=βαδίζω, έρχομαι). Τα = δοτική άρθρου δωρικού τύπου, τη, εις την. Γα = Γή (δωρικός τύπος).
Άμα = (επίρρ.) συγχρόνως. Ελ = ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος. Εψ = ρήμ. έψομαι, εψ-ημένος = ψημένος. Ιλών = ιλύς (ουσ.) = λάσπη, πηλός. Στη = προστ. ρήμ. ίστημι.
΄Ιγμα = καταστάλαγμα, απόσταγμα. Ζη = προστ. ρημ. ζω. Η = προστ. ρημ. ειμί, είμαι.
Θη = προστ. ρημ. θέτω. Ιώτα = τα Ιώγα, τα Εγώ (πρβλ. αγγλ. Ι = εγώ). Παλλάν = Ρημ. πάλλω (= δονούμαι, περιστρέφομαι) επιθ. παλλάς = πάλλουσα, περιστρεφόμενη (π.ρ.β.λ. Παλλάς Αθηνά). Δα = άλλος τύπος της Γα, Γής (πρβλ. Δά- μήτηρ > Δημήτηρ > Δήμητρα = Μητέρα Γή) Νύξ = (ουσ.) νύχτα. Ο = (αναφ.) το οποίο, που.
Φύ(οι)= ευκτική ρημ. φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι).
Απόδοση
Αλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή! Κι εσύ Ελ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται (που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού). Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά) για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί) το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!Η εκφώνηση της επίκλησης αυτής, στον αρχαϊκό της τύπο, έχει μια ισχυρή δονητική επίδραση στους αισθανόμενους Ανθρώπους του Φωτός, σε όποιο σημείο αυτού του Πλανήτη και αν ίστανται, διότι πάνω απ΄ όλα είναι μια μυστηριακή κρούση στον ιερό σπόρο της Ψυχής τους...
24ΩΡΟ 

ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/12/th-syntaksiouxoi-poreia.jpgΠορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της Ελλάδας...

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

ΟΠΩΣ ΣΤΡΟΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΝ

Η ασπιρίνη προλαμβάνει την εμφάνιση μορφών καρκίνου

  Η λήψη μικρής ποσότητας ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες και τα ευρήματα είναι τόσο ισχυρά ώστε να προτείνεται σε ανθρώπους άνω των 40 να λαμβάνουν προληπτικά ασπιρίνη κάθε μέρα.

    Η έρευνα αυτή αναμένεται να διχάσει την επιστημονική κοινότητα καθώς η ασπιρίνη έχει κατηγορηθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο γαστρορραγίας σε περίπου έναν ασθενή στους χίλιους κάθε χρόνο.

    Σε μελέτη που βασίστηκε σε οκτώ κλινικές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 25.570 ασθενείς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι θάνατοι από καρκίνο μεταξύ εκείνων που λάμβαναν ασπιρίνη σε μικρές δόσεις, δηλαδή μέχρι και 75 μιλιγκράμ την ημέρα, ήταν κατά 21% λιγότεροι στη διάρκεια των ερευνών και κατά 34% μετά από πέντε χρόνια.

    Η ασπιρίνη εμφανίστηκε να προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως από τον καρκίνο του γαστρεντερικού, επισημαίνει η μελέτη, με τα ποσοστά των θανάτων που καταγράφηκαν από αυτή τη μορφή καρκίνου να είναι περίπου 54% χαμηλότερα μετά από πέντε χρόνια μεταξύ εκείνων που λάμβαναν ασπιρίνη σε σχέση με εκείνους που δεν λάμβαναν.

    Ο Πίτερ Ρόθγουελ του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε ότι ενώ η λήψη ασπιρίνης ενέχει μικρό κίνδυνο γαστρορραγίας, αυτός ο κίνδυνος ουσιαστικά "εξαφανίζεται" από τα οφέλη της στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο και εμφράγματα.

