Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τους ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ στον κόσμο οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ;
Το άρθρο - επιλογή της ημέρας!
Του Αντώνη Πίκουλα
ΑΞΙΑ
Ενδεικτικά αναφέρω: Η προείσπραξη των διοδίων, οι μπούρδες με τα σκουπίδια, η φάμπρικα με τις μετατάξεις, η επέκταση του τραμ και η ασυδοσία του ΟΣΕ… Και συνεχίζω…
Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που πραγματικά εξοργίζεσαι, παρατηρώντας τον τρόπο που οι κυβερνήσεις ασκούν εξουσία. Συγκεκριμένες αποφάσεις, συγκεκριμένες ενέργειες, κυβερνητικές πράξεις ή παραλείψεις που σε κάνουν να διερωτάσαι κατά πόσον μπορείς να εμπιστευθείς τους κυβερνώντες…
Ενα ενδεικτικό παράδειγμα που δεν μπορεί να το αντέξει ούτε ο πλέον καλοπροαίρετος πολίτης είναι τα ΔΙΟΔΙΑ. Θα πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου το κόστος κατασκευής των οδικών αξόνων χρηματοδοτείται σχεδόν καθ' ολοκληρία από τους πολίτες, από τους χρήστες, επιβαρύνει δηλαδή οικονομικά και ΑΜΕΣΑ εκείνους για τους οποίους σχεδιάζεται και θα έπρεπε να εξυπηρετεί.
Πέστε μου πραγματικά ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ στον κόσμο οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για καμιά δεκαριά χρόνια, όπως για παράδειγμα η ΝΕΑ ΟΔΟΣ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) στην Εθνική Οδό, χωρίς ούτε καν να διαβεβαιώνουν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει (π.χ. Ιονία Οδός).
Πού άλλού στον κόσμο οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για έργο που κανείς ακόμη δεν είναι βέβαιος μέχρι ποιο σημείο θα επεκταθεί, όπως η Κορίνθου - Πατρών, που κατηγορηματικά δεν ξέρουμε πώς και αν θα γίνει η παράκαμψη του Καϊάφα και αν το έργο θα φτάσει μέχρι την Τσακώνα!!!
Για να λέμε τα πράγματα λοιπόν απλά και ως έχουν, στην προκειμένη περίπτωση είμαστε η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ στον ΚΟΣΜΟ όπου μέσω της προείσπραξης των διοδίων ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΡΙΣΚΟ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ. Ετσι φαντάζεται η κυβέρνηση την ελεύθερη οικονομία; Κάποιοι να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ εκ του ασφαλούς (εργολάβοι - τράπεζες) και κάποιοι να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ εκ του α(να)σφαλούς, δηλαδή οι πολίτες!!!
Ενα άλλο εξοργιστικό παράδειγμα είναι αυτό που σχετίζεται με τα σκουπίδια και την Αθήνα, που στην κυριολεξία έχει βρωμίσει. Βγαίνουν λοιπόν οι… κυβερνώντες και μας λένε λόγια ωραία για τον "Καλλικράτη", εξαγγελίες για τους νέους δήμους, τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών και τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις
Και διερωτώμαι: Ολοι αυτοί που μας έλεγαν τόσα λόγια για τον "Καλλικράτη" και παρίσταναν τους μεγάλους πολιτικούς, δεν ήξεραν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΑΝ τις περιβόητες 100 συμβάσεις; ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ, είναι η απάντηση. Ομως ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ… Αντί να προβλέψουν τι πρόκειται να συμβεί, αντί να προχωρήσουν έγκαιρα σε ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ή ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ για να αντικαταστήσουν τους 100 που έφευγαν… και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, άφησαν την Αθήνα να γεμίσει ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Ελεος πια με την… μπουρδολογία…
Συνεχίζω… Διάβασα προ ημερών σε μια εφημερίδα, στο "Πρώτο Θέμα" αν δεν απατώμαι, ότι ο διαγωνισμός για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά καθυστερεί ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ! Ξέρετε γιατί; Γιατί η τότε διοίκησή του, αντί να το αναθέσει στον ΜΕΙΟΔΟΤΗ, το ανέθεσε σε άλλη εταιρεία, από τις… ισχυρές, που οι μέτοχοί της σχετίζονται με φιλικές σχέσεις με βασικό μέτοχο μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος…
Το αποτέλεσμα είναι ότι η ΜΕΙΟΔΟΤΡΙΑ εταιρεία προσέφυγε στις Βρυξέλλες και σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση το γυρίζει πίσω…
Αλήθεια, ξέρετε ποιο είναι αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο στοιχείο στα γραφεία των βουλευτών και των υπουργών; Οχι, δεν είναι πώς θα σωθεί η χώρα, ούτε πώς θα υπάρξει περιστολή των δαπανών στον δημόσιο τομέα. Βουλευτές και υπουργοί έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ που σκοπό έχει να τοποθετηθούν οι ΗΜΕΤΕΡΟΙ, φίλοι, συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, κομματικά στελέχη και παρατρεχάμενοι μέσω της διαδικασίας των ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ σε θέσεις-κλειδιά, σε θέσεις που επιθυμούν για να αμείβονται καλύτερα ή για να απολαμβάνουν καλύτερων προνομίων και ΟΧΙ να ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝ εκεί όπου ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ θα έπρεπε βάσει των ικανοτήτων τους, των ακαδημαϊκών τους γνώσεων ή των χρόνων προϋπηρεσίας!!!
Και ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ άξιοι νέοι άνθρωποι, επειδή ο μικροκομματισμός και η πελατειακή σχέση εξακολουθούν και καλά κρατούν…
Και ύστερα μιλάμε για… ΜΝΗΜΟΝΙΑ! Με ποιους κυβερνώντες;
Κλείνω αυτό τον εβδομαδιαίο μεταξύ μας διάλογο, φίλες και φίλοι αναγνώστες, με αυτό που θεωρώ ως το πλέον ΑΔΙΚΟ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ απέναντι στους πολίτες αυτής της κοινωνίας!
Ξαφνικά έρχεται η κυβέρνηση και ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τις ΤΙΜΕΣ των ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ του ΟΣΕ! Καλούνται δηλαδή οι Ελληνες πολίτες, εκείνοι που δεν έφταιξαν σε τίποτε, να χρηματοδοτήσουν τα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ του Οργανισμού Συγκοινωνιών!
Ποιος προκάλεσε, ΚΥΡΙΟΙ, τα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ του ΟΣΕ; Οι πολίτες αυτής της χώρας ή ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ και τα κάθε λογής ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ;
Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όλη η σπατάλη στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του προήλθε από τις υπερτιμολογήσεις, από τα έργα που δεν έγιναν ποτέ, από τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών, από έργα με απευθείας ανάθεση και υπέρογκα υψηλά τιμήματα!!!
Τη μια ήταν η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ που δεν έγινε ποτέ, την άλλη ήταν η προμήθεια των ΣΚΥΡΩΝ και οι ΡΑΓΕΣ, ενώ ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει το περίφημο ΣΚΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ένα έργο που με διαδικασίες-εξπρές ανατέθηκε απευθείας για να είναι έτοιμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και ακόμη και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ!
Αντί λοιπόν να συμμαζέψουν τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και να κληθούν να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν και κατάντησαν τον ΟΣΕ σε αυτό το χάλι, το υπ. Υποδομών βρίσκει την εύκολη λύση να μετακυλίσει το βάρος των δυσβάσταχτων ελλειμμάτων που προέκυψαν από το μεγάλο φαγοπότι στους …ΠΟΛΙΤΕΣ!
Επανερχόμενος λοιπόν στο αρχικό μου ερώτημα, ευθέως καταλήγω στη διαπίστωση ότι υπό τις συνθήκες αυτές, βάσει της αντικοινωνικής και άδικης πολικής που ακολουθούν, η οποία εξυπηρετεί τους ολίγους, τους διαπλεκόμενους και τους ισχυρούς, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!


