Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ

Βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο, αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με λίγες βροχές, χιονόνερο σε ηπειρωτικές περιοχές..., χιόνια στα ορεινά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για την Τρίτη η ΕΜΥ.
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, ενώ πιθανή είναι η εκδήλωση καταιγίδας νωρίς το πρωί. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά του νομού, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με ένταση 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Mobbing


Δεκαεπτά καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία έχει δεχθεί ο Συνήγορος του... Πολίτη την τριετία 2008-2010. Όλες οι καταγγελίες έγιναν από γυναίκες.


Το 35% αυτών αφορά τον δημόσιο τομέα και το 65% τον ιδιωτικό. Το 2010 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο δημόσιο πενταπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2009, ενώ τον ίδιο χρόνο τριπλασιάστηκαν αυτές που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα.


Ο Συνήγορος του Πολίτη ενεργεί ως εξωδικαστικός φορέας διαμεσολάβησης για την άρση της διάκρισης που συνιστά η παρενόχληση.


Επίσης δεν παρέχει δικαστική εκπροσώπηση στα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης, δεν χορηγεί αποζημιώσεις, ούτε επιβάλλει ο ίδιος πρόστιμα ή κυρώσεις. Εισηγείται, όμως, την επιβολή προστίμων και την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου από τα αρμόδια όργανα. Αν η υπόθεση αφορά εργοδότη του ιδιωτικού τομέα, ο Συνήγορος του Πολίτη συνεργάζεται με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).


newsbomb

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Η παρενόχληση είναι γένους... αρσενικού http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_288.html#ixzz19K1VvglN

EIKONESΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΑ ..ΔΥΣΚΟΛΑ..!

Η σοκολάτα μπορεί να λένε πολύ ότι είναι υποκατάστατο του σεξ, αλλά σύμφωνα με τους διατροφολόγους είναι και μία τροφή που δίνει ενέργεια σε όποιον την καταναλώνει σε λογικές ποσότητες.
Έτσι φρόντισε να έχεις πάντα στο σπίτι λίγα σοκολατάκια, όχι για να τα τρώς εσύ αλλά για να ταΐζεις τον αγαπημένο σου όταν είναι κουρασμένος και αδύναμος.
Οι αφροδισιακές ιδιότητες της σοκολάτας είναι γνωστές. Έτσι θα απολαύσετε καλύτερα τις γλυκές σας στιγμές!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Δημοτική Αστυνομία ανακοινώνεται ότι η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου, λόγω της Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργήσει εκτάκτως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου(παραμονή Πρωτοχρονιάς), στον καθιερωμένο χώρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει στους δημότες ότι, λόγω της εορτής της Πρωτοχρονιάς, τα απορριμματοφόρα που εργαζόταν κατά τις νυχτερινές ώρες, κατ’ εξαίρεση την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν την αποκομιδή στις 5.00 το απόγευμα.
Παρακαλούνται οι δημότες να βοηθήσουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας, τηρώντας το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί εν όψει της Πρωτοχρονιάς και να μη βγάλουν σκουπίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Γερμανία προσφέρει 1.000 πακέτα παιδικές πάνες(Πάμπερς).

Όσοι ενδιαφέρονται και τα έχουν ανάγκη μπορούν την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι, να προσέλθουν στο Γραφείο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής(Πλατεία Δημαρχείου).
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Παπαζήσης Αναστάσιος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΜΑΡΧΗ


Επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού Πιερίας, τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου απέστειλε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, σχετικά με τη χρηματοδότηση των επιπλέον φραγμάτων που αφορούν στο έργο της ύδρευσης της Βόρειας Πιερίας.Ο Νομάρχης ζητά τη συνδρομή των βουλευτών και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των δύο (2) μεγάλων ταμιευτηρίων – φραγμάτων και είκοσι τριών (23) μικρότερων κατά μήκος του ρέματος Μορνιώτικου, ανάντη του υφιστάμενου φράγματος της Μόρνας, έργο προϋπολογισμού 8.116.000 €, για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες.Ο κ. Παπαστεργίου στην επιστολή του αναφέρεται στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατασκευάζοντας τα διυλιστήρια και 107 χιλιόμετρα αγωγών μεταφοράς νερού, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στη δική της αρμοδιότητα η κατασκευή έργων ύδρευσης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πιερίας. Επιπλέον, επισυνάπτει την απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που θεωρεί το έργο μη επιλέξιμο για χρηματοδότηση, καθώς το χαρακτηρίζει ως έργο ορεινής υδρονομίας και προσθέτει ότι σε αυτή την περίπτωση το έργο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Η επιστολή του Νομάρχης Πιερίας έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι

Όπως γνωρίζετε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικού χαρακτήρα έργο στην Πιερία, είναι το έργο ύδρευσης τριάντα επτά (37) χωριών, κυρίως της Βόρειας Πιερίας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας παρά το γεγονός ότι δεν είναι στη δική της αρμοδιότητα, η κατασκευή έργων ύδρευσης, κατασκεύασε τα διυλιστήρια και 107 χλμ. αγωγών μεταφοράς του νερού από το φράγμα της Μόρνας, έργο σημαντικό για το οποίο δημιουργήθηκαν, όπως γνωρίζετε, εντάσεις όσον αφορά τη διεκδίκηση του νερού.

Έγκαιρα η Ν.Α. Πιερίας το 2001 ανέθεσε (χωρίς να έχει την αρμοδιότητα η οποία είναι αποκλειστικά της Πολιτείας και ειδικότερα της Περιφέρειας), την εκπόνηση τεχνικών μελετών για την κατασκευή δύο (2) μεγάλων ταμιευτηρίων – φραγμάτων και είκοσι τριών (23) μικρότερων κατά μήκος του ρέματος Μορνιώτικου, ανάντη του υφιστάμενου φράγματος της Μόρνας. Η κατασκευή αυτών των φραγμάτων θα λύσει οριστικά το ζήτημα της ύδρευσης για τα επόμενα πενήντα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα δεν θα στερήσει το Δήμο Πέτρας από το νερό, που τόσα χρόνια είχαν στη δική τους χρήση και για άρδευση.

Από το 2003 οι μελέτες είναι ολοκληρωμένες αλλά επί επτά συναπτά έτη δώσαμε έναν αγώνα για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία και πάλι συνέταξε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. Μετά από πολλές δυσκολίες, επί τέλους λάβαμε την προέγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και απευθυνθήκαμε (όπως ορίζει η Κ.Υ.Ε. 20554/ΕΥΣ3430/13-5-2010), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να έχουμε απάντηση για τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 8.116.000 €.

Δυστυχώς η απάντηση της Περιφέρειας (αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτουμε), είναι αρνητική, δηλαδή θεωρεί το έργο μη επιλέξιμο για χρηματοδότηση, διότι το χαρακτηρίζει ως έργο ορεινής υδρονομίας. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά τη δική μας άποψη το έργο έχει μεν τον τίτλο «Έργα Διευθέτησης Ορεινής Λεκάνης Απορροής Χειμάρρου Μορνιώτικου», όμως στη μελέτη του έργου και στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εγκρίθηκε αναφέρεται ξεκάθαρα ότι είναι έργο ύδρευσης και όχι έργο ορεινής υδρονομίας επειδή βρίσκεται μέσα σε δάση.

Αξιότιμοι κύριοι

Πιστεύω ότι και εσείς πιστεύετε ότι η κατασκευή των ταμιευτήρων είναι έργο μεγάλης προτεραιότητας για την Πιερία, γι’ αυτό και ζητώ τη δική σας συνδρομή προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ».Γιώργος Παπαστεργίου

O ετήσιος ποντιακός χορός του Συλλόγου ο <Ο Πόντος> του Δήμου Μεθώνης

http://pieria-gr.blogspot.com/2010/12/o.html

Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Δ.Σ. ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

http://pieria-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_26.html

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ....

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και ανατολικότερα, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο ανατολικά τις πρωινές ώρες νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

*** ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟ "ΖΩΝΑΡΙ" ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ....ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΟΧΕΣ...!!!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ...ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ από το news247.gr

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεκούραση. Μετατρέψτε τις διακοπές σε περίοδο αποκατάστασης και επιλέξτε τις καλύτερες τροφές από το πλούσιο γιορτινό τραπέζι.

Κάθε φορά που ξεκινά μια προπόνηση ο οργανισμός δέχεται ένα ισχυρό εμβόλιο. Η αντίσταση και η διάρκεια της δραστηριότητας δίνουν ένα ισχυρό κίνητρο βελτίωσης στον οργανισμό, ο οποίος όταν επανέλθει σε κατάσταση ηρεμίας, είναι πραγματικά πιο δυνατός.