    "Οι παλαιότερες έρευνες σωστά προειδοποιούσαν ότι στους υγιείς μεσήλικες ο μικρός κίνδυνος γαστρορραγίας εξαιτίας της ασπιρίνης εν μέρει αντισταθμίζει τα οφέλη από την πρόληψη του εγκεφαλικού και των εμφραγμάτων, αλλά, (αυτή η έρευνα δείχνει ότι), η μείωση των θανάτων εξαιτίας πολλών κοινών μορφών καρκίνου θα αλλάζει πλέον την ισορροπία για πολλούς ανθρώπους", είπε ο Ρόθγουελ.

    Η ασπιρίνη, που αρχικά παρασκευάστηκε από την Bayer, είναι ένα φτηνό φάρμακο το οποίο διατίθεται εύκολα και χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αντιπυρετικό.

    Παλαιότερες μελέτες διαπίστωσαν ότι η λήψη ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου επισημαίνοντας ότι αυτό αυτό γίνεται επειδή μπλοκάρει το ένζυμο κυκλοοξυγενάση 2, το οποίο ευνοεί την φλεγμονή και την διάσπαση των κυττάρων και συναντάται σε υψηλά επίπεδα στους όγκους.

    Στην έρευνα του Ρόθγουελ, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Lancet, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου στη διάρκεια της εικοσαετίας μειώθηκε κατά περίπου 10% για τον καρκίνο του προστάτη, 30% για τον καρκίνο των πνευμόνων, 40% για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και 60% για τον καρκίνο του οισοφάγου σε εκείνους που λάμβαναν ασπιρίνη.

    Η μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας, το στομάχι και τον εγκέφαλο αποδείχτηκε δύσκολο να καταγραφεί εξ αιτίας του μικρότερου αριθμού θανάτων.

    Από την πλευρά του, ο Πίτερ Έλγουντ, ειδικός στην ασπιρίνη, από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Κάρντιφ, ο οποίος δεν μετείχε στην έρευνα, περιέγραψε το εν λόγω φάρμακο ως "εξαιρετικό".

    "Ο κίνδυνος για αιμορραγία είναι τόσο μικρός σε σχέση με τα οφέλη", είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

    "Ναι, εντάξει, είναι τραγικό αν κάποιος μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο για μετάγγιση (εξαιτίας γαστρορραγίας), αλλά σε σχέση με το τι (ασθένειες) προλαμβάνει (η ασπιρίνη), αυτό είναι ασήμαντο".
ΝΟΟΖ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ....ΑΠΟ ΤΟΝ John Adams


«Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις μια χώρα: Με την βία ή με τα χρέη»
John Adams [1735-1826] 
Δεύτερος Πρόεδρος των Η.Π.Α (1797-1801)

FACEBOOK : Harris Bikiropoulos B

Bikiropoulos.blogspot.com

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ"

Kαλά Χριστούγεννα σε όλες τις γλώσσες!

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKNIYgT7J1FpSP7n7T-441kl38Suv5ZqW3yQE8rxsZcRVAzp_lTAΠείτε το σε όποια γλώσσα σας αρέσει...


Afrikander - "Een Plesierige Kerfees"

Arabic - "I'd Miilad Said Oua Sana Saida"

Argentine - "Felices Pasquas Y felices ano Nuevo" .....
Armenian - "Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand"

Basque - Eguberri on

Bohemian - "Vesele Vanoce"

Breton - "Nedeleg laouen na bloavezh mat"

Bulgarian - "Tchestita Koleda; Tchestito Rojdestvo Hristovo"

Chinese - [Mandarin] - "Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan"

Chinese - [Catonese] - "Saint Dan Fai Lok"

Cornish - "Nadelik looan na looan blethen noweth"

Croatian - "Sretan Bozic i Nova Godina" (Merry Christmas & Happy New Year)

Czech - "Prejeme Vam Vesele Vanoce a stastny Novy Rok"

Danish - "Glζdelig Jul"

Dutch - "Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar"

