Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Δωρεάν προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Δωρεάν προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου
Πολλά προγράμματα του ΕΚΕΒΙ ( Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ) ''τρέχουν'' κάθε χρόνο αλλά παρ' όλα αυτά στο νομό μας ουδείς νοιάζεται.Προγράμματα με τα οποία οι δημότες της πόλης και κυρίως τα μικρά παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου θα μπορούσαν τελείως δωρεάν να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων.
1. Επισκέψεις συγγραφέων και εικονογράφων στα σχολεία.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε συνεργασία με τους συγγραφείς και τους εικονογράφους,καλεί τους συγγραφείς και τους εικονογράφους να επισκεφθούν τους μαθητές στα σχολεία, οργανώνει επισκέψεις στα σχολεία ώστε ο διάλογος μεταξύ μαθητών και δημιουργών να γίνει μια δημιουργική διαδικασία για νέους ορίζοντες στη σχέση των παιδιών με το βιβλίο και τη λογοτεχνία.Φυσικά τα έξοδα (μεταφορικά και διαμονή ) τα πληρώνει το ΕΚΕΒΙ αρκεί ο Δήμος ή τα σχολεία να καλέσουν τους συγγραφείς που επιθυμούν.
2.Δανεισμός Κινητών Εκθέσεων σε σχολεία και άλλους φορείς.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου δημιούργησε κινητές εκθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν στοιχεία και πληροφορίες για τη ζωή και το έργο λογοτεχνών, χρήσιμες τόσο σε όσους είναι εξοικειωμένοι όσο και σε εκείνους που έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με το πολύμορφο έργο τους . Αναλυτικότερα, Ανδρέας Εμπειρίκος , Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης , Γρηγόριος Ξενόπουλος , Άγγελος Σικελιανός , Κωστής Παλαμάς , Γιώργος Θεοτοκάς , Νίκος Καζαντζάκης , Νίκος Εγγονόπουλος Μ. Καραγάτσης , Γιάννης Ρίτσος Οι εκθέσεις αυτές διακινούνται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε σχολεία, βιβλιοθήκες και πνευματικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα πλαισιώνοντας εκδηλώσεις που διοργανώνονται για να τιμήσουν τους συγγραφείς. Φυσικά τα έξοδα τα πληρώνει το ΕΚΕΒΙ ωστόσο πρέπει ο Δήμος ή τα σχολεία να ζητήσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό
3.Έκθεση Βιβλίου
Στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου θα μπορούσε να διοργανωθεί στην πλατεία ή στο πάρκο έκθεση βιβλίου σε συνεργασία του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Κατερίνης και των βιβλιοπωλείων της πόλης. Φυσικά το ΕΚΕΒΙ συμμετέχει ενεργά και βοηθάει τέτοιες πρωτοβουλίες.
4.Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
To Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την προώθηση της ανάγνωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνει κάθε Μάιο τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στόχος της Έκθεσης είναι να παρουσιάσει τον πλούτο της ελληνικής και ξένης βιβλιοπαραγωγής σε επαγγελματίες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα σχολεία και το ευρύ αναγνωστικό κοινό. Μια προγραμματισμένη εκδρομή πιστεύω πως δε θα κόστιζε τίποτα. Η ευθύνη φυσικά στην περίπτωση αυτή είναι των δασκάλων και των καθηγητών που αποφασίζουν και κρίνουν ...
5.Έλληνες συγγραφείς σε βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στηρίζει τις εκδηλώσεις συγγραφέων στα βιβλιοπωλεία μα και στα σχολεία ειδικά της περιφέρειας, καλύπτοντας τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τους για πέντε σχετικές επισκέψεις. Το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερο από 100 συγγραφείς, παιδικού και εφηβικού βιβλίου στην πόλη μας. Και φυσικά δωρεάν.
6.Έλληνες συγγραφείς στο εξωτερικό.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες συγγραφείς να προβάλουν το έργο τους στο εξωτερικό αποδεχόμενοι την πρόσκληση εκδοτών, πανεπιστημίων, πολιτιστικών συλλόγων κ.ά. Φυσικά τους καλύπτει διαμονή και μετάβαση. Και ρωτάω. Με πόσους δήμους είναι αδερφοποιημένη η Κατερίνη; Πόσοι πολιτιστικοί σύλλογοι Πιεριέων ζουν και δραστηριοποιούνται στις πόλεις αυτές;
7.Λέσχες ανάγνωσης

Το ΕΚΕΒΙ παράλληλα με όλα αυτά διαθέτει και προγράμματα για την ίδρυση Λεσχών Ανάγνωσης από τις δημοτικές βιβλιοθήκες τις οποίες και χρηματοδοτεί. Να τονίσω πως το ΕΚΕΒΙ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε το 1994 από το Υπουργείο Πολιτισμού, με σκοπό την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
 
TOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

ΕΝ ΛΕΥΚΩ, JAZZ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ google ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ http://www.e-radio.gr/ en lefko ..!!!!
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ...

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ
Μέσα Δεκέμβρη δώρο ΟΑΕΔ

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα δώρα των Χριστουγέννων καθώς και τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία θα προπληρωθούν.

δώρο των Χριστουγέννων

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι δυσάρεστα για τους καταναλωτές, καθώς για τους υπαλλήλους του δημοσίου το δώρο έχει μειωθεί στα 400 ευρώ.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, όπως κάθε χρόνο, διεξήγαγε έρευνα, για το 13ο μισθό. Η έρευνα διεξήχθη, από τις 15 Νοεμβρίου 2010, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2010. Απαντήθηκαν 554 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων 356 τηλεφωνικά και με προσωπικές συνεντεύξεις και 198 μέσω internet.
Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί ο τρόπος, με τον οποίο οι Έλληνες Καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν το δώρο των Χριστουγέννων.
To 60% περίπου του 13ου μισθού θα ξοδευτεί, σε ανελαστικές δαπάνες (διατροφή, δίδακτρα, θέρμανση, χρέη προς τράπεζες, χρέη προς το δημόσιο και λογαριασμούς, υπηρεσιών).

