Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 35-45 ΕΥΡΩ !!!!

HOTEL OLYMPIONΕΙΡΗΝΗΣ 15 ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Τ.Κ. 60100


Τηλ. 0030-23510-29892
 Φαξ 0030-23510-76151


email:info@hotelolympion.gr


url: www.hotelolympion.gr

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 14 ΚΑΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την απόφαση για 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις τράπεζες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ)...
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Όπως τονίζει η ΟΤΟΕ: «Η κυβέρνηση πήγε πιο πίσω, ακόμα και από τις δικές της νομοθετημένες δεσμεύσεις στο Μνημόνιο (το Μάιο του 2010), αποδεχόμενη τις νεότερες και δυσμενέστερες απαιτήσεις της τρόικας σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων»
»Το 3ο επικαιροποιημένο μνημόνιο, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στο οποίο υπάρχει ειδική αναφορά για τους τραπεζοϋπάλληλους, οδηγεί σε δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στους τραπεζίτες για απόλυτη απορρύθμιση και ευελιξία στις τράπεζες, με χρονικό ορίζοντα το Φεβρουάριο του 2011.»
«Με τις ενέργειες αυτές, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται από την κυβέρνηση, η οποία ενεργεί, σύμφωνα με τις παροτρύνσεις τρόικας και εργοδοτών. Όλα αυτά δείχνουν ότι οι επιδιώξεις κυβέρνησης και τρόικας είναι να ισοπεδώσουν ότι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα και όχι να στηρίξουν την Οικονομία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Εθνική τραγωδία

Από τον Στέλιο Κούλογλου

http://tvxs.gr/


Η πορεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνει και το τελευταίο «σαρωτικό» πολυνομοσχέδιο, αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να εκπορνεύεσαι λίγο και κατά περίσταση. Από την στιγμή που υποπέσεις στο αμάρτημα μια φορά, θα καταλήξεις κάθε βράδυ στο πεζοδρόμιο. Με νταβατζήδες τη τρόικα και το ΔΝΤ, στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Γιατί οι διατάξεις του νόμου σκούπα, που εισάγεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, δεν είναι απλά ότι τακτοποιούν κάποιες ανισότητες στο μισθολογικό καθεστώς των ΔΕΚΟ ή φροντίζουν , με την αναλογία 1:5 στις προσλήψεις/απολύσεις στο Δημόσιο, να αποσυμφορήσουν τη δημόσια διοίκηση από περιττούς υπαλλήλους. Στο όνομα κάποιων αλλαγών που έπρεπε να γίνουν ,στη πραγματικότητα κατεδαφίζουν τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις γυρνώντας δεκαετίες πίσω.
Το πιο κραυγαλέο στοιχείο εδώ είναι ακριβώς οι αλλαγές που επιβάλλονται στον ιδιωτικό τομέα όπου, αντίθετα με την κατάσταση που επικρατεί σε φορείς του Δημοσίου, οι σημερινές απολαβές των εργαζόμενων και οι επικρατούσες εργασιακές σχέσεις θυμίζουν ήδη τριτοκοσμική χώρα.
Ίσως η τρόικα να μην γνωρίζει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα εργάζονται περισσότερο από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους αλλά αμείβονται λιγότερο και μάλιστα χωρίς την υποστήριξη του σχεδόν ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους. Θα έπρεπε όμως να της το θυμίσει η ελληνική πλευρά , αρνούμενη να υποκύψει σε απάνθρωπες απαιτήσεις.
Το σχήμα είναι όμως σαφές: για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία, η «παλιά καλή» συνταγή του ΔΝΤ εφαρμόζεται σε μια χώρα όπου δεν μπορεί να γίνει παράλληλα υποτιμηση του εθνικού νομίσματος. Ετσι, η όποια προσπάθεια αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας επιχειρείται με την ισοπέδωση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων. Επειδή οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι της μόδας ούτε –εκτός από την Κίνα-δεν υπάρχει διεθνώς ρευστό, δεν ιδιωτικοποιείται το νερό, όπως πχ είχε γίνει τη δεκαετία του 90 στη Βολιβία., αλλά το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο : μια χώρα-μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης, μετατρέπεται σε λατινοαμερικανική.
Με τους πολίτες να ζουν σε ενα καθεστώς σοκ και δέους όλους τους τελευταίους μήνες, με την αντιπολίτευση ανίκανη να αντιδράσει προβάλλοντας αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις , το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφισθεί και αυτό από την κυβερνητική πλειοψηφία, όπως και τα ανάλογα προηγούμενα.
Αυτό που δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι χρεώνονται μια ιστορική ευθύνη, την οποία θα κουβαλά για δεκαετίες στη πλάτη του ένα άλλοτε σοσιαλιστικό κόμμα, ή ότι μετα τη τραγωδία θα απομείνει απ’ αυτό.

