Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!


Με μία μερική έκλειψη ήλιου στις 4 Ιανουαρίου,

 η οποία μάλιστα θα είναι ορατή και από την Ελλάδα ανοίγει το 2011. Η έκλειψη θα αρχίσει στις 08:40 της Τρίτης από τη δυτική Αφρική και θα είναι ορατή από όλη τη βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.

Η μέγιστη φάση της έκλειψης είναι στις 10:23 πμ (ώρα Ελλάδος) και φυσικά θα είναι ορατή στην Ελλάδα αν φυσικά ο ουρανός δεν έχει σύννεφα. Επειδή η Σελήνη θα καλύψει τον Ήλιο κατά τα δύο τρίτα το φως θα περιοριστεί αισθητά αλλά δεν θα σκοτεινιάσει πλήρως.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ευρώπη, τη βόρεια Αφρική, τη μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία. Μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις εκλείψεις ηλίου, όλες μερικές: την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και στην 25η Νοεμβρίου. Καμία δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 από τις 9:00 και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, στην είσοδο του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου (Πεντέλης 11 στο Παλαιό Φάληρο), θα εγκατασταθούν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης όπου ερασιτέχνες αστρονόμοι θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να δουν την μερική έκλειψη του Ήλιου μέσα από το τηλεσκόπιο.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τα ζευγάρια που αποφεύγουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις πριν το γάμο, έχουν τελικά μια πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση, αλλά και καλύτερη σεξουαλική επαφή.

Αυτό ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε μια νέα αμερικανική έρευνα, που έρχεται να αναθερμάνει πατροπαράδοτες αντιλήψεις, τις οποίες ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πια ξεπερασμένες.
Οι ερευνητές της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα, υπό τον καθηγητή Ντιν Μπάσμπι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό οικογενειακής ψυχολογίας Journal of Family Psychology, σύμφωνα με τη βρετανική Ιντιπέντεντ, μελέτησαν περισσότερα από 2.000 παντρεμένα άτομα σχετικά με την ποιότητα των σχέσεων με τον/την σύντροφό τους στο πλαίσιο του γάμου τους, σε συνάρτηση με το πότε ξεκίνησαν να κάνουν σεξ μαζί του/της.Η έρευνα, σύμφωνα με τους αμερικανούς ψυχολόγους, έδειξε ότι υπάρχουν ωφέλειες στην τακτική της καθυστέρησης, όσον αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις. Σε σχέση με όσους προτιμούν να προχωρούν αμέσως ή πολύ γρήγορα -και πάντως πριν το γάμο- σε σεξουαλική επαφή με το έτερον ήμισυ τους, όσα ζευγάρια περίμεναν μέχρι να παντρευτούν, για να κάνουν σεξ με τον/την αγαπημένο/η τους, ανέφεραν ότι στη συνέχεια ο γάμος και η σχέση τους ήταν κατά 22% πιο σταθερή.Επίσης, τα ίδια άτομα, που επέλεξαν να μη βιαστούν στο θέμα του σεξ, ανέφεραν κατά μέσο όρο αυξημένα σε ποσοστό 20% επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους, 12% καλύτερη επικοινωνία, αλλά και 15% καλύτερη ποιότητα σεξ. Όσον αφορά τα ζευγάρια που είχαν μεν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, αλλά αφού πρώτα είχαν αφήσει να περάσει αρκετός καιρός στη σχέση τους, η έρευνα έδειξε ότι υπήρχαν και πάλι οφέλη, αλλά τα μισά περίπου σε σχέση με όσους περίμεναν να παντρευτούν πρώτα, πριν κάνουν σεξ.Η αξία της σεξουαλικής αυτοσυγκράτησης για την κατοπινή σταθερότητα και ποιότητα της σχέσης και του γάμου, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία τους, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και την χρονική διάρκεια της σχέσης πριν το γάμο."Υπάρχουν περισσότερα σε μια σχέση από το σεξ, αλλά βρήκαμε ότι όσοι περιμένουν περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένοι από τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή έχουν μάθει να μιλάνε μεταξύ τους και να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν", δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Ντ.Μπάσμπι.Είναι σχεδόν σίγουρο ότι, στην εποχή μας, δεν θα συμφωνούσαν οι περισσότεροι με τα συμπεράσματα της παραπάνω έρευνας, αλλά ορισμένοι πιθανότατα θα έκαναν δεύτερες σκέψεις!

