Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΠΙΑΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ, 1992, ΕΚΔΟΣΕΙΣ 'ΠΕΡΙ"
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΟΥ

ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ,,,

Πολύ κοντά στη χρυσή υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας βρίσκεται ο "Κυνόδοντας" του Γιώργου Λάνθιμου.

Στον ημιτελικό των βραβείων Όσκαρ, βρίσκεται η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας", στην κατηγορία για το καλύτερο ξενόγλωσσο φιλμ της χρονιάς.

Ο "Κυνόδοντας" περιλαμβάνεται στη λίστα της ακαδημίας με τις 9 ταινίες που διεκδικούν το βραβείο και πλέον έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να μπει στην πεντάδα.
Η ακαδημία των Όσκαρ ξεκίνησε έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε 66 ταινίες και το γεγονός ότι ο "Κυνόδοντας" έφτασε μέχρι εδώ είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι βέβαια και απρόσμενο, καθώς πρόκειται για φιλμ που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού κινηματογράφου.


Οι άλλες οκτώ ταινίες είναι:
*Hors la Loi από την Αλγερία
*Incendies από τον Καναδά
*In a Better World από τη Δανία
*Confessions από την Ιαπωνία
*Biutiful από το Μεξικό
*Life above All από τη Νότιο Αφρική
*Tambien la Lluvia από την Ισπανία
*Simple Simon από τη Σουηδία.


Οι πέντε υποψήφιες ταινίες για το χρυσό αγαλματίδιο θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου. Ως φαβορί να μπουν στην πεντάδα εμφανίζονται οι ταινίες Incendies, Biutiful (με Χαβιέ Μπαρδέμ) και "Ιn a Better World".
Πιθανότητες έχει και η ελληνική ταινία, καθώς εκτός του ότι έχει λάβει πολύ καλές κριτικές, φέτος η επιτροπή δείχνει έτοιμη για εκπλήξεις, κάτι που φαίνεται και στον αποκλεισμό χωρών που συνήθως κυριαρχούν στην κατηγορία, όπως η Γαλλία με την ταινία "Gods and Men" και η Ιταλία με το "Τhe First Beautiful Thing".
Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στο Kodak Theatre και ευχόμαστε ο "Κυνόδοντας" να είναι εκεί.

ΔΡ SEENG ...ΔΙΠΛΟ!Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ...

Μια νέα ιαπωνική μελέτη αναδεικνύει ένα ακόμα πιθανό κίνδυνο εξαιτίας του καπνίσματος: την αυξημένη πιθανότητα μια έγκυος, που κάπνιζε πριν και κατά την εγκυμοσύνη, να αποβάλει πρόωρα το έμβρυο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σατσίκο Μπάμπα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Οσάκα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Human Reproduction (Ανθρώπινη Αναπαραγωγή), μελέτησαν σχεδόν 1.300 γυναίκες και βρήκαν ότι όσες κάπνιζαν πολύ στην αρχή της εγκυμοσύνης (περισσότερα από 20 τσιγάρα την μέρα), είχαν υπερδιπλάσια πιθανότητα, σε σχέση με όσες δεν κάπνιζαν καθόλου, να κάνουν αποβολή στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.Προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει το κάπνισμα της εγκύου με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, μικρό βάρος του νεογνού κ.α. Επίσης οι μέχρι τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι μέχρι το 8% των εγκύων γυναικών κάνουν αποβολή μεταξύ της έκτης και της όγδοης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, αλλά μετά τη δέκατη εβδομάδα το ποσοστό πέφτει στο 2%.Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν στο πρώτο τρίμηνο και οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι πιο πολλές προκαλούνται από τυχαίες γενετικές ανωμαλίες που δεν μπορούν να προληφθούν. Ορισμένες συνήθειες όμως, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για αποβολή.Πάντως η νέα έρευνα, σύμφωνα με τους Iάπωνες επιστήμονες, δεν αποδεικνύει τελεσίδικα ότι το κάπνισμα αποτελεί την αιτία για τον αυξημένο κίνδυνο αποβολής και επισημαίνουν την ανάγκη να γίνουν νέες μελέτες πάνω στο ζήτημα.Οι Iάπωνες ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες εργάζονταν κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είχαν 65% μεγαλύτερη πιθανότητα αποβολής σε σχέση με όσες δεν εργάζονταν έξω από το σπίτι τους. Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη να γίνουν περισσότερες έρευνες και σε αυτό τον τομέα. Σύμφωνα πάντως με το Αμερικανικό Κολλέγιο Γυναικολόγων, δεν υπάρχει απόδειξη ότι η εργασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής του εμβρύου.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Μια νέα ιαπωνική μελέτη αναδεικνύει ένα ακόμα πιθανό κίνδυνο εξαιτίας του καπνίσματος: την αυξημένη πιθανότητα μια έγκυος, που κάπνιζε πριν και κατά την εγκυμοσύνη, να αποβάλει πρόωρα το έμβρυο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σατσίκο Μπάμπα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Οσάκα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Human Reproduction (Ανθρώπινη Αναπαραγωγή), μελέτησαν σχεδόν 1.300 γυναίκες και βρήκαν ότι όσες κάπνιζαν πολύ στην αρχή της εγκυμοσύνης (περισσότερα από 20 τσιγάρα την μέρα), είχαν υπερδιπλάσια πιθανότητα, σε σχέση με όσες δεν κάπνιζαν καθόλου, να κάνουν αποβολή στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
Προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει το κάπνισμα της εγκύου με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, μικρό βάρος του νεογνού κ.α. Επίσης οι μέχρι τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι μέχρι το 8% των εγκύων γυναικών κάνουν αποβολή μεταξύ της έκτης και της όγδοης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, αλλά μετά τη δέκατη εβδομάδα το ποσοστό πέφτει στο 2%

Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν στο πρώτο τρίμηνο και οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι πιο πολλές προκαλούνται από τυχαίες γενετικές ανωμαλίες που δεν μπορούν να προληφθούν. Ορισμένες συνήθειες όμως, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για αποβολή.
Πάντως η νέα έρευνα, σύμφωνα με τους Iάπωνες επιστήμονες, δεν αποδεικνύει τελεσίδικα ότι το κάπνισμα αποτελεί την αιτία για τον αυξημένο κίνδυνο αποβολής και επισημαίνουν την ανάγκη να γίνουν νέες μελέτες πάνω στο ζήτημα.
Οι Iάπωνες ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες εργάζονταν κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είχαν 65% μεγαλύτερη πιθανότητα αποβολής σε σχέση με όσες δεν εργάζονταν έξω από το σπίτι τους. Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη να γίνουν περισσότερες έρευνες και σε αυτό τον τομέα. Σύμφωνα πάντως με το Αμερικανικό Κολλέγιο Γυναικολόγων, δεν υπάρχει απόδειξη ότι η εργασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής του εμβρύου.
NEWS247.GR

ΕΠΙΚΙΚΔΥΝΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται στις πτήσεις μπορεί να είναι αιτία για μια πιθανή πτώση.

Παρά τις ανακοινώσεις και τις συστάσεις που γίνονται από τα εκάστοτε πληρώματα για απενεργοποίηση των συσκευών πολλοί επιβάτες τις παραβλέπουν και συνεχίζουν να εργάζονται στους φορητούς υπολογιστές τους και να μιλάνε στο τηλέφωνο αγνοώντας το κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι συσκευές εκπέμπουν ένα σήμα, που αποτελείται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέμβουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αεροσκάφους.
Ο Μπιλ Στράους, μηχανικός αεροσκαφών χαρακτήρισε ανησυχητική τη χρήση των συσκευών.
"Ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι "φθαρμένο" που έχει πέσει κάτω ή μια μπαταρία που εκπέμπει περισσότερο από όσο έπρεπε, είναι πιο επιρρεπή σε παρεμβολές", είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι σε συνδυασμό με μια σφοδρή καταιγίδα θα ήταν αρκετό για ένα δυστύχημα.
Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει διαπιστώσει ότι οι ηλεκτρονικές παρεμβολές από κινητά τηλέφωνα μπορεί να οδηγήσουν σε "σφάλματα" όσον αφορά τις ενδείξεις των οργάνων και να δημιουργήσουν προβλήματα στην επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου.Σημειώνεται ότι οι παρεμβολές των κινητών τηλεφώνων θεωρήθηκε ότι ήταν ο πιθανότερος λόγος για τη πτώση ενός αεροσκάφους στη Ν. Ζηλανδία.

NEWS247

ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΝΔ

Με αναφορές στη νέα γενιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος, αλλά και το νέο portal, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης των νέων από όλο τον πλανήτη.
Σήμερα με αφορμή την παρουσίαση του νέου λογότυπου, άνοιξαν οι πόρτες για τα στελέχη και τα Μέσα Ενημέρωσης στα νέα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού.Το σήμα είναι ένας νέος πυρσός, που διαφέρει καθώς είναι πιο απλός και αφαιρετικός, ενώ δεξιά του εικονίζεται "ολογράφως" το όνομα του κόμματος.Παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες, ο πυρσός παραμένει στο λογότυπο, αλλά είναι διαφορετικά σχεδιασμένος. Κυριαρχούν το πορτοκαλί χρώμα και φυσικά το γαλάζιο.Κατά την παρουσίαση προβλήθηκε ένα βιντεο διάρκειας τριών λεπτών που αναφέρεται στην ιστορία και τη μετάβαση από τον πυρσό στο νέο λογότυπο.Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το νέο λογότυπο ενσωματώνει τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, που είναι η "απλότητα και η αναφορά στις καλές στιγμές του παρελθόντος και την ελπίδα για το μέλλον".Ο "πυρσός" κυριαρχούσε στην εικόνα της ΝΔ τα τελευταία 32 χρόνια. Το 1979 πρωτοεμφανίστηκε, καθώς μέχρι τότε το επίσημο σύμβολο του κόμματος ήταν η φωτογραφία του ιδρυτή της.Απόπειρες αλλαγής του συμβόλου του κόμματος είχαν κάνει οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής, χωρίς επιτυχία.