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΟΛΩΝ Η ΚΑΝΕΛΗ -MRB

H  βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αναδεικνύεται στην δημοφιλέστρερη πολιτικό της χώρας μας!

15 KAI ΑΠΟΨΕ , ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ -ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2010, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΑΠΟΣΤΕΛΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΣΙΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΩ....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΟΛΙ ΡΕΝ...!!!

Aρέσει η φωνή της; Πρόσεχε τον άντρα σου!

Γυναικεία διαίσθηση; Πολύ μεγάλο προσόν! Ακούγοντας μόνο τη χροιά της φωνής μπορεί μια γυναίκα να καταλάβει εάν κάποια άλλη φλερτάρει τον άντρα της!
Οι γυναίκες μπορούν να προβλέψουν ποιες φωνές είναι πιο γοητευτικές στα αυτιά των ανδρών και άρα εν δυνάμει απειλητικές για τις ίδιες. Στο πόρισμα αυτό κατέλειξε μελέτη που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Ντέιβιντ Πουτς,
Οι ερευνητές έβαλαν άνδρες και γυναίκες να ακούσουν διάφορες ηχογραφημένες γυναικείες φωνές και να τις αξιολογήσουν ανάλογα με το πόσο γοητευτικές τις έβρισκαν.
Αρχικά, λοιπόν, οι άνδρες διάλεξαν τις γυναικείες φωνές που προτιμούσαν επιλέγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ποια γυναίκα θα ήθελαν να τους συνοδέψει σε ένα νυχτερινό ραντεβού. Το αποκαλυπτικό σημείο της έρευνας ήταν ότι οι γυναίκες, που άκουσαν στη συνέχεια τις ίδιες φωνές, ήταν σε θέση να προβλέψουν ποιες από αυτές είχαν ξεχωρίσει οι άνδρες.
«Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν φωνητικά χαρακτηριστικά για να εντοπίσουν τη δυνητική απειλή από ανταγωνίστριές τους», δήλωσε ο δρ Πουτς και πρόσθεσε ότι «η νέα μελέτη ρίχνει φως στο πώς οι άνδρες επιλέγουν μια υποψήφια σύντροφο αλλά και στο πώς οι γυναίκες πιάνουν «στον αέρα» τις ισχυρότερες ανταγωνίστριές τους».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια ψιλή γυναικεία φωνή υποδηλώνει νεανικότητα και γονιμότητα και ελκύει ιδιαίτερα τους άνδρες, ενώ αντίθετα μια βαθιά ανδρική φωνή που εκπέμπει κυριαρχία αρέσει στις γυναίκες.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Individual Differences.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
REAL.GR

Ο Ολυμπιακός έχει «ανάγκη» από Έλληνες παίκτες.
 Ανεξάρτητα από το τι «απαιτεί» η ΟΥΕΦΑ και τι όχι, όσον αφορά το... ρόστερ και τον αριθμό των Ελλήνων παικτών, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να προσέξουν το θέμα αυτό. Το ιδανικό, κατά την άποψή μου θα ήταν αν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει έναν κορμό από Έλληνες ποδοσφαιριστές και οι όποιοι ξένοι τους πλαισίωναν να ήταν παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Ξένοι που θα κάνουν την διαφορά. Διαφωνώ κάθετα με το να αγωνίζονται ξένοι όπως για παράδειγμα ο Φουστέρ, που κακά τα ψέματα δεν είναι και κανένας ιδιαίτερα ποιοτικός ποδοσφαιριστής.
Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη λοιπόν είναι θετικό. Οι Πειραιώτες πρέπει να ψάξουν την ελληνική αγορά και να προσπαθήσουν να αποκτήσουν ό,τι καλύτερο υπάρχει. Διαφωνώ με την απομάκρυνση τριών Ελλήνων, παρότι είναι φανερό πως κάποιοι από αυτούς δεν «κάνουν». Εάν φύγουν οι Μήτρογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος και Γκαλίτσιος και δεν αποκτηθεί κανένας Έλληνας, θα πρόκειται για λάθος σχεδιασμό, κατά την ταπεινή μου άποψη. Τουλάχιστον ο Μήτρογλου θα μπορεί να μείνει, παρότι δύσκολα θα βρει θέση έστω και στον πάγκο.
Το ζήτημα είναι οι «ερυθρόλευκοι» να σκεφτούν το μέλλον και να δουν πως μπορούν να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Να προγραμματίσουν από τώρα κάποιες κινήσεις για το καλοκαίρι και να εξετάσουν καλά την ελληνική αγορά, ή ακόμα και κάποιους Έλληνες του εξωτερικού. Όταν μια ομάδα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει έντεκα ξένους επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, τότε ο μόνος τρόπος να κάνει την διαφορά είναι με «ντόπιους» παίκτες. Αυτό είναι κανόνας.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ανάγκη για Ελληνες http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_9441.html#ixzz17dZj5Yjs

"ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ" ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο 56,6% υπολογίζεται το ποσοστό των Ελλήνων που αντιμετώπιζαν μεγάλη ή μερική δυσκολία για να τα βγάλουν πέρα με το εισόδημα τους το 2009. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., 845.000 νοικοκυριά, δηλαδή το 19,7% του πληθυσμού της χώρας, βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της φτώχειας.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της έρευνας εισοδηματικών συνθηκών και διαβίωσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), δυσκολία κάλυψης των καθημερινών αναγκών του αντιμετώπιζε, την προηγούμενη χρονιά, το 80,2% του φτωχού πληθυσμού και το 50,5% του μη φτωχού πληθυσμού.
Το 40% του μη φτωχού πληθυσμού είχε αδυναμία να πληρώσει μια εβδομάδα διακοπών και το 21,4% αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση έκτακτων αλλά και αναγκαίων δαπανών αξίας περίπου 500 ευρώ.
Μέτριος ή μεγάλος ήταν ο βαθμός δυσκολίας αποπληρωμής δανείων και αγορών με δόσεις για το 21,8% του μη φτωχού πληθυσμού. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον φτωχό πληθυσμό ήταν στο 30,8%.