http://www.axiaplus.gr/

100 ΕΥΡΩ Ο ΤΟΝΟΣ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 125 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στα 77 λεπτά πουλούσαν σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης τα πρατήρια, ενώ μια -αντιοικολογική- λύση που κερδίζει έδαφος τελευταία, τα καυσόξυλα πουλιούνται προς 125 ευρώ ο τόνος.


Η κατανάλωση καυσόξυλων ανεβάινει συνεχώς, επειδή είναι οικονομικότερη λύση και σε ορισμένες περιοχές της Β.Ελλάδας, που κάνει πολύ κρύο, είναι η μοναδική λύση, εξαιτίας της μεγάλης θερμιδικής απόδοσής τους.

ΑΥΡΙΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ


ΠΑΓΩΝΙΑ, 1 o C ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...

ΠΑΟΚ -ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

ΤΕΛΙΚΟ: Ολυμπιακός Βόλου-Άρης: 1-1

Την 4η εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 και 8η συνολικά, στο φετινό πρωτάθλημα, πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη φορά απέναντι στον Άρη, στο ματς που άνοιξε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-1

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ): ΓΟΥΜΑΓΙΑΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΟΥΣΟΥΛΗΣ, ΤΑΣΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΥ, ΧΑΤΖΗΣ, ΜΙΛΟΣΚΟΒΙΤΣ, ΠΟΥΛΑΚΟΣ, ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ, ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ, ΛΟΠΕΖ


ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ): ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ, ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ, ΚΑΚΑΡΑΣ, ΖΩΝΑΣ, ΜΙΧΟΣ, ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ, ΚΑΤΣΙΚΗΣ, FRIMPONG PRIPU