ΡΟΔΙ ΚΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Είναι γνωστό από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι το ρόδι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, αφού είναι εξαίρετη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Όμως ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστηρίζουν πλέον με δημοσιεύσεις τους, ότι ο χυμός του ροδιού, καταπολεμά και την εξάπλωση του καρκίνου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές τα συστατικά του αναστέλλουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη να μετακινηθούν προς τα οστά.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Μανουέλα Μάρτινς-Γκριν , η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας στο 50ό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας: "Tα νέα ευρήματα είναι συναρπαστικά,καθώς θα μπορούμε πλέον να τροποποιούμε αυτά τα φυσικά συστατικά του χυμού,ώστε να βελτιώνουμε τη δράση τους και να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μεταστάσεων σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του προστάτη".
Η δρ Μάρτινς-Γκριν προσέθεσε ότι η ίδια και η ομάδα της ευελπιστούν πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου.
"Δεδομένου ότι τα γονίδια και οι πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην κίνηση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη είναι ίδια με εκείνα που συναντούμε στις μεταστάσεις άλλων μορφών καρκίνου, θεωρούμε ότι τα συστατικά που περιέχονται στον χυμό του ροδιού θα μπορούν να έχουν πολύ πιο ευρεία επίδραση στη θεραπεία του καρκίνου".

Αυξημένη πιθανότητα μια έγκυος, που κάπνιζε πριν και κατά την εγκυμοσύνη, να αποβάλει πρόωρα το έμβρυο.

Μια νέα ιαπωνική μελέτη αναδεικνύει ένα ακόμα πιθανό κίνδυνο εξαιτίας του καπνίσματος: την αυξημένη πιθανότητα μια έγκυος, που κάπνιζε πριν και κατά την εγκυμοσύνη, να αποβάλει πρόωρα το έμβρυο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σατσίκο Μπάμπα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Οσάκα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Human Reproduction (Ανθρώπινη Αναπαραγωγή), μελέτησαν σχεδόν 1.300 γυναίκες και βρήκαν ότι όσες κάπνιζαν πολύ στην αρχή της εγκυμοσύνης (περισσότερα από 20 τσιγάρα την μέρα), είχαν υπερδιπλάσια πιθανότητα, σε σχέση με όσες δεν κάπνιζαν καθόλου, να κάνουν αποβολή στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
Προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει το κάπνισμα της εγκύου με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, μικρό βάρος του νεογνού κ.α. Επίσης οι μέχρι τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι μέχρι το 8% των εγκύων γυναικών κάνουν αποβολή μεταξύ της έκτης και της όγδοης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, αλλά μετά τη δέκατη εβδομάδα το ποσοστό πέφτει στο 2%.
Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν στο πρώτο τρίμηνο και οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι πιο πολλές προκαλούνται από τυχαίες γενετικές ανωμαλίες που δεν μπορούν να προληφθούν. Ορισμένες συνήθειες όμως, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για αποβολή.
Πάντως η νέα έρευνα, σύμφωνα με τους Iάπωνες επιστήμονες, δεν αποδεικνύει τελεσίδικα ότι το κάπνισμα αποτελεί την αιτία για τον αυξημένο κίνδυνο αποβολής και επισημαίνουν την ανάγκη να γίνουν νέες μελέτες πάνω στο ζήτημα.
Οι Iάπωνες ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες εργάζονταν κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είχαν 65% μεγαλύτερη πιθανότητα αποβολής σε σχέση με όσες δεν εργάζονταν έξω από το σπίτι τους. Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη να γίνουν περισσότερες έρευνες και σε αυτό τον τομέα. Σύμφωνα πάντως με το Αμερικανικό Κολλέγιο Γυναικολόγων, δεν υπάρχει απόδειξη ότι η εργασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής του εμβρύου.

ΤΑ αναγνωστικά από το 1939 μέχρι το 1971 !

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/1939-1971.html

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ...ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣτο κατώφλι του νέου χρόνου απευθύνω προς όλες και όλους, τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, δύναμη, δημιουργία και προκοπή.

H νέα χρονιά που ανατέλλει, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, μας γεμίζει με αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη, γιατί σηματοδοτεί την αφετηρία μιας δημιουργικής εποχής για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Κατερίνης, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο-πολίτη και τις ανάγκες του.

Και το 2011, θα είναι για το Δήμο μας, ένας χρόνος διεκδικητικός, ένας χρόνος με έργα και δράσεις που θα φέρουν την πόλη μας πιο κοντά στο μεγάλο στόχο που τη θέλει σύγχρονη πόλη, με κοινωνική αλληλεγγύη, με σημαντικά έργα και παρεμβάσεις.