Δυσκολίες στην ανταπόκριση τους στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών όπως το ενοίκιο κατοικίας, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.ά. αντιμετώπιζαν το 2009 περί το 38% των Ελλήνων.
Το ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας, κατά δήλωση τους, ανέρχεται στα 2.219,45 ευρώ. Για τα φτωχά νοικοκυριά πέφτει στα 1.752,08 ευρώ ενώ για τα μη φτωχά εκτιμάται κοντά στα 2.340 ευρώ. Συνολικά τη μεγαλύτερη "απειλή" αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά και χωρίς εργαζόμενα μέλη (43,3%).

124 EΛΛΗΝΕΣ celebrities ΓΥΜΝΟΙ

http://24wro.blogspot.com/2010/12/124_09.html

Η Unicef μαζί με τα Special Olympics


Η Unicef μαζί με τα Special Olympics ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν από την ΕΤ1 τον ετήσιο μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης, που θα ξεκινήσει από τις... 4 το απόγευμα της Δευτέρας 13/12 και θα συνεχιστεί έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της Διακήρυξης Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και των Special Olympics Hellas και παρουσιάστηκε ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης που από κοινού διοργανώνουν σε συνεργασία με την ΕΤ1 με τη συμμετοχή πολλών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε όλη τη χώρα.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Μεγάλος Τηλεμαραθώνιος Αγάπης Unicef - Special Olympics http://24wro.blogspot.com/2010/12/unicef-special-olympics.html#ixzz17dUJAbXN

EREYNAΜπορεί ένας άνδρας και μια γυναίκα να είναι απλώς φίλοι; Πρόκειται για ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς ερευνητές και έχει αποτελέσει το κεντρικό θέμα σε... αρκετές ταινίες.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της έρευνας που έκανε η Diane Felmlee, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ντέιβις σε 406 ενήλικες.

Η πλειοψηφία, ποσοστό 83,5%, δήλωσε ότι ναι, οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να είναι φίλοι. Μόλις το 2% απάντησε όχι και το 12% ίσως. Άνδρες και γυναίκες δεν είχαν διαφορετικές απόψεις.

Φαίνεται λοιπόν ότι φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών μπορεί να υπάρξει, όμως η σχέση αυτή κρύβει προκλήσεις και είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί.

Καταρχήν η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν διαφορές στο πώς οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν και να διατηρήσουν τις φιλίες τους. Η διαφορά αυτή αρχίζει πολύ νωρίς, ήδη από την παιδική ηλικία. Τα αγόρια συνήθως παίζουν παιχνίδια σε μεγαλύτερες ομάδες ενώ τα κορίτσια προτιμούν παιχνίδια σε πιο στενό κύκλο.

Οι φιλίες των γυναικών έχουν χτιστεί πάνω στην υποστήριξη και τη συντροφικότητα. Οι άνδρες εστιάζουν στις κοινές δραστηριότητες.

«Οι γυναίκες εγκρίνουν περισσότερο τα κλάματα και τους εναγκαλισμούς μεταξύ των φίλων σε σύγκριση με τους άνδρες, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχειμεγαλύτερη οικειότητα στις γυναικείες φιλίες», δηλώνει η Diane Felmlee.

Από τη στιγμή που οι φιλίες των γυναικών είναι κατά κανόνα “πρόσωπο με πρόσωπο”, ενώ εκείνες των ανδρών θεωρούνται πιο ομαδικές, αυτές οι διαφορές μπορούν να δημιουργήσουν εμπόδια για τις γυναίκες και τους άνδρες που θέλουν να είναι φίλοι μεταξύ τους.

Ένα άλλο εμπόδιο για τις φιλίες μεταξύ ατόμων του αντίθετου φύλου είναι ότι υπάρχει η πιθανότητα να αναπτυχθεί ερωτική έλξη μεταξύ τους. «Παρόλο που ηέρευνα δείχνει ότι οι άνδρες – περισσότερο από τις γυναίκες – δυσκολεύονται να κρατήσουν το ερωτικό στοιχείο έξω από τη φιλία», αναφέρει η Diane Felmlee « από τη μελέτη προκύπτει ότι οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναφέρουν ότι η ερωτική έλξη είναι ένα γεγονός που κάνει δύσκολες τις φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών.»

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι μπορεί κάποιοι τρίτοι να βλέπουν με «περίεργο» μάτι τη συγκεκριμένη σχέση και οι δύο φίλοι να βρίσκονται συχνά στη δυσάρεστη θέση να εξηγούν ή να δικαιολογούν τη φιλία τους.

Αν παρόλα αυτά επιμένετε να έχετε φιλίες με άτομα του αντίθετου φύλου, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να έχετε κατά νου:

* Φροντίστε να αποκτήσετε πληροφορίες για το νέο φίλο ή τη φίλη σας και για τις προηγούμενες φιλίες του με άτομα του αντίθετου φύλου.

* Σιγουρευτείτε ότι είστε πολύ σαφείς για το τι θέλετε (και τι δεν θέλετε) από τις φιλίες σας και ότι βάζετε όρια, δεδομένου του … κινδύνου μέσα από τη φιλία να γεννηθεί ένας νέος έρωτας.

* Μην ξεχνάτε τον/την σύντροφό σας. Πρέπει να του/της δείχνετε ότι αυτός ή αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητά σας και το άτομο που πάνω από όλους εμπιστεύεστε, αλλιώς θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη ζήλια ή το θυμό του/της με κίνδυνο να χαλάσει και η ερωτική σας σχέση και η φιλία σας.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Υπάρχει αληθινή φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών; http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_485.html#ixzz17cvA4N8k

ΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ, 1992, ΕΚΔΟΣΕΙΣ 'ΠΕΡΙ"

STOP AIDS...

ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ TO TWITTER ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΑΝΩΝΥΜΩΝ" ΧΑΚΕΡΣ ΤΟΥ WIKILEAKS

Επίθεση Facebook σε Ανώνυμους

Στον πόλεμο ανάμεσα στους χάκερς - υποστηρικτές της WikiLeaks - και στις κυβερνητικές ιστοσελίδες παίρνουν πλέον μέρος και οι δημοφιλείς σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter. Και οι δύο αυτές σελίδες έσπευσαν να κόψουν λογαριασμούς χρηστών οι οποίοι προχώρησαν σε κυβερνοεπιθέσεις μετά τη σύλληψη του Ασάντζ.

Ηλεκτρονική μάχη για Κάρτα

Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
Τι λένε οι πολίτες για την Κάρτα στη Δημόσια Διαβούλευση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Αντιδράσεις λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά και αποδοχή συγκρούονται. Σε δυναμική απάντηση εμμένει η εκκλησία ...
ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΜΠΕΙΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΠΟΥ "ΣΚΑΝΑΡΕΣΕ"...

Δημιουργία Τεχνολογικού Λυκείου

Μέχρι το 1996 είχαμε τα Τεχνικά Λύκεια, τα ΤΕΛ και τις Τεχνικές Σχολές, τις ΤΕΣ.
Ο Γερ. Αρσένης τα κατήργησε και τα μετέτρεψε σε Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, τα λεγόμενα ΤΕΕ, για να τα αναβαθμίσει.


Η Νέα Δημοκρατία, επί Μαριέττας Γιαννάκου, τα έκανε Επαγγελματικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ, και Επαγγελματικές Σχολές, τις ΕΠΑΣ, για αναβάθμιση, επίσης. Η Αννα Διαμαντοπούλου καταργεί τώρα τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ και δημιουργεί το Τεχνολογικό Λύκειο.

Ο λόγος για την πολύπαθη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, που δεν στεριώνει με τίποτα και δεν αναβαθμίζεται επίσης.
Τη δημιουργία Τεχνολογικού Λυκείου, λοιπόν, που θα ενσωματώσει τα υπάρχοντα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο των αλλαγών στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

SEX AND THE CITY

ΣΙΝΕΜΑ ή ΜΟΔΑ?

«Βραβείο Ειρήνης Κομφούκιου»

Απαντά με άλλο...βραβείο
   Την απάντηση της στην απονομή του βραβείου Νόμπελ ειρήνης στον φυλακισμένο διαφωνούντα Λιου Σιάομπο, έδωσε η Κίνα, απονέμοντας το «Βραβείο Ειρήνης Κομφούκιου», στον πρώην αντιπρόεδρο της Ταϊβάν και σήμερα επίτιμο πρόεδρο του κυβερνώντος Εθνικιστικού Κόμματος (ΚΜΤ), Λιεν Τσαν.

    Η Κίνα είχε οργιστεί μετά την επιλογή του Λιου για το βραβείο ειρήνης Νόμπελ, ισχυριζόμενη ότι είναι «αχρειότητα» να δίνεται το βραβείο σε κάποιον που η χώρα θεωρεί ως ανατρεπτικό και εγκληματία.

    Το νέο βραβείο έχει το όνομα του Κομφούκιου, ενός αρχαίου φιλόσοφου, που πρόσφατα το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα έχει υιοθετήσει ως δικό του, και η θέσπιση του προτάθηκε μέσα από την λαϊκή εφημερίδα Global Times, πριν από τρεις εβδομάδες.

    Η απονομή θα γίνει στο Πεκίνο, την Πέμπτη, μία ημέρα πριν από την απονομή στο Όσλο, του βραβείου νόμπελ στο Λιου, ο οποίος δεν πήρε από τις κινεζικές αρχές άδεια να παραστεί. Το ίδιο ισχύει και για τη σύζυγο του, η οποία βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.

Παρέλυσε το Παρίσι


Παρέλυσε το Παρίσι από τη σφοδρή χιονόπτωση. Χιλιάδες άνθρωποι παρέμειναν αποκλεισμένοι στη διάρκεια της νύχτας σε αεροδρόμια, δρόμους ή χώρους εργασίας. Εκλεισε για το κοινό ο πύργος του Aϊφελ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗΟκτώ στους δέκα θεωρούν ότι τα πολιτικά κόμματα είναι διεφθαρμένα