κίτρινες: Ζώνας, Μίχος, Μουστογιάννης

Η ΑΞΙΑ

13 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

"The Times They Are A-Changin",

Το χειρόγραφο του "The Times They Are A-Changin", ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν στη δεκαετία του 60, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη στο ποσό των 422.500 δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.
O αμερικανός συλλέκτης Ανταμ Σέντερ, ιδιοκτήτης των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Exis Capital, ήταν εκείνος που πλειοδότησε και εξασφάλισε το διπλό φύλλο χαρτί, όπου οι στίχοι είναι γραμμένοι με μολύβι από το χέρι του τραγουδιστή, χωρίς μουσικές νότες. Το χειρόγραφο είχε εκτιμηθεί από 200.000 έως 300.000 δολάρια.
Το τραγούδι έδωσε τον τίτλο του στο τρίτο άλμπουμ του τραγουδιστή και συνθέτη, σύμβολο της αμφισβήτησης τη δεκαετία του 60 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το άλμπουμ αυτό που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1964, ασχολείται με το ρατσισμό, τη φτώχεια, την πολιτική δέσμευση και τις κοινωνικές αλλαγές.
Ο Μπόμπ Ντίλαν, ο οποίος θα γίνει 70 ετών τον Μαΐου και συνεχίζει να ηχογραφεί τραγούδια, επέστρεψε στο μπλουζ τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα ολοκλήρωσε περιοδεία στις ΗΠΑ που έγινε ενθουσιωδώς δεκτή από τους κριτικούς και το κοινό.Χ.ΚΩ.

«ΛέναΠλάτωνος Καβάφης 13Τραγούδια»

Εικοσιοκτώ χρόνια μετά τη μελοποίηση του Καρυωτάκη, η Λένα Πλάτωνος δίνει το δικό της ηχόχρωμα και μελωδική ερμηνεία σε 13 από τα πιο γνωστά ποιήματα του Καβάφη στη νέα της δουλειά με τίτλο «ΛέναΠλάτωνος Καβάφης 13Τραγούδια» που κυκλοφορεί 13 Δεκεμβρίου.
«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η μελοποίηση του Καβάφη. Πίστευα για χρόνια ότι δεν μελοποιείται. Αλλά φέτος, πριν από λίγο καιρό, μπήκε μέσα στο κεφάλι μου σαν κομήτης. Σφηνώθηκε κανονικά! Είπα να το κρατήσω μυστικό για να δω αν θα μπορέσω να τον μελοποιήσω. Και το πρώτο τραγούδι μου βγήκε κάπως δύσκολα, αλλά από κει και πέρα τ' άλλα τρέξανε! Έτσι, τώρα που έχω προχωρήσει κι έχω σιγουρευτεί, μπορώ να το κοινοποιήσω».
Η Λένα Πλάτωνος δημιουργεί το ηχητικό μοτίβο των αγαπημένων της στίχων, στα πιο γνωστά ποιήματα του Καβάφη όπως Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον, Τα παράθυρα, Μακρυά, Περιμένοντας τους Βαρβάρους, Μονοτονία, Η προθήκη του καπνοπωλείου, Η Πόλις, Δέησις, Τείχη, Επιθυμίες, Κεριά, Απ’τες εννιά, Θάλασσα του πρωϊού. Το αποτέλεσμα είναι παράξενο και καθηλωτικό και δίνει την αίσθηση πως ο Καβάφης είναι πρόσωπο σημερινό. Η σύνθεση και σύλληψη έγινε από τη Λένα Πλάτωνος, ενώ την ενορχήστρωση τη μοιράστηκε με τον Στέργιο Τσιρλιάγκο. Ερμηνευτής των στίχων είναι ο Γιάννης Παλαμίδας, ενώ σε μερικά κομμάτια συμμετέχει ο Στράτος Σπηλιωτόπουλος με την κιθάρα του.
Πληροφορίες
«ΛέναΠλάτωνος Καβάφης 13Τραγούδια», κυκλοφορεί 13 ΔεκεμβρίουCD θα πωλούνται στο Παλλάς στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στην Παράσταση Κ.Κ

ΣΗΜΕΡΑ, Ολυμπιακός Βόλου-Άρης και ΠΑΟΚ-Ηρακλής

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Πανθεσσαλικό 17:15 Ολυμπιακός Βόλου-Άρης NOVA
Τούμπα 19:30 ΠΑΟΚ-Ηρακλής NOVA

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Της Μαρίας Μπικηροπούλου, ετών 7.

VETO

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΚΙΤΣΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ


Τι καλύτερο τώρα που έπεσε η θερμοκρασία από μια καλή ποδοσφαιρική παράσταση. Τα χιόνια έκαναν... την εμφάνισή τους και νομίζω ότι ήρθε η ώρα για τον Ολυμπιακό να ζεστάνει και πάλι τους φίλους του. Στην Καβάλα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την σημαντική νίκη, αλλά δεν ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους.

Τώρα υποδέχονται τον Ατρόμητο και ο στόχος είναι διπλός. Να παραμείνει το Καραϊσκάκη απόρθητο κάστρο και από την άλλη ο κόσμος να χαρεί μπάλα.

Διαβάστε περισσότερα: http://24wro.blogspot.com/2010/12/o_6126.html#ixzz17oSgLfMa

Η Πορτογαλία "δεν έχει ανάγκη" από εξωτερική βοήθεια

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες επιθυμεί να επιταχύνει την μεταρρύθμιση της οικονομίας και ελπίζει να... ανακοινώσει πριν από το τέλος του έτους μέτρα που θα ευνοούν την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την εργασία.
Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Diario de Noticias, ο κ. Σόκρατες επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η Πορτογαλία "δεν έχει ανάγκη" από εξωτερική βοήθεια και δεν έχει κανένα πρόβλημα που να απαιτεί την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
"Το πρόβλημά μας είναι μόνο ένα πρόβλημα προϋπολογισμού το οποίο πρέπει να διορθώσουμε, όπως και άλλες χώρες" δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η Πορτογαλία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% του ΑΕΠ, δηλαδή σε "ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση"

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ να εισέλθει στην Πορτογαλία, επειδή η Πορτογαλία δεν έχει ανάγκη. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας λέει αυτό που πρέπει να κάνουμε" σημείωσε ο Ζοζέ Σόκρατες.
"Ελπίζω ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι ταχύτατες. Πριν από το τέλος του έτους" δήλωσε ο κ. Σόκρατες, αναφερόμενος στις συνομιλίες που θα έχει αυτήν την εβδομάδα με τους κοινωνικούς εταίρους.
newscode.gr
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σόκρατες: Δεν χρειάζεται το ΔΝΤ να μας πεί τι θα κάνουμε http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_1299.html#ixzz17oRrOBIG

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
Ούτε  οι βουλευτές της ΝΔ  αντέδρασαν στις απίθανες μεθοδεύσεις, ούτε μία επερώτηση στη Βουλή δεν είδαμε, ούτε μία διαμαρτυρία δεν ακούσαμε από τους συγγενείς του "Εθνάρχη", από το ίδρυμά που φέρει το όνομά του ή τους συνεργάτες του.

ΓΙΑΤΙ...?

(enimerosi24.gr)
http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3938


Ειδικά όταν αυτοί δεν νοιάστηκαν για εμάς, δεν μίλησαν, ήταν αυτοί που ήταν, ήταν διαπλεκόμενοι, αλαζόνες, ακατάλληλοι, αμόρφωτοι, ανίκανοι, φτηνοί…
Για τους εξής λόγους:
Επειδή αυτοί που απολύονται είναι οι άλλοι.
Επειδή αυτοί που απολύονται είναι οι καλύτεροι.
Επειδή δεν απολύονται όσοι παίρνουν 10.000 ευρώ τον μήνα αλλά όσοι παίρνουν 1.000 – 1.500.
Επειδή οι των 10.000 τον μήνα είναι αυτοί που κατάντησαν έτσι τις εφημερίδες.
Επειδή οι των 1.000 ευρώ τον μήνα είναι αυτοί που θα έπρεπε να διαβάζετε περισσότερο και που απολαμβάνετε περισσότερο όταν τους διαβάζετε.
Επειδή οι απολύσεις όχι μόνο δεν θα «εξυγειάνουν» τα ΜΜΕ αλλά θα τα ευτελίσουν κι άλλο.
Επειδή οι απολυμένοι είναι οι αδύναμοι και οι αντίπαλοί τους είναι πάλι δημοσιογράφοι – απλώς το έχουν ξεχάσει και νομίζουν ότι είναι είτε εργοδότες είτε πολιτική εξουσία.
Επειδή οι απολύσεις αυτές είναι η πρώτη τόσο καθολική εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων.
Επειδή η καθολική αυτή εφαρμογή απειλεί όχι μόνο πρακτικά αλλά κυρίως συμβολικά την έννοια της στοιχειώδους προστασίας στην εργασία. Προσπαθεί να την καταργήσει όχι μόνο ως αίτημα αλλά ως εννοιακή πιθανότητα
Επειδή η καθολική αυτή εφαρμογή είναι ιδεολογία – όχι αυτονόητη, πρακτική ρύθμιση, όπως θέλουν να σας πείσουν.
Επειδή η καθολική αυτή εφαρμογή συμβαίνει στον κλάδο που περισσότερο από όλους μπορεί να μιλήσει στο κοινό – αν τους βοηθήσουμε.
Επειδή, αν τους βοηθήσουμε, έστω και αν απολυθούν, θα έχουν λόγο στο τοπίο της ενημέρωσης της επόμενης μέρας. Και τότε η ενημέρωση θα είναι καλύτερη.Το ζήτημα, λοιπόν, είναι πάνω από όλα συμβολικό. Διεκδικείται λόγος εδώ, δικαίωμα στον λόγο. Η κίνηση να μποικοτάρετε όλοι το «Βήμα» αυτής της Κυριακής (να μην αγοραστεί ούτε ένα φύλλο!), το οποίο έκλεισε την ύλη του λίγο πριν τις απολύσεις, είναι μια κίνηση που δεν αφορά την άποψή σας για τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που έχετε. Είναι μια κίνηση που αφορά τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που θέλετε να έχετε.