Inupiaq Eskimo (Kotzebue area in NW Alaska)-
Quvianagli Anaiyyuniqpaliqsi suli Nakuuluni Ukiutqiutiqsi-
(Merry Christmas) (and) (Happy New Year)

English - "Merry Christmas"

Estonian - "Haid joule ja head uut aastat"

Farsi - "Cristmas-e-shoma mobarak bashad"

Filipino-"Maligayang Pasko"

Happy New Year in Filipino

"Manigong Bagong Taon"

Merry Christmas and a Happy New Year in Filipino- "Maligayang Pasko at Manigong Bagong Taon"

Finnish - "Hyvaa joulua"

French - "Joyeux Noλl"

German - "Froehliche Weihnachten"

Greek - "Kala Christouyenna"

Hawaiian - "Mele Kalikimaka"

Hebrew - "Mo'adim Lesimkha. Chena tova"

Hindi - "Shub Naya Baras"

Hungarian - "Kellemes Karacsonyi unnepeket"

Icelandic - "Gledileg Jol"

Indonesian - "Selamat Hari Natal"

Iraqi - "Idah Saidan Wa Sanah Jadidah"

Irish - "Nollaig Shona Dhuit"

Italian - "Buone Feste Natalizie"

Japanese -" Shinnen omedeto, kurisumasu omedeto.
The first part is translated "Happy New Year.
Kurisumasu omedeto means Merry Christmas.
Japanese people generally add the expression gozaimasu to indicate soemm humility.

Korean - "Sung Tan Chuk Ha"

Latvian - "Prieci'gus Ziemsve'tkus un Laimi'gu Jauno Gadu"

Lithuanian - "Linksmu Kaledu"

Navajo - "Merry Keshmish"

Norwegian - "God Jul"

Pennsylvania German - "En frehlicher Grischtdaag un en hallich Nei Yaahr"

Polish - "Wesolych Swiat Bozego Narodzenia"

Portuguese - "Feliz Natal" "Boas Festas"(Good Holidays.)

Rumanian - "Sarbatori Fericite"

Russian - "Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva s Novim Godom"

Serbian - "Hristos se rodi"

Slovakian - "Sretan Bozic or Vesele vianoce"

Samoan - "La Maunia Le Kilisimasi Ma Le Tausaga Fou"

Scots Gaelic - "Nollaig chridheil huibh"

Serb-Croatian - "Sretam Bozic. Vesela Nova Godina"

Slovak - "Vesele Vianoce. A stastlivy Novy Rok"

Slovene - "Vesele Bozicne. Screcno Novo Leto"

Spanish - "Feliz Navidad"

Swedish - "God Jul and (Och) Ett Gott Nytt Εr"

Tahitian -Merry Chrismas :" Ia orana te Noera"

and Happy new year is "Ia orana i te mata iti api"

Thai - "Sawadee Pee Mai"

Turkish - "Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun"

Ukrainian - "Z Rizdvom Khrystovym !" - "Merry Christmas"

" Z Novym Rokom !" - "Happy New Year"

"Z Rizdvom Khrystovym i Novym Rokom !" - both greetings together.

Vietnamese - "Chuc Mung Giang Sinh"

Welsh - "Nadolig Llawen"

Yugoslavian - "Cestitamo Bozic"
24wro.blogspot.com 
 

TAXI ΓΙΑ AMEA ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Επταθέσιο TAXI για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κυκλοφορεί στην Κατερίνη


Η προμήθειά του έγινε από τον Συνεταιρισμό «Euro taxi»
Το δεύτερο σε πανελλαδικό επίπεδο επταθέσιο ΤΑΧΙ, ειδικά διασκευασμένο να δέχεται και αναπηρικό καροτσάκι, κυκλοφορεί στους δρόμους της Κατερίνης.

