Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ...ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ2011

ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ 7χρονης ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

KATI ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙ, 1992, ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ

Τέρμα τα ΔΩΡΕΑΝ σχολικά βιβλία

Παραμονές Πρωτοχρονιάς το υπουργικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και μαζί του την κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου σε όλα τα παιδιά. Σαφώς είναι λυπηρό που θα υεωθούν πάλι-μετά από τόσα χρόνια- οι γονείς να αγοράζουν τα σχολικά βιβλία των παιδιών τους......
MAKIAVELIS

Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ

Ο  Ηλίας Ψινάκης πρώτη... μούρη στην ορκομωσία ανάμεσα στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Ν. Κακλαμάνη, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ-ΦΩΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ....
FIMOTRO

'Ελληνες εφοπλιστές: Πρώτοι σε αγορές πλοίων από δεύτερο χέρι...

Πλήρης επικράτηση των Ελλήνων εφοπλιστών σημειώθηκε στον αγώνα δρόμου για αγορές πλοίων από «δεύτερο χέρι» το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Shipbroking. Το 2010 ήταν μία χρονιά στη διάρκεια της οποίας αυξήθηκαν οι αγοραπωλησίες πλοίων σε αριθμό, ενώ η σχετική αύξηση των αξιών των πλοίων, από την καταβαράθρωση του 2008, εκφράσθηκε και στα σημαντικά υψηλότερα κεφάλαια που επενδύθηκαν από την παγκόσμια ναυτιλία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, το 2010 άλλαξαν χέρια 1.158 πλοία έναντι 1.093 το 2009. Επενδύθηκαν συνολικά 21,6 δισ. δολ. για την αγορά των πλοίων αυτών έναντι 15,24 δισ. δολ. πέρυσι. Εξ αυτών τα 609 ήταν πλοία ξηρού φορτίου αξίας 10,5 δισ. δολ. τα 377 δεξαμενόπλοια αξίας 8,5 δισ. δολ., τα 166 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αξίας 2,48 δισ. δολ. και τα έξι πλοία ψυγεία αξίας 25,5 εκατ. δολ.

Αντιστοίχως το 2009 είχαν αγορασθεί 731 πλοία ξηρού φορτίου (9,24 δισ. δολ.), 250 δεξαμενόπλοια (5,2 δισ. δολ.), 93 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (687,4 εκατ. δολ.) και 19 πλοία ψυγεία (108,4 εκατ. δολ.). Οι Ελληνες εφοπλιστές για μία ακόμη χρονιά ήταν πρωταθλητές τόσο στον αριθμό των πλοίων που απέκτησαν όσο και στα κεφάλαια που επένδυσαν. Σε σύγκριση με το 2009, κατάφεραν να «πάρουν κεφάλι» και πάλι από τους Κινέζους οι οποίοι το 2009 ήταν πρώτοι στη λίστα των αγοραστών. Το 2010 τα ελληνικά ναυτιλιακά συμφέροντα απέκτησαν 263 πλοία συνολικά έναντι μόλις 167 το 2009, επενδύοντας 6,46 δισ. δολ. έναντι 3,2 δισ. δολ. πέρυσι. Οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στην αγορά του second hand αντιπροσωπεύουν πάνω από το 25% των συνολικών επενδύσεων της παγκόσμιας ναυτιλίας σε κεφάλαια. Επίσης αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% των συνολικών επενδύσεων με βάση τον αριθμό των πλοίων. Τα πλοία ξηρού φορτίου ήταν και πάλι πρώτα στις προτιμήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών. Αγόρασαν 136 πλοία αξίας 3,1 δισ. δολ. Ακολουθούν τα δεξαμενόπλοια (69 πλοία αξίας 2,2 δισ. δολ) ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον και για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ελληνες εφοπλιστές επένδυσαν 1,13 δισ. δολ. για την αγορά 55 πλοίων του τύπου αυτού. Πέρυσι είχαν αποκτήσει μόλις 10 containerships επενδύοντας 83,7 εκατ. δολ. Επίσης το 2009, οι Ελληνες πλοιοκτήτες είχαν αποκτήσει 120 πλοία ξηρού φορτίου (επένδυσαν 2,33 δισ. δολ) και 32 δεξαμενόπλοια (αξίας 768 εκατ. δολ.). Η κινητικότητα που επέδειξαν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες δεν είναι ανεξάρτητη από τις θετικές προσδοκίες που τρέφουν μεσοπρόθεσμα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου και την ενίσχυση των δεικτών της ναυλαγοράς. Οι Κινέζοι βρέθηκαν το 2010 πίσω από τους Ελληνες αγοράζοντας 164 πλοία συνολικής αξίας 2,6 δισ. δολ. Το 2009 είχαν αγοράσει 211 πλοία επενδύοντας 2,85 δισ. δολ. Για το 2010 κινεζικά συμφέροντα απέκτησαν 121 πλοία ξηρού φορτίου (186 το 2009), 19 δεξαμενόπλοια (13 το 2009), 24 containerships (10 το 2009).