Moody's Mood for Love...ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΖΕΙΜΣ ΜΟΥΝΤΙ

Ο σαξοφωνίστας της τζαζ Τζέιμς Μούντι, ένας δεξιοτέχνης του αυτοσχεδιασμού που έγινε πιο πολύ γνωστός για το τραγούδι του "Moody's Mood for Love," πέθανε στο Σαν Ντιέγκο μετά τη δεκάμηνη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Ήταν 85 ετών.
Ο Μούντι πέθανε την Πέμπτη στον Ξενώνα του Ινστιτούτου του Σαν Ντιέγκο για την Καταπραϋντική Φροντίδα, όπου είχε εισαχθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε η συζυγός του, Λίντα Μούντι, στην ιστοσελίδα του.Γεννημένος στην Τζόρτζια και μεγαλωμένος στο Νιου Τζέρσι, ο Μούντι έγινε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της αμερικανικής τζαζ. Έπαιξε με τον Ντίζι Γκιλέσπι, τον Λάιονελ Χάμπτον και τον Μπι Μπι Κινγκ και ήταν υποψήφιος για τέσσερα βραβεία Γκράμι, την υψηλότερη διάκριση της μουσικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.Ο Μούντι άρχισε να ηχογραφεί στα τέλη της δεκαετίας του 1940, αφού υπηρέτησε στο στρατό στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και συνέχισε να συνθέτει και να παίζει μουσική και στη δεκαετία του 2000.Έπαιζε και τα δύο είδη σαξόφωνου καθώς και φλάουτο και είναι γνωστός για το "Moody's Mood for Love," μια αυτοσχεδιαστική εκδοχή του δημοφιλούς τραγουδιού κατά τη δεκαετία του 1930 ,"I'm in the Mood for Love." Ωστόσο ο Μούντι ηχογράφησε περισσότερα απο 60 άλμπουμ.Αργότερα έπαιξε μουσική με το Κουαρτέτο Τζέιμς Μούντι. Το 2007, το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσινγκτον απένειμε στον Μούντι το βραβείο του "Living Jazz Legend".
news247.grΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Η πλειοψηφία των Ελλήνων και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δηλώνει ότι θα μείνουν πιστοί στις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις.

Βέβαια λόγω της οικονομικής στενότητας, η πλειοψηφία τους δηλώνει ότι θα παραμείνει σπίτι, θα φτιάξει δώρα για να προσφέρει και θα προτιμήσει τα σπιτικά γλυκά, όπου επιβεβαιώνεται η μάχη των φύλων καθώς οι γυναίκες προτιμούν τους κουραμπιέδες και οι άντρες τα μελομακάρονα.

Η έρευνα έγινε με συνεντεύξεις μέσω διαδικτύου, στο online panel της FOCUS BARI , καλύπτοντας άνδρες και γυναίκες 15+ ετών πανελλαδικά και επιτυγχάνοντας 2008 συνεντεύξεις μέσα σε 2 ημέρες, καθώς διεξήχθη 5 και 6 Δεκεμβρίου 2010.
Σύμφωνα με την έρευνα , FOCUS BARI:*Από τις αρχές Δεκεμβρίου στολίζεται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Ελληνικά νοικοκυριά!! Έτσι και φέτος… Παρά το κλίμα των καιρών ή ίσως και σε αντίδραση αυτού, το 36%του κοινού έχει ήδη στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου*Για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, 2 στους 5 χρησιμοποιούν κάθε χρόνο τα ίδια στολίδια, την ίδια στιγμή που άλλοι τόσοι ανανεώνουν τη συλλογή τους αγοράζοντας και καινούργια. Ένας στους πέντε δηλώνει ότι διατηρεί στολίδια με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, που είναι συνδεδεμένα με αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία.*Στο «αιώνιο δίλημμα» μελομακάρονα ή κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα βγαίνουν νικητές. Φυσικά υπάρχουν και οι «λιχούδηδες» (σχεδόν 2 στους 5) που τους αρέσουν εξίσου και τα δύο.*Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι όπως και τα Χριστούγεννα, οικογενειακή υπόθεση, καθώς 8 στους 10 ερωτώμενους αναφέρουν είτε ότι τα ετοιμάζουν οι ίδιοι ή ότι είναι «ευγενική προσφορά» άλλου συγγενή, ενώ μόνο 2 στους 10 προτιμούν να τα αγοράζουν έτοιμα.*Μόλις το 7% του κοινού δεν έχει πει πότε κάλαντα. Και ενώ σχεδόν όλοι έχουμε χτυπήσει κάποια στιγμή την πόρτα ενός αγνώστου ρωτώντας «να τα πούμε;» Οι περισσότεροι από εμάς το κάναμε για τελευταία φορά όταν ήμασταν στο δημοτικό (34%) ή το γυμνάσιο (39%).*Δύο στους δέκα Έλληνες δεν πίστεψαν ποτέ στο παραμύθι του Άγιου Βασίλη, ενώ για την πλειοψηφία (σχεδόν 7 στους 10) το όνειρο του Άγιου με τα δώρα γκρεμίστηκε στο δημοτικό.*Πότε όμως έρχεται ο Άγιος Βασίλης; Για 7 στα 10 σπίτια την Πρωτοχρονιά και μόνο 3 στα 10 έχουν ανυπόμονους που περιμένουν τον Άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα.*Σχεδόν οι μισοί (47%) του έχουμε γράψει έστω και για μία φορά στη ζωή μας γράμμα στον Άγιο.*Φέτος, που θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα εν μέσω κρίσης, είναι «ευκαιρία» σύμφωνα με 1 στους 2 να μείνουμε σπίτι μας για να περάσουμε ήσυχα τις γιορτές και να ψάξουμε να βρούμε δωράκια σε τιμή ευκαιρίας για να τα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.*Και επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα, 1 στους 10 θα γίνει και πάλι παιδί λέγοντας τα κάλαντα για να «αναπληρώσει» τον χαμένο 14ο μισθό.