Οκτώ στους δέκα θεωρούν ότι τα πολιτικά κόμματα είναι διεφθαρμένα ή άκρως διεφθαρμένα, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες και το κοινοβούλιο θεωρούνται ως οι επόμενοι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα του Παγκόσμιου Βαρόμετρου της Διαφθοράς για το 2010, της παγκόσμιας έρευνας κοινής γνώμης της Διεθνούς Διαφάνειας, που παρουσιάστηκε σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.
Εξι στους δέκα πιστεύουν πως η διαφθορά αυξάνεται τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ένας στους τέσσερις αναφέρει ότι έχει πέσει θύμα δωροδοκίας τον τελευταίο χρόνο. Το 73% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη και το 67% στη Βόρεια Αμερική πιστεύει ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί τα τρία τελευταία χρόνια. Επτά στους δέκα δηλώνουν διατεθειμένοι να καταγγείλουν περιστατικά της διαφθοράς.
Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς (πολιτικά κόμματα, κοινοβούλιο, ΜΜΕ, επιχειρήσεις) διευρύνθηκε από την τελευταία μέτρηση. Ακόμα και θεσμοί που θεωρούνται σχετικά διαφανείς και αδιάφθοροι (ΜΚΟ, εκκλησία) σημείωσαν χειρότερη επίδοση.
Όπως επισημαίνεται, η κρίση στην ελληνική κοινωνία είναι εμφανής, παρόλο που τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν απέχουν πολύ από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 και σε αντίθεση με τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς αντικατοπτρίζει καθαρά τη γνώμη των πολιτών για συγκεκριμένα θέματα σχετικά με τη διαφθορά και τη διαφάνεια. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με παγκόσμιο οργανισμό δημοσκοπήσεων σε 60 χώρες του κόσμου και δεν βαθμολογεί ούτε κατατάσσει τις χώρες, οι οποίες μετέχουν.
Το Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς για το 2010 βασίζεται σε δείγμα 91.000 ανθρώπων σε 86 χώρες και περιοχές. Εστιάζει στη μικρο-δωροδοκία, στην αντίληψη για τους δημόσιους θεσμούς και στις απόψεις για αυτούς που ο κόσμος εμπιστεύεται για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Μικρο-δωροδοκία: αισθητές διαφοροποιήσεις στις χώρες
Η έρευνα δείχνει ότι τους τελευταίους 12 μήνες, ένας στους τέσσερις προέβησαν σε δωροδοκία για έναν από τους εννέα θεσμούς και υπηρεσίες, από τον τομέα της υγείας μέχρι την εκπαίδευση και τις εφορίες. Η αστυνομία εντοπίζεται ως ο πιο συχνός παραλήπτης της δωροδοκίας, με ποσοστό 29% όσων μαρτύρησαν ότι δωροδόκησαν αστυνομικούς.
Στην υπό-σαχάρια Αφρική, πάνω από ένας στους δύο καταγγέλλουν ότι υπήρξαν θύματα δωροδοκίας τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Συγκριτικά σε άλλες περιοχές τα ποσοστά ανέρχονται σε 36% για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, 32% για τα νεοσύστατα κράτη, 23% για τη Λατινική Αμερική, 19% για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, 11% για την Ασία και μόλις 5% για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Βόρεια Αμερική.
Πάνω από 20 χώρες αναφέρουν σημαντική άνοδο της μικρο-δωροδοκίας συγκριτικά με το 2006. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών δωροδοκίας για το 2010 εντοπίζεται στο Αφγανιστάν, στη Καμπότζη, στο Καμερούν, στην Ινδία, στο Ιράκ, στη Λιβερία, στη Νιγηρία, στην Παλαιστίνη, στη Σενεγάλη, στη Σιέρρα Λεόνε και στην Ουγκάντα, όπου πάνω από το 50% των ατόμων που ρωτήθηκαν δωροδόκησαν.
Σχεδόν το ήμισυ των ερωτωμένων απάντησε ότι δωροδόκησε για να αποφύγει προβλήματα με τις αρχές, ενώ 25% για να επιταχύνει διαδικασίες.
Πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι δωροδοκίες προς την αστυνομία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί συγκριτικά με το 2006, ενώ περισσότεροι άνθρωποι καταγγέλλουν δωροδοκίες σε δικαστικούς ή σε υπηρεσίες μητρώου και αδειοδότησης, συγκριτικά με πριν από πέντε χρόνια.
Δωροδοκία & φτώχεια
Η δημογραφική παρουσίαση της δωροδοκίας εξακολουθεί να είναι εις βάρος των φτωχών και της νέας γενιάς. Όπως και στις παλαιότερες έρευνες, οι χαμηλόμισθοι αναφέρουν ότι δωροδοκούν περισσότερο από ότι οι υψηλόμισθοι. Οι φτωχότεροι είναι δύο φορές πιο ευάλωτοι να πληρώσουν δωροδοκία για τις κύριες υπηρεσίες, όπως είναι οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας, υγείας και εκπαίδευσης, από ότι οι πλούσιοι.
Το ένα τρίτο των ατόμων κάτω των 30 ετών, επισημαίνουν ότι δωροδόκησαν τον τελευταίο χρόνο, ενώ για την ηλικία άνω των 51, αναφέρουν ότι δωροδόκησαν ένας στους πέντε.


Έλλειψη εμπιστοσύνης για τους δημόσιους λειτουργούς
Δυστυχώς, λίγοι άνθρωποι εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις ή τους πολιτικούς. Οκτώ στους δέκα θεωρούν ότι τα πολιτικά κόμματα είναι διεφθαρμένα ή άκρως διεφθαρμένα. Οι δημόσιες υπηρεσίες και το κοινοβούλιο θεωρούνται ως οι επόμενοι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί.
Σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι απάντησαν ότι το έργο των κυβερνήσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναποτελεσματικό. Η διαπίστωση αυτή ελάχιστα έχει διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκεια του χρόνου. Εντούτοις, συγκριτικά με το 2007, οι εντυπώσεις του κόσμου έχουν λίγο χειροτερέψει στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, στην Υπό-σαχάρια Αφρική, ενώ μικρή βελτίωση στον τομέα αυτό παρουσιάζεται στα νεοσύστατα κράτη και στη Βόρεια Αμερική.
Ενώ μεγάλη πλειοψηφία των ερωτωμένων- επτά στους δέκα- απαντούν ότι θα προέβαιναν σε καταγγελία αν ήταν μάρτυρες περιστατικού διαφθοράς, στην περίπτωση που ήταν θύματα, το ποσοστό πέφτει στο 50%.

Ολι Ρεν

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και εκτός αυτής, υπογράμμισε ο Επίτροπος Ολι Ρεν. Στις αρχές του 2011 η απόφαση για την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων. «Η Ελλάδα θα αποπληρώσει εγκαίρως το δάνειό της».

Γολγοθά κάθοδος Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ


Γολγοθά κάθοδος

Κοιτάζω από την κορυφή τον γολγοθά μου

σα μικρός θεός
τα μαρτύρια των σκέψεων μου
που
βασανίζονται τις νύχτες
που εσείς έρχεστε σαν άγγελοι διαφθοράς
να ξελογιάσετε
εκ νέου,
τις αγαθές προθέσεις των πόθων-εκτός
ορίων της ανθρώπινης μου λογικής –
Αν πάσχισα να ανέβω τον γολγοθά μου προσδοκώντας την Ανάσταση
η επιστροφή
δε θα είναι απλά η «κατηφόρα» μου στους πρόποδες της πραγματικότητας
αλλά η αποδοχή της


ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ , Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Μες το λαβύρινθο σου θα μπω
θα το τολμήσω
Εσύ κρατάς το νήμα
κι αν το κόψεις θα χαθώ
του Μινώταυρου θα γίνω θύμα.
Μες το Λαβύρινθο σου
θα μπω
την πρόκληση να ζήσω…-το κουβάρι ξετυλίγεται-
κι εσύ κρατάς το νήμα
Αν θα το κόψεις θα χαθώ
μα θα αποδράσω -
ο μύθος είναι γνωστός!
Και πάλι θα κερδίσω…
Μόνο στο ταξίδι της επιστροφής
να θυμηθώ
πανιά να αλλάξω!