H προμήθειά του έγινε πρόσφατα από τον Συνεταιρισμό ραδιοταξί Κατερίνης «Euro taxi».
Η επίσημη παρουσίαση του νέου οχήματος θα γίνει αύριο Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

Ο Ε. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
«Υπήρχαν αυξημένες ανάγκες για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρικό καροτσάκι. Ως συνεταιρισμός ραδιοταξί θέλαμε να δώσουμε το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους για μια αξιοπρεπή μεταφορά», δήλωσε στο «Ο.Β.» ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ραδιοταξί Κατερίνης «Euro taxi» Ευθύμιος Θεοδωρίδης. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ΤΑΧΙ είναι το δεύτερο που κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους. Το πρώτο προμηθεύτηκε ο αντίστοιχος συνεταιρισμός ραδιοταξί της Κέρκυρας.
ΠΗΓΗ: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ STO KONTRA

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ...ΔΡΑΧΜΗ

Στην εποχή της δραχμής έχει επιστρέψει το 80% των μετοχικών αξιών του
Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχει επιστρέψει σε επίπεδα άνοιξης 1998, δηλαδή την
εποχή κατά την οποία η χώρα έγινε δεκτή στο ευρώ και κλείδωσε η ισοτιμία δραχμής/
ευρώ στο 1 προς 340,75.

Το 1/5 των μετοχών μόλις βρίσκεται πάνω από εκείνα τα επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι
με την επιστροφή των αξιών πίσω στο χρόνο -σε επίπεδα προ 12ετίας – απαξιώθηκαν
όλα όσα έχουν γίνει στο ενδιάμεσο διάστημα.

Από τις 296 μετοχές που υπήρξαν και υπάρχουν στο χρηματιστηριακό ταμπλό από
τις 16 Μαρτίου 1998, ημέρα όπου έγινε η τελευταία υποτίμηση της δραχμής έναντι
του ECU, έως τις 30 Νοεμβρίου 2010, οι 55 μετοχές, μόλις, βρίσκονται σε επίπεδα
υψηλότερα, δηλαδή το 20% τίτλων.

Ο Γενικός Δείκτης την ημέρα πριν την εν λόγω ανακοίνωση, ήταν στις 1.537
μονάδες(13/3/1998), την επόμενη της ανακοίνωσης έκλεισε με άνοδο 7% στις
1.649,49 μονάδες, ακολούθησε ράλι και στις επόμενες έξι συνεδριάσεις, «πήρε» 26%
αγγίζοντας τις 1.950,75 μονάδες. Στο τέλος του ίδιου μήνα(30/3/1998) έκλεισε στις
2.083,89 μονάδες.

Οι εξαγωγικές εταιρείες έδωσαν ρεσιτάλ κερδών στους μετόχους τους, αλλά και οι
τράπεζες πρωτοστάτησαν, με την ΕτΕ να βρίσκεται στα 4,65 ευρώ στη συνεδρίαση
πριν την υποτίμηση και στις επόμενες οκτώ συνεδριάσεις να αγγίξει τα 7,3 €/μετοχή.

Πλέον οι περισσότερες μετοχές, έχουν επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησαν,
εξέλιξη καθόλου τυχαία, σύμφωνα με τους αναλυτές, που θεωρούν ότι η αρνητική
ατμόσφαιρα θα «βαρύνει» κι άλλο.

Πάντως, με την κεφαλαιοποίηση των 55 δισ. ευρώ στο Χ.Α. να αντιστοιχεί μόλις
στο 22% του προσδοκώμενου φετινού ΑΕΠ, αναλυτές της αγοράς διακρίνουν ήδη
αγοραστικές ευκαιρίες στις τρέχουσες αποτιμήσεις, αλλά...
ΝΟΟΖ

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν είναι ο “μαύρος χρυσός” αλλά το κανονικό, το ατόφιο χρυσάφι που από την περίοδο του Φιλίππου έχει εντοπιστεί, αλλά τα τελευταία χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτο.