Ακτιβισμός-σοκ!> Οι Αθηναίοι ετοιμάζονται να πετάξουν τη Πρωτοχρονιά κατσαρόλες από τα μπαλκόνια με διεθνή κάλυψη!

Χαμός!
Όπως πέφτουν οι στάμνες από τα μπαλκόνια της Κέρκυρας, έτσι οι Αθηναίοι ετοιμάζονται να πετάξουν κατσαρόλες στους δρόμους ανήμερα της Πρωτοχρονιάς!
Ήδη έχουν ενημερωθεί όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα και όσοι δεν μπορούν ν αποστείλουν τηλεοπτικά συνεργεία "κλείνουν" συμφωνίες με εγχώρια κανάλια, ώστε να έχουν εικόνα και ήχο από τον ακτιβισμό των Ελλήνων νοικοκυραίων!
Η προετοιμασία του χάπενιγκ κρατήθηκε μυστική για πάνω από 2 μήνες, ώστε να προμηθευθούν όλα τα νοικοκυριά και κυρίως εκείνα του κέντρου της Αθήνας, κατσαρολικά και τηγάνια.
Το χάπενιγκ συνδιοργανώνουν εγχώριες μη κυβερνητικές οργανώσεις σε συνεργασία με Ιταλούς ακτιβιστές!
Στόχος των διοργανωτών είναι να πέσουν πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατσαρόλες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και η σοκαριστική εικόνα να μεταδοθεί σ ολόκληρο τον πλανήτη!
kourdistoportocali.com

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου


Πανθεσσαλικό 17:15 Ολυμπιακός Βόλου-Άρης NOVA


Τούμπα 19:30 ΠΑΟΚ-Ηρακλής NOVA


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου


Πηγάδια 15:00 Ξάνθη-Καβάλα NET


Σερρών 15:00 Πανσερραϊκός-Πανιώνιος NOVA


Παγκρήτιο 15:00 Εργοτέλης-Κέρκυρα NOVA


Καραϊσκάκη 17:15 Ολυμπιακός-Ατρόμητος ΝΕΤ


ΟΑΚΑ 17:15 ΑΕΚ-Λάρισα NOVA


Αστέρα Τρίπολης 19:30 Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός NOVA

Κόντρα σε όλο τον κόσμο, η Βολιβία μειώνει τα όρια συνταξιοδότησης

Η Βολιβία αποφάσισε να μειώσει τα όρια συνταξιοδότησης στα 58 έτη από 65
για τους άνδρες
 και 60 για τις γυναίκες...!!!!

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση της τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε χθες με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει επ’ αυτού.
Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης κ. Μαρία Τιντικάκη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθέι εάν ο χώρος στη Νέα Παραλία, όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την εγκατάσταση του αγάλματος, εμπίπτει σε αρχαιολογικές διατάξεις και επομένως χρειάζεται αρμοδίως σχετική άδεια.
Η δικαστική λειτουργός ανέθεσε με την ένδειξη του κατεπείγοντος την υπόθεση στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου και ταυτόχρονα έδωσε εντολή να παγώσουν οι χωματουργικές εργασίες μέχρις ότου καταλήξει η έρευνα.
Ειδικότερα, δόθηκε εντολή να ερωτηθεί η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για το εάν ο χώρος, που βρίσκεται απέναντι από το νέο δημαρχείο και πλησίον του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προστατεύεται από αρχαιολογικές διατάξεις και ακόμη αν απαιτείται άδεια από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ).
Αφορμή υπήρξε έγγραφο της ΚΕΔ προς τη δημοτική αρχή, το οποίο εστάλη και στην εισαγγελία, σύμφωνα με το οποίο οι εργασίες εκτελούνται χωρίς την άδειά της σε έκταση η οποία, όπως υποστηρίζει, της ανήκει. Κατόπιν τούτου, οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου σταμάτησαν προσωρινά.
Ωστόσο, ο δήμαρχος κ. Β. Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε χθες στην εισαγγελία και κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν απαιτείται άδεια της ΚΕΔ, που παραχώρησε εδώ και 49 χρόνια στον δήμο το σύνολο της Νέας Παραλίας όπου έχουν γίνει αναπλάσεις. Αρχικά ο ανδριάντας θα τοποθετούνταν στην πλ. Αριστοτέλους, όμως κατόπιν αντιδράσεων επελέγη η Νέα Παραλία.
Η νέα, υπό τον κ. Μπουτάρη, δημοτική πλειοψηφία συμφωνεί να τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία, αλλά κατόπιν μελέτης για το ακριβές σημείο από τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε την ανάπλασή της.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Έλληνας δεν αλλάζει.

Αθάνατη Ελλαδάρα! Δεν παιζόμαστε. Τι μνημόνιο και ξεμνημόνιο. Ο Έλληνας δεν αλλάζει. Τουλάχιστον ακόμα... Είχαν σήμερα σεμινάριο για τον Καλλικράτη οι 70 νεοεκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Κεντρικής Μακεδονίας στο Μακεδονία Παλλάς.
Απο το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Διάλειμμα για καφέ και μπουφές για μεσημεριανό.
Απο τους εβδομήντα που περίμεναν, πόσοι λέτε να πήγαν;
Κι όμως πήγαν....κάτι λιγότερο απο...30!
Και υποτίθεται πως θα μάθαιναν πράγματα που δεν ήξεραν και ούτε είχαν ακούσει γι αυτά!

Δεν παιζόμαστε σας λέω, ούτε με ...τριπλή παραλλαγή!
TAXALIA

ΕΤΑΚ

Στο ταμείο της εφορίας για πληρωμή του ΕΤΑΚ και της έκτακτης εισφοράς του 2009 στέλνει 138.403 φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών με την 5η εκκαθάριση, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

«Τα καλά πράγματα διαρκούνε λίγο?»


«Τα καλά πράγματα διαρκούνε λίγο» είθισται να λέγεται... αφού η αίσθηση του χρόνου που περνάει όταν εμείς διασκεδάζουμε είναι σύντομη. Αντίθετα όταν βαριόμαστε, τα λεπτά φαίνεται να μοιάζουν με ώρες, μέρες, βδομάδες χρόνια. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;...


Ισχύει το παράδοξο του χρόνου; Με βάση τα...
ανθρώπινα μέτρα και σταθμά, μετράμε την ταχύτητα του χρόνου με τους εξήντα χτύπους του ρολογιού ανά δευτερόλεπτο. Για να ρίξουν φως οι επιστήμονες στην άγνωστη σχέση μεταξύ χρόνου και διασκέδασης ή ανίας, σχεδίασαν ένα πείραμα στο οποίο προκάλεσαν συναισθήματα ευχαρίστησης σε άτομα, προσομοιώνοντας την αίσθηση του χρόνου που φεύγει όταν περνάμε «καλά».
Η μελέτη που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο St. Thomas της Μινεσσότα, δημιούργησε την εντύπωση στους συμμετέχοντες στο πείραμα, ότι μια εργασία διήρκεσε είτε πέντε είτε είκοσι λεπτά, αφού προηγουμένως το χρονόμετρο ανοιγόκλεινε αόριστα.
Ο καθηγητής Aaron Sackett δήλωσε πως στα πειράματα ήταν εύκολη η διαχείριση των συναισθημάτων των ανθρώπων για τον χρόνο, υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε ότι άτομα που πίστεψαν ότι ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα δήλωσαν πως η εργασία τους γινόταν πιο ευχάριστη, ενώ αντίθετα εκείνοι που πείστηκαν ότι ο χρόνος κυλάει πολύ αργά εκδήλωσαν δυσαρέσκεια για την εργασία που τους ανατέθηκε.
Συμπέρασμα της μελέτης αυτής ήταν πως τα συναισθήματα που αφορούσαν το πέρασμα του χρόνου σε διαφορετικές ταχύτητες, επηρέαζαν περισσότερο ή λιγότερο την όρεξη μας για ζωή.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Γιατί όταν περνάμε καλά ο χρόνος τρέχει; http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_5140.html#ixzz17jNVPAjO

τι αναζήτησαν περισσότερο στο Google οι κάτοικοι της χώρας μας

Η Google ανακοίνωσε το Zeitgeist 2010,, το οποίο αποτελεί μια ματιά στο 2010 μέσα από τα μάτια όλου του κόσμου στο διαδίκτυο. Το Zeitgeist 2010 προσφέρει... μια μοναδική προοπτική των σημαντικών γεγονότων του έτους, καθώς και των τελευταίων τάσεων, η οποία βασίζεται στις διαδικτυακές αναζητήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google παγκοσμίως, και φυσικά των Ελλήνων.

Ας δούμε λοιπόν τι αναζήτησαν περισσότερο στο Google οι κάτοικοι της χώρας μας τη φετινή χρονιά!•Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις

* newsit.gr

* δημοτικες εκλογες

* eurovision 2010

* inception

* ant1 web tv

* patito feo

* πανελληνιες

* ivi adamou

* πασχα 2011

* ikea katalogos•Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις

* facebook

* youtube

* troktiko

* hotmail

* yahoo

* gmail

* in.gr

* google

* meteo.gr

* sport24•Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις για ανθρώπους

* justin bieber

* dimitra alexandraki

* alexander mcqueen

* jean michel jarre

* selena gomez

* cheryl cole

* messi

* kim kardashian

* bon jovi

* shakira•Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις σε Αγορές

* ikea katalogos

* get it now

* whatsup

* kotsovolos.gr

* carrefour προσφορεσ

* ricardo.gr

* alfavita.gr

* skroutz.gr

* plaisio.gr

* bershka collection 2010•Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις σε Αθλητικά

* sentragoal.gr

* sentragoal.gr

* sentragoal.gr

* gazetta.gr

* prasina nea.gr

* red planet

* gavros.gr

* novasports.gr

* πρωτοσελιδα αθλητικων εφημεριδων

* aek365.gr•Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις σε Παιχνίδια

* farmerama

* football manager 2011

* grepolis

* shakes and fidget

* pac-man

* mass effect 2

* starcraft 2

* pog games

* gamezer

* mafia 2
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τι έψαχναν περισσότερο οι Έλληνες στο Google το 2010; http://24wro.blogspot.com/2010/12/google-2010.html#ixzz17jMUv4HW

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΧΝΟ SEX

Το συχνό σεξ σώζει τον γάμο! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Τενεσί στις ΗΠΑ, η τακτική σεξουαλική επαφή του ζευγαριού μπορεί να σώσει έναν προβληματικό γάμο σε άλλα επίπεδα.
Οι Αμερικανοί ειδικοί μελέτησαν την ερωτική συμπεριφορά 72 ζευγαριών που μόλις είχαν παντρευτεί και κατέγραψαν τη συχνότητα και την ποιότητα των ερωτικών τους συνευρέσεων.
Τα ζευγάρια ανέφεραν ότι κατά μέσο όρο, στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών, είχαν σεξουαλική επαφή μία φορά την εβδομάδα, ενώ τον τέταρτο χρόνο έκαναν σεξ κατά με΄σο όρο τρεις φορές τον μήνα.
Οι ερευνητές απέδειξαν επίσης κατά πόσο βοηθά τα ζευγάρια η τακτική σεξουαλική επαφή, όταν ένας από τους δύο δεν είναι οξύθυμος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα, οι νευρικοί άνθρωποι δυσκολεύονται με τις σχέσεις και στον γάμο τους, καθώς δεν έχουν την υπομονή να τις διαχειριστούν σωστά. Ο νευρωτικός έχει την τάση να μεταφέρει την αρνητική ενέργεια και αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο στην εκάστοτε ερωτική του σχέση. Η επίδραση όμως της συχνής σεξουαλικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την έρευνα, είναι αρκετή για να εξαλείψει το τυχόν «έλλειμμα ευτυχίας» στο ζευγάρι που έχει προβληματική σχέση, επειδή ο ένας από τους δύο είναι οξύθυμος ή κυκλοθυμικός.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

TO ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Οι περισσότερες ασκήσεις έχουν λίγο ή αρκετό αντίκτυπο στην ποιότητα του σπέρματος, αλλά όσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα, έχουν λιγότερα και χαμηλής κινητικότητας σπερματοζωάρια, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Βοστόνης...
«Η μελέτη που έγινε σε αθλητές κατέδειξε πως η ποδηλασία έχει άμεσο αντίκτυπο σε ουρολογικά, προβλήματα και συνδέεται με κακής ποιότητας σπέρμα», εξηγεί η Lauren Wise από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και υπεύθυνη της μελέτης.
Στη νέα μελέτη οι ερευνητές εστίασαν στη σχέση που διέπει την υγεία του σπέρματος και την άσκηση σε 2.200 άνδρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα γονιμότητας και είχαν επισκεφτεί ιατρείο γονιμότητας για διάγνωση.
Ο καθένας από αυτούς έδωσε δείγμα σπέρματος και απάντησε σε ερωτήσεις για τη γενική κατάσταση της υγείας τους καθώς και για τη φυσική του κατάσταση.
Αφού συνυπολογίστηκαν παράγοντες όπως η λήψη πολυβιταμινών, το βάρος, η πίεση, επιλογή εσώρουχου και άλλοι παράγοντες, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όσοι ασκούνταν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ή ακόμη και έντονα, είχαν προβλήματα με την ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος από αυτούς που δεν είχαν κάνει ποτέ στη ζωή τους γυμναστική.
Διαχωρίζοντας το είδος της άσκησης, η Wise και η συνεργάτες της βρήκαν πως όσοι δήλωναν ότι έκαναν περισσότερεςαπό πέντε ώρες την εβδομάδα ποδήλατο, είχαν μικρό αριθμό σπερματοζωαρίων και χαμηλής κινητικότητας σπέρμα.
Από αυτούς που δεν έκαναν γυμναστική, μόνο το 23% είχε χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τραυματισμοί του όσχεου ή αύξηση της θερμοκρασίας είναι οι πιο πιθανοί παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ

Για την προσεχή Τρίτη, στις 10 το πρωί οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Εως και 28 Φεβρουαρίου 2011 η προθεσμία υποβολής αίτησης τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων.Με τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, στο σχέδιο νόμου... «Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης», παρατείνεται έως και 28 Φεβρουαρίου 2011 η προθεσμία υποβολής αίτησης τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών αφορά τόσο στην αυτοπρόσωπη απευθείας υποβολή όσο και στην υποβολή τους με συστημένη επιστολή.
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων http://24wro.blogspot.com/2010/12/28.html#ixzz17ij5H0rb

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΤΑΝ, ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ πρωην ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΚΑΡΑΖ,
ΣΕ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..

100 ΕΥΡΩ Ο ΤΟΝΟΣ

ΤΑ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΑΣ....
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ..!!!

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ Μ. ΜΙΧΟΥ

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα..» είναι το πρώτο άρθρο της Παγκόσμιας Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της ομώνυμης Διακήρυξης από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1948. Η σημασία της είναι μεγάλη για την ανθρωπότητα καθώς για πρώτη φορά μέσω αυτής διασφαλίστηκε ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους πολίτες του κόσμου.
Τα κράτη – μέλη που την υπέγραψαν, κατέληξαν ότι πρέπει να καθορίζονται ρητώς τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στη γη χωρίς απολύτως καμία διάκριση ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις. Έκτοτε η ουσιαστική τήρηση της Διακήρυξης είναι ζητούμενο αφού σε πολλές περιοχές του κόσμου, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται με τον πιο σκληρό τρόπο, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου.
Σήμερα στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε καλύτερους όρους και προϋποθέσεις, εξασφαλίζοντας τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, η υγειονομική περίθαλψη, η μάθηση και εν τέλει η αξιοπρεπής διαβίωση είναι δικαιώματα θεμελιώδη και αδιαπραγμάτευτα όλων των ανθρώπων.

Χειμωνιάτικος Ενιπέας

Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας, αγώνας ορεινού τρεξίματος, που διοργανώνεται από τον Οlympus Marathon, πραγματοποιείται και φέτος στο Λιτόχωρο την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.


Η Οργανωτική Επιτροπή και οι εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς, ώστε η φετινή διοργάνωση να προσφέρει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου στους αθλητές και τις αθλήτριες που πρόκειται να συμμετάσχουν. Δίνει επιπλέον την ευκαιρία να υπηρετηθεί η ιδέα του εθελοντισμού από ανθρώπους που πιστεύουν σε μια τέτοια υψηλή αξία. Δίνει τη δυνατότητα στους φίλους και συνοδούς να αμφισβητήσουν παρωχημένες αξίες και ν΄αναζητήσουν νέες μέσα απ΄το πρίσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που τόσο συνδεδεμένος είναι με τη φύση, χωρίς σκοπιμότητες και ιδιοτέλεια.

Σας καλούμε να ζήσετε κι εσείς την ανόθευτη προσπάθεια των αθλητών στη φύση αλλά και την απαράμιλλη προσφορά των πολύτιμων εθελοντών, αποτέλεσμα του τρόπου σκέψης τους για ενεργό δράση και αειφόρο ανάπτυξη.

Ελάτε μαζί μας στη γιορτή του χειμωνιάτικου τοπίου και συνάμα στον αγώνα των ανθρώπων για μια εναλλακτική ανάπτυξη, με σεβασμό στη φύση.

Πρόγραμμα Χειμωνιάτικου ΕνιπέαΣάββατο 11 Δεκεμβρίου 20.00 μμ αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιτοχώρου

Προβολή και συζήτηση που αφορά στη συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή Νίκου Καλοφύρη στον αγώνα Solukhumbu Trail στα Ιμαλάια.Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 10.00 πμ Εκκίνηση Δημοτικό Στάδιο Λιτοχώρου15.00 μμ ΑπονομέςΛίγο μετά τις 12.30 πμ αναμένονται οι πρώτοι τερματισμοί.Οργανωτική Επιτροπή

Olympus Marathon

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΠΕΙΔΗ
ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΟΝ ΑΙΡ...

Αθωώθηκε ο Βαβύλης


ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Αθώο έκρινε το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Απόστολο Βαβύλη. Στην απολογία του έκανε λόγο για σκευωρία των ΜΜΕ, με στόχο να πληγεί ο τότε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

news247.gr 

Μίνι κατά της ταχύτητας

ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ

Δραστικά μέτρα για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων πήρε η Τσεχία, τοποθετώντας χάρτινες σέξι αστυνομικίνες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Οι οδηγοί κόβουν ταχύτητα για να τις παρατηρήσουν

Φ. Πεσσόα


Με τον ίδιο τρόπο που πλένουμε το κορμί μας, θα έπρεπε να πλένουμε
κ
αι το πεπρωμένο μας, να αλλάζουμε ζωή, 
όπως αλλάζουμε ρούχα – όχι για
λόγους επιβίωσης, όπως κάνουμε 
όταν τρώμε ή κοιμόμαστε, 
μα με εκείνο το
σεβασμό που έχουμε 
σαν τρίτοι απέναντι στον εαυτό μας. 
Φ. Πεσσόα

ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ


 
Πήχτωσε το βράδυ. Λιγόστεψε κι ο αχός απ΄ τα κυπαρίσσια. Ανάψανε οι
λαμπάδες τ΄ ουρανού. Όλα ήταν γάλα ... γάλα ... λουλακί...και σπίθες. Το
ποτάμι μουρμούριζε μες τον ύπνο του κρυφά παραμιλητά. Το παιδί κείνο το
βράδυ δεν κοιμήθηκε...ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο
μεγάλο του παραμύθι.. Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν παρηγορημένο. Είχε
καταφέρει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ' άστρα.. Να τα μετρήσει όλα...σιγά
σιγά...ένα ένα...Όλα... Και τα βρήκε σωστά

Σιμόν Ντε Μποβουάρ


Σιμόν Ντε Μποβουάρ – Ένας πολύ γλυκός θάνατος.


«Δεν πεθαίνουμε επειδή κάποτε γεννηθήκαμε, ούτε επειδή ζήσαμε, ούτε από γηρατειά. Πεθαίνουμε για κάποιο λόγο.Το γεγονός ότι ήξερα πως το τέλος της μητεράς μου, λόγω ηλικίας, ήταν κοντά δεν απάλυνε καθόλου την οδύνη και την ένταση της φοβερής έκπληξης, είχε ένα σάρκωμα. Ένας καρκίνος, μια ανακοπή, μια πνευμονική εμβολή, είναι τόσο βίαια και απρόβλεπτα όσο και το σταμάτημα του κινητήρα ενός αεροπλάνου που πετάει. Η περίπτωση της μάνας μου καλούσε να είμαστε αισιόδοξοι, αφού, μολονότι ανήμπορη, ακίνητη και μελλοθάνατη, διαβεβαίωνε ότι κάθε λεπτό της ζωής είναι ανεκτίμητο…» 
 
Η Σιμόν ντε Μποβουάρ απεκδύεται το ένδυμα της συγγραφέως και φοράει τα απλά ρούχα της θυγατέρας που οδύνεται. Η ιστόρηση του επώδυνου θανάτου της μητέρας της Φρανσουάζ Μποβουάρ ,γίνεται αφορμή για να ξετυλιχτούν αναμνήσεις για την παιδική ηλικία, μικροσυμβάντα-αλλά και σημαντικά γεγονότα-της οικογενειακής ζωής ,σκέψεις και προσδοκίες του παιδιού που αργότερα θα ενηλικιωθεί και βέβαια η σχέση μάνας και κόρης. Η Σιμόν ντε Μποβουάρ, Γαλλίδα φιλόσοφος και συγγραφέας, γεννήθηκε το 1908 στο Παρίσι.Σπούδασε στη Σορβόννη και μετά το τέλος των σπουδών της δίδαξε φιλοσοφία στη Μασσαλία,στη Ρουέν και το Παρίσι. Η πορεία της ζωής της σημαδεύτηκε από τη σχέση της με τον Ζαν-Πολ Σαρτρ. Στο πλαίσιο της κοινής τους δράσης εξέδιδαν το περιοδικό Μοντέρνοι Καιροί. Πέθανε το 1986 σε ηλικία 78 ετών.Μεταξύ άλλων εξέδωσε –«Η καλεσμένη» 1943, «Το δεύτερο φύλο» 1949, «Οι μανδαρίνοι» 1953-.

ΜΑΓΙΑΚΟΒΣΚΗΠάλι ερωτευμένος θα ριχτώ στο γλεντοκόπι
πυρπολώντας το τόξο των φρυδιών μου
Τι να γίνει;
Και σ'ενα σπίτι καμένο
ζουνε καμιά φορά άστεγοι αλήτες
...........
Δεν είμαι ταίρι εγώ των ισχυρών
Εγώ επάνω σ'όλα που έχουν γίναι
βάζω "μηδέν"
.....
Και πίσω απ'τους ποιητές τρέχουν τα πλήθη του δρόμου:
φοιτητές,
πόρνες,
εργολάβοι...

Νικόλας 'Aσιμος: Η Γαλανόλευκος..."...Δεν θέλω να
‘μαι υπήκοος, δεν θέλω να
‘χω χρώματα,
Γουστάρω να ‘μαι
άνθρωπος να κολυμπώ στα
χώματα...."

"Το κάστρο της μνήμης" Άρης Φακίνος.TO ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΤΟ "ΤΡΙΓΩΝΟ CLUB", ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΝΕΣΤΩΡ".
ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΥΑ... 

KAHLIL GIBRAN


Η Αγάπη δεν κατέχει 
κι ούτε μπορεί να κατέχεται , 
γιατί η Αγάπη αρκείται στην Αγάπη.

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ, Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΠΩ

Η μυθιστορηματική ζωή της κυρίας Μέλπως κρύβει μυστικά. Εκπλήξεις, ανατροπές, χρήμα, έρωτα, πάθος, εκδίκηση, θάνατο, πολλά, πάρα πολλά ερωτηματικά…Και η όμορφη, ώριμη γυναίκα θα αποδειχτεί ότι δεν ήταν τελικά αυτή που φαινόταν.Μια εξηντάχρονη, όμορφη, κομψή και γλυκομίλητη γυναίκα φτάνει «από το πουθενά» σ’ ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κορινθίας, εγκαθίσταται, γνωρίζεται με τους κατοίκους, κάνει φιλίες, γίνεται αγαπητή σε όλους, ενσωματώνεται, ώσπου ένα πρωί συλλαμβάνεται αιφνιδιαστικά από αστυνομικούς, ένστολους και «μυστικούς», ενώ πίνει τον καφέ της κοντά στη θάλασσα. Η σύλληψή της αναστατώνει το χωριό. Όλοι αρχίζουν τις προσπάθειες να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τι τελικά ήταν, αλλά και ποια ήταν αυτή η όμορφη και καλοστεκούμενη γυναίκα;
Τι είχε κάνει;
Γιατί τη συνέλαβαν έτσι αιφνιδιαστικά;
Ποιο ήταν το παρελθόν της;
Ποια τα μυστικά της;
Ποιες «σκιές» την κυνηγούσαν;
Στην πορεία, αποκαλύπτεται μια επεισοδιακή διαδρομή από την Αλεξάνδρεια στην Κωνσταντινούπολη, στην Αυστραλία, με επιστροφή στην Τουρκία και μετά στο «καταφύγιο», την Ελλάδα, μια πορεία που σημαδεύεται από εντυπωσιακά γεγονότα. Μια σειρά από δραματικές ιστορίες, πάντα με την ίδια πρωταγωνίστρια.

 

Ουμπέρτο Εκο:


Δημοκρατία δεν σημαίνει 
πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ

Περιφερειακή πίστα αρχαρίων Ελατοχώρι

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ -Πιέρια Ορη, ΚΑΤΕΡΙΝΗ

vasiko_1
Το χιόνι περιμένει για να βάλει μπρος τους αναβατήρες του το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, ενώ οι πίστες του-η Κλειώ, η Πολύμνια, η Θάλεια, η Καλλιόπη, η Ερατώ, η Ουρανία- αδημονούν να … ασπρίσουν, για να χαρίσουν τη μαγεία και την ομορφιά τους σε προχωρημένους και αρχάριους σκιέρ.

vasiko_2«Όλα είναι έτοιμα», λέει στην «Π» ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Φώτης Δρούγκας. «Έχουμε κάνει όλους τους ελέγχους στα λίφτ και στο διθέσιο αναβατήρα, τις συντηρήσεις των μηχανημάτων και των πιστών, έτσι που, κι από σήμερα το πρωί (Παρασκευή) αν χιονίσει, εμείς είμαστε πανέτοιμοι να λειτουργήσουμε κανονικά».

vasiko_3Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για το Χιονοδρομικό οι προγνώσεις της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού, αφού έτσι θα ζωντανέψουν οι πίστες του (12 χιλιόμετρα συνολικά!) και θα αυξηθούν οι επισκέπτες του, μεγάλος όγκος των οποίων έρχεται από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, Λάρισα κυρίως.
vasiko_4Κι αν ο καιρός φερθεί ευγενικά και κάνει κανονικό χειμώνα, με χιόνι, στα ψηλά, στα 1450 μέτρα υψόμετρο που είναι η βάση του Χιονοδρομικού, η διοίκησή του έχει προγραμματίσει και αγώνες, σε συνεργασία με τον Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης και την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας: έναν διεθνή αγώνα σκι, μέσα στον Ιανουάριο κι έναν πανελλήνιας εμβέλειας αγώνα snowboard, το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου.

vasiko_5Αλλά, όπως λέει ο κ. Δρούγκας, ακόμη κι αν ο καιρός δεν τους κάνει το χατίρι, ακόμη κι αν δε χιονίσει, απ’ τις 17 Δεκεμβρίου ο διθέσιος αναβατήρας θα λειτουργεί κανονικά για όσους θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους και να απολαύσουν από ψηλά το τοπίο του βουνού των Μουσών.
Το σαλέ είναι ήδη ανοιχτό, μια διαδρομή με τον αναβατήρα κοστίζει μόλις 5 ευρώ και το Ελατοχώρι είναι πολύ κοντά, τουλάχιστον για τους Κατερινιώτες, που μπορούν να γευτούν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μια υπέροχη απόδραση με πολύ μικρό κόστος.

vasiko_7Αν πάλι ασπρίσουν οι πίστες του (εκτός από πίστες του σκι, διαθέτει επίσης πίστα snowboard, μήκους 500 μέτρων, η διαδρομή της οποίας είναι εντός του δάσους και πίστα ελκήθρων), οι τιμές είναι επίσης προσιτές. Μια ημερήσια κάρτα κοστίζει τις καθημερινές 10 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 15 ευρώ, ενώ για φοιτητές και παιδιά οι τιμές είναι μειωμένες.
Αν δεν είστε τακτικοί σκιέρ και δεν έχετε εξοπλισμό, μπορείτε να νοικιάσετε από τις σχολές και τα καταστήματα που λειτουργούν στο Χιονοδρομικό. Πέδιλα του σκι, σανίδες και έλκηθρα μπορούν να σας κοστίσουν από 7 έως 10 ευρώ τις καθημερινές και από 10 έως 14 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
Οι φαν του σκι και συχνοί επισκέπτες του Κέντρου μπορούν να προμηθευτούν οικογενειακές κάρτες, για τη χρήση των λιφτ και των πιστών, που κοστίζει μόλις 100 ευρώ για όλη τη σεζόν.
vasiko_8«Κρατάμε τις ίδιες τιμές», λέει ο κ. Δρούγκας, «για τέταρτη συνεχή σεζόν, για να προσελκύσουμε επισκέπτες. Ωστόσο, σκληροί ανταγωνιστές μας είναι τα Χιονοδρομικά Κέντρα της Βουλγαρίας, κυρίως του Μπάνσκο κι αυτό όχι για τις τιμές χρήσης των λιφτ και των πιστών, όσο για τις τιμές των καταλυμάτων, όπου, για ξενοδοχεία 3ης κατηγορίας υπάρχουν πακέτα προσφορών-60 ευρώ τα δίκλινα. Είναι σημαντικό να καταλάβουν κι οι επαγγελματίες της περιοχής μας ότι, ειδικά αυτές τις μέρες της οικονομικής κρίσης, αν θέλουν να έχουμε επισκέπτες, θα πρέπει να προσφέρουν μειωμένες τιμές, να διαμορφώσουν πακέτα προσφορών».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, μεγαλομέτοχοι του Χιονοδρομικού  Κέντρου είναι  ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Ελατοχωρίου (κατέχει το 51%) και ο δήμος Πιερίων (με 40%), ενώ συμμετέχουν κι ο Αθλητικός Σύλλογος Ελατοχωρίου κι ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης.
Στις εγκαταστάσεις του πάντως, εκτός από θνητούς κι εκτός από τις Πιερίδες Μούσες, θα συναντήσετε και θεούς του Ολύμπου: Τον Δία, έτσι λέγεται ο διθέσιος εναέριος αναβατήρας, μήκους 1287 μέτρων και δυνατότητας μεταφοράς 1200 ατόμων ανά ώρα, καθώς και τον Ερμή και τον Απόλλωνα, που έδωσαν το όνομά τους στους δυο συρόμενους αναβατήρες.
Μη μου πείτε ότι για τέτοια συναπαντήματα, σε ένα τέτοιο μαγευτικό τοπίο, δεν αξίζει τον κόπο να εκδράμει κανείς!
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ
 
 
 
      
Ηttp://www.elatohori.net/xionodromiko.htm