nonews-news

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κύμα πλειστηριασμών το 2011


Σε πολύ δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες πολίτες με χρέη στις τράπεζες, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Τι καταγγέλλει η ΕΚΠΟΙΖΩ για την στάση των τραπεζών, που παρακάμπτουν το νόμο περί εξωδικαστικού συμβιβασμού .

Τελεσίγραφο στους δήμους

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ

Ως μέσο πίεσης προς τους δήμους θα χρησιμοποιηθούν τα πρόστιμα της ΕΕ για τις παράνομες χωματερές στην Ελλάδα. Όσοι καθυστερούν να τις κλείσουν, θα χάνουν πόρους. Έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η ΕΕ. Μάχη για να αποφευχθεί παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΕ 4.500 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Αύξηση τιμών σε ακίνητα


Την ένταξη νέων περιοχών στο ισχύον σύστημα προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας ακινήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Καλύπτονται συνολικά περιοχές 25 νομών. Τι αλλάζει και πώς επηρεάζονται οι συναλλαγές των πολιτών

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ"

Η ΒΑΛΙΤΣΑ, ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΒΙΔΗ

Χωρίς γιατρούς, φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ από 1/1/2011

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν μπορούν να καταχωρήσουν γιατρούς στα βιβλιάρια υγείας για το 2011, καθώς ο οργανισμός δεν έχει συμπληρώσει τη λίστα με τους γιατρούς!!! όπως αναφέρεται στο Φ73/39/20-12-2010 έγγραφο της διεύθυνσης παροχών ασθενείας του οργανισμού. Αποτέλεσμα αυτής της ακατανόητης προχειρότητας και αμέλειας; της διοίκησης του οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας και οικονομικών, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι και οι οικογένειες τους να μην έχουν ιατρική περίθαλψη από πρώτης του νέου έτος. Οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να εξεταστούν από γιατρό, δεν θα μπορούν να γράφουν φάρμακα αλλά ούτε και να γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις.
Η διοίκηση του ΟΑΕΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Οικονομικών, με τραγική προχειρότητα και αμέλεια αφήνει στο έλεος του Θεού τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα ακόμη και να κινδυνεύει η ζωή τους εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς της πολιτικής ηγεσίας. Το πλέον παράδοξο είναι ότι για μία εβδομάδα από 13-12-2010 μέχρι 20-12-2010, καταχωρούνταν γιατροί στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων. Αποτέλεσμα αυτής της παράνοιας είναι ακόμη και οι ασφαλισμένοι που ήδη καταχώρησαν γιατρούς, από 1ης του έτους δεν θα μπορούν να επισκεφθούν γιατρούς ούτε να γράψουν φάρμακα. Ακόμη και αν (υποθετικά) από τις αρχές του νέου έτους υπάρξει η δυνατότητα καταχώρησης γιατρών στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων, θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας ακόμη έως ότου μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΕ λόγω της τεράστιας προσέλευσης. Η πολιτική ηγεσία απροκάλυπτα σπρώχνει τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σε ιδιώτες γιατρούς, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα και σε ασφαλιστικές εταιρείες. Για ακόμη μια φορά οι ασφαλισμένοι θα βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη για παροχές που έχουν ήδη πληρώσει τις εισφορές τους, ενώ οι ιδιώτες της υγείας θα τρίβουν τα χέρια τους «εις υγείαν» των κορόιδων ασφαλισμένων και με «χορηγούς» τις αποφάσεις και την αδυναμία της διοίκησης του ΟΑΕΕ και της πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας και οικονομικών. Δε χρειάζεται να αναφέρω ότι οι ασφαλισμένοι χάνουν χρόνο, χρήμα και εργατοώρες πηγαινοερχόμενοι στους κατά τόπους ΟΑΕΕ και φεύγουν άπρακτοι. Ταυτόχρονα, ελεγκτές ιατροί υπάρχουν μόνο σε ελάχιστα παραρτήματα, με συνέπεια ο ασφαλισμένος να κάνει δεκάδες χιλιόμετρα και να χάνει αμέτρητες ώρες ταλαιπωρίας για μια υπογραφή. Αντίγραφο της απόφασης Φ73/39/20-12-2010 που απαγορεύει την καταχώρηση των γιατρών στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων δεν μας δόθηκε γιατί «απαγορεύεται» κατά τους υπευθύνους να κοινοποιηθεί, καθώς θεωρείται εσωτερική αλληλογραφία!!!