Ξαφνικά η Ελλάδα μοιάζει να θυμάται πως είναι μια από τις πιο πλούσιες σε κοιτάσματα χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς η Βόρεια Ελλάδα είναι η πιο προικισμένη από τη φύση σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Μονάχα τα αποθέματα χρυσού υπολογίζονται σε 382 τόνους που μεταφράζονται σε... 16 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του ΙΓΜΕ Ν. Αρβανιτίδη ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη κρύβουν στα σπλάχνα τους δεκάδες τύπους αξιοποιήσιμων μετάλλων.

Στην Καβάλα υπάρχουν 6,5 εκατομμύρια τόνοι νικελίου, τουλάχιστον 3 εκατομμύρια τόνοι χρωμίτη υπάρχουν στην Κοζάνη και ένα εκατομμύριο τόνοι του ίδιου μετάλλου έχουν εντοπιστεί στα Γρεβενά.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής υπάρχουν 115 τόνοι χρυσού και άλλοι 9 τόνοι στο Στρατώνι. Στα κοιτάσματα των Σκουρίων υπάρχουν 161 τόνοι πορφυρικού χρυσού.

Το ασήμι στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα είναι είναι τουλάχιστον 2.000 τόνοι.

Στη Θράκη, στις Σάπες και στο Πέραμα υπάρχουν αποθέματα χρυσού που αγκίζοπυν τους 100 τόνους, ενώ έχουν εντοπιστεί άλλοι 100 τόνοι ασήμι.
 
http://24wro.blogspot.com/2010/12/20_07.html#more

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010

manes-2Από την προσφυγιά στη νέα πατρίδα
Ξεχωριστή ανάμεσα στις εκδηλώσεις των φετινών «Αικατερινείων», είναι και η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Μάνες της Κατερίνης», που επιμελήθηκε ο Νίκος Γραίκος, αναδεικνύοντας, μέσα από παλιές φωτογραφίες, τις φιγούρες των μητέρων προσφύγων. Τις βασανισμένες αλλά αγέρωχες μάνες των προσφύγων, που «απέσπασε» από τα γενικά πλάνα των οικογενειακών φωτογραφιών και τις τοποθέτησε στο κέντρο του κάδρου, για να μας πουν τη δική τους ιστορία. Η μάνα των προσφύγων καθόρισε τη νεότερη φυσιογνωμία της Κατερίνης. Η επίσημη ιστορία την ξέχασε. Τα όριά της ήταν το σπίτι και τα παιδιά της, αν και συγχρόνως εργαζόταν σκληρά στα καπνοχώραφα. Σιωπηρά τεκμήρια του ρόλου της αποτελούν οι οικογενειακές φωτογραφίες.
Η έκθεση, που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2010. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 10:30- 13:30,  Τρίτη έως Παρασκευή 17:30- 20:30

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣΟ ρόλος των ψυχοκοινωνικών παραγόντων στην εμφάνιση και αντιμετώπιση της αρρώστιας.


Του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου *

Η ανθρώπινη συμπεριφορά σε σχέση με την υγειά και την αρρώστια σύμφωνα με τον ορισμό των Kasl and Cobb – μεταξύ των άλλων –περιλαμβάνει συμπεριφορές διατήρησης της καλής υγείας. Το άτομο δηλαδή, είναι ή πιστεύει ότι είναι υγιές και ορισμένες πράξεις του μπορεί να αποβλέπουν στην πρόληψη μιας αρρώστιας , στον εντοπισμό της σε πρώιμο ασυμπτωματικό στάδιο ή στη διατήρηση της παρούσας καλής κατάστασης της υγείας. Όλοι έχουμε παραδείγματα «συμπεριφοράς» απέναντι σε προβλήματα υγείας ή στον τρόπο που «διαχειριζόμαστε» την υγεία μας.