Υπάρχουν προπονητικές περίοδοι στη διάρκεια των οποίων η απόδοση μειώνεται, η διάθεση είναι κακή, ενώ μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και παθολογικές καταστάσεις. Όταν ο αθλητής συνειδητοποιήσει ότι βιώνει τις συγκεκριμένες παρενέργειες είναι πλέον αργά, αφού έχει ήδη περάσει στη φάση της υπερκόπωσης.Κύρια χαρακτηριστικά υπερκόπωσης
Μειωμένη απόδοση Στη προπόνηση δύναμης συνειδητοποιούμε αμέσως το πρόβλημα. Στην αερόβια άσκηση θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να το καταλάβουμε.
Παρατεταμένος πόνος μετά τη προπόνηση
Αργούμε πολύ να συνέρθουμε μετά από κάθε προπόνηση. Όταν ο πόνος γίνει εντονότερος είμαστε έτοιμοι για τραυματισμό.
Διαταραχές ύπνου
Υπερένταση και αϋπνία είναι κυρία χαρακτηριστικά της υπερκόπωσης. Πολλές φορές υπάρχουν ακριβώς αντίθετα συμπτώματα, με εντονοτερο τη διαρκή υπνηλία.
Αδυναμία συγκέντρωσης, κακή διάθεση
Δεν έχουμε καμία απολύτως όρεξη για οτιδήποτε ενώ δεν είμαστε αποδοτικοί σε καμία πνευματική δραστηριότητα.
Βουλιμία - ανορεξία
Έχουν εμφανιστεί και οι δυο διαταραχές.
Η υπερκόπωση μπορεί να διαγνωστεί από ιατρό άμεσα, αφού τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από μεταβολές στην αρτηριακή πίεση και στον καρδιακό παλμό. Ενώ τα συμπτώματα της υπερκόπωσης τα έχουμε νιώσει όλοι, δεν είναι κατάσταση που μπορούμε να αγνοήσουμε. Όταν η πτώση του οργανισμού συνεχιστεί, ο τραυματισμός είναι πλέον θέμα χρόνου.
Γιατί φτάσαμε έως εκεί;
Κακή διατροφή
Είναι αλήθεια ότι ο σημαντικότερος παράγοντας υπερκόπωσης είναι η κακή ή ανεπαρκής διατροφή.
Υπερπροπόνηση
Ο ρυθμός αύξησης της δυσκολίας είναι ξεχωριστός για τον κάθε αθλητή. Μην το παρακάνετε θα υπάρξουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
Ανεπαρκής αποκατάσταση
Δεν ξεκινάμε ποτέ μια προπόνηση πολύ κουρασμένοι. Η προπόνηση με βάρη απαιτεί 48 ώρες αποκατάσταση.
Στρες
Το άγχος σκοτώνει και η συγκεκριμένη κατάσταση το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο
Υπάρχει τελικά τρόπος να την αποφύγουμε
Διατροφή
Προγραμματίστε τη διατροφή σας. Η προπόνηση απαιτεί πολλά καύσιμα. Εκμεταλλευτείτε την πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που προσφέρει η γαλοπούλα
Αθλητισμός και όχι πρωταθλητισμός
Ο στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και όχι η επίδοση. Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι διαφορετικό, αφού μοναδική επιδίωξη είναι το αποτέλεσμα.
Διακοπές-Χριστούγεννα
Υπάρχουν περίοδοι που χρειαζόμαστε απόλυτη ανάπαυση. Οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν ιδανικό διάστημα ξεκούρασης και ηρεμίας. Μην φορτώσετε το πρόγραμμα των διακοπών με συνεχείς δραστηριότητες. Θυμήσου ότι είναι δυο μόνο εβδομάδες και μετά πάλι η καθημερινή ρουτίνα.
Γιατί τόσο στρες;
Δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε με το παραμικρό. Η διαδικασία της αποκατάστασης είναι σχεδόν αδύνατη όταν ο ασκούμενος δεν μπορεί να ηρεμήσει.
Ύπνος
Επτά με οκτώ ώρες ύπνου αδιαπραγμάτευτα. Ευκαιρία είναι.