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ


 ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ

Μερίδιο στην ευτυχία

Θα φύγω τώρα, τώρα αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη,
απ΄ τη φυλακή των αμίλητων πολυκατοικιών
και τα ποτάμια
 των πολύχρωμων αυτοκινήτων,
 της γκρίζας πόλης,
γιατί στο πρόσωπό σου αντίκρισα
τον ήλιο
 της αληθινής ζωής.
Θα φύγω
σε βουνά καταπράσινα και σε λιβάδια ανθόσπαρτα,
θα τρέξω αμέσως,
αγριολούλουδα και παπαρούνες θα μαζέψω
 και από ανθοστόλιστες χωριάτικες αυλές,
θα κλέψω ζουμπούλια μοσχομυριστά και κρίνα και γαζίες.
Και όταν το σούρουπο
 η απουσία σου αβάσταχτη θα είναι,
 σαν άσπρο περιστέρι θα πετάξω,
 πάνω από θάλασσες,
δάση
και μέσα σε ουρανούς
και θα΄ ρθω μπροστά σου,
 όπου κι αν βρίσκεσαι, αγαπημένη
και όλα τα πολύχρωμα λουλούδια,
της πλάσης όλης, του κόσμου όλου,
μπουκέτο στα χέρια σου, θα αφήσω.
Για να χαμογελάς, συνέχεια,
 από ευτυχία,
ολόιδια μ΄ αυτή που ακτινοβολεί το βλέμμα σου.
Ολόιδια μ΄ αυτή που ψάχνεις στους ανθρώπους.
Θέλω πάντα να χαμογελάς
–είσαι πιο όμορφη όταν χαμογελάς από ευτυχία-
για να κλέβω κι εγώ,
 μερίδιο  από την ευτυχία σου.

Θεοχάρης ΜπικηρόπουλοςΣύντομο Βιογραφικό

O Θεοχάρης Μπικηρόπουλος γεννήθηκε το 1965 στο Villigen της Γερμανίας.

 Ξεκίνησε να αρθρογραφεί από 16 χρονών στον τύπο της Κατερίνης  με σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες και παρεμβάσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Πιερίας.
Ιδρυτής και εκδότης των περιοδικών WEEK και   MUST- 4 Εποχές.
 Διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,  σε  εφημερίδες,  τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών, ανταποκριτής Αθηναϊκών ΜΜΕ και  κειμενογράφος διαφημιστικών κειμένων .
Εργάσθηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, σε Νομάρχες και Πολιτικά Γραφεία.
 Υπήρξε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνιακής υποστήριξης σε υποψήφιους που εκλέχθηκαν,  συμμετείχε και συμμετέχει σε ομάδες επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού.
Ενεργό μέλος πολλών Συλλόγων με πολυποίκιλη δράση.
Μέλος της «Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων».
Διετέλεσε «Συντονιστής» της Ομάδας Επικοινωνίας και ΜΜΕ του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», τη διετία 2006 και 2007.
Από το 2004, διετέλεσε, Υπεύθυνος  Τύπου και Επικοινωνίας  Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Αθήνα.
Από τον Ιανουάριο του 2007 ως τις εκλογές τις 16-9-2007, διετέλεσε  Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου   Υφυπουργού στο Υπουργείο Υγείας.
Μετά τις εκλογές επανατοποθετήθηκε ως Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου, ως τον Ιανουάριο του 2008. 

Από τον Απρίλιο του 2008, είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.) στο Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών  Υγείας για τα Ακαδημαϊκά  Έτη 2008-2010.
To 2007 παρακολούθησε το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ΣΤΟΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ. 
 Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ΕΠΑ.Σ Β. Νοσηλευτών Κατερίνης.
Τιμήθηκε  από το Δήμο Κατερίνης στις 22-7-2006 « για την προσφορά με το  έργο του στη πνευματική ζωή της Κατερίνης και στα Ελληνικά Γράμματα».
Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του:
·         «Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ
·         «Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).
·         Εικονογράφησε μέρος του βιβλίου  «Η  Ελλάδα με χρώμα ,ήχο, εικόνα και λόγο» (2002) των εκδόσεων «Εκδοτική Όλυμπος -Γ.Ράπτης»).
·         «Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση, Πρόλογος του Άρη Σπηλιωτόπουλου)
·         Η Βαλίτσα, Eκδόσεις Σαββίδη 2008 –μεταφράστηκε στα Αγγλικά
·         Mobbing, η κρυμμένη βία, εκδόσεις Όλυμπος –Γ. Ράπτης 2010.  Πρόλογος Γεωργία Σιδέρη , ψυχολόγος

Υπό έκδοση :
·          «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ» Εκδόσεις Μάτι, 2010.
·         ΕΓΩ; ΕΣΥ… Eκδόσεις Σαββίδη, 2010 

Η ζωγραφική και το σκίτσο είναι επίσης αγαπημένοι του τρόποι έκφρασης.


·         Bikiropoulos.blogspot.com

     Facebook : Theoharis Βikiropoulos & Harris Bikiropoulos B

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ


ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
 ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΡΩΤΙΚΑ κείμενα από το 2004-2010, με πολλά ποιήματα για την Ελλάδα και την Πιερία….και σχέδια δικά μου
ΕΓΩ; ΕΣΥ....