Η αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος και κυρίως εργασιακής συμπεριφοράς για παράδειγμα, μπορεί να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο ζωής που να οδηγήσουν σταδιακά σε αύξηση του βάρους αρκετά κιλά…Λιγότερες ώρες εργασίας, συχνοί έξοδοι, αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος, απουσία άσκησης και λίγες ώρες ύπνου ημερησίως …

Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις συμπεριφορές που σχετίζονται με την καλή υγεία –σύμφωνα με τις μελέτες των Belloc, Breslow και Enstrom- που

Ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΟΥΛ

Korea1
Παρά την ένταση που επικρατούσε στη Νότια Κορέα λόγω των τελευταίων εχθροπραξιών στα σύνορα με τη Β. Κορέα, ιδιαίτερα θερμή ήταν η φιλοξενία της ελληνικής αποστολής των Ελλήνων βουλευτών-μελών της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Κορέας της Βουλής των Ελλήνων, που επισκέφθηκε τη Σεούλ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών φιλίας των δυο χωρών.

Korea2Οι εχθροπραξίες με την Πιονγκγιάνγκ, δεν στάθηκαν ικανές να αναβάλλουν την επίσκεψη της ελληνικής αποστολής, κάτι που οι Νοτιοκορεάτες εκτίμησαν ιδιαίτερα, όπως εκτίμησαν και τις δηλώσεις καταδίκης της επίθεσης από τους Έλληνες βουλευτές που βρέθηκαν από τις πρώτες κιόλας στιγμές στη Σεούλ.
Korea3Στην αποστολή μετείχαν οι βουλευτές Κ. Κουκοδήμος (Ν.Δ.), Κ. Καρτάλης (ΠΑΣΟΚ) και Ι. Κοραντής (ΛΑΟΣ).
Να σημειώσουμε το ιδιαίτερα καλό κλίμα στις σχέσεις των δυο λαών μιας και η Ελλάδα συμμετείχε στον Πόλεμο της Κορέας πριν από εξήντα χρόνια, συμμετοχή που μνημονεύεται από όλους τους Κορεάτες ακόμη και σήμερα. Μάλιστα στο πλαίσιο της επίσκεψης της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Πολεμικό Μουσείο της Σεούλ πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνων από τους Έλληνες βουλευτές στο μνημείο υπέρ των Ελλήνων πεσόντων.
Korea4Οι συνομιλίες είχαν στο επίκεντρο θέματα περιβάλλοντος, καθώς οι Κορεάτες έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες πρακτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων και στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι Έλληνες βουλευτές επισκέφθηκαν το Εθνικό Μουσείο της Κορέας, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Κορέας κ. Joo Ho-Young, με τον Αντιπρόεδρο της Κορεατικής Εθνοσυνέλευσης κ. Chung Ui-Hwa, συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεουλ, αλλά και με τον υπουργό Περιβάλλοντος της Κορέας κ. Lee Maanee.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ

2
Το καθιερωμένο γεύμα στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης παρέθεσε ο τελευταίος δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος.
Η φετινή ετήσια συνάντηση, συνέπεσε και με τους τίτλους τέλους για τους δήμους με τη σημερινή τους μορφή. Ο Θανάσης Τσιφοδήμος, ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για τη συνεργασία που είχαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι ο ρόλος τους γίνεται ακόμη πιο σημαντικός με δεδομένο τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.
Ο δήμαρχος Λιτοχώρου, είπε ότι δεν αισθάνεται «στεναχωρημένος» από το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνοντας ότι «ο λαός ψηφίζει σοφά» και ξεκαθάρισε ότι θα τιμήσει την ψήφο των συνδημοτών του από τη θέση που του επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει.
Στο γεύμα το παρών έδωσε και ο νέος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος με τη σειρά του μοίρασε ευχές στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Να σημειωθεί, ότι πριν 4 χρόνια (όταν ο κ. Παπαθανασίου παρέδιδε τότε στον κ. Τσιφοδήμο) στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που είχε παραθέσει στους δημοσιογράφους, ήταν προσκεκλημένος και ο τότε νεοεκλεγείς δήμαρχος Θανάσης Τσιφοδήμος. Χθες, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και από ότι φαίνεται δημιουργείται μια νέα παράδοση, η οποία τιμά και τον απερχόμενο και τον επόμενο...
Η είδηση που προέκυψε από το γεύμα, είναι ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ορκίζεται το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου και ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την τελετή.