newpost

http://pieria-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_3439.html

http://pieria-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_3439.html

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ"

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΟΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ...ΖΩΓΡΑΦΙΑΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ"

AΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2010

Με την απονομή βραβείων και επαίνων σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών την Τρίτη...
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν η Ζυράννα Ζατέλη, η Άλκη Ζέη, η Ραχήλ Καπόν, ο Αντώνης Στάβερης, η Χαρά Νικοπούλου, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Κώστας Μπέης, ο Αναστάσιος Αντωνάρας, ο Σταμάτης Περδίος, ο αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Κωστάκης.
Βραβεύτηκαν επίσης και ο Ηλίας Αργυριάδης και ο Δημήτριος Μηλόπουλος, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους απεγκλώβισαν και απομάκρυναν με ασφάλεια τέσσερα μέλη οικογένειας από φλεγόμενο αυτοκίνητο.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, με θέμα «Πορίσματα από τη μελέτη της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας», τόνισε ότι ο ιστορικός οφείλει να τεκμηριώνει και να διασταυρώνει τα συμπεράσματά του βάσει των πηγών και σε κάθε περίπτωση να εκφέρει λόγο, που αντανακλά πνεύμα κατανόησης και εντιμότητας.
Έπειτα, ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Βασίλειος Χ.Πετράκος παρουσίασε την έκθεσή του για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2010.
Στην Πανηγυρική Συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών παραβρέθηκαν ο τέως Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο βουλευτής ΝΔ Βύρων Πολύδωρας, πρώην βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων.
Σε δηλώσεις της η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οπωσδήποτε ευχαριστώ την Ακαδημία Αθηνών για την τιμητική αυτή διάκριση. Προσωπικά, θα συνεχίσω τη δουλειά που κάνω τόσα χρόνια, είτε με βραβεύουν κατά καιρούς γι' αυτό, είτε όχι».
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Άλκη Ζέη, με αφορμή την βράβευσή της, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα, γιατί κανένα από τα μυθιστορήματά μου δεν έχει πάρει κρατικό βραβείο. Ευχαριστώ την Ακαδημία Αθηνών γι΄αυτήν τη διάκριση».
Η εκδότρια Ραχήλ Καπόν σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε τη δουλειά μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν δεν ασχολείσαι με την έκδοση εμπορικών βιβλίων. Θα συνεχίσω να προσπαθώ την καλή δουλειά, ανεξάρτητα από το βραβείο, γιατί αγαπώ το βιβλίο και προσπαθώ πάντα να εκδίδω βιβλία υψηλής ποιότητας».
Σημειώνεται ότι η Ακαδημία Αθηνών τίμησε με έπαινο την πρώτη εκδοτική προσπάθεια των εκδόσεων Καπόν, το 1984, που είχε τίτλο «Μαγνησία Το χρονικό ενός πολιτισμού».
Τέλος, η Χαρά Νικοπούλου, που υπηρέτησε ως δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών, που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί την φιλοπατρία και τη διαμόρφωση, κυρίως εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία περιλαμβάνει ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας, κυρίως όμως, τη σκλαβωμένη Β.Ήπειρο, από την οποία κατάγομαι. Το μετάλλιο αυτό ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη πίστη τον αγώνα μου μέχρι την τελική δικαίωση του έθνους μας. Το αφιερώνω στα δικά μου πομακόπουλα της Θράκης».
fimotro

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΕ ΠΥΛΩΤΕΣ

Άκυρα είναι πλέον τα συμβόλαια ιδιοκτησίας για θέσεις στάθμευσης σε πυλωτές πολυκατοικιών, όπως και η μεταβίβαση τους σε τρίτα πρόσωπα μετά τη δημοσιοποίηση σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι χώροι στάθμευσης των πυλωτών είναι υποχρεωτικά κοινόχρηστοι, δεν διαιρούνται σε ιδιοκτησίες και ως εκ τούτου απαγορεύεται η πώληση και η ενοικίασή τους σε τρίτα πρόσωπα εκτός της πολυκατοικίας

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 3-7 Co