ΠΗΓΗ: news247.gr

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ

Ο γραμματέας του Εθν. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της χώρας. ***TO κρατάμε αυτό που λέτε για τον ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2011

5 τεστ μυαλού και ψυχολογίας...θα πάθετε πλάκα!!!

ΑΠΟ 24ΩΡΟ.BLOGSPOT.COM
Κάντε τα τεστ και θα κάταλάβετε γιατί έχουμε πάθει πλάκα...

TEST 1
Είναι η ιστορία μίας νέας κοπέλας.
Στην κηδεία της μητέρας της, βλέπει έναν νεαρό που δεν γνώριζε. Ήταν γοητευτικότατος, ο άντρας των ονείρων της.
Τον ερωτεύτηκε τρελά.
Μερικές μέρες αργότερα η νεαρή κοπέλα σκότωσε την ίδια της την αδελφή..

Ερώτηση:

Πιο κίνητρο είχε να σκοτώσει την αδελφή της ?

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑ.

Απάντηση : Ήλπιζε, ο νεαρός να ξανά εμφανιστεί στην κηδεία.

Info: Εάν απαντήσατε σωστά στην ερώτηση, τότε σκέφτεστε σαν ψυχοπαθή.

Το τεστ αυτό χρησιμοποιεί ένας διάσημος αμερικανός ψυχολόγος για να εξακριβώσει εάν έναςάνθρωπος έχει δολοφονική νοοτροπία.

Αρκετοί εγκληματίες που έκαναν το τεστ απάντησαν σωστά στην ερώτηση.
Εάν δεν βρήκατε την σωστή απάντηση.good for you!

Εάν οι φίλοι σας την βρήκαν. κρατήστε τις αποστάσεις σας!

TEST 2
Πάρτε το πολύ 10 δευτερόλεπτα για να το κάνετε, διαφορετικά δεν θα πετύχει.

Δείτε μετά την απάντηση πιο κάτω
Μετρήστε πόσα 'F' έχει στο παρακάτω κείμενο :
+++++++++++++++++++++++++++

FINISHED FILES ARE THE RE-

SULT OF YEARS OF SCIENTIF-

IC STUDY COMBINED WITH THE

EXPERIENCE OF YEARS

+++++++++++++++++++++++++++
Μην πάτε παρακάτω εάν δεν έχετε τελειώσει το μέτρημα
ΟΚ?
Απάντηση : Πόσα? Τρία?
Λάθος, έξι υπάρχουν - Χωρίς πλάκα!
Δείτε πιο πάνω και μετρήστε τα!
Η απάντηση είναι πιο κάτω...
Το μυαλό δεν μπορεί να επεξεργαστεί το 'OF'.
Φοβερό ε;
Όποιος μέτρησε έξι με την μία είναι ιδιοφυία, τέσσερα η πέντε είναι σπάνιο, τρία είναι φυσιολογικός.. Λιγότερο από τρία αλλάζουμε γυαλιά!
TEST 3
Το παρακάτω τέστ είναι εντυπωσιακό. Παρακαλώ δώστε του σημασία, δεν θέλει χρόνο.
Αναρωτηθήκατε πότε εάν το μυαλό σας είναι φυσιολογικό η εάν είναι διαφορετικό;
Λοιπόν κάντε σοβαρά την άσκηση συλλογισμού και βρείτε την απάντηση.
Ακολουθήστε τις οδηγίες και απαντήστε στις ερωτήσεις μία, μία, όσο πιο γρήγορα μπορείτε
και χωρίς να πάτε στην επόμενη εάν δεν έχετε απαντήσει πρώτα στην προηγούμενη.
Δεν είναι απαραίτητο να γράφετε τις απαντήσεις σας
Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα, είναι σίγουρο.
Πόσο κάνουν;
15+6
3+56
89+2
12+53
75+26
25+52
63+32
ε ναι , είναι πιο δύσκολοι οι υπολογισμοί αλλά είναι πραγματική άσκηση!
Κουράγιο λοιπόν
123+5
ΓΡΗΓΟΡΑ!!! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ!
Κατεβείτε πιο κάτω.
Σκεφτήκατε ένα «σφυρί κόκκινο» έτσι δεν είναι?
Εάν όχι ανήκετε στο 2% του πληθυσμού που το μυαλό είναι αρκετά
διαφορετικό και σκέφτεται κάτι άλλο.
98% του πληθυσμού απαντούν 'σφυρί κόκκινο' σε αυτή την άσκηση, φοβερό ε?
TEST 4
Test του δεξιού ποδιού
Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε.. Θα προσπαθείτε συνέχεια να το πετύχετε
αλλά δεν θα τα καταφέρετε.
1.-Λοιπόν όπως κάθεστε στο γραφείο σας, σηκώστε το δεξί πόδι από το πάτωμα
Και κάντε κύκλους δεξιούς όπως τους δείχτες ενός ρολογιού.
2.-Ενώ κάνετε τους κύκλους με το δεξί πόδι (στην φορά των δειχτών ενός ρολογιού),
γράψτε τον αριθμό 6 στον αέρα με το δεξί χέρι σας.
Το πόδι σας τότε θα αλλάξει κατεύθυνση.
3.-Πάθατε πλάκα ε; Δεν μπορείτε να το κουμαντάρετε!
TEST 5
Test του γουρουνιού
Έχει πλάκα!
Πάρε ένα λευκό χαρτί και ζωγράφισε ένα γουρούνι.
Μην κατεβαίνεις πιο κάτω πριν το ζωγραφίσεις!
Μην κλέβεις! Ζωγράφισε!
Εντάξει; Τέλειωσες;
Το γουρούνι χρησιμοποιείτε για τεστ προσωπικότητας
Εάν το έχεις ζωγραφίσει:
* Στο πάνω μέρος της σελίδας: είσαι θετικός και αισιόδοξος.
* Προς το κέντρο: είσαι ρεαλιστής.
* Προς το κάτω μέρος της σελίδας: είσαι απαισιόδοξος και λίγο αρνητικός.
* Εάν κοιτάζει προς τα 'αριστερά : πιστεύεις στην παράδοση, είσαι φιλικός και θυμάσαι εύκολα ημερομηνίες:
Εορτές, επετείους,...
* Εάν κοιτάζει προς τα δεξιά: είσαι καινοτόμος, δραστήριος αλλά δεν έχεις την αίσθηση τις οικογένειας και δεν δίνεις σημασία στις ημερομηνίες.
* Εάν κοιτάζει προς εσένα: είσαι ευθύς, χαίρεσαι να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου και
δεν έχεις πρόβλημα να αντιμετωπίσεις καταστάσεις.
* Εάν έχεις προσθέσει λεπτομέρειες : είσαι αναλυτικός, υπομονετικός και δύσπιστος.
* Εάν δεν έχει πολλές λεπτομέρειες: είσαι συναισθηματικός , αφελής, δεν είσαι μεθοδικός και
παίρνεις ρίσκα.
* Εάν ζωγράφισες λιγότερα από 4 πόδια: είσαι διστακτικός η, ζεις μία περίοδο
μεγάλων αλλαγών στην ζωή σου.
* Εάν ζωγράφισες 4 πόδια: είσαι σίγουρος, επίμονος και στέκεσαι στις ιδέες σου.
* Εάν ζωγράφισες περισσότερα από 4 πόδια: είσαι ηλίθιος.
*Το μέγεθος των αυτιών δείχνει την ικανότητα να ακούς τους άλλους:
Όσο μεγαλύτερα τόσο το καλύτερο.
*Το μάκρος της ουράς: δείχνει την ποιότητα των σεξουαλικών σχέσεων.
Γι 'άλλη μια φορά όσο είναι πιο μακριά τόσο το καλύτερο !!!!!!

OK , Ποιος ξέχασε να ζωγραφίσει την ουρά?????.
Όχι, όχι δεν μπορείτε να ξανά κάνετε το τεστ...


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: 5 τεστ μυαλού και ψυχολογίας...θα πάθετε πλάκα!!! http://24wro.blogspot.com/2010/12/5_11.html#ixzz17oBgUKq9

Ο χυμός του λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη χημειοθεραπεία.

 Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προκαλεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας.
Η πληροφορία αυτή προέρχεται από μία εκ των μεγαλυτέρων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο ύστερα από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών οι οποίες ξεκίνησαν από το 1970.
Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι ο χυμός του «θαυματουργού» λεμονιού καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, μεταξύ αυτών και του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος…
Τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 φορές καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από ό,τι το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό προϊόν που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με το χυμό του λεμονιού καταστρέφονται μόνο τα καρκινογόνα κύτταρα ενώ δεν υπάρχει καμία επίδραση στα υγιή.
Η πληροφορία αυτή κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστημών Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.Πηγή: Insurance Daily

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής κάτοικοι της περιοχής και φορείς ανοίγουν ξανά τις μπάρες των διοδίων στις Αφίδνες, αντιδρώντας εκ νέου και χωρίς να υποχωρήσουν, στην ληστρική επίθεση που πραγματοποιούν στις τσέπες μας οι εταιρίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους.
Οι κάτοικοι και οι φορείς μάλιστα έχουν εκδώσει και οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια. Λένε λοιπόν:- Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.- Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.- Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.- Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά- Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία- Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.Πρέπει να σημειωθεί πως η Αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα, δεν μπορεί να επέμβει, όπως γράφεται χαρακτηριστικά, ούτε η Εφορία, αφού η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών.Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια, τηλέφωνα επικοινωνίας και βίντεο μπορείτε να βρείτε στις εξής ιστοσελίδες:http://epitropesdiodiastop.blogspot.comhttp://www.oxidiodia.gr

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF αναπτύσσει σειρά δραστηριοτήτων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού:• Στα σχολεία θα γίνουν ομιλίες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

• Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ), εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Δεκέμβρη στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens (Ανθούσα) στις 12.00, έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα τα παιδιά του κόσμου.

• Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου διοργανώνεται από τη UNICEF και τα Special Olympics ο μεγάλος Τηλεμαραθώνιος Αγάπης στην ΕΤ-1 για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Προσφορές στα τηλέφωνα 801 500 12345 όλο το 24ωρο, 210 27 85 100 (μόνο τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου), με SMS στέλνοντας κενό μήνυμα στο 54234 (χρέωση 1 ευρώ+ΦΠΑ), σε όλες τις τράπεζες και στο διαδίκτυο www.unicef.gr

• Στις 19 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ πραγματοποιείται η μεγάλη Διαπολιτισμική Γιορτή της UNICEF με παιδιά από σχολεία της Αττικής και φορείς ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

• Στις 21-22-23 Δεκέμβρη πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση φωτογραφίας για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο και bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σήμερα http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_4154.html#ixzz17mnyHb3e

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σήμερα

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού - 11 Δεκεμβρίου - που συμπίπτει με τα... γενέθλια της UNICEF (ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946) η οργάνωση επισημαίνει την ανάγκη της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε όλο τον κόσμο.
Ακόμα και σήμερα, σε όλο τον κόσμο:
• Πάνω από 22.500 παιδιά την ημέρα χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, όπως έλλειψη εμβολίων, χρήση ακάθαρτου νερού, έλλειψη τροφής ή κακή διατροφή.
• 158 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας 5-14 ετών, εργάζονται συχνά σε σκληρές και απαράδεκτες συνθήκες.
• Από 980.000 έως 1.250.000 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) πέφτουν θύματα trafficking.
Παρόλα αυτά χάρη στις παρεμβάσεις της UNICEF, σώζονται σήμερα 2.500.000 παιδιά το χρόνο από βέβαιο θάνατο, ενώ παρακολουθούν το σχολείο εκατομμύρια περισσότερα παιδιά απ' ότι πριν από 10 χρόνια. Έχει επίσης επικυρωθεί από το σύνολο σχεδόν των χωρών της ανθρωπότητας η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει και η Ελλάδα, θέτει τα ελάχιστα επίπεδα κάτω από τα οποία καμιά χώρα δεν πρέπει να πέφτει.
Αυτό επιβάλλει όλα τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία, όπως και κάθε ένας που ασχολείται ή επηρεάζει τη ζωή των παιδιών, να λαμβάνουν πρώτα υπόψη το ύψιστο συμφέρον των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σήμερα http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_4154.html#ixzz17mn3r08q

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Πενταμελής επιτροπή, η οποία ορίστηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας, θα ελέγχει στο εξής αν εφαρμόζονται όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, στο χώρο της Υγείας, προκειμένου να εξοικονομηθούν περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος. Τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας προς την τρόικα θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας κ.κ. Δημόπουλος, Κατριβάνος και Πολύζος, ο κ. Κ Σουλιώτης διοικητής του ΟΠΑΔ και ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Ιωάννης Τούντας.
Επίσης, το υπουργείο Υγείας με απόφαση του, προχωρά στην ενίσχυση με περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ πολλών κεντρικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα προκειμένου να ενισχυθούν, ώστε οι άνεργοι και οι άποροι που προσέρχονται να μην πληρώνουν το εισιτήριο των τριών ευρώ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΜΥ, ΟΕΟ..?