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

mathites_2ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ

51η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα και την ευχή, το φεστιβάλ να παραμείνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την οποία είναι 50 χρόνια τώρα άρρηκτα δεμένο.


Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 169 ταινίες από 49 χώρες του κόσμου.
Στο επίση΅ο διαγωνιστικό πρόγρα΅΅α του φεστιβάλ συ΅΅ετέχουν 16 πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας σκηνοθετών από όλο τον κόσ΅ο, οι οποίες θα διεκδικήσουν τον «Χρυσό Αλέξανδρο» (20.000 ευρώ), τον Αργυρό (10.000 ευρώ) και για πρώτη φορά τον Χάλκινο (5.000 ευρώ), καθώς και πέντε ακό΅η βραβεία που θα απονεί΅ει πεντα΅ελής διεθνής κριτική επιτροπή.
Οι ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού συ΅΅ετέχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας του βραβείου κοινού Fischer. Οι δύο ελληνικές ταινίες που διαγωνίζονται είναι το «Αttenberg» της Αθηνάς Τσαγκάρη, που είχε διαγωνιστεί και στο Φεστιβάλ Βενετίας, και η «’πνοια» του ’ρη Μπαφαλούκα.
Οι ελληνικές ταινίες -φετινής παραγωγής- που θα προβληθούν στη διάρκεια του φεστιβάλ είναι 23, ενώ θα παρουσιαστούν και οι ελληνικές ταινίες που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δρά΅ας.
Οι προβολές των ταινιών γίνονται στις αίθουσες του «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους (Ολύμπιον και αίθουσα Παύλος Ζάννας), στο λιμάνι (Αίθουσες Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα) και στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Τα εισιτήρια για κάθε προβολή στοιχίζουν 6 ευρώ (από 7 που στοίχιζαν πέρσι), ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν τις προβολές δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Ζωγραφίζοντας το λόγο» NAFTEMPORIKI.GR

Ένα λογοτεχνικό βιβλίο ήταν η αφορμή της έμπνευσης της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Στεφανάκι «Ζωγραφίζοντας το λόγο» που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου» από την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 8 Ιανουαρίου 2011.
Ο ζωγράφος και χαράκτης παρουσιάζει μία καινούρια ενότητα έργων του, δουλειά των τελευταίων τριών χρόνων, που επιχειρούν μια συνομιλία με την ποιητική συλλογή του Διονύση Παπακώστα, «Ο Πελαργός και ο Ερμής». Η ζωγραφική του δεν εικονογραφεί το λογοτεχνικό έργο, αλλά έχει ένα δημιουργικό διάλογο μαζί του διατηρώντας τις δικές του εικαστικές αναζητήσεις.
Ο Στεφανάκις «παίζει» με κάποια στοιχεία που τον ακολουθούν τα τελευταία χρόνια όπως ένα μισοφέγγαρο, μια σκάλα, ένα καρφί, τη βροχή και τη μπάλα, δοσμένα τις περισσότερες φορές με έντονα ρεαλιστική διάθεση. Τα στοιχεία δένουν αρμονικά με μια ιδιότυπη προοπτική και εξπρεσιονιστική διάθεση.
Ο Γιάννης Στεφανάκις γεννήθηκε στη Γρηγοριά Ηρακλείου Κρήτης το 1951. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Ζωγραφική, Χαρακτική, Αγιογραφία καθώς και Τέχνη του βιβλίου και τυπογραφία. Από το 1989 εκδίδει το περιοδικό για το λόγο και τα εικαστικά «Νέο Επίπεδο» και από το 2003 το συλλεκτικό περιοδικό «Τεχνοπαίγνιον». Έχει διοργανώσει το πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ κόμικς το 1994, σεμινάρια χαρακτικής και έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους και λογοτεχνικά περιοδικά. Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες καθώς και σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010.
Πληροφορίες
Έκφραση Γιαννα Γραμματοπουλου, Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης από τις 9 Δεκεμβρίου 2010 εώς τις 8 Ιανουαρίου 2011