ΕΓΩ; ΕΣΥ....
ΘΕΑΤΡΟ, ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
σε 4 πράξεις
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ


Mobbing, Η κρυμμένη βία


ΘΕΟΧΑΡΗΣ  ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Mobbing, Η κρυμμένη βία
 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Γ. ΡΑΠΤΗΣ, 2010

 Μελέτη -προσέγγιση του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, ενός  κοινωνικού φαινομένου  που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης.
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΔΕΡΗ, Ψυχολόγος 

Η ΒΑΛΙΤΣΑ THE SUITCASE


Η ΒΑΛΙΤΣΑ, Μονόπρακτο, του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

«…Το θεατρικό έργο του Χάρη Μπικηρόπουλου ΔΕΝ είναι αλληγορία.
ΔΕΝ είναι δράμα, ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία, ούτε σάτιρα,
ούτε αβάν γκάρντ που λέμε. Δεν είναι τίποτε απ΄ αυτά.
Είναι ένα χρονογράφημα. Είναι βγαλμένο απ ευθείας από την υποθηκευμένη, χρεοκοπημένη οικογενειακή μας πραγματικότητα.
Είναι κομμάτι της ίδιας μας της ζωής».
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ)

Η μετάφραση του στα ΑΓΓΛΙΚΑ από την Κρυσταλλια Παπαδοπουλου

THE SUITCASE

                                                 based on a concept from the ‘Jewish’ by Bertold Brecht

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑΟ ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ, 2002
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ 
ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Εξ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Η Εξ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 2005

«Το πρωτότυπο αυτό πόνημα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με τη δομή και το περιεχόμενό του, παρέχει όλες τις πληροφορίες για την οργάνωση, τη λειτουργία ενός επιτυχημένου Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και την κατανόηση της ουσίας της επικοινωνίας». 
ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ π.Υπουργός,Βουλευτής
 (από το προλογικό του σημείωμα στο βιβλίο)          

Το Savoir Vivre των γιορτών

   Λαμπάκια παντού, μουσικές χαρούμενες, μια ατμόσφαιρα γιορτινή και το σπίτι να μυρίζει φρεσκοψημένα μελομακάρονα. Αυτά είναι τα Χριστούγεννα, ή μάλλον, η καλή πλευρά τους. Από την άλλη πλευρά όμως βρίσκονται και οι άπειρες υποχρεώσεις σας είτε σαν οικοδέσποινα, είτε σαν καλεσμένη. Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips, οι γιορτές θα φαντάζουν piece of cake.

     1. Αν σας έχουν καλέσει σε κάποιο πάρτι, τραπέζι ή brunch, μην αμελήσετε να απαντήσετε εγκαίρως για το αν θα παρευρεθείτε ή όχι. Είναι πολύ σημαντικό για τους οικοδεσπότες να γνωρίζουν με σαφήνεια τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενήσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις σωστές ποσότητες σε ποτά και φαγητά.

     2. Αντί να προσφέρετε λουλούδια στην οικοδέσποινα, προτιμήστε τη διακριτική ασφάλεια μιας γλάστρας. Διαρκεί περισσότερο και η οικοδέσποινα δεν είναι υποχρεωμένη να βρει βάζα τελευταία στιγμή για να τοποθετήσει τα λουλούδια. 

    3.       Στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, φροντίστε να μάθετε αν θα γίνει ανταλλαγή δώρων, πόσα άτομα θα παραβρίσκονται, και μη ξεχάσετε την επόμενη μέρα να στείλετε μια ευχαριστήρια κάρτα. Οι καλοί τρόποι δεν ξεχνιούνται ποτέ.

     4.    Να φροντίζετε το ντύσιμό σας να είναι πάντα άνετο και κομψό. Ακολουθήστε τη μόδα, αλλά να είστε σίγουρες ότι είστε ντυμένες για την αντίστοιχη περίσταση.

Στα θρανία οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι


Η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Επιμορφωτική Hμερίδα για τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους, με θέμα «τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας», το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή, στο Ξενοδοχείο “MAKEDONIA PALACE”, από τις 10:00 έως τις 15.30.

ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τα δάχτυλα βουτηγμένα στο όνερο
πήραν το χρώμα του ροδιού-
κόκκινα σαν το αίμα-
του πάθους και της νότας
στη κλίμακα της αίσθησης!

Το ταξίδι του Ερωτα απο τον Όλυμπο στου Αιγαίου τα κύματα

 

Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος προλογίζει,ο Γιώργος Βατουσιάδης  απαγγέλει

ΤΗΣ ΜΑΤ ΜΑΛΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK..!!!


Παρκάρω όπου γουστάρω ( το moto είναι κλεμμένο από το blog του Χ. Μπικηρόπουλου).
Αυτός όμως το παράκανε ! Αφού δεν βρήκε πάρκινγ το έβαλε στο πεζοδρόμιο ...κι ούτε γάτα -ούτε ζημιά !

Ανθρώπινα Δικαιώματα


Tιμούμε σήμερα την 62η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που υπογράφτηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τον οποίο καταπατήθηκε κάθε κανόνας ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Σε έναν κόσμο που ήταν ακόμη συγκλονισμένος από τη φρίκη του πολέμου, η Διακήρυξη αποτέλεσε την πρώτη παγκόσμια «δέσμευση» για την αξιοπρέπεια, την ισότητα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό.
Πρόκειται για αναφαίρετα δικαιώματα. Πρόκειται για Διακήρυξη, που θα έπρεπε να αλληλεπιδρά στις σχέσεις ανθρώπων, κρατών και λαών.
Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση ειρήνης, ευημερίας και υγιούς ανάπτυξης όλων των λεγόμενων σύγχρονων κοινωνιών.
Καθήκον όλων μας είναι να αγωνιστούμε για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής, θρησκείας, ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου οι συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, ενδέχεται να μετακινήσουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού προς την Ευρώπη, κάτω από αντίξοες-απάνθρωπες συνθήκες.
Η σημασία της φετινής Επετείου για τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη χώρα μας και την Ευρώπη, αφού σύντομα ίσως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερες προκλήσεις, αλλά και να επιδείξουν μεγαλύτερες αντοχές στην εφαρμογή της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζουν να αποτελούν σταθερό θεματοφύλακα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας

Οι Έλληνες star kata tou AIDS

φωτογραφίζονται γυμνοί κατά του AIDS!

Για ακόμη μία χρονιά, το DownTown φιλοξενεί στις σελίδες του 124 celebrities της εγχώριας showbiz οι οποίοι φωτογραφήθηκαν γυμνοί για την ημέρα κατά του ΑIDS.
Τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα, δημοσιογράφοι, αθλητές βγήκαν από... τα ρούχα τους για να περάσουν σε όλους το αίσθημα της ευθύνης και την σημασία της προστασίας.
Δείτε την Κατερίνα Καραβάτου με τον Κρατερό Κατσούλη:
MARKOS.TV

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ Ν.ΥΟΡΚΗ

Αγώνας για την εκκλησία

Νομικά κινήθηκε η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης προκειμένου να μην αθετηθεί η δέσμευση για ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΞ

SexΔρα προληπτικά κατά του καρκίνου, βελτιώνει το καρδιαγγεικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και τον πόνο. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες... τα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία είναι αρκετά και σημαντικά.
Μειώνει το στρες
Ένα από τα μεγάλα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία, είναι η μείωση της πίεσης, που συνεπάγεται και μείωση του στρες. Στη μελέτη συμμετείχαν 24 γυναίκες και 22 άνδρες που έκαναν καθημερινά σεξ. Ειδικοί από πανεπιστήμιο της Σκοτία τους υπέβαλαν σε στρεσογόνες καταστάσεις. Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, όσοι έκαναν συχνά σεξ, μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα μία κατάσταση που τους προκαλούσε σρες και διατηρούσαν την πίεσή τους σε φυσιολογικά επίπεδα.
Σε άλλη μελέτη φάνηκε πως η συχνότητα της συνουσίας συνδέεται άμεσα με τη μείωση της συστολικής πίεσης σε άτομα που συζούσαν. Και οι δύο μελέτες δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal Biological Psychology.
Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό
Σεξουαλική υγεία σημαίνει καλή φυσική κατάσταση. Όταν κάποιος συνουσιάζεται μία με δύο φορές την εβδομάδα έχει αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης, η οποία προστατεύει από το κρυολόγημα και μεταδιδόμενες νόσους. Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο του Wilkes.
Αδυνατίζει
Τριάντα λεπτά σεξ (μαζί με τα προκαταρκτικά) καίνε περισσότερες από 85 θερμίδες, που σημαίνει σε περίπου έξι μήνες καίγονται περίπου 4.000 θερμίδες. Επιπλέον, σύμφωνα με την Patti Britton, σεξολόγο από την Αμερικανική Ομοσπονδία Σεξουαλικών Εκπαιδευτών και Θεραπευτών, «το σεξ είναι από τα καλύτερα είδη άσκησης.
Βελτιώνει το καρδιαγγειακό
Είναι λανθασμένη η εντύπωση που έχουν κάποιοι ηλικιωμένοι για την συνουσία, καθώς εκτιμούν πως εάν επιχειρήσουν μία πράξη, θα βρεθούν στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Ερευνητές από τη Βρετανία βρήκαν πως το σεξ, ακόμη και όταν το κάνουν συχνά οι ηλικιωμένοι, βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα και αποτρέπει εγκεφαλικά και καρδιαγγειακά επεισόδια. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health.
Ανεβάζει την αυτοεκτίμηση
Σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο του Τέξας, η αυτοεκτίμηση είναι ένας από τους 237 λόγους που κάνουμε σεξ. Μάλιστα, ακόμη και όταν κάποιος έχει αρκετά υψηλή αυτοεκτίμηση, μία καλή συνουσία τον ανεβάζει στα ύψη.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Behavior.
Βελτιώνει την εμπιστοσύνη
Κάνοντας σεξ αυξάνει η ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία ονομάζεται και ορμόνη της αγάπης. Και αυτό διότι βοηθά στη δόμηση στενών συναισθηματικών σχέσεων με το άτομο που προκαλεί την έκκρισή της. Η ίδια ορμόνη συνδέεται και με το αίσθημα της γενναιοδωρίας. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κάποιος μας ικανοποιεί σεξουαλικά, μπορούμε να φτάσουμε σε ακρότητες γενναιοδωρίας. Η ίδια ορμόνη, επίσης, είναι η ορμόνη του μητρικού φίλτρου.
Η μελέτη έγινε από τα Πανεπιστήμια του Pittsburgh και της North Carolina.
Μειώνει τον πόνο
Σε περιπτώσεις που η οξυτοκίνη αυξάνει απότομα, αυξάνουν και οι ενδορφίνες, ορμόνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου. Έτσι, όταν κάποιος έχει πονοκέφαλο, αρθρίτιδα ή συμπτώματα προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, μπορεί να τα αντιμετωπίσει κάνοντας σεξ. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Bulletin of Experimental Biology and Medicine.
Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη
Η συχνή εκσπερμάτωση, ειδικά σε άτομα άνω των 20 ετών, λειτουργεί ως προληπτική θεραπεία καρκίνου του προστάτη. Όπως προέκυψε από τν μελέτη ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη σε όσους εκσπερμάτωναν συχνά, ήταν μειωμένος κατά 35%. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Urology. Σε έτερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of the American Medical Association βρήκαν πως όταν κάποιος εκσπερματώνει 21 ή περισσότερες φορές το μήνα, μειώνει δραματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.
Δρα προληπτικά κατά της ακράτειας ούρων
Για τις γυναίκες, οι ασκήσεις στους μυς της πυέλου, γνωστές και ως Κέγκελ, κατά τη διάρκεια της συνουσίας, εκτός του ότι προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση και στους δύο, δρα προληπτικά ως προς τη μείωση εκδήλωσης ακράτειας ούρων σε μεγάλη ηλικία.
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
Η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται με τον οργασμό, βοηθά ιδιαίτερα στις διαταραχές του ύπνου. Η καλή ποιότητα ύπνου, από την πλευρά της, επιφέρει αρκετά άλλα ευεργετικά αποτελέσματα, όπως είναι η σωστά ρυθμισμένη πίεση, καλή ταχύτητα μεταβολισμού άρα καλύτερο δείκτη μάζας σώματος.
24ΩΡΟ