Ενωμένοι πάντα και με στόχο να πετύχουμε όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει για το κοινό μας μέλλον, ας είναι το 2011 χρόνος ειρηνικός για όλους μας, γεμάτος ελπίδα για τη νέα γενιά.

Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά.

"ΧΤΥΠΗΣΕ" ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ...!!!!

“Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε “απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου”; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος”.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Τον φόβο και την οργή των Ελλήνων πολιτών, καταγράφει δημοσκόπηση της "Κάπα Research" για το "Βήμα της Κυριακής".
Επτά στους δέκα πολίτες, θεωρούν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει και πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι το έτος που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τη χώρα.
Παρά την ταλαιπωρία που δημιουργείται, με τις κινητοποιήσεις, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, φαίνεται να κατανοούν τους απεργούς και τα αιτήματά τους.
Μεγάλος αριθμός πολιτών, δηλώνουν έτοιμοι να διαδηλώσουν και να αντισταθούν στα νέα μέτρα που έρχονται, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό εκείνων που αισθάνονται οργισμένοι και αμφισβητούν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα.
Περίπου το 50% των ερωτηθέντων είναι έτοιμοι να απεργήσουν, πάνω από το 30% είναι υπέρ των καταλήψεων, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 20% θεωρεί σωστή πρακτική το κλείσιμο των δρόμων.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες φοβούνται ότι είναι πολύ πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους τη νέα χρονιά, ενώ επίσης σημαντικό ποσοστό ανησυχεί και για το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης.
Ακόμη το 58,2 % θεωρεί ότι αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Αντίθετη άποψη έχει το 33,5%. Τέλος, το 60,3% έναντι 28,7% τάσσεται ενάντια σε αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ και το 61% κατά, σε τυχόν επιστροφή στη δραχμή, υπέρ της οποίας τάσσεται το 28,6% .
Οι υπεύθυνοι και η κρίση εμπιστοσύνης
Σχετικά με τους υπεύθυνους της κρίσης, για το 91,6% των ερωτηθέντων ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή. Το 83,6%, θεωρούν υπεύθυνους τους κερδοσκόπους από το εξωτερικό , το 77,5% τις ελληνικές τράπεζες ,το 64,6% η σημερινή κυβέρνηση , το 61,5% η Γερμανία ενώ το 51,8% απαντά καθένας από εμάς.
Όσον αφορά την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς, οι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους κυρίως στον πνευματικό κόσμο, τον στρατό, τους επιχειρηματίες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Αντίθετα, δείχνουν λιγότερη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, το εκπαιδευτικό σύστημα, τη Βουλή, την Εκκλησία και τη δημόσια διοίκηση.
Η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ανύπαρκτη για τα κόμματα, τα συνδικάτα και τα ΜΜΕ
Ισχνό προβάδισμα για το ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται ως προς την πρόθεση ψήφου, ωστόσο η διαφορά είναι η μικρότερη, που έχει καταγραφεί, μετά τις εκλογές του 2009.Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο με 22,2% και ακολουθούν η ΝΔ με 20,2% , το ΚΚΕ με 8,7%, ο ΛΑΟΣ με 4% , ο ΣΥΡΙΖΑ , με 3,3% , η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 2,4%. Το 2,3% δήλωσε άλλο κόμμα, ενώ το λευκό και το άκυρο άγγιξε το 21, 2% Λευκό -άκυρο.Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 38,2% έναντι 33,3% του κ. Σαμαρά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΠ

http://24wro.blogspot.com/2011/01/video_8027.html

Οι μεγάλες στιγμές του 2010

http://news247.gr/ellada/ta_gegonota_ths_xronias.738359.html

ΞΗΜΕΡΩΣΕ 2011....! ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ....

Ο ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β,ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

http://pieria-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_1542.html

Μέσα σε μια απλή, σεμνή ατμόσφαιρα παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Μεθώνης κ.Αβραμίδη Κώστα και των συμβούλων του, και πολλών δημοτών έγινε η εγκατάσταση του αδριάντα του Φιλίππου Β' στήν παραλία του Δ.Δ Μεθώνης.


Η στιγμή της εμφάνισης του αδριάντα ιστορική, η συγκίνηση μεγάλη, η ικανοποίηση στα μάτια όλων απερίγραπτη, το όνειρο έγινε πραγματικότητα.


Η επιβλητική θωριά του μεγάλου των Μακεδόνων Βασιλέα από τώρα και είς το εξής θα είναι κυρίαρχη του τόπου και του χώρου.

ΝΕΟΣ ΡΕΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ-1....

ΜΕ 2 ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ , ΣΤΟΝ ΑΝΤ-1
ΜΠΗΚΕ ΤΟ 2011...

...ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΨΕΜΑ.......λ'εει ο ΡΕΜΟΣ...

ΟΛΗ ΜΟΥ ΗΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ.......ΞΑΝΑΛΕΕΙ...!!!

6 ΛΕΠΤΑ

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ
ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ
ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΟ 2011...!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΩΤΟΣ?

Προληπτικοί ή μη, οι περισσότεροι απο εμάς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο καλό... ποδαρικό την πρώτη μέρα του νέου έτους! Ο πρώτος άνθρωπος που θα μπει στο σπίτι ή στο γραφείο μας μετά την αλλαγή του χρόνου, θεωρείται πως μεταδίδει την καλοτυχία ή την κακοτυχία του για μία ολόκληρη χρονιά
Αρχικά το έθιμο του ποδαρικού ήταν διαφορετικό από εκείνο του σπασίματος του ροδιού. Το μεν πρώτο, γινόταν με το πάτημα ενός σίδερου από εκείνον που έκανε το ποδαρικό, ενώ το δεύτερο ήθελε ολόκληρη την οικογένεια να παρακολουθεί τη λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στην εκκλησία και ο άντρας του σπιτιού να έχει μαζί του το ρόδι για να το "λειτουργήσει" πριν το σπάσει στην είσοδο του σπιτιού!
Με τα χρόνια, οι δύο αυτές παραδόσεις ενώθηκαν, προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες ζωής και οδήγησαν σε ένα πιο... σύγχρονο ποδαρικό! Αυτό μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον πρωτότοκο γιο ή ένα μέλος της οικογένειάς αλλά και από κάποιον φιλο ή συγγενή που θεωρείται "καλότυχος" και "γουρλής".
Ο πεντάλογος του καλού ποδρικού!

1ον, αυτός που κάνει το ποδαρικό, πρέπει οπωσδήποτε να χτυπήσει το κουδούνι ή την πόρτα και όχι να ανοίξει με δικά του κλειδιά
2ον, κρατάει το ρόδι με το δεξί του χέρι. Αν τα άτομα που κάνουν το ποδαρικό είναι περισσότερα από ένα, τότε θα πρέπει να έχουν ένα μόνο ρόδι, το οποίο θα αγγίζουν όλοι μαζί με το δεξί τους χέρι.
3ον, μπαίνει μέσα στο σπίτι με το δεξί πόδι. Σε κάποιες περιοχές, τον βάζουν να πατήσει με αυτό ένα σίδερο για να είναι όλοι "σιδερένιοι" και υγιείς μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια πετάει με δύναμη το ρόδι στο πάτωμα για να σπάσει και να πεταχτούν οι κόκκινες ρώγες του στο εσωτερικό του σπιτιού (γεγονός που δημιουργεί ένα πρόβλημα στις νοικοκυρές, αλλά η παράδοση είναι παράδοση!)
4ον, την ώρα που σπάζει το ρόδι λέει δυνατά την ευχή : "όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόση υγεία, ευτυχία και χαρά να έχει το σπίτι μας και τόσα χρήματα η τσέπη μας όλη τη χρονιά!".
5ον, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, κοιτούν τις ρώγες που έχουν βγει από το σπασμένο ρόδι και τις ερμηνεύουν αναλόγως. Όσο πιο γερές και κόκκινες είναι, τόσο πιο ευλογημένος θα είναι ο νέος χρόνος για το σπιτικό.
Αμέσως μετά, οι σπιτονοικοκύρηδες προσφέρουν στον άνθρωπο που έκανε το ποδαρικό ένα κέρασμα - παλιά συνήθιζαν να δίνουν γλυκό του κουταλιού- ενώ αν είναι παιδί, τον ανταμείβουν με ένα χρηματικό ποσό- όπως κάνουμε στα κάλαντα.
Είτε πιστεύετε, είτε όχι, στις παραδόσεις, σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε μία καλή χρονιά!

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τα μυστικά του καλού ποδαρικού! http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_3715.html#ixzz19jGhxgmR

ΑΛΛΑΞΕ Η ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕ ΣΑΚΗ ΚΑΙ ΡΕΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤ-1

..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!

ΕΙΘΕ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΑΓΑΠΗΣ
ΕΙΡΗΝΗΣ
ΧΑΡΑΣ
ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ....ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΑΙΝΤΡΕΧΕΙΣ
ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!!