Νομαρχία Λάρισας: Πλήρης οδηγός για τον Όλυμπο

Έναν πλήρη πρακτικό Οδηγό για τον Όλυμπο και τις ορειβατικές του διαδρομές παρουσίασε την Κυριακή η Νομαρχία Λάρισας, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που ξεκινά στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να προβληθεί το μυθικό βουνό.
Ο Οδηγός, τυπωμένος στα ελληνικά, αγγλικά κινέζικα και ρωσικά, κυκλοφορεί ήδη από την Κυριακή με σκοπό να μοιραστεί στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Λάρισας αλλά και σε διεθνείς Εκθέσεις στο εξωτερικό για να προβληθεί η ιδέα της εύκολης ανάβασης στο βουνό από την πλευρά της Λάρισας.
Η παρουσίαση του Οδηγού έγινε από το Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό στην αίθουσα του νομαρχιακού Συμβουλίου.
«Το μήνυμά μας είναι ότι μπορούμε να ανεβούμε στον Όλυμπο με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα παγούρι νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαρός, δίνοντας το στίγμα του νέου Οδηγού.
«Τα τελευταία χρόνια», συνέχισε ο κ. Κατσαρός, «υλοποιείται μία σημαντική προσπάθεια να στηρίξουμε το νομό μας σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τουρισμό. Μάλιστα, προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίληψη που επικρατεί στο ευρύ κοινό ότι είμαστε αγροτικός νομός αναλάβαμε πάμπολες δράσεις και πρωτοβουλίες. Έτσι, ενισχύσαμε τον τουρισμό με δύο τρόπους: αφενός δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στα έργα υποδομής και αφετέρου κάναμε παρεμβάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ώστε να γίνει ο νομός μας ευρύτερα γνωστός».
Όπως επεσήμανε, «τώρα, η κατάκτηση του Ολύμπου είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση, χάρη και στο σύγχρονο αλλά φιλικό προς το περιβάλλον δρόμο Σπαρμό � Βρυσοπούλες που κατασκεύασε η Νομαρχία Λάρισας και ο οποίος οδηγεί μέσα σε μια ώρα από τη Λάρισα ως το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών (ΚΕΟΑΧ) του Σταρμού, από το οποίο η ανάβαση ως την κορυφή το Μύτικα είναι υπόθεση πεζοπορίας 3 περίπου ωρών».
«Με την δημιουργία και την κυκλοφορία του οδηγού σε τουριστικά καταλύματα και άλλους χώρους όπου θα διατίθενται στους επισκέπτες, ένα μεγάλο όνειρο, δικό μου αλλά και των συνεργατών μου για προβολή του Ολύμπου μας, γίνεται πλέον πραγματικότητα», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Νομάρχης Λάρισας.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «με την κυκλοφορία του οδηγού σε ρωσικά και κινέζικα, πλέον της αγγλικής, στρέφουμε πλέον το ενδιαφέρον μας ακόμη πιο έντονα σε αυτές τις δύο μεγάλες πηγές επισκεπτών για να τους κινήσουμε το ενδιαφέρον ώστε να τονώσουμε την τοπική οικονομία».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΠΑΡΟΖΟ

ΜΠΑΡΟΖΟ -ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

-ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ....Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΡΑΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΙΚατη ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΑΠ...ΑΠΟ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΙΣ?

ΞΑΝΘΙΕΣ η ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΕΣ?

Ξανθό ή Μελαχρινό; Εσεις τι προτιμάτε;

Δείτε τις σταρ του Hollywood σε 2...εκδοχές  και διαλέξτε

Blonde or Brunette?Cameron Diaz


Tyra banks


Sienna Miller(παναγία μου με το καστανό)


Angelina Jolie


Nicole Richie


Christina Aguilera


Charlize Theron


Kristen Stewart
 
 
ΠΗΓΗ: 24wro